Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Charente Perigord Limouson, Eymouthiers, Camping Les Gorges du Chambon  (gelezen 2292 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

sneeuwgors

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 51
  • Merk Vouwwagen: Cabanon Chamonix
F: Charente Perigord Limouson, Eymouthiers, Camping Les Gorges du Chambon
« Gepost op: augustus 22, 2019, 12:20:12 pm »

Yelloh! Village Les Gorges du Chambon

Wij zijn hier ruim 2,5 week geweest, eind juli en mid-augustus 2019.
Heerlijke camping net boven de Dordogne met over het algemeen mooie en ruime plaatsen. De sfeer op de camping is heel gemoedelijk en relaxt. Sommige campingplaatsen hebben veel en andere met weinig schaduw. Alle plaatsen lopen wel allemaal iets af. Er komt een mix van Nederlandse, Engelse en Franse gasten. Onze eerste helft van de vakantie waren er heel veel Nederlanders met kinderen, midden Augustus komen er wat meer Engelse en Franse gasten bij. 's Avonds is het meestal rond 23:00 goed stil, op een enkele puber na of een keer muziek bij het restaurant. Na 24:00 is het elke keer helemaal gedaan met het geluid.

De camping heeft een Nederlandse eigenaresse, altijd handig. Bij de receptie spreken ze allemaal prima Engels.

Elke dag is er genoeg vers en lekker stokbrood (dik/dun/wit/bruin), croissants, appelflappen en rozijnenbroodjes zonder vooraf te bestellen.
Voor de kinderen is er een hele grote speeltuin met klimrekken, glijbaan, trampoline. Een Binnen en buiten tafeltennistafel. Een midgetgolfbaan en springkussen. Voor 2 euro koop je een animatie kaart. Met deze kaart kan je als gezin voor je gehele periode midgetgolfsticks, tennisrackets etc lenen bij de receptie.
Er waren 2 Nederlandse meiden die de animatie verzorgden, over de hele dag werden er dingen georganiseerd: spelletjes op het veld, buikglijden, mini-disco, knutselen, water-mini-disco, waterpolo, balsporten, bingo, enz...

Het zwembad gebeuren  is niet mega groot, maar afdoende. Het heeft drie glijbanen; twee rechte en eentje met bochten. Er is een groot zwembad en een kinderbadje. Op de 2,5 week dat wij er waren was het op sommige momenten in de na-middag erg druk bij het zwembad, voor bedjes en stoelen moest je dan heel even wachten tot er iets vrijkwam. Er is geen zwembroekbeleid, dus de strakke herenzwembroek is in de koffer gebleven :-).

De camping is verdeeld over 2 ronde zones met elk een sanitairgebouw in het midden. Ons gedeelte (A) was voornamelijk met campingplaatsen, B was meer gemixt met verhuuraccommodaties en kampeerplaatsen. Wij hadden een plek aan de buitenste ring en deze was zeer ruim, onze Cabanon Chamonix had er makkelijk 2x kunnen staan, met de auto er nog bij.

Sanitair voldeed, altijd warm water bij douche en afwas. WC's werden voldoende schoongemaakt. Zelden zonder WC papier. Er zijn genoeg wc's, douches en wastafels, ik heb iig nooit ergens voor hoeven wachten. 's avonds waren de afwasplekken weleens allemaal vol, maar wij Hollanders moeten dan ook allemaal om 18:00 stipt eten en om 18:30 de afwas doen... Kwestie van heel even wachten.

Toen wij aankwamen deed het stroom het niet op onze plaats. Na dit te melden werd het direct opgelost, iets met een nieuwe zekering in de stroompaal.

Het restaurant heeft een voldoende gevarieerde menu kaart, pizza's (10 tot 14 euro p/s), hamburgers, vlees, mosselen, salades, tapas. Bij het restaurant kan je ook de pizza en patat afhalen. 1x per week of 2 weken hebben ze live muziek. Houd er rekening mee dat de pizza's populair zijn en een (erg)
lange wachttijd kunnen hebben...

Er is een ruimte met groot scherm met Europees voetbal en Formule 1, een kast met heel veel boeken (NL/F/GB), spelletjes en informatiemappen die je allemaal mee naar je plek mag nemen voor een paar dagen.

De camping heeft 2 tennisbanen, verhuurfietsen en regelt kanotochten. Naast de tennisbanen ligt ook een leuk klein BMX parcours. Onder de camping stroomt een klein helder riviertje waar heerlijk in gespeeld kan worden. Volwassen komen tot iets over hun middel in het water. Iets buiten de camping is een "recreatie station". Hier beginnen diverse wandel en fietstochten en is een paar keer per week een klimparcours.

Op de camping is om de zoveel tijd een circus voor een paar uurtjes naast de speeltuin. Een paar keer per week kan er tegen betaling door kinderen op pony's gereden worden over de camping.

De omgeving is niet mega toeristisch, de wegen zien er goed onderhouden uit en zijn zelden druk.
Supermarkten zijn binnen 10 minuten aan te rijden in het nabije Montbron, daar is een Intermarche en een Aldi.
Een mooi meer is in St-Estephe op een kleine 30 minuten rijden. Hier is een grasvled met schaduw, een zandstrand gedeelte, badmeesters, restaurant en kano/sup verhuur (toen wij er waren was dit zelfs gratis).
Op een stuk verder rijden is bij Angloumre ook een mooi meer met onder andere een waterhindernisbaan (Bommetje).
Verder zijn er  kastelen, marktjes, dorpjes en stadjes om eens te bezoeken.

Dit is een camping waar we zo weer naar terug willen als we weer in deze hoek van Frankrijk zijn.

* Vriendelijkheid personeel:  10
* Sanitair: 8
* Schoonheid van de camping zelf: 10
* Animatie team: 8
* Eet gelegenheden op de camping: 8
* Indruk staanplaatsen: 9

Links camping: https://www.camping-gorgesduchambon.com/nl/ | https://www.yellohvillage.fr/camping/les_gorges_du_chambon


« Laatst bewerkt op: augustus 22, 2019, 04:23:47 pm door sneeuwgors »
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal