Eentje, die ons laatste keer ERG goed bevallen is.
Beer Can Chicken, een Amerikaanse BBQ klassieker.
De kip staat op een blokje
, dat open is.
Daardoor blijft de kip lekker sappig.
Het is wel een maaltijd waar je de tijd voor moet nemen.
Er zijn vele manieren hoe je m kan bereiden, laatste keer hebben wij het zo gedaan:
In zo`n koepel bbq, leg je aan 1 kant een klein hoopje kolen.
Daarbij ook een paar stukjes hardhout.
Zorg dat alles goed brand/smeult.
Zet de kip over het bierblikje, en zet de kip, aan de andere kant van de kolen op de bbq.
Dan het deksel erop, en de ventilatie gaten (zitten er altijd wel in) een stuk open.
De kip wordt nu door Indirect Heating, langzaam gaar
Wij hadden hem er om half 11 `s ochtends op gezet, en om 6 uur `s avonds afgehaald. Hij was toen perfect gaar, en heerlijk mals.
Een super lekker kippetje