Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Tip die ik (ik meen van Papajur) kreeg tijdens het klapweekend 2013: Als je houten prikkers gebruikt voor saté op de skottel of de barbecue, leg de prikkers dan een tijdje in water. Ze nemen dan vocht op en verbranden dan niet (c.q. niet zo snel). Gisteren wilde ik die truuk toepassen maar kon ik even niks vinden waarin ik het water kon doen om de prikkers in te leggen. Toch even doorgezocht en iets gevonden wat op de camping meestal wel beschikbaar is:Wel eerst de wijn opdrinken natuurlijk
Toch nog enkele extra tips naar voedselveiligheid:Zorg voor gescheiden borden, leg gebakken vlees nooit op een bord waar rauw vlees op gelegen heeft.
Nog een tip: Als je door omstandigheden moet grillen op de skottlebraai (houtskool vinden we persoonlijk fijner maar dat terzijde) doe dan een paar stukjes houtskool in aluminiumfolie. Prik er wat gaatjes in en leg ze bij het vlees/kip/gevogelte op de braai. Deksel erop en zo krijg je op de skottlebraai toch eten met die heerlijke rooklucht.
Vanaf dit jaar gaat de Cobb niet meer mee bij ons .Helaas mogen we niet meer BBQ'en op de camping in Zuid Frankrijk .Dus daarom gisteren een Weber Go Anywhere op gas aangeschaft. We gaan zien of het eten net zo lekker is als van de Cobb...