Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: « 1 2 3   Omlaag

Auteur Topic: 13 weken rondtrekken: Jonge of oudere vouwwagen?  (gelezen 6170 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Thomas1984

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 99
  • Merk Vouwwagen: Raclet Panama Up 2016
Re: 13 weken rondtrekken: Jonge of oudere vouwwagen?
« Reactie #30 Gepost op: januari 02, 2024, 05:08:10 pm »

Misschien de Jamet Jametic overwegen?
Gelogd

Jootje1710

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 1.350
  • Merk Vouwwagen: Aart Kok Livingstone Game Drive 2018
  • Je bent gek op klappen of niet!!
Re: 13 weken rondtrekken: Jonge of oudere vouwwagen?
« Reactie #31 Gepost op: januari 03, 2024, 09:13:09 am »

Uit welk jaar was de Odyssee en uit welk jaar was de Kavango?

Ik heb het nagezocht: de Odyssee was uit 2009 en de Kavango uit 2014
Gelogd
Antoon & Jolande van Harselaar met de kids (Steven, Emmy en Fleur), Aart Kok Livingstone Game Drive 2018 :-)

jajaba

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee GL 2.1
Re: 13 weken rondtrekken: Jonge of oudere vouwwagen?
« Reactie #32 Gepost op: januari 03, 2024, 04:49:16 pm »

Wat een goed idee! Wij hebben vorig jaar hetzelfde gedaan en we zouden zó weer willen. Wij waren op pad van aug t/m okt 2022 (daarna nog een weekje thuis) met kinderen van toen net vijf, bijna vier en bijna 2. Bij ons kwam het idee pas in februari, dus we hadden fors minder voorbereidingstijd. Een beetje tot onze verrassing gingen onze beide werkgevers en school akkoord en tja, toen "moesten" we wel.

Uiteindelijk gekozen voor een vouwwagen, wat heel goed bevallen is. Af en toe met een schuin oog gekeken naar een gezin wat hetzelfde deed met een sleurhut, die leken wat minder werk te hebben aan verhuizen. Maar je vat het denk ik goed samen met "te groot van buiten, te klein van binnen". Wij waren iedere keer toch weer zo'n 1,5 uur zoet met in- en uitpakken. We hebben natuurlijk alleen ervaring met onze vouwwagen, maar hebben de indruk dat het verschil in opzettijd van de verschillende modellen daarin weinig uitmaakt. Wij hadden heel veel spullen bij ons, ieder hoekje van vouwwagen en auto was gevuld. (te) veel speelgoed, maar ook bijvoorbeeld (uiteindelijk ongebruikte) warme kleren en dekens voor als het 's nachts koud zou zijn. Dat betekende iedere keer weer flink passen en meten om het er allemaal weer in te krijgen, maar ook best wat werk om alles eruit te halen en weer zijn plek te geven. Uiteindelijk is onze ervaring dat het verplaatsen vooral een optelsom is van een heleboel handelingen van 5-10 minuten die het samen een langere klus maken (tafeltjes in-/uitklappen, elektra aansluiten, keuken op zijn plek, kar waterpas, oventje op zijn plek, spullen uit de auto, kuipzeil erin, luchtbedje ondertent opblazen, etc.). De "klaptijd" is gewoon een van de vele klusjes. Afgelopen zomer hadden we minder spullen bij ons en ging het alweer een stuk vlotter.

Op het moment dat wij hadden besloten om met een vouwwagen te gaan hadden we eigenlijk nog maar een paar maanden tot vertrek. We durfden er niet op te gokken dat er nog een goede tweedehands voorbij zou komen. En we wilden niet inleveren op gemak door bijvoorbeeld voor een oud model zonder pack-and-go te kiezen. De jongere Holtkampers vonden we nog steeds erg duur. Wij wisten ook niet of we na dit avontuur nog verder wilden met de vouwwagen, maar de huidige afschrijving op nieuwe(re) vouwwagens maakte het voor ons alsnog een voordelige optie vergeleken met andere vormen van verblijf. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een splinternieuwe Trigano Odyssee (met verhoogde afdekhoes en disselbak). Geleverd twee weken voor vertrek, we konden hem nog net een weekendje uitproberen. Voor vaak verhuizen is hij niet zo geschikt (voorbeeld: losse keuken), maar hij heeft wel veel ruimte en slaapplekken en we zijn er nog steeds blij mee.
Advies is wel om ook na te denken over het grondoppervlak van de vouwwagen die je kiest: we hadden bij verschillende campings (Argelès-sur-Mer (Fr), Spanje) bijvoorbeeld geen ruimte voor de luifel. Ook een zijtentje zou op verschillende plekken niet gepast hebben. Wij gebruikten de twee slaapcabines voor ons en de middelste, de oudste lag in het ondertentje en de jongste in een opklap-/peuter-/campingbedje in de voortent. Die laatste gaat komende zomer niet meer mee. Hij gaat bij zijn zus in de tweede cabine, met zo'n buis/slang voor in het zwembad ertussen onder het hoeslaken, zodat ze op hun eigen plek blijven.

Van tevoren hadden we behoorlijk ambitieuze plannen voor wat we allemaal wilden zien en bezoeken, daar is heel weinig van terechtgekomen. We kwamen tot de conclusie dat het doel vooral was om een gezellige en ontspannen tijd te hebben met de kinderen. Dat gaat bij ons toch niet zo goed samen met iedere paar dagen verhuizen en veel in de auto zitten.

Er zijn nog genoeg ervaringen die ik graag deel, maar je vraag ging over de keuze voor een type vouwwagen. Laat maar weten als je meer wilt weten.
« Laatst bewerkt op: januari 03, 2024, 05:24:06 pm door jajaba »
Gelogd

Kevin2

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 83
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee GL 2.2
Re: 13 weken rondtrekken: Jonge of oudere vouwwagen?
« Reactie #33 Gepost op: januari 06, 2024, 02:51:10 pm »

Er zijn nog genoeg ervaringen die ik graag deel, maar je vraag ging over de keuze voor een type vouwwagen. Laat maar weten als je meer wilt weten.

Wat leuk om te horen!  WW Heel veel herkenbare overwegingen. De vrees van teveel of te weinig spullen is hier ook wel aanwezig ;) . Ik zou het zeker leuk vinden om nog meer ervaringen te horen! Welke route hebben jullie gereden? En heb je nog tips voor het rondtrekken met kinderen? Wat moet wel mee, wat is overbodig?

Je zegt dat de odyssee niet zo geschikt is om rond te trekken, maar hoe meer we rondkijken begint het te lijken dat dat waar is voor alles behalve een camper. Wel kan ik me voorstellen dat je met de luifel van een Odyssee nog best even bezig bent, terwijl een Aart Kok (we zijn daar net wezen kijken) varioluifel of boogluifel wat makkelijker op te zetten is met minder stokken en haringen. En hoewel de Trigano keuken er functioneler uitziet dan bij Aart Kok, moet deze er wel altijd af. Bij AK kan deze evt blijven hangen. Trigano heeft dan weer meer stahoogte…

Ons plan qua slaapplekken voor deze vakantie is om alle 3 de kinderen in de breedte van het tweede bed te leggen. In theorie zou dit moeten gaan maar of het in de praktijk werkt moet nog blijken. Anders kan er altijd één in het ondertentje. De eventuele zijtent zouden we dan gebruiken als speelplek.

Een paar specifieke vragen dan:
- zouden jullie weer een zijtent nemen?
- missen jullie horgaas in de voordeur van de Odyssee?
« Laatst bewerkt op: januari 06, 2024, 03:06:02 pm door Kevin2 »
Gelogd

sanderv

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.996
  • Merk Vouwwagen: Camplet Royal, special edition "Frankenstein"
Re: 13 weken rondtrekken: Jonge of oudere vouwwagen?
« Reactie #34 Gepost op: januari 07, 2024, 02:46:09 pm »

Tja, alles valt of staat met hoe je kampeert. Afgelopen zomer 15 campings gehad met onze Camplet Royal. We zijn in drie kwartier opgezet en in een uur tot een uur een kwartier weg. Maar dat betekent ook: alleen een zeiltje in de voortent, geen luifel, drie kledingtassen voor ons vijven in de voortent en slaapspullen incl pyamas ed blijft gewoon liggen tijdens het klappen. Geen keuken inrichten, gewoon leven vanuit de kratten in de achterbak. Veel campers zijn niet per se sneller weg. Maar als ik zie hoeveel meuk velen in, om en aan het kampeermiddel hebben, snap ik wel dat sommigen wel een halve dag nodig hebben om op te zetten of (vooral) weg te komen...
Gelogd

Kevin2

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 83
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee GL 2.2
Re: 13 weken rondtrekken: Jonge of oudere vouwwagen?
« Reactie #35 Gepost op: januari 07, 2024, 08:22:01 pm »

Wij hebben zowel de Trigano Odyssee gehad als de Aart Kok Kavango met 3 kinderen.

Persoonlijk vonden wij de Kavango van betere kwaliteit dan de Odyssee maar dat zit dan ook een prijskaartje aan. Beide vouwwagens hebben we met veel plezier gebruikt, meestal een week of 6 per jaar, en ook goed door kunnen verkopen.

Het fijne aan de Odyssee was de gastencabine, deze had de Kavango niet en toen moest een van de kinderen in een eigen tentje slapen.

De Kavango heeft een doorloopkeuken, dus de keuken hoeft er niet af maar was ook zwaar. Manlief heeft lades gemaakt in de keuken die eruit konden voordat de keuken verplaatst werd (is nog wel een topic over op het forum: https://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=17263.msg228872#msg228872).

De luifel van de Kavango konden we op diverse manieren gebruiken (let op: we hadden niet de boogluifel).

De kavango was pack and go en dit had de Odyssee (nog) niet

Daarnaast het bed: het is erg persoonlijk of het matras bevalt of niet. Wij hadden in beide vouwwagens een topdekmatras en nu ook weer in onze Livingstone.


Bedankt voor de uitgebreide reactie! Erg nuttig aangezien we net bij Aart Kok zijn geweest. Wat ik hierboven lees is ook wel mijn idee: de Odyssee is een heel andere (lees: functionelere) wagen dan vroeger, terwijl de Kavango er precies hetzelfde uitziet als 15 jaar geleden. Beide voldoen echter aan onze wensen. Een topdekmatras lijkt me ook wel een must. Die standaard 6cm is mij ook wat hard.

Voordelen Kavango/Flexi:
+makkelijker opbouwen van de luifel
+ luifel lijkt wat (storm)bestendiger en heeft slikranden tegen ongedierte en tocht
+doorloopkeuken die eventueel kan blijven hangen
+ hordeuren beschikbaar voor tent en boogluifel (lijkt me erg fijn bij veel muggen ‘‘s avonds)

Voordelen Odyssee:
+ Véél hoger, ik denk wel 2,05m, tov ~1,85m bij de Kavango/Flexi waar ik moet bukken
+ ruimere luifel door de rechtere wanden
+ handige keuken met lades, water etc. (Wel nog een beetje bang voor het spaanplaat icm regen/dauw)
+ zijtent
+ donkere slaapcabines
+ voordeur voortent kan ook in de luifel geritst worden (maar krijg je dan geen muggen die onder de luifelrand doorvliegen vanwege gebrek aan slikranden?)

Onze voorkeuren die allemaal voldoen, op volgorde:
1. Kyte (XL) met Carbon hulpframe (2017?-2019) en kindertent XL
2. Odyssee GL met zijtent (2020+, evt nieuw)
3. Flexi met boogluifel (~2015+)
4. Kavango met boogluifel (~2015+)

Het is duidelijk dat er tussen de verschillende opties forse prijsverschillen zitten, maar die zijn wat ons betreft acceptabel aangezien we er lang in gaan leven dit jaar. De voorkeur ligt nu dus op een jonge maar zeker niet nieuwe Kyte. Maar we MOETEN een wagen hebben in juli en liefst nog iets eerder, dus durven we een mooie tweedehandse af te wachten? :X

Edit:
Jootje1710: Pasten jullie comfortabel onder een Kavango varioluifel met z’n vijven? Dat voelde voor mij wat krap maar het is wel makkelijk opzetten en meer tweedehands beschikbaar dan een boogluifel…
« Laatst bewerkt op: januari 07, 2024, 08:42:54 pm door Kevin2 »
Gelogd

Kevin2

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 83
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee GL 2.2
Re: 13 weken rondtrekken: Jonge of oudere vouwwagen?
« Reactie #36 Gepost op: januari 07, 2024, 08:33:35 pm »

Tja, alles valt of staat met hoe je kampeert. Afgelopen zomer 15 campings gehad met onze Camplet Royal. We zijn in drie kwartier opgezet en in een uur tot een uur een kwartier weg. Maar dat betekent ook: alleen een zeiltje in de voortent, geen luifel, drie kledingtassen voor ons vijven in de voortent en slaapspullen incl pyamas ed blijft gewoon liggen tijdens het klappen. Geen keuken inrichten, gewoon leven vanuit de kratten in de achterbak. Veel campers zijn niet per se sneller weg. Maar als ik zie hoeveel meuk velen in, om en aan het kampeermiddel hebben, snap ik wel dat sommigen wel een halve dag nodig hebben om op te zetten of (vooral) weg te komen...

15 campings, dat is een indrukwekkend aantal :o . Hoe lang zijn jullie weggeweest?

Verder heb je natuurlijk helemaal gelijk. Ik ben ook niet van de kasten, tapijtjes, etc. Maar met de kinderen (allemaal <5 jaar) heb je toch best wat zooi die ze zelf nog niet uit- en inpakken dus ik vrees dat wij dat soort tijden nog niet gaan halen  ::) . Dat is niet erg overigens, het gaat in dit geval om de reis, niet om de bestemming.
Gelogd

Jer81

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 897
  • Merk Vouwwagen: Trigano Itenea GL
Re: 13 weken rondtrekken: Jonge of oudere vouwwagen?
« Reactie #37 Gepost op: januari 07, 2024, 09:46:20 pm »

15 campings, dat is een indrukwekkend aantal :o . Hoe lang zijn jullie weggeweest?

Verder heb je natuurlijk helemaal gelijk. Ik ben ook niet van de kasten, tapijtjes, etc. Maar met de kinderen (allemaal <5 jaar) heb je toch best wat zooi die ze zelf nog niet uit- en inpakken dus ik vrees dat wij dat soort tijden nog niet gaan halen  ::) . Dat is niet erg overigens, het gaat in dit geval om de reis, niet om de bestemming.
Dan is het belangrijk om te kijken welke wagen alleen opgezet kan worden opgezet 1 volwassene. Of met wat sporadische hulp van de ander. Zo kan er 1 bezig zijn met opbouwen/afbreken en kan de ander de kinderen vermaken/begeleiden.
Gelogd

sanderv

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.996
  • Merk Vouwwagen: Camplet Royal, special edition "Frankenstein"
Re: 13 weken rondtrekken: Jonge of oudere vouwwagen?
« Reactie #38 Gepost op: januari 08, 2024, 05:25:33 pm »

15 campings, dat is een indrukwekkend aantal :o . Hoe lang zijn jullie weggeweest?

Verder heb je natuurlijk helemaal gelijk. Ik ben ook niet van de kasten, tapijtjes, etc. Maar met de kinderen (allemaal <5 jaar) heb je toch best wat zooi die ze zelf nog niet uit- en inpakken dus ik vrees dat wij dat soort tijden nog niet gaan halen  ::) . Dat is niet erg overigens, het gaat in dit geval om de reis, niet om de bestemming.

Wij hebben 4,5 week rond getrokken naar, door en van Griekenland. De reis is bij ons inderdaad ook altijd een wezenlijk onderdeel. We zijn wel echte trekkers, daar hebben we onze Camplet ook op uitgezocht en ingericht. Alles wat niet strikt noodzakelijk is om met vijf te slapen en droog te koken en eten is eruit of eraf gehaald.
Gelogd

Kevin2

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 83
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee GL 2.2
Re: 13 weken rondtrekken: Jonge of oudere vouwwagen?
« Reactie #39 Gepost op: maart 04, 2024, 09:21:06 pm »

1,5 jaar na het starten van het topic is het zover! Zaterdag hebben wij een zo goed als nieuwe Trigano Odyssee GL 2.2 uit 2022 gekocht. Het vouwwagenavontuur gaat nu echt beginnen.  :>

Iedereen die heeft bijgedragen bedankt, het heeft enorm bijgedragen aan deze keuze.

In mei gaan we ‘m voor het eerst volledig opzetten. Bij de aankoop was het nog behoorlijk uitdagend om hem correct op te zetten maar ik neem aan dat dat gebrek aan ervaring was. We gaan in ieder geval nog een paar keer oefenen voordat we er 13 weken mee op reis gaan.

Eerder leenden we altijd alles, dus nu nog de rest van de kampeer-inventaris.
Gelogd

Bonny

  • Global modderklaptor
  • Klap prof
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 1.694
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper
Re: 13 weken rondtrekken: Jonge of oudere vouwwagen?
« Reactie #40 Gepost op: maart 04, 2024, 09:24:42 pm »

Gefeliciteerd !!!
En we zijn benieuwd naar de verhalen over 13 weken rondtrekken  :>
Gelogd
Alles wat we zijn is het resultaat van wat we hebben gedacht.

Jer81

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 897
  • Merk Vouwwagen: Trigano Itenea GL
Re: 13 weken rondtrekken: Jonge of oudere vouwwagen?
« Reactie #41 Gepost op: maart 04, 2024, 09:27:23 pm »

Van harte gefeliciteerd met de mooie Trigano.
Gelogd

metalpe

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 802
Re: 13 weken rondtrekken: Jonge of oudere vouwwagen?
« Reactie #42 Gepost op: maart 06, 2024, 01:14:37 pm »

Proficiat!
Foto's posten he!
Wij gaan elke zomer dik 6 weken op toer met de vouwwagen. Dat is al heel wat, maar 't wordt weggeblazen door jullie 13 :)
Moest ik langer vakantie hebben, deed ik het ook. Als we na 6 weken België terug binnen rijden, zijn we nog nooit blij geweest om thuis te zijn, waar de mallemolen altijd meteen weer begint.

Verstuurd vanaf mijn moto g54 5G met Tapatalk

Gelogd
Pagina's: « 1 2 3   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal