Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: A: Opper-Oostenrijk: Sankt Wolfgang: Salzkammergut: Seecamping Appesbach  (gelezen 4949 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jackodb

  • Gast
A: Opper-Oostenrijk: Sankt Wolfgang: Salzkammergut: Seecamping Appesbach
« Gepost op: augustus 30, 2017, 12:44:27 pm »

http://www.appesbach.at/


Gelegen aan het meer 'Wolfgang See', liggen een aantal campings, waaronder Seecamping Appesbach. Omgeven door bergen een mooie regio.

De camping heeft 88 genummerde plaatsen, welke niet echt groot zijn. Het scheelt wel of je er voor kiest om de auto wel/niet erbij te parkeren. Er is een aparte parkeerplaats naast de ingang.

Naast de vaste plaatsen is er ook een vrij veld. Hier kun je de ruime claimen die je nodig hebt. Een plaats op dit veld kan niet gereserveerd worden. Tijdens ons verblijf stonden hier vooral 'kort-kampeerders, meestal voor 1 of 2 nachten.
Om een mooi plaats direct aan het water te hebben, moet je wel ongeveer een jaar van te voren reserveren. Maar vanaf de 'achterste' plaatsten is het ongeveer 100 meter lopen naar het water. In dit water is prima te zwemmen. Van de vele kleine visjes (gemiddeld 10cm) heb je eigenlijk geen last.
Op een enkele vlakke plaats na, waren de meest plaatsen nogal hobbelig. Waterpas zetten was nog een hele uitdaging. En vervolgens hadden we in de voortent dan evengoed nog putten en hobbels.

Bij aankomst was het bijzonder druk bij de receptie. Geen idee of dat de oorzaak was, maar we kregen behalve een plattegrond en een slagboompas geen enkele informatie. Nu kun je wel met alle vragen prima terecht bij het personeel, maar wat brochures met info over de campingfaciliteiten, supermarkten enzo zou wel prettig zijn.

Sanitair is netjes, en word een paar keer per dag schoongemaakt. Een enkele file bij de douches, vooral op heel warme dagen. Warmwater is gratis.
Wasmachines werken via een automaat, welke alleen Euro's accepteert. Bij de receptie is Euro's wisselen geen probleem. Een wasdroger is er ook, maar hebben we niet gebruikt.

Na onze plaats gevonden te hebben, was het nog even zoeken naar een elektra-punt. Op 10 meter was er wel eentje, maar die was vol. We hebben alle kabels nog gebruikt om 30 meter verderop te kunnen aansluiten. Watertappunten zijn er niet veel. Gemiddeld op 20 meter afstand, denk ik.

Animatie is eigenlijk niet, in elk geval niet voor kinderen. Slechts 1 keer een BBQ met een leuk lokaal bandje. Maar met prima zwemwater hebben we eigenlijk geen animatie 'gemist'. Er is wel een recreatieruimte. Met een aftandse (gratis) pooltafel, wat spelletjes en een hoek met speelgoed voor de peuters en kleuters. Buiten een overdekte pingpong-tafel en voor diverse kinderleeftijden fietsjes, stepjes en skelters.

Naast een klein campingwinkeltje is er op enkele minuten afstand een Spar. Een Hofer (=Aldi) is er op 15 minuten rijden. Voor dichtstbijzijnde Lidl ben je een uur onderweg.

    * Vriendelijkheid personeel: 10
    * Sanitair: 8  beetje gedateerd, maar verder wel prima in orde
    * Schoonheid van de camping zelf: 8
    * Animatie team: n.v.t.
    * Voorzieningen: 7
    * Eetgelegenheden op de camping: -    hebben we geen gebruik van gemaakt.

10 Euro borg voor de slagboompas
Gelogd

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: A: Opper-Oostenrijk: Sankt Wolfgang: Salzkammergut: Seecamping Appesbach
« Reactie #1 Gepost op: augustus 30, 2017, 05:45:11 pm »

Dank je wel voor de mooie en uitgebreide recensie. Helaas hebben we er nog maar weinig in Oostenrijk maar deze staat in ieder geval op de   overzichtskaart .
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!

sanneman

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 490
Re: A: Opper-Oostenrijk: Sankt Wolfgang: Salzkammergut: Seecamping Appesbach
« Reactie #2 Gepost op: augustus 30, 2017, 08:18:23 pm »

Er staan 2 nieuwe recensies in van ons! ;-)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal