Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Puy-de-Dôme: Auvergne-Rhone-Alpes: St. Germain L'Herm: Minicamping Le Sauzet  (gelezen 3200 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

shaba

  • Gast

Le Sauzet is een nederzetting net buiten St. Germain l'Herm in de Auvergne (Frankrijk). Op een voormalig kasteelterrein zijn René en Annemarie van der Krogt in 2006 camping Le Sauzet gestart. Het is werkelijk een paradijsje.

Het tentenveld is ruim en elke plek is voorzien van elektra. Er zijn twee watertappunten. Het sanitair is om door een ringetje te halen met heerlijke douches (thermostaatkranen). Er is een apart speel- recreatieveld voor de kinderen met een trampoline, een zwembad, schommels, wipkippen, glijbaan, zandbak etc. etc. Er is geen vast animatieprogramma, maar dochter Tessa en zoon Bas vinden het erg leuk om de kinderen te vermaken met verhaaltjes, spelletjes, toneelstukjes, verkleden, knutselen en noem maar op. Wat wel bijna altijd op het programma staat is broodjes bakken. René is bakker geweest, en oefent zijn voormalig beroep nog altijd met liefde uit. Hij laat de kinderen broodjes versieren, die even later afgebakken worden. Een feest! Naast croissantjes, pains au chocolats en baguettes kun je ook heerlijk meergranenbrood verkrijgen  ;D Als klap op de vuurpijl maakt René ook nog eens heerlijke verse pizza's. Zijn vrouw Annemarie kan er ook wat van, ze maakt de lekkerste kroketten van Zuid-Frankrijk   :# Elke zondagavond is het frituuravond en kan je de befaamde rund-, kip- of camembert (!) kroket bestellen. Zo mogelijk wordt er ook elke week een BBQ georganiseerd en bij voldoende belangstelling organiseert Annemarie een workshop kaasmaken.

Bij slecht weer kunnen de kinderen zich vermaken in de Ecurie, waar stripboeken zijn, lego, een tafelvoetbalspel, een poolbiljart etc. etc.

De omgeving is qua natuur prachtig. Leuke plaatsjes in de buurt zijn o.a. Ambert en Brioude. Als je je klapkar niet wilt meesleuren, je kan er daar ook eentje huren! (Roadmaster) Voor de niet-kampeerder is er een leuke Gite te huur, en daarnaast zijn ze ook Chambres en Table d'Hotes aan het realiseren. Annemarie en René doen er werkelijk alles aan om je een leuke vakantie te bezorgen. Ze hebben service hoog in hun vaandel staan! Website: http://www.lesauzet.nl
« Laatst bewerkt op: augustus 31, 2021, 09:20:38 pm door sannie75 »
Gelogd

screech

  • Gast
Re:Minicamping Le Sauzet in de Auvergne (Frankrijk)
« Reactie #1 Gepost op: juli 20, 2009, 09:26:23 am »

Klinkt goed! Is het wat voor een klapweekend met het forum?  :#
Gelogd

shaba

  • Gast
Re:Minicamping Le Sauzet in de Auvergne (Frankrijk)
« Reactie #2 Gepost op: juli 20, 2009, 09:40:42 pm »

Tuurlijk, alhoewel sommige plekken wel wat schuin aflopen  :# maar na een paar glaasjes  W: merk je dat niet meer!
Gelogd

Richard

  • Gast
Re:Minicamping Le Sauzet in de Auvergne (Frankrijk)
« Reactie #3 Gepost op: juli 20, 2009, 10:01:59 pm »

Tuurlijk, alhoewel sommige plekken wel wat schuin aflopen  :# maar na een paar glaasjes  W: merk je dat niet meer!


Ligt eraan welke kant je op loop natuurlijk!!! >:(
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal