Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: (nog geen) Jamet Arizona maar wel vragen.  (gelezen 5737 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Sevenzins

  • Gast
(nog geen) Jamet Arizona maar wel vragen.
« Gepost op: februari 20, 2013, 06:45:01 pm »

Hallo allemaal,

Nog niet in het bezit van een Jamet Arizona uit 99 (volgens de verkoper) zijn we ons gaan verdiepen in deze vouwwagen. Het blijkt nogal een grote te zijn dus met 2 kinderen van 3 en 5 zit dat wel goed. De kwaliteit is iedereen over het algemeen ook wel over te spreken las ik. De vouwwagen is zo'n 13-14 jaar oud en hierom heb ik ook wat vragen:
- zijn er specifieke punten die we echt even moeten controleren?
- de rits van de deur doet het niet meer goed, de rits gaat weer open waar deze dicht moet blijven. Wat kost zo'n grapje al las ik hier dat er ook vervang runners te krijgen zijn en dat dit meestal het euvel is.
- wat kun je het beste gebruiken om de tent waterdicht te krijgen qua sprays enz.?
- zijn de matrassen te vervangen door (dikkere, grotere) exemplaren rechtstreeks uit de winkel of moet hiervoor iets aparts gemaakt worden?

We willen wel naar het weekend komen in Mei maar moeten nog even kijken of dit ivm werk mogelijk is. Als er iemand nog tips/trucs heeft dan horen we dat graag.
We hebben van dit forum al een hele hoop opgestoken, erg handig!!!
De vouwwagen kregen we zo goed als in onze schoot geworpen daar onze buurman deze had gekocht maar er na 1 keer kamperen er niet de lol van in zag. Sindsdien stond de vouwwagen 2 jaar in de stalling. Tussendoor is deze er nog wel uitgehaald en schoongemaakt, de wagen ziet er (in onze ogen) verder prima uit. Alles zit erop en eraan plus nog meer. De hele kampeeruitrusting moet de deur uit. Een gevalletje van, JA die willen wij wel.
Mijn broer is fervent klapkarder en daar wij ook wel wat tent ervaring hadden zijn we nu aan het kijken of het wat is.
Van de buurman mogen we hem binnenkort eens meenemen voor een weekeindje weg dus we gaan het zien!

Alvast bedankt voor alle tips/trucs.

Gelogd

Alex

  • Klapgek
  • Adminiklaptor
  • Klap gek
  • *****
  • Online Online
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 14.303
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Aero Wind®Force 2020
    • Fortuin
Re: (nog geen) Jamet Arizona maar wel vragen.
« Reactie #1 Gepost op: februari 20, 2013, 07:20:52 pm »

Die rits kost tussen de 75 en 100 euro.
Zou niet teveel aan het doek doen of hij moet lekken.
Wij sliepen zelf op luchtbedden werkte goed voor ons.

Gelogd
Het is zonder  toestemming van de beheerder van dit forum niet toegestaan, informatie, foto's, nieuwsberichten en/of berichtgevingen die verstrekt worden op enigerlei wijze te verspreiden

Myl?ne

  • Gast
Re: (nog geen) Jamet Arizona maar wel vragen.
« Reactie #2 Gepost op: februari 20, 2013, 09:06:34 pm »

Op de meeste markten staat altijd wel een matrassen kraam.
Ik heb voor een afwijkende maat bed voor mijn zoon daar ook een matras laten maken,.was ? 80,- voor een ongeveer 1 pers bed.
En ik kon ook kiezen uit verschillende diktes.
Je zou het altijd eens kunnen vragen op de plaatselijke markt.
Gelogd

Sevenzins

  • Gast
Re: (nog geen) Jamet Arizona maar wel vragen.
« Reactie #3 Gepost op: maart 08, 2013, 10:38:20 am »

Bedankt voor jullie tips. Binnenkort met de verkoper mee ophalen uit de stalling aangezien hij geen auto met trekhaak meer heeft!

We gaan het zien!
Gelogd

Alex

  • Klapgek
  • Adminiklaptor
  • Klap gek
  • *****
  • Online Online
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 14.303
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Aero Wind®Force 2020
    • Fortuin
Re: (nog geen) Jamet Arizona maar wel vragen.
« Reactie #4 Gepost op: maart 08, 2013, 11:00:23 am »

We hebben trouwens een sponsor die veel van vouwwagen matrassen afweet.

http://www.matrasvakman.nl/
Gelogd
Het is zonder  toestemming van de beheerder van dit forum niet toegestaan, informatie, foto's, nieuwsberichten en/of berichtgevingen die verstrekt worden op enigerlei wijze te verspreiden

Sevenzins

  • Gast
Re: (nog geen) Jamet Arizona maar wel vragen.
« Reactie #5 Gepost op: mei 07, 2013, 10:21:54 pm »

Hallo allemaal,

Nou daar zijn we weer na een fantastisch weekend gehad te hebben met onze nieuwe (ahum 1999 of 2000) Arizona. De kids waren helemaal blij en wij na dit weekend ook met deze klapkar.
De Arizona heeft ons verbaasd met de ruimte die hij bied en toch ook wel een behoorlijk stuk comfort na jaren in tenten gekampeerd te hebben. We hebben nog wel een paar vraagjes. Binnenkort gaat de vouwwagen naar een specialist om de remmen enz. te laten controleren. Geldt voor vouwwagens ook dat de banden vervangen moeten worden eens in de 6 jaar ofzo??
We zijn wel een paar dingetjes tegen gekomen waarvan ik een paar foto's heb gemaakt. Het betreft de scharnierende steunen aan de grote buizen. De voorste staat steeds in een hoek en de achterste ziet er nogal behoorlijk gebogen uit. Nu weten we niet of dit zo hoort, kunnen deze vervangen worden?
De elastieken aan de linkerkant van de slaapcabine zijn kapot of kapot aan het gaan, zijn deze makkelijk zelf te vervangen of moet hier een specialist naar kijken??
Alle elastiekjes die de ramen vast moeten houden zijn op een paar na vergaan, deze hebben we al zien liggen maar misschien is er een beter alternatief voor dan alleen rubberen elastieken.
De luifel is naar onze smaak een beetje te klein, heeft Jamet nog luifels met zijwanden geleverd voor dit type en / of zijn er uberhaupt luifels voor te krijgen aangezien deze klapkar al 12-13 jaar oud is.
Er zitten allemaal stokken bij met punten, zijn deze om de flappen van de slaapcabines open te houden??
Het is ons verder super bevallen. Ik zal binnenkort de keuken "elektrificeren":) en daarna zijn we klaar voor de grote vakantie!

Alvast bedankt voor het advies enz.
Gelogd

CEO

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.641
  • Merk Vouwwagen: Combi Camp Country 2016 - Trigano Odyssée 2011 - Jamet Louisiana 2001 - Jamet Arizona 1997
  • Plus ça change, plus c'est la même chose!
Re: (nog geen) Jamet Arizona maar wel vragen.
« Reactie #6 Gepost op: mei 08, 2013, 10:30:54 am »

Ik kan niet alle vragen beantwoorden, maar wel een paar:

Banden: iedere 6 jaar vervangen, voor het hoe en waarom even zoeken op het forum, is al erg veel over geschreven.
Elastieken kan je gemakkelijk zelf vervangen. Af fabriek zitten ze in een oog genaaid, bij vervanging kan je het elastiek door het oog en daarna door zichzelf heenhalen (voor de knoop-o-fielen: leeuwerikskopje).
Raamelastieken: de 8-vormige elastieken zijn ervoor. Ik heb nog geen alternatieven gezien. Elastieken drogen vrij snel uit dat is best een dingetje. Aan de andere kant kosten ze ook niet de wereld.
Luifel: waarschijnlijk niet meer verkrijgbaar, dus aangewezen op 'universele' luifel. Hiervoor zijn ook zij-panden verkrijgbaar. Te koop bij vrijwel iedere kampeerwinkel.
De puntstokken zijn inderdaad om de slaapcabine-flappen uit te kunnen zetten. Wij vonden dat te veel werk, en gebruikten de stokken vaak voor de waslijn.  Het uitzetten van de raam-flappen deden we (en bij onze huidige wagen meestal ook) met relatief lange scheerlijnen, zodat je het driehoekje stof min of meer opspant. Als alles dicht moet, de scheerlijn langer maken en de ritsen dicht... (klinkt wat vaag, als je het niet snapt, laat even weten, de praktijk is erg eenvoudig).
Gelogd
If you choose not to decide, you still have made a choice!

Sevenzins

  • Gast
Re: (nog geen) Jamet Arizona maar wel vragen.
« Reactie #7 Gepost op: mei 20, 2013, 03:16:01 pm »

Helemaal duidelijk!
Over een paar weekjes gaan we ermee aan de slag, daarna 2 1/2 week Tsjechië!! We hebben er vreselijk zin in.
Zijn hier ook mensen die ervaring hebben met inflatables onder de matrassen zodat het geheel wat comfortabeler wordt??
Gelogd

bosi

  • Gast
Re: (nog geen) Jamet Arizona maar wel vragen.
« Reactie #8 Gepost op: mei 20, 2013, 05:09:53 pm »

Wij, leggen onder de matrassen van onze trigano oceane ook self inflatebles, 200x140x6 onder de matrassen (gewoon de meest goedkope van bijvoorbeeld Goldcamp). Deze blijven bij het opklappen gewoon met de ventielen op liggen. Tijdens het dichtklappen gewoon voorzichtig op de bedplanken drukken om alle lucht eruit te krijgen. Wij zijn redelijk volslank en het slaapt prima.
Gelogd

maartencbr

  • Gast
Re: (nog geen) Jamet Arizona maar wel vragen.
« Reactie #9 Gepost op: juni 04, 2013, 09:24:18 pm »

Ik zou zeggen: goede keuze met een gezin! Afgelopen hemelvaart hebben wij bij de boer gestaan met onze kinderen van 5 en 6, wat een heerlijke zee aan binnenruimte als het buiten giet! Mijn Arizona is uit 2002, lekken doet-ie niet, ook niet in oer-Hollands weer. Bij de kampeerwinkel kun je spray kopen om kleine lekkages mee op te lossen, niet duur, hebben we standaard een fles van in de disselbak, maar nog nooit gebruikt dus. Wees voorzichtig met poetsen van de tent, niet te gek hard boenen op vogelpoep en zo, het blijft tenslotte tentdoek. Als het echt lekt wordt het impregneren, kan je zelf mits je de ruimte hebt. Banden en elastieken zijn al beantwoord. De gebogen buizen waar je het over hebt weet ik ook niet, kan ik je helaas niet mee helpen. En de inflatebles...tja, wij hebben matrassen op een lattenbodem....ik slaap prima... :#

Succes met het beladen en fijne vakantie!
Gelogd

M. den Dekker

  • Gast
Re: (nog geen) Jamet Arizona maar wel vragen.
« Reactie #10 Gepost op: juni 12, 2013, 12:35:08 am »

Antwoord op je vragen:
- Raadpleeg even het onderhoudsboekje (staat volgens mij ook op dit forum als bestand) en waar je op moet letten bij tweedehands aanschaf. Je kunt hem ook laten keuren door de Bovag.
- Rits kan je laten maken bij kampeerwinkel of mogelijk zeilmakerij. Zelf doen is een optie als je een sterke naaimachine hebt. De rits blijft een teer punt als er teveel spanning op de tent staat.
- Voordat je weken op vakantie gaat is het raadzaam om bij het proefkamperen ook een buitje mee te pakken zodat jullie niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Ik zou hem op voorhand niet behandelen met impregneerspray.
- Matrassen vervangen voor op maat gemaakte matrassen, luchtbedden of selfinflateble matrasjes.
- De banden zouden voor zijn leeftijd voor de tweede keer vervangen moeten worden. Uitdroging van de banden zie je vaak niet aan de buitenkant maar een klapband wil je onderweg niet.
- De elastische bandjes die aan de cabinetent zitten kan je zelf vervangen.
- De scharnierpunten en de vervrongen buisdelen kunnen duiden op het verkeerd dichtklappen van de vouwwagen. Als hij uitgeklapt is en je aan de achterkant van de vw staat (waar het keukentje aanhangt) dan moet het rechter bed eerst ingeklapt worden (met een bankkussen op de linker bank ter ondersteuning) en daarna het linker bed. Bij uitklappen vice versa, dus eerst links uit en dan rechts. Doe je het andersom dan komt het geheel in de verdrukking en knakt de buis in door drukvorming. Een donor vw zou hier een oplossing in kunnen bieden waarvan je het buizenframe van de wagenbak over kan zetten.
- De elastieken gaan een paar zomers mee, dan drogen ze uit en scheuren de verteerde elastieken snel. Makkelijk te vervangen.
- Originele Jamet luifels zijn er niet meer voor het type dat je hebt. De huidige luifels worden eraan geritst. Een universele luifel kan uitkomst bieden. Belangrijk is de omloopmaat en mogelijk zal je bij je voortent een drietal ogen moeten laten slaan.
- Het raamtentdoek kan je openzetten met de uitzetstokken en scheerlijnen voor het doortochten van de vw.
Gelogd

Sevenzins

  • Gast
Re: (nog geen) Jamet Arizona maar wel vragen.
« Reactie #11 Gepost op: juli 22, 2013, 01:09:23 pm »

Allemaal bedankt voor de tips en trucs.

We halen hem deze week weer uit de stalling en dan gaan we aan de slag. We zijn nog opzoek naar een grotere luifel met zijwanden. Dus als iemand nog iets weet??!!??  :) :)
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal