Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Vegetarisch eten op de camping  (gelezen 4438 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jon

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.560
Vegetarisch eten op de camping
« Gepost op: mei 17, 2018, 12:58:10 pm »

Eerste recept, goede en voedzame maaltijdsoep voor 4 personen
Ingrediënten:
200 gram linzen gedroogd of uit blik
1 ui
1 wortel
1 stengel bleekselderij
2 el olijfolie
150 gram rijst
750 ml groentebouillon
2 el Parmezaan
Zout en peper
Handje bladpeterselie

Linzen schoonspoelen, 20 minuten koken(bij gedroogde linzen)
Groenten fijnsnijden en enkele minuten fruiten in de olijfolie, rijst toevoegen
Hete bouillon toevoegen en 10-15 minuten laten koken(afhankelijk van de kooktijd van de rijst)
Linzen toevoegen, nog een paar minuten doorkoken
Parmezaan er doorheen roeren, zout, peper en bladpeterselie toevoegen
Opdienen met een scheutje olijfolie
Stevig stuk brood erbij en eten





Gelogd
Combi Camp Country 2016, daarna de Waard Kuifmees, nu even niets.

Jon

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.560
Re: Vegetarisch eten op de camping
« Reactie #1 Gepost op: oktober 06, 2018, 11:50:27 pm »

Niet alleen voor op de camping, maar belofte maakt schuld. Hierbij een aantal vegetarische recepten, ik verneem graag of het gesmaakt heeft.

1e
Niet van mezelf, maar een variant van Jeroen Meus (de Vlamingen onder ons kennen hem vast) maakte dit afgelopen week. Gisteren gemaakt en het was heerlijk.

Gevulde puntpaprika’s uit de oven of op de gril
Maal of hak walnoten fijn, ca. 30 gram pp. Meng deze met cottage chees(hutten käse), flink de pepermolen laten draaien en een beetje zout, sjalotten fruiten en deze er doorheen. Vul de overlangs doorgesneden puntpaprika’s waaruit de zaadlijsten verwijderd zijn met het mengsel en leg in de oven gedurende 30 minuten op 150 graden. Rijst erbij met wat koriander.

2e
Fijn voor de winter, gezien de kool, maar kan ook in de zomer met chinese kool of iets dergelijks.

Hartige zoete kool
Stoof de kool tot die beetgaar is, voeg gedroogde abrikozen, rozijnen of andere zuidvruchten toe naar smaak, nog even zachtjes laten doorgaren. Aardappelpuree erbij of nog beter, een mengsel 1:3 van knolselderij en aardappelen.

3e
Voor het najaar, redelijk lichte maaltijd maar voedzaam

Gevulde aubergines
Snijdt de aubergines overlang doormidden, haal de zaadkern eruit, wel bewaren. Gaar de aubergines in groentebouillon(of iets gezouten water) tot het aardappelmesje er makkelijk doorheen gaat, goed uit laten lekken. Stoof fijngesneden uien, paprika en knoflook in goede olijfolie met de fijngesneden zaadkern van de aubergines, voeg tijdens het stoven salie toe. Kook rijst volgens voorschrift.
Vul de aubergines met de gestoofde groenten en bedek met een laag rijst. Strooi er parmezaan over en laat even goed opwarmen in de oven, op het laatst de gril erop tot de parmezaan begint te kleuren.

4e
Deze heeft wel wat voorwerk, maar dat loont de moeite.

Tempé in sojasaus
De tempé in dobbelsteentjes snijden, daarna stomen boven kokend water, ca. 20 minuten, beetje afhankelijk van de dikte in ieder geval tot bijna beetgaar. Af laten koelen en mengen met zeer fijngehakte verse rode peper(zaadjes eruit maar zaadlijsten laten zitten), beslist goede sojasaus(niet die troep van conimex, informeer bij een toko), kerrie en veel knoflook. Laat een nacht rusten in de koelkast, afdekken zodat de koelkast geen knoflookkast wordt. Bakken op hoog vuur in de wok tot de stukjes mooi bruin zijn, serveer met pandanrijst. Frisse salade erbij met een vinaigrette van een deel mayonaise, twee delen yoghurt en een beetje honing.

5e
Kan alleen in de zomer, vanwege de peultjes

Japanse lekkernij
Peultjes schoonmaken en kort de kook erover tot ze beetgaar zijn. Blussen in de vergiet met koud water om het garen te stoppen. Blikje bamboescheuten, uit laten lekken en julienne snijden. De bamboe in de koekenpan of wok in arachideolie op hoog vuur beetgaar garen, vuur omlaag en de peulen toevoegen en fijngehakte knoflook en groene peper en een flinke hoeveelheid sojasaus. Serveren met rijst.

6e
Ovenrecept op de bakplaat

Allegaartje
Bakplaat invetten met zonnebloemolie of arachideolie. Vul de bakplaat met stukjes aardappel, pompoen, wortel, knolselderij, koolrabi, stukken ui, of net wat je aan harde groenten in huis hebt. Bestrooi rijkelijk met versgemalen zwarte peper en een flinke snuif zout, giet er olijfolie over en meng de zaak. Ca 40 minuten op 150-160 graden in de oven. Combineer met een salade van witlof of andere harde sla, voeg een vinaigrette toe zoals onder 4. Handje dadels door de sla is lekker.

Overigens, noten zijn een uitstekende vervanger voor vlees, zo'n 30-40 gram p.p.


Gelogd
Combi Camp Country 2016, daarna de Waard Kuifmees, nu even niets.

g11ling

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 565
  • Merk Vouwwagen: Campooz Fat Freddy II met Ugly Betty
Re: Vegetarisch eten op de camping
« Reactie #2 Gepost op: april 28, 2019, 01:54:13 pm »

Zitten smakelijke recepten tussen, ik heb alleen geen oven mee!
Gelogd
Ik klap, jij klapt, wij klappen

Bagheera

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 408
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Astro 2004
Re: Vegetarisch eten op de camping
« Reactie #3 Gepost op: april 28, 2019, 02:21:23 pm »

Wij aten vaak 'chicken and beans', die zonder de chicken ook heerlijk blijkt te zijn.

Knoflook en uitje fruiten, bakje champignons erbij. Eventueel een paprika in stukjes meebakken. Lekker kruiden met peper, zout, paprikapoeder en provencaalse of italiaanse kruiden. Meer richting mexicaans/chilikruiden kan ook. Lekker even doorbakken, dan een blikje mais en per persoon een blikje kidneybonen toevoegen. Wat zure room is niet vies, perzik uit blik erdoor is ook erg lekker. Wij serveren het altijd nog met een flinke schep kruidenkaas op het bord.

Binnen het kwartier klaar en alles in 1 pan. Je kunt naar smaak varieren, blokjes tomaat zijn lekker, ananas ipv perzik kan ook, doperwtjes zijn ook lekker. En stukjes kip erin kan natuurlijk ook, maar wij missen het niet.
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal