Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Pays de Loire (vendee): Les Epesses: Puy de Fou  (gelezen 2474 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
F: Pays de Loire (vendee): Les Epesses: Puy de Fou
« Gepost op: maart 06, 2016, 08:21:24 pm »

Wij zijn afgelopen jaar (2014) in Puy-de-Fou geweest. Het is een fantastisch park waar je je prima zal vermaken, wat ons betreft echt een aanrader! Wel een paar tips van ons: als je binnen komt neem de tijd om een schema te maken welke voorstellingen je wanneer wilt zien. Het is namelijk onmogelijk om ze allemaal op 1 dag te bekijken en omdat het geen continue voostellingen zijn, zal je dus moeten gaan plannen. Met name ook omdat je 30 minuten van te voren in de rij moet staan, en dat moet je echt doen want de rijen kunnen flink zijn.

Neem eten en drinken mee! Een koeltas met eten en drinken is een must. Wij hadden stralend weer en omdat het gros van de voorstellingen in de openlucht zijn en je warm weer kunt hebben, heb je veel drinken nodig. Een coolbox mag je niet mee naar binnen nemen, een tas wel. Flesjes water kan je vullen bij de kranen van de wc's.

er is net buiten het thema- park een showterein (cinéscenie) gelegen waar inderdaad avondvoorstellingen plaats vinden. Die kan je buiten het themapark om ook bezoeken en het zal mij dus inderdaad niet verbazen als die voorstellingen helemaal vol zijn. De voorstellingen op het themapark zelf kan je niet reserveren. Je kan hooguit voorrang krijgen als je een speciale pas hebt (net als bij de efteling) of in een rolstoel e.d. rijdt.

Op deze google-maps link kan je goed zien hoe cinéscenie is gelegen (aan het meer) en ook na het touringcar parkeerterrein een eigen ingang heeft op het grote toegangsplein.
https://www.google.nl/maps/place/Puy+du+Fou/@46.8909759,-0.9292256,1028m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x48065eb9615fe2ab:0x48386616c38da263!6m1!1e1

Echt! Puy de Fou is de moeite waard, zeker als je voorbereid bent.

bijlage: boekje Puy de Fou
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!

smoutewm

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 40
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Kyte S
Re: F: Pays de Loire (vendee): Les Epesses: Puy de Fou
« Reactie #1 Gepost op: maart 06, 2016, 10:56:02 pm »

Wij (ikzelf met vrouw en 2 kinderen) zijn daar al wat langer geleden geweest (1998 en 2002). In 1998 vanuit Olonne sur Mer het park bezocht als dagattractie. Was erg goed bevallen. In 2002 (kinderen waren toen 11 en 8 jaar) van tevoren via internet een aantal meerdagkaarten inclusief toegang tot de cinéscenie gekocht. Helaas zat het weer niet helemaal mee, het heeft 2 dagen gegoten. Toch is het park absoluut de moeite de moeite waard, ook met slecht weer. De avond van de 2e dag klaarde het gelukkig op en de cinéscenie hebben we helemaal droog kunnen bekijken. Voor de liefhebbers van het franse Son et Lumiere een absolute aanrader. Groter van opzet ga je niet vinden. Is wel zaak van tevoren te reserveren, is vrij populair. Park verbouwt regelmatig en voorstellingen worden in de loop van de jaren vervangen door andere. Als je een paar jaar niet bent geweest zie je veel nieuwe dingen. 
Wij hebben een aantal dagen gekampeerd op de plaatselijke camping in Les Epesses, La Breteche (http://www.campinglabreteche.com/fr/). Ligt op ca. 10-15 minuten rijden vanaf Puy-du-Fou. Met de fiets zal het niet veel langer duren. Ook lopend moet kunnen, maar heb dat zelf niet geprobeerd (toch wat te nat). Als je een beetje geïnteresseerd bent in geschiedenis, oude ambachten en aanverwante voorstellingen is dit zeker een aanrader, helemaal met Kenjo eens.
Groeten,

        Wim.
Gelogd
La pluie en Bretagne.....? Une légende!

Drikusniet

  • Techneut in hart en nieren
  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.681
  • Merk Vouwwagen: Campwerk Family
  • Een happy kampeerder
Re: F: Pays de Loire (vendee): Les Epesses: Puy de Fou
« Reactie #2 Gepost op: augustus 27, 2017, 08:12:55 pm »

Wij zijn er in 2016 geweest.
Fantastisch en als je in de buurt bent moet je er zeker heen.
Er zijn vertaalkastjes, zodat je alles in het Nederlands kunt volgen. Werkt perfect, direct bij de ingang te huren.
Zoals gezegd, kaartjes van tevoren kopen en de vertaalkastjes reserveren, en het programma van die dag (die tijden zijn elke dag anders) downloaden, dan kun je van tevoren je programma vast stellen als Gezin.
Kan allemaal via de website. Bij onze camping kon dat bij de receptie.
« Laatst bewerkt op: augustus 28, 2017, 05:31:08 am door Drikusniet »
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal