Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 2 »   Omlaag

Auteur Topic: kiezen nieuwe vouwwagen  (gelezen 9358 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

superpetur

  • Gast
kiezen nieuwe vouwwagen
« Gepost op: maart 22, 2009, 05:09:39 pm »

Hallo allemaal,

Na een aantal jaren van trouwe dienst, hebben we afgelopen zomer de Alpenkreuzer Duet van 1993 verkocht.
Rden voor de verkoop, met name het gehannes met de keuken op en afladen, het urenlang bezig zijn met op- en afbouwen van de tenten en het noodzakelijke tussendoor stellen. Dat laatste ivm nat worden van de ondergrond, waardoor de poten steeds wegzakken. Dat laatste was met blokje wel op te vangen, maar het wordt op een gegeven moment een optelsom.
Een caravan is nog wel even overwogen, maar na het zien van de opbouwdemonstratie van een CC verkoper was het inmiddels wel duidelijk, het wordt weer een klapkar :J . Alleen welke?
Dit is het wensenpakket, in willekeurige volgorde: opzetgemak, slaapruimte voor 2 personen, leefruimte voor 4-6, laadvermogen, handige keuken waaraan je je geen breuk tilt, mogelijkheid om simpel 4 fietsen mee te nemen, goed bed, goed afsluitbare binnentent, aantrekkelijk prijskaartje, wagenbak om in te zitten en een hard deksel.
De volgende modellen zijn onderwerp van discussie:
CC country dan wel een soortgelijk CC product, met de meeste laadruimte onder het bed.  Nadeel, de prijs en de slechte verkrijgbaarheid 2dehands.
Jamet Liberty, een leuke CC kloon, vanaf modeljaar 2006. wie heeft hier aanvullende info over? Er zouden in Rotjeknor nog een paar staan bij Vervat......
Camplet Savanne, ziet er leuk uit, maar indeling niet geheel passend? Oogt fragiel, laadvermogen niet denderend en hoe zit het met de laadruimte in de wagen zelf? Keukenoplossing OK. Ervaringen?
Cabanon Venus, indeling OK, maar voor de rest..... Onbekende wagen voor ons, dus die gaan we snel eens bekijken. Zelfde geldt ook voor de Tabora.
Jametic Outdoor, informatie van aangevraagd. Lijkt wel wat, maar kwaliteit en hard deksel? Fietsen meenemen op imperiaal, laadvermogen en laadmogelijkheden en keuken?
Raclet Globetrotter ::) Wat een bak..... Maar hoe stop je die vol met spullen, en heeft een slaapcabine teveel....
Raclet Flores 230, onbekende indeling. Kwaliteit?
Trigano Randger 575, zie globetrotter, alleen rijbewijsje/trekauto...... Of zo'n lange bake wel praktisch is.....
Trigano Odyssee gaan we nog bekijken, wat betreft indeling en laadmogelijkheden.
Roadmaster. Midi-S.... Opzet (on)gemak, indeling
GerjakTago, gaan we net als Trigano nog bekijken op indeling en laadmogelijkheden, evenals de Aart kok Tundra.

Er lijkt keuze genoeg, en dat maakt het lastig. Nieuw of 2dehands maakt niet echt uit. De grootste voorkeur heeft wel de CC country. Dat hele ontwerp en uitgekiendheid spreekt aan, maar de prijs is niet geheel conform budget. Wat heb je aan een uitgebreide klapkar als je het kampeergeld niet meer kan betalen :+

De volgende uitstapjes staan op het programma de komende maanden: B&A, Vouwwagencentrum Noordbargum, Vouwwagencentrum Siddeburen, vouwwagenspecialist Ommen.
Maar zijn er nog een paar aan aanraders in het Noorden?
Nog aanvullende tips?
Welke wagens absoluut niet te nemen?
Trekwagen Octaaf 1, 1.6 8 klepper, rijden zonder gezeur.

Alvast bedankt voor het meedenken!
Gelogd

Alex

  • Klapgek
  • Adminiklaptor
  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 14.281
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Aero Wind®Force 2020
    • Fortuin
Re:kiezen nieuwe vouwwagen
« Reactie #1 Gepost op: maart 22, 2009, 05:15:15 pm »

Dit zijn eigenlijk de topic's die we geven aan beginnende klappers maar lees ze nog eens door om misschien wat ideeën op te doen.

http://forum.vouwwagenclub.info/index.php/topic,2206.0.html
http://forum.vouwwagenclub.info/index.php/topic,2231.0.html
http://forum.vouwwagenclub.info/index.php/topic,161.0.html

Gelogd
Het is zonder  toestemming van de beheerder van dit forum niet toegestaan, informatie, foto's, nieuwsberichten en/of berichtgevingen die verstrekt worden op enigerlei wijze te verspreiden

fish

  • Gast
Re:kiezen nieuwe vouwwagen
« Reactie #2 Gepost op: maart 22, 2009, 05:36:53 pm »

Ik denk dat je eerst naar je bestedingsbudget moet kijken, en dan een paar merken moet schappen. Zo zie je door de bomen (lees vouwwagens ;) ) het bos (lees camping ) niet meer. Misschien is het een idee om eens bij vervat te gaan kijken. Die heeft er een heleboel staan.  Daarmee krijg je een betere indruk dan de plaatjes op internet. En niet onbelangrijk, de voorpret is leuker :J Kijk wel of de buizen niet te dun en verbogen zijn want dat was onze fout met onze eerste vw.
Gelogd

panevino

  • Adminiklaptor
  • Klap prof
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.316
  • Merk Vouwwagen: HK Flyer Bedouin
Re:kiezen nieuwe vouwwagen
« Reactie #3 Gepost op: maart 22, 2009, 06:13:21 pm »

Al hebben wij zelf naar alle tevredenheid een Holtkamper... Budget-Style-'Value for money' gezien kom ik erg vaak op het advies van een CombiCamp. De Venezia lijkt mij in jullie geval een mooie keuze.

De Venezia staat heel snel, heeft een heeeeeel mooie keuken, is gemaakt van kwaliteits-onderdelen, heeft een grote imperiaal .... Je moet er alleen even eentje 2e hands zien te vinden.
Gelogd
// Marcellino Pane e Vino \\

Henk CC

  • Gast
Re:kiezen nieuwe vouwwagen
« Reactie #4 Gepost op: maart 22, 2009, 06:16:50 pm »

hallo,
Wij hebben na diverse Jamets nu dus een Combi Camp Venezia. Het voordeel van deze wagen is geen gesleep met een zware keuken. Je kan nat inpakken zonder dat je bedden nat worden. Je kan met over nachten volstaan met een keer uitklappen en een koud biertje uit de ijskast pakken. Ik vond het in en uit bedstappen bij de Jametic een ware ramp te meer ik om een goedenachtrust met een Cpap moet slapen. Na een vacantie het ding meteen op MP gezet en verkocht. Nu met de CC gaat het een stuk makkelijker, wij zijn niet meer piep jong, maar ik kan nu weer met plezier kamperen. ook geen 70 haringen slaan nee nu nog slechts 15/20.Afgelopen vakantie in Zuid frankrijk heb ik de voortent niet opgezet, alleen de luifel, dus dat waren dus maar 10 haringen. En ja het prijskaartje, wij hebben de wagen bij een dealer gekocht voor een heel nette prijs en met een jaar garantie. Tip, op MP staat een CC Panda voor een dedelijke prijs, dit is de voorloper van de huidige Venecia
suc6 met je zoek tocht.
Henk
« Laatst bewerkt op: maart 22, 2009, 06:23:16 pm door Henk CC »
Gelogd

mr4hughz

  • Gast
Re:kiezen nieuwe vouwwagen
« Reactie #5 Gepost op: maart 22, 2009, 06:22:21 pm »

bij artikelen(subforum) heeft PaneVino een leuk artikel geschreven hoe je een nieuwe vouwwagen moet uitzoeken

bedenk wel dat keukens (gevuld met 20liter water = 20 kg) bij de showroom testen en dat een luifel+voortent aardig wat bergruimte in de vouwagen opslokt (dat laten ze voor het gemak achter wegen)

o en alles wat op de vouwwagen (imperiaal, dakzak/dakkoffer) extra komt er ook af moet ..

ik heb een fietsendrager voor op de trekhaak + een hulp kogel op de trekhaak gezet Ideaal !!! je kan een 3 fietsen versie kopen en de 4de fiets "ertussen" klemmen

trouwens je kids zijn die op de leeftijd van eigen tent ? (houd daar eventueel rekening mee)
Gelogd

superpetur

  • Gast
Re:kiezen nieuwe vouwwagen
« Reactie #6 Gepost op: maart 22, 2009, 08:00:41 pm »

Inderdaad, de kids hebben hun eigen tent, en moeten in geval van nood in de wagenbak kunnen. Dat hebben we met de Duet ook al 4 keer gehad....... Inderdaad, spullen op de wagen moeten er op en af, maar afhankelijk van wat er op zit, fietsen of de surfspullen, duurt dat lang of kort. dat is ook ene kwestie van handigheid. Als de wagen ingepakt is, heb ik nog een klein uurtje ndoig om alle surfspullen en alle fietsen goed op de auto en wagen te krijgen. Dat levert bij de boer geen problemen op, bij de meer op tijd/geld beluste campings is dat wat kritischer.
De vorige klapkar was ook min of meer een impuls aankoop, het wachten was op een voor ons passende wagen. Nu, met wat jaren klapkar ervaring, inclusief het trekken ermee, weten we beter wat we willen, en wat we niet willen. Het keukenprobleem wordt ook veroorzaakt doordat je die volstopt met spullen.......
Ik zal het artikel later nog eens doornemen, en op internet speuren naar verdere informatie...

MVG, Peter
Gelogd

mr4hughz

  • Gast
Re:kiezen nieuwe vouwwagen
« Reactie #7 Gepost op: maart 24, 2009, 07:17:35 pm »

ik vind dat je eerste klapkar beter een 2de hands goedkoop kreng kan zijn dan gelijk een nieuwe te kopen.. geld eigenlijk voor veel zaken ..
eerst maar eens kijken of:
1) het wel wat voor je is
2) zo ja .. wat wil je wel en wat wil je niet ?

ervaring namelijk van wat je wel prettig vind en niet prettig vind en al dan niet belangrijk kan veel meer waarde aan een investering toevoegen ...
zo kwamen we er achter dat onze oude boheme toch het beste is ... veel meer laadvermogen dan die stomme kleine vouwwagentjes :)


Gelogd

superpetur

  • Gast
Re:kiezen nieuwe vouwwagen
« Reactie #8 Gepost op: maart 24, 2009, 07:39:50 pm »

De vorige was al een derdehands, met de genoemde opmerkingen toenertijds in het achterhoofd.
Echter, het gezeik met die ontilbare keuken en poten die te stevig aangedraaid moesten worden in combinatie met een loodzwaar deksel dat net even te hoog omgetild moet worden hebben de Duet de das omgedaan......
Een kleine caravan leek ons daarom wel wat, totdat we de Combicamp tegen kwamen. Met name het eenvoudig opzetten, de vaste keuken (hoewel dat ook wel nadelen zal hebben) en de combinatie laadvermogen/laadruimte/harde deksel scoren punten. Maar helaas, op punten van prijs laat de CC teveel punten liggen. Een 2dehands zal het dan toch wel worden, maar de hamvraag is nu of bv de Jamet Liberty 2007 nou een goed alternatief zou kunnen zijn. Die van 2005 met de losse keuken wordt het sowieso niet.....
En het probleem van de keuken is wel op te lossen door hem niet vol te proppen natuurlijk, maar dan nog, het gehannes om het ding eraf te krijgen, poten latten zakken, en er weer op te zetten bij de Duet moet toch beter kunnen. Als je één keer zo'n ding op je voeten hebt gehad, weet je weer waarom het een knullige constructie is........
Vandaag een folder binnen gehad van Vervat.... en inderdaad, weinig wijzer geworden. Zal er dan toch eens langs moeten. Ook geen ramp, maar zit er voorlopig nog niet in..... 260 km heen, dus dat moet even goed uitgedacht worden.

MVG, Peter
Gelogd

mr4hughz

  • Gast
Re:kiezen nieuwe vouwwagen
« Reactie #9 Gepost op: maart 24, 2009, 11:19:34 pm »

sommige keukens hebben "hulp steun"  die je in en uit kan schuiven (roadmaster bv) zodat je hem vast en los kan koppelen bij het aflaaden en opladen van de keuken .. (dit zit onder de keuken unit aan de vouwwagen vast 2 vierkante buizen .. kan je natuurlijk ook zelf maken !)

vaste keuken betekend dat je vaak midden in je (voor)tent staat te koken en vetspetters etc hebt, schoonmaken is ook lastiger.

Ik heb 2 keukens beide zonder verstelbare poten (staan dus vaak wankel met wat houd/haring is dit vaak wel op te lossen)

de "truuk" is goeie handvaten, hoe vaak versleep je het ding, dat is een betere vraag. voor de trekker (mensen die 1 a 2 dagen blijven staan) is keuken verplaatsen geen optie denk ik.
o geen keuken zichtbaar = keuken in de vouwwagen dus nog minder opbergruimte ! (tenz
Dus of vaste "bermkeuken" disselkeuken of verplaatstbare keuken.


Een harddeksel heeft meerder voordelen o.a bij stalling en ongedierte "hermetisch" af te sluiten zodat je tentdoek niet kapot geknaagd word. domper als je in frankrijk er pas achterkomt dat je tent kapot is.

Laadvermogen hangt natuurlijk ook samen met wat je meeneemt. In de boheme kan ik alleen een tuintafel meenemen (zo'n gardina ding met dikke poten) helaas moeten de stoelen (2) dan op het dak ... wat handiger is: 2 kleine tafeltjes die samen 1 grotere kunnen vormen en klapstoeltjes .. (was een handig advies wat ik kreeg)
Een andere handige tip zijn 1 a 2 van die "plastic lade constructies" 4 lades waarin je speelgoed, kleding enzv van de kids in kwijt kan. kunnen als "stoel" dienen, ruimen makkelijk op in de auto/tent (stapelbaar)
kleding in "zakken" is bv ook makkelijker te "verstouwen" dan harde koffers. 


ik kijk meestal naar lxb van de vouwwagen zelf + disselbak en harddeksel .. is dat goed dan ga ik kijken hoe "groot" de tent is.
ander pluspunt is als je luifel gedeelte bij je voortent kan bij- trekken met slecht weer (groter leef oppervlak) hoewel ik vermoed dat
het eerder naar het zonnige verkassen wordt om alles te laten drogen enzv.
ik heb altijd "bouwplastic"(paar euro voor grote oppervlaktes) zodat ik de tent en de inhoud van de vouwwagenbak kwa vocht kan scheiden"

kijk anders op marktplaats, er staan er veel genoeg indrukken van diverse soorten "aanhangers" meeste vwtenten zijn wel 6 tot 8 personen
zo kan je ook zien wat je zoekt/niet zoekt kwa merk zonder naar een dealer te gaan ..


Gelogd

superpetur

  • Gast
Re:kiezen nieuwe vouwwagen
« Reactie #10 Gepost op: maart 27, 2009, 09:28:17 pm »

Nah, na het lezen van de posts hierboven, en het ontvangen vande Jamet folder voor 2009, en een dag of wat neuzen via marktplaats is het lijstje behoorlijk ingekort 8)
Wat betreft leefruimte, het zal wel een 2-4 persoons worden. 1 "vast" bed. Klapsysteem nog onbekend. Deksel vast. "Losse" voortent en of luifel. Roadmaster oplossing voor de keuken klinkt goed.
De Jametic zal vermoedelijk afvallen ivm de "voortent" die vast zit aan de wagentent. Is Inderdaad afgevallen, na het bekijken van eentje uit 2004. Die zal het niet worden, omdat je toch weer veel tijd kwijt bent met het verwerken van alle haringen.
Vandaag gekeken in Siddeburen naar de Venus (een uitloopmodel) en de neuwe Cabanon tunneluitvoeringen. De Tabora heeft dan wel onze voorkeur. Net als bij de Duet een zitgedeelte, en een apart keukengedeelte. Gezien het butweer helaas geen demonstratie gezien van het opzetten. Dat zouden we zeker graag willen zien. De keukenoplossing, een plank die je omklapt, waarom je zelf een comfoor kunt zetten, voldoet voor ons prima. Het lijkt erg basic, maar het is een voudige oplossing.
Helaas, de keerzijde van de medaille is als volgt: voor een voorteent en luifel moet je bij een Tabora weer bij betalen, voor de andere versies hoeft dat weer niet. Onnozel naar ons idee, aangezien het model al zonder luxe bermkeuken wordt geleverd, en met maar 1 slaapgedeelte. Dan zou zo'n voortent of desnoods luifel er toch wel van af moeten kunnen. Daar komt bij dat het formaat in diepte van de Tabora binnentent ook afwijkt van de andere voortenten. Wat de reden daarvan is, is mij ook niet duidelijk.
Tweede bezwaar, maar dat is makkelijker op te lossen, het ontbreken van rugsteunen. Die zijn als optie leverbaar, maar dat soort zaken kun je beter standaard meeleveren. Ander, hiermee samenhangend minpuntje, de slaapcabine staat altijd open als je aan die kant van de bank wilt zitten. Dat hebben we bij meer wagens gezien, nadelig eraan is dat de slaapcabine op die manier niet meer een warm klein kamertje vormt als het eens een koude regenachtige dag is.
In hoeverre de nadelen opwegen tegen de voordelen zal de toekomst leren. Maar het concept en de uitwerking ervan zien er goed uit.
De venus die er ook stond is een echte 2 persoons. Een mooie uitgebreide wagen, maar met veel minder binnenruimte als de Tabora.
Kortom, het bezoekje aan het vouwwagencentrum in Siddeburen was de tijd en moeite meer dan waard.
Verder nog even gekeken in Nuis, bij een tweedehands centrum. De Jameteic 2004 gezien, en ook de Mechinor van ongeveer net zo oud. Gezien de grootte van de gehele wagentent geen goed alternatief. Komt het gewicht van de keuken (leeg) ook nog eens bij...... Echte ondingenen, met een knullig greepje. Dat zag er bij Cabanon beter uit, twee grepen aan elke kant. En kleinere afmetingen, dus je tilt minder staal.
Er stond ook een Roadmaster Famliy serie, en gezien de opbouw daarvan zou de Midi S ook nog wel eens een optie kunnen zijn.
Op het programma staan in de nabije toekomst Noordbergum, Roden en wellicht Ommen. Maar na vandaag wordt het rijte om uit te kiezen al een stuk kleiner.

MVG,
Peter
« Laatst bewerkt op: maart 28, 2009, 04:18:15 pm door superpetur »
Gelogd

superpetur

  • Gast
Re:kiezen nieuwe vouwwagen
« Reactie #11 Gepost op: april 04, 2009, 08:58:59 pm »

Ommen vandaag links laten liggen..... :#
Via het aloude Marktplaats in Markelo aanbeland, alwaar een Holtkamper Flyer Expedtion uit 1992 stond te wachten op nieuwe eigenaren. Nou, die heeft ie gevonden! :J Voornaamste reden om voor deze te kiezen, er zat een nieuwe tent op, die de vorige eigenaren (die de wagen origineel in 1992 kochten) in 2007 hebben laten plaatsen. Daarnaast kregen we zoveel informatie over de wagen, dat we van ons vragenlijstje alles konden wegstrepen. Een fijne en goed onderhouden wagen, die er netjes bij stond, met nog de originele "bermkeuken" uit 1992 (van het merk Rapido) en koelkast er bij. En wat documentatie uit die tijd, 1992. Dat zijn van die zaken die ik altijd graag erbij heb, om de geschiedenis compleet te maken.
Tsja, en dan komt nu het tweede deel, de wagen aanpassen voor eigen gebruik. Dat word op zoek naar een basic imperial, en fietsendragers. Wellicht ook nog het froli systeem onder het matras. Niet omdat het zo mooi staat, maar meer om het vochtgehalte beter te kunnen reguleren onder het schuim matras dat er nu inligt.
En, we verheugen ons nu al op de blikken van verbazing van medekampeerders die ons het spul zullen zien opzetten.
Inpakken van het geheel hebben we vanmiddag rustig aan gedaan, en in een kwartiertje waren we rijklaar.
Conclusie: Jammer dat we niet eerder van deze wagen op de hoogte waren......
Of, mat andere woorden, als er iemans in het gezin vroeger een Alpenkreuzer heeft gehad, moet je die allemaal gehad hebben.....

MVG, Peter
Gelogd

mr4hughz

  • Gast
Re:kiezen nieuwe vouwwagen
« Reactie #12 Gepost op: april 06, 2009, 01:21:50 am »

geweldig :) gefeliciflapstaart ! flyer is goeie keuze (er zijn trouwens geen slechte .. alleen te verouderde :P)
Gelogd

Didi

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 279
  • Merk Vouwwagen: HK Cocoon XL met MKK
Re:kiezen nieuwe vouwwagen
« Reactie #13 Gepost op: april 06, 2009, 10:21:19 am »

...........een Holtkamper Flyer Expedtion uit 1992 stond te wachten op nieuwe eigenaren. Nou, die heeft ie gevonden! :

.........Conclusie: Jammer dat we niet eerder van deze wagen op de hoogte waren......



Hele goed keuze!!! Ik ben blij dat de 'kudde' Flyers gezapig aan het groeien is......Zijn PaneVino en ik niet meer zo alleen...... :#
Gelogd
Netheid is voor de dommen, alleen genieën beheersen de chaos

panevino

  • Adminiklaptor
  • Klap prof
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.316
  • Merk Vouwwagen: HK Flyer Bedouin
Re:kiezen nieuwe vouwwagen
« Reactie #14 Gepost op: april 06, 2009, 11:35:31 am »

Nou, inderdaad. Als je de verhalen bij Holtkamper moet geloven zijn die wagens niet aan te slepen... Maar dat verhoudt zich niet aan de aantallen hier ...
Gelogd
// Marcellino Pane e Vino \\
Pagina's: 1 2 »   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal