Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Centre (loiret): Sully sur Loire: Chateau Sully  (gelezen 1473 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
F: Centre (loiret): Sully sur Loire: Chateau Sully
« Gepost op: maart 06, 2016, 07:54:12 pm »

Chateau Sully-sur-Loire, wat mij betreft zeker aan de buitenzijde een van de mooiste vestigingskastelen van Frankrijk. Aan de binnenkant is het minder indrukwekkend, mede omdat in de 18e eeuw het kasteel menig maal verwoest werd en in 1918 vrijwel geheel is afgebrand.
Maar toch krijg je in een aantal kamers een prima idee hoe het kasteel er vroeger van binnen uitgezien moet hebben. En met name de dakspanten zijn zeer indrukwekkend als je je bedenkt hoe men het dak, in de middeleeuwen met de gereedschappen van die tijd, in elkaar heeft gezet.

Er worden met grote regelmaat allerlei activiteiten rondom het kasteel georganiseerd. Wij waren er bijvoorbeeld toen er een jachtmarkt gehouden werd en dat was zeer leuk om te zien.

Parkeren is gratis, het dorp is best aardig om doorheen te wandelen. De wekelijkse markt stelt niet veel voor: er word heel veel kleding/ schoenen aangeboden. Er is op binnen 1 km afstand een prima camping te vinden, waarover we op het forum ook een recensie hebben geschreven.

Een zeer mooi vestigingskasteel dat zeer zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Bijlage: het boekje dat je ontvangt bij de entree
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal