Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Maine-et-Loire: Angers: Chateau d'Angers  (gelezen 1529 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
F: Maine-et-Loire: Angers: Chateau d'Angers
« Gepost op: maart 01, 2016, 09:35:25 pm »

De lokatie waar het kasteel van Angers is gelegen is van oudsher een zeer gewilde lokatie om een verdedigingswerk neer te zetten. De romeinen hadden er een fort staan en vanaf dat moment hebben de hertogen van Anjou en de verschillende Franse Koningen er ver-/ gebouwd. Het huidige 13e-eeuwse kasteel staat op een rots boven de rivier Main en heeft 17 massieve torens en met aan de ene zijde een heuvel die met 47 m hoog is en een kasteelmuur die in hoogte varieert tussen 35 en 45 m laat het kasteel duidelijk zien waarvoor het neer gezet is.

Wij zijn er nu twee maal geweest: een keer zonder kinderen en 1 keer met kinderen. Daartussen heeft bijna 10 jaar gezeten en dat was duidelijk te zien. Het is nu vrijwel geheel gerestaureerd en het ziet er aan de buitenzijde indrukwekkend en schitterend uit. Helaas is bijvoorbeeld de kapel geheel zonder meubilair. Wat wel mooi is om te zien is een maquette waarin de ontwikkeling van het kasteel te zien is.

Samenvattend: het is de buitenzijde van het kasteel dat een geweldige indruk achterlaat, de aan de overzijde gelegen oude straatjes geven je een goede indruk van hoe het vroeger is geweest. De binnenzijde van het kasteel is alleen de moeite waard als je over de kasteelmuur loopt: het uitzicht is prima en je ziet waarom het kasteel daar neer is gezet. Verwacht geen indrukwekkend meubilair, statige prullaria of een groot wapenarsenaal. dat is er niet.

En als je dan toch in Angers bent: bezoek dan ook (als je daar van houdt) de Kathedraal. Verder is Angers best een leuke stad, maar biedt het niet veel bijzonders.

Oude woningen buiten het kasteel


Een van de maquettes:


Uitzicht op Angers en de Kathedraal:


De kathedraal:
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal