Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Cote d'Azue / Var: Roquebrune sur Argens: Leï Suves  (gelezen 789 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Selandus

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 199
  • Merk Vouwwagen: Smitveld Ruebist
F: Cote d'Azue / Var: Roquebrune sur Argens: Leï Suves
« Gepost op: augustus 09, 2023, 11:59:12 pm »

Voor ons doen een hele grote camping. Vast prima als je daar van houdt, maar voor ons bleek deze te groot. Blijkbaar past het massale ons niet zo goed. Veel 'ons kent ons', onder de vele Fransozen en Nederlanders die de camping bevolken. Onze kinderen (tieners) hadden daardoor moeite aansluiting te vinden.

We hebben er twee weken gestaan. Specifiek gevraagd om een schaduwrijke plek in de rustige hoek, en die ook keurig gekregen. De 1e week nog redelijk wat lege plekken om ons heen. Toen beviel de camping best goed. De 2e week stond het vol. Wat een wereld van verschil. Toen helemaal blij met een plek in de rustige hoek. Maar desondanks toch iedere avond tot 23.30 uur geluid van de shows bij het restaurant, en daarna van de tieners die tot in de nacht over de camping dolen in een kat en muis spelletje met de nachtwakers.
Houd je van veel reuring rond je tent: vraag dan gerust een plek naast het zwembad of de speeltuin. Gegarandeerd van 8.00 tot 24.00 uur plezier ;)

Ik gok op 1/3 van de plekken stacaravans (redelijk geconcentreerd bij elkaar), verder kampeerplekken. De ruime kampeerplekken zijn goed vlak, allen voorzien van stroom, stromend water en afvoer. Veel grote bomen, dus ook voldoende schaduw. Dat was ook wel nodig bij dagelijks 35 graden. Geef bij boeken goed je voorkeuren (rustig of druk, wel of geen schaduw) én de afmetingen van je wagen door, want er zijn verschillende plekken waar een boom middenin staat.

Iedere dag werd er wel terreinonderhoud gepleegd, en dat zie je terug. De naalden uit de bomen worden regelmatig van lege plekken geveegd, er ligt een irrigatiesysteem over de hele camping, het terrein is schoon, etc.

Een groot zwembad, maar toch net te klein bij een volle camping. Handdoekje leggen is hier ook gemeengoed, dus om 13 uur nog een paar lege bedjes vinden kun je vergeten in het hoogseizoen. Restaurant is goed, maar het personeel wisselt nogal van kwaliteit. Onze eerste week was het prima, de tweede week ander personeel met nauwelijks horeca-ervaring. Opvallend genoeg gingen de prijzen in diezelfde week met ca 20% omhoog. Het winkeltje was prima, zo lang je maar je best doet om een beetje Frans te spreken. Bij de receptie en de animatie zijn nederlandssprekenden aanwezig.
 
Dit was onze eerste keer Cote d'Azur. Wat ons tegenviel, was dat bijna alles op minstens 20-30 minuten rijden ligt. Zelfs Frejus, dat hemelsbreed 12 kilometer verderop ligt, is vanwege de drukte op de weg minstens 20 min rijden. We houden er van om rust en drukte af te wisselen. Normaal komen we op de camping tot rust en zoeken we van daaruit de drukte in de stad, waterpark of andere activiteit. Op de camping vonden we de rust al niet echt, maar de drukte van de stad was ook redelijk ver weg door de drukke wegen. Uitstapjes naar Saint Tropez, Cannes, Nice of Monaco namen veel meer reistijd in beslag dan gewenst. Filerijden kan ik het hele jaar al, daar ga ik niet voor op vakantie. Als je voor de steden gaat zou ik volgende keer een camping zoeken tussen Cannes en Nice. Tip voor Saint Tropez: rijdt naar de haven van Saint Maxime en ga met de boot over. Rit van een half uur en ieder kwartier een overtocht. Zoek je toch de rust: ga dan vanuit Frejus eens met een zeilboot mee, neem een duik in  de Middellandse Zee en zie vanaf het schip de zon onder gaan!

* Vriendelijkheid personeel: 7
* Sanitair: 6,5 (en een 8 in het sanitairgebouw aan de andere kant van de camping)
* Schoonheid van de camping zelf: 8
* Animatie team: 7
* Voorzieningen: 6
* Eet gelegenheden op de camping: 6-7,5 (sterk wisselend in prijs/kwaliteit)
Gelogd

CEO

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.636
  • Merk Vouwwagen: Combi Camp Country 2016 - Trigano Odyssée 2011 - Jamet Louisiana 2001 - Jamet Arizona 1997
  • Plus ça change, plus c'est la même chose!
Re: F: Cote d'Azue / Var: Roquebrune sur Argens: Leï Suves
« Reactie #1 Gepost op: augustus 10, 2023, 08:54:38 am »

Qua drukte is de hele Côte d'Azur een redelijk drama. Zelf eens in Mougins, grenst aan noordzijde van Cannes, verbleven. Prachtige omgeving, maar de drukte viel ons tegen. Iets noordelijker ben je die drukte kwijt en is er meer ruimte voor de natuur.
Als je naar steden wilt: zoek een station en pak de trein. Of parkeer aan de rand en neem het OV naar het centrum (voor Nice een aanrader).

Typisch geval van prachtige omgeving, maar wel erg veel mensen.
Gelogd
If you choose not to decide, you still have made a choice!
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal