Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: flyer buitentent loshalen  (gelezen 3410 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ottelotte

  • Gast
flyer buitentent loshalen
« Gepost op: september 08, 2012, 08:27:09 pm »

Hoi,

Sinds kort zijn wij de trotse bezitters van een (erg oude) flyer. Al weken van 's-ochtens tot 's-avonds flyers in ons hoofd. Disselbak, keuken, schoonmaken binnentent, grondzijl. Met heel veel plezier rondgedoold in alle berichten en hierover veel handige info gevonden. O.a. ook een topic gevonden over het bevestigen van de buitentent op de bak. Wij willen, i.v.m. een reparatie aan het raam, graag het omgekeerde doen dus het tentdoek loshalen. We hebben de schroeven verwijderd, maar het lukt niet het doek van de rail te trekken. Tenminste, wij durfden niet heel hard te trekken. Toch een kwestie van wel harder trekken? Heeft iemand hier ervaring mee?
Gelogd

despalm

  • Gast
Re: flyer buitentent loshalen
« Reactie #1 Gepost op: september 08, 2012, 09:01:16 pm »

Wij hebben aan het begin van dit seizoen een nieuwe test op onze oude flyer gezet. Hiervoor moest dus ook eerst de oude tent eraf. We hebben hiervoor de schroeven in de rail losgedraaid, de flatjes onder de rail vandaan gehaald. Daarna was het alsof we een voortent van een caravan af haalden: trekken en begeleiden, maar dat ging zonder problemen.

Probeer eerst of afzonderlijke delen los in de rail zitten, en zorg ervoor dat er verder geen spanning op staat. Schuif de lade NIET uit zodat er ruimte in de tent zit.

Ik heb ook ergens op het forum gelezen dat de rail aan het eind van de deksel helemaal losgeschroefd wordt om de tent te verwijderen en de plaatsen, maar dat was voor ons niet nodig.

Succes ermee,
EricV
Gelogd

ottelotte

  • Gast
Re: flyer buitentent loshalen
« Reactie #2 Gepost op: september 09, 2012, 12:37:47 pm »

Eric,

 Het verhaal is bijna helder, maar wat zijn flatjes. De borgschroefjes zijn los, er zit alleen geen beweging in. Het is toch de bedoeling het tentdoek met het ingeschoven flexibele ding er in 1 beweging uit te schuiven.
Gelogd

despalm

  • Gast
Re: flyer buitentent loshalen
« Reactie #3 Gepost op: september 09, 2012, 05:05:47 pm »

Heerlijk, die autocorrectie op m'n telefoon. Ik bedoel dus gewoon flapjes. Er zitten aan het einde van de rails, aan het einde van de lade en de deksel, flapjes die de tent onder de rail vastzetten. Die moet je onder de rail vandaan halen.

Succes, eric
Gelogd

buzz

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 108
  • Merk Vouwwagen: holtkamper flyer
Re: flyer buitentent loshalen
« Reactie #4 Gepost op: september 09, 2012, 07:10:11 pm »

ik heb de tent er een paar keer afgehad. Eerst de binnentent eruit daarna heb ik inderdaad de dwarsrail in de lade en op de deksel even losgeschroefd daarna de spanning van de tent afgehaald door de buizen wat te laten zakken. Dan het klitteband om de buizen losmaken en de buizen in de richting van de lade leggen en de achterste buis in de deksel leggen, en de tent erafschuiven. Dit gaat redelijk soepel. O ja, ik heb ook op de flappen bij de pezen geschreven wat waar hoort, zoals deksel links, ladebak links enz. dan is het met het erop maken niet zo'n gezoek waar alles hoort! 
Gelogd

whizzle

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 49
Re: flyer buitentent loshalen
« Reactie #5 Gepost op: september 10, 2012, 09:41:54 pm »

We hebben afgelopen weekend de tent er ook afgehaald. Nadat je alle schroefjes en flapjes hebt losgehaald en de bevestiging aan het frame (met klittenband en event. nog een extra schroefje) moet je de bedlade naar binnenduwen. Hierna het framedeel van de zithoek inschuiven en op het bed leggen, het andere framedeel in de zithoek en het laatste framedeel op het deksel. Zo heb je geen spanning meer op het doek en kun je bij het bed beginnen met het uitschuiven. We begonnen aan de deurkant en werkten de pees naar de achterkant eruit en begonnen toen bij het deksel van achteren naar voren te schuiven. Ging prima.

O ja, als je telefonisch contact opneemt met Holtkamper willen ze je het ook helemaal uitleggen, tenminste afgelopen week men. H.W uit Emmen wel.
Gelogd

ottelotte

  • Gast
Re: flyer buitentent loshalen
« Reactie #6 Gepost op: september 12, 2012, 01:49:43 am »

heel hartelijk dank voor jullie reacties tot nu toe. Manlief heeft er een print van gemaakt en gaat maandag aan de de slag met de buitentent (questie van planning, kinderen, werk etc.). Voor ons is dit jaar de eerste ervaring met klapperen / hk, maar we zijn stapelverliefd en tellen de dagen af naar zomer 2013 (provence). lekker flyeren!!  :zw
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal