Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Provence, Camping l'Ecluse Benivay Ollon  (gelezen 2337 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

PenH

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 848
  • Merk Vouwwagen: CC-Flexi Comfort
F: Provence, Camping l'Ecluse Benivay Ollon
« Gepost op: maart 18, 2017, 04:54:06 pm »



Wij zijn in juli 2012 naar deze camping geweest, toen nog met onze tent en hebben zo'n drie weken op deze camping gestaan.
Camping Domain l'Ecluse is een boerencamping gerund door Séverine en Martial. Hij doet het boerenbedrijf en zij is verantwoordelijk voor de camping. Er worden druiven, olijven en pruimen verbouwd. De akkers staan rond de camping verder merk je niet zoveel van het boeren bedrijf. Op de camping zijn ongeveer 90 plaatsen een deel ervan zijn stacaravans die verspreid over de camping staan. Wat meer naar boven zijn er ook nog enkele chalets te huur. Er is een zwembad met waterglijbaan en er is een apart speelveld waar je een balspel kunt doen en waar enkele speel/klimtoestellen staan. Het beekje tussen de camping en het speelveld was een favoriet speelterrein van de kids. In de zomer stond er overigens maar weinig water in.
Bij de ingang van de camping is naast de receptie een barretje, s' avonds kun je er ook eten afhalen. De pizza's zijn prima! Ook is er een zeer beperkt winkeltje en kun je broodjes afhalen. De camping ligt wat afgelegen en heel rustig, de dichtsbijzijnde winkels vind je in Buis de Baronnies (8km). Grote boodschappen kun je doen in Vaison la Romaine (half uur met de auto), hier vind je de grote Franse supermarkten. De weg langs de camping wordt alleen door de locals gebruikt en gaat verderop de bergen in. Wij stonden wat langs de rand en konden goed zien wat er langs kwam. Iedere ochtend kwam 'opa' in zijn brommobiel naar boven rijden. Elke dag leek zijn karretje langzamer te gaan en dachten wij dat hij stil zou vallen. Maar toch haalde hij het iedere dag weer! De sfeer op de camping vonden wij erg ontspannen. De camping wordt een beetje on-Frans strak gerund maar dat vond ik eerder een voordeel dan een nadeel. Er zijn duidelijke regels maar geen rare en iedereen hield zich er ook aan zonder dat er 'gehandhaafd' hoefde te worden. Als je ergens mee zit of iets wilt weten kun je altijd bij de receptie terecht. Er waren (natuurlijk) redelijk wat nederlanders maar ook Fransen, Duitsers en een enkele Engelsman. Rond 22.30 was het echt muisstil. De meeste gasten bleven hier de hele vakantie of in ieder geval een groot deel waardoor er makkelijk vriendjes gemaakt werden. Onze kinderen waren toen 4-8jaar en vermaakten zich prima.

Plaatsen
De plekken zijn over het algemeen ruim en de meeste plaatsen hebben ook redelijk wat schaduw (erg fijn in de Provence). De ondergrond is nogal stenig en veel stenen zijn scherp, let dus op met je grondzeil...

Sanitair
Ik weet het niet zo goed meer maar over het algemeen was het prima geloof ik... Er zat wel regelmatig een toilet verstopt.

Zwembad
Er is een mooi zwembad bij de camping, niet te groot maar dat kun je bij een camping van deze omvang ook niet verwachten. Het uitzicht op de berg is prachtig! De waterglijbaan is maar enkele uren per dag open. De oorzaak is geen onwil of valse zuinigheid maar de (Franse?) regel dat er toezicht moet zijn. De camping is te klein om een badmeester aan te stellen voor de hele dag.

Animatie
Er wordt regelmatig iets georganiseerd maar er is geen echt animatieteam. Het ging een beetje kneuterig allemaal maar daarom niet minder leuk.
Bijvoorbeeld:
-Speurtocht. De speurtocht wordt uitgezet maar zelf groepjes maken, spullen halen bij de receptie en op pad. Geen begeleiding, gewoon één ouder die even meeloopt.
-Feestavond in Caribische stijl. Hier moest natuurlijk versiering voor komen en die maak je dan overdag zelf! De vloer in de bar werd afgeplakt met plastic folie. Verf, karton en sjablonen klaargelegd en verven maar! Erg leuk en zo kom je ook veel makkelijker in contact met de overige campinggasten.


Oh ja, de muziek was niet echt Caribisch. Opa draaide de plaatjes en zijn muziek collectie was de laatste 20jaar niet meer geupdate. De bekende liedjes van dat moment had hij allemaal nog nooit van gehoord...
-Elke week kun je met Martial (de boer) een tochtje maken over het domain. Hij legt (alleen in het Frans...) uit hoe het verbouwen en oogsten allemaal in zijn werk gaat en wat erbij komt kijken. Na afloop wijn proeven (van eigen druiven) met daarbij een stokbroodje met (eigen) olijfolie hmmmm.

-Wekelijks wordt er ook een paella avond georganiseerd. Echt heel lekker en gezellig.

In de omgeving.
In de buurt is genoeg te doen, hier wat plekken die wij bezocht hebben:
-Buis les Baronnies (dorpje). ongeveer 8km van de camping. Leuk plaatsje met wat kleinere winkels, terrasjes, een wekelijkse markt en ook een supermarkt.

-Vaison la Romaine, een grotere plaats met alle voorzieningen. Hier is veel te zien en kun je makkelijk een hele dag rondbrengen. Bijvoorbeeld het fort op de berg, Romeinse amfitheater etc. Grotere supermarkten zijn daar ook. Tussen de camping en Vaison ligt een bergpasje, maar deze is goed te doen.

-Mt ventoux. Deze mag je niet missen natuurlijk Het uitzicht vanaf de Mont Ventoux moet je natuurlijk gezien hebben en als je een beetje een fietser bent ga je met de velo naar boven. Vanaf het zwembad kun je de berg (met een beetje moeite) zien liggen. Zoekplaatje hieronder...

-De lavendelvelden. Dit mag je natuurlijk ook niet missen. Bij Grignan bijvoorbeeld, je kunt de lavendelvelden dan combineren met een bezoek aan het kasteel. Zorg wel dat je op tijd bent. In augustus heb je kans dat alle lavendel is geoogst en dan is er niets meer aan...
-Pierrelonge, een klein dorpje met beroemde kerk op een rots. Leuk om even rond te lopen maar verder niet heel veel te doen.

-Gorge du Toulourenc. Dit is een echte aanrader! Je kunt een tochtje maken door de gorge. Daarbij loop je gewoon door de rivier met je (water)schoenen aan. Picknick spullen mee, een eind door de rivier waden en genieten van de mooie omgeving. Ga niet te ver want je moet dezelfde weg weer terug...

-Wandelen vanaf de camping. Je kunt rondom de camping ook wandelen. Wij hebben 'de klim' naar een kapelletje gedaan. Eerst een stukje met de auto omhoog en dan een route lopen. Niet heel bijzonder maar wel leuk.

Wat verder weg
-Nyons, mooie plaats om lekker rond te kijken. Wij hebben er ook een lavendelmuseum/fabriekje bezocht. Zo dat ruikt toch sterk!
-Carpentras, een wat grotere plaats maar achteraf gezien eigenlijk te ver weg.

    * Vriendelijkheid personeel:8
    * Talen: vooral Frans en een beetje Engels.
    * Sanitair:7
    * Schoonheid van de camping zelf:8
    * Animatie team:8 leuke activiteiten, maar je moet er zelf ook iets van maken.
    * Voorzieningen:7
    * Eet gelegenheden op de camping:8
    * Afstand naar grote supermarkt: ongeveer 8 km
    * website: http://www.campecluse.com/
Eigenlijk gaan we ieder jaar naar een andere plek maar naar deze camping willen we echt nog een keertje terug.
« Laatst bewerkt op: maart 19, 2017, 09:35:35 am door PenH »
Gelogd

Nekaf

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 179
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper kyte windforce 2018
Re: F: Provence, Camping l'Ecluse Benivay Ollon
« Reactie #1 Gepost op: maart 18, 2017, 07:24:33 pm »

Ziet er goed uit, we zullen het zien als we er van de zomer zijn, bedankt voor de info
Gelogd

VeNi

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Berichten: 126
  • Merk Vouwwagen: Raclet Panama UP
Re: F: Provence, Camping l'Ecluse Benivay Ollon
« Reactie #2 Gepost op: maart 18, 2017, 07:41:36 pm »

Idd ziet er veel belovende uit ... Aftellen maar
Gelogd

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: F: Provence, Camping l'Ecluse Benivay Ollon
« Reactie #3 Gepost op: maart 19, 2017, 10:00:59 am »

Dank je wel voor de  recensie! Ik heb de camping op onze recensie-kaart gezet: overzichtskaart Frankrijk
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!

CButler

  • Gast
Re: F: Provence, Camping l'Ecluse Benivay Ollon
« Reactie #4 Gepost op: maart 21, 2017, 08:22:08 pm »

Wauw dat ziet er perfect uit voor ons, goede tip voor volgend jaar, bedankt!

Verstuurd vanaf mijn D6503 met Tapatalk

Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal