Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 2 3 4 5 »   Omlaag

Auteur Topic: Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids  (gelezen 23652 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

kph

  • Gast
Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids
« Gepost op: maart 09, 2014, 11:30:05 am »

Hallo allemaal,

Omdat de kosten voor de vakantie de pan uit rijzen met 3 jonge kids (4 jaar, 3 jaar en 1 jaar) hebben we besloten om een vouwwagen aan te schaffen (eerst nagedacht over een caravan, maar dat wordt voor ons ook te duur (2 extra rijbewijzen, vaste trekhaak laten plaatsen, dure stalling, verzekering, grote caravan nodig om iedereen kwijt te kunnen etc....).

Graag willen we dat alle kinderen bij ons in de vouwwagen kunnen slapen in een aparte ruimte (dus iedereen moet de beschikking kunnen hebben over een eigen slaapplaats wanneer ze dat zouden willen (waarschijnlijk willen ze in het begin no allemaal bij elkaar slapen gok ik  :P). Ik heb echt gezelligheidsdiertjes en die zie ik niet alleen in een tentje slapen.

Ik ben eigenlijk verliefd op de Cabanon Chamonix (gewoon lekker luxe en ruim en een grote vliegengaashor als optie). Gisteren ben ik naar de vouwwagen workshop gegaan bij Ridderbeks in Echt. Hier heb ik ook kennis gemaakt met de Trigano Olympe en dat opzetgemakt spreekt me ook wel weer erg aan (en is groot genoeg om alle kids kwijt te kunnen). Echter heeft die ook weer een aantal nadelen (je moet via de voorkant in de slaapruimtes klimmen, is echt hoog en lijkt me geen succes met de kids en een ander nadeel is dat íe voor een "tussendoorovernachting" niet gedeeltelijk op te zetten is (wat wel kan bij de Chamonix).

De Chamonix heeft weer als nadeel dat íe een stukje langer is dan de Olympe. Nu willen we niet op de bonnevooi op vakantie en kan ik best op zoek naar een camping met grote plaatsen (ik zou graag naar Di Clodia gaan, de extra deluxe plaatsen boeken van 100m2?). Ligt natuurlijk ook aan de indeling van de staanplaats hoe die 100m2 is ingedeeld........

Maar goed, de aanschaf is waarschijnlijk pas over een jaar en tot die tijd hoop ik tips te krijgen en misschien suggesties over welke andere vouwwagens voor ons ook geschikt zouden zijn!!

Nieuwe vouwwagen moet voldoen aan:
-Mogelijkheid tot 4 aparte slaapplaatsen
-Weinig stokken!! (heb gister de Galleon opgezet, te veel stokken)
-Beetje opzetgemak is meegenomen (hoeft geen mega snelle klapper te zijn aangezien we toch 3 weken op 1 camping verblijven)
- Liefst ook alleen het slaapgedeelte apart op kunnen zetten (voor camping onderweg)
- Nieuw graag niet duurder dan 10.000 euro.......

Dus wie weet er nog vouwwagens, merk/type welke we nog kunnen bekijken?

Alvast bedankt! Ik hoop een paar reacties te krijgen waar ik wat mee kan!

p.s. Als we tijd hebben wil ik ook komen kijken op het klapweekend in Friesland, wie weet kan iemand me daar overtuigen van een bepaald type vouwwagen.......
Gelogd

villeke

  • Gast
Re: Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids
« Reactie #1 Gepost op: maart 09, 2014, 12:26:48 pm »

Welkom!

Je hebt al een aardig idee wat jullie willen en wat er op de markt is. De olympe heb ik live gezien op de camping twee seizoenen geleden. Veel ruimte en de snelste opzetter van de dubbelklappers denk ik. De hoogte van het inklimmen zal wel meevallen. Onze zoon van toen 3,5 klom afgelopen zomer met een opstapje zelf het bed van onze CC Flexi in. Het budget moet geen probleem zijn en ik denk dat de olympe en de chamonix interessante opties zijn.
Eventuele alternatieven:
Smitveld Beauvist (misschien net boven budget)
Aart Kok Tundra, een echte tent uitstraling
verder alle grote dubbelklappers, maar veel stokken over het algemeen

succes!
Gelogd

Qwaqa

  • Gast
Re: Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids
« Reactie #2 Gepost op: maart 09, 2014, 12:35:28 pm »

Als de eigenaar van de voorloper van de Chamonix kan ik wel zeggen dat de Chamonix een zeer goede keuze is voor een gezin van 3. Ik heb geen Italië ervaring, maar wij hebben uiteindelijk nog nooit problemen gehad om 'm kwijt te kunnen. Wel geven we van te voren aan dat wij een grote vouwwagen hebben.

Edit: Je kan inderdaad alleen de wagen opzetten voor een overnachting. Dat is niet exclusief voor de Cabanon, er zijn vele anderen waar dat ook mee kan. Of het handig is is de vraag. Meestal zit de wagenbak vol met spullen zoals tafel, stoelen,... en je moet de keuken ergens laten, de voortent,... Nogmaals, dat is bij alle vergelijkbare modellen het geval.
« Laatst bewerkt op: maart 09, 2014, 01:08:13 pm door Qwaqa »
Gelogd

jari

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 2.476
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Cocoon XL
Re: Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids
« Reactie #3 Gepost op: maart 09, 2014, 07:21:10 pm »

welkom en we wensen je heel veel suc6 met jullie zoektocht.
Gelogd
Jevipro

kph

  • Gast
Re: Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids
« Reactie #4 Gepost op: maart 09, 2014, 07:30:23 pm »

Alvast bedankt voor de eerste suggesties. De Smitveld Beauvist daar had ik nog nooit naar gekeken. Bij deze dus gedaan en is idd ook een mooie klapper! Helaas ook net iets boven ons budget........

Heb zojuist hier op het forum ook de foto's bekeken van forumleden die een foto van hun klapper hebben geplaatst. Erg leuk om te zien!
Gelogd

PetraL

  • Gast
Re: Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids
« Reactie #5 Gepost op: maart 09, 2014, 08:35:05 pm »

Chamonix is geweldig!
Zo ook de columbia en de mercury.

Ik vind ze alle drie mooi en super vet.
Gelogd

Jansje53

  • Gast
Re: Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids
« Reactie #6 Gepost op: maart 09, 2014, 09:01:38 pm »

Wij hebben 2 zomers geleden een Trigano Odyssee (een enkelklapper, met twee 2-persoonsbedden) gehuurd bij de
Vouwwagenspecialist. Toen waren de kinderen 9, 3 en 1. Die van 9 lag in het ondertentje (vond hij heel leuk!), die van 3 op het bed boven zijn broer (kon hij er zelf in/uitklimmen met een krukje) en die van 1 lag in haar campingbedje in het aanritstentje aan de zijkant (dat paste erin). Op de overnachtingscamping heeft ze in de voortent geslapen. Alle drie hadden ze dus een 2-persoonsruimte voor zichzelf, maar het tentoppervlakte was toch niet te groot. Het leek ons de ideale tent voor ons gezin, maar na 3 weken hebben we besloten om voor een kleinere vouwwagen te kiezen met meer buitenruimte (is een Zambezi RL geworden). Maar ik was wel heel blij met die drie testweken!
Gelogd

kph

  • Gast
Re: Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids
« Reactie #7 Gepost op: maart 10, 2014, 11:56:04 am »

@Jansje53: En hoe heb je nu de kinderen verdeeld in de Zambezi vouwwagen? Slapen ze alle drie in de vouwwagen of de oudste inmiddels in een eigen tentje?
En hoe handig vond je het opstapje om in de slaaptent te komen? (ik bedoel, het lijkt me zo onhandig om er een opstap neer te zetten wanneer er ook een kind in het ondertentje ligt....., staat het opstapje toch voor de ingang van de ondertent?).
Gelogd

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids
« Reactie #8 Gepost op: maart 10, 2014, 12:25:26 pm »

Welkom op het forum kph.

Wij hebben een paar jaar geleden een showmodel Aart Kok Kavango gekocht. Sinds 1 1/2 jaar hebben wij ook 3 kinderen (6-4-2) rondlopen en afgelopen jaar hebben wij dat opgelost door de jongste in de bagage/slaapcabine te laten slapen. Daarvoor heb ik een losse universele slaapcabine gekocht en die in de bagagecabine opgehangen. Wij kozen er juist voor om de jongste alleen te laten slapen omdat die ook eerder naar bed toe gaat en tussendoor ook nog slaapt en het daar donkerder en koeler is.

Onze Kavango was destijds als showmodel onder de 10.000 euro en hij bevalt ons zeer goed. Mede ook omdat hij zeer eenvoudig opzetbaar is, 2 manieren van opzetten kent en de keuken kan blijven zitten als de wagen staat. Foto's kan je uiteraard onder mijn profiel vinden  ;)
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!

kph

  • Gast
Re: Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids
« Reactie #9 Gepost op: maart 10, 2014, 12:37:56 pm »

@KenJo: Ik kan wel je profiel bekijken, maar foto's kom ik niet tegen (alleen het fotootje onder je naam zeg maar). Heb geklikt op "profiel bekijken"......of kijk ik weer eens niet goed??  :?
Gelogd

DannyST

  • Gast
Re: Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids
« Reactie #10 Gepost op: maart 10, 2014, 01:17:53 pm »

Vrienden van ons hebben op Piani di Clodia gestaan met hun Columbia (wij nog in de caravan).
De scheerlijnen en haringen van de reguliere luifel (niet eens de luifel die je er nog aan kunt zetten) stonden net wel/net niet op ons plekje (we stonden naast elkaar).

Keuzes... keuzes...
Wij vonden de Columbia te donker en hebben daarom voor de Raclet Safari gekozen. Anderen vinden de Columbia sportiever.
Op sommige punten is de Raclet Safari net even iets handiger afgewerkt (rits voor kuipzeil bijvoorbeeld in plaats van het zeil aan de wagen vastgemaakt met klittenband).

Op andere punten is de Columbia weer makkelijker ontworpen (flexibeler in te pakken; bij de Safari heeft alles wel een vaste opbergplek; de stokken bijvoorbeeld moeten op een vaste plaats liggen omdat ze ergens anders niet passen).

De Safari is dan weer ruimer in het gebruik omdat de wanden minder rond aflopen.

Qua opzetgemak ontlopen ze elkaar nauwelijks (we zijn vorig jaar samen op vakantie geweest, beide gezinnen met een vouwwagen, en we waren ongeveer net zo snel klaar met opzetten).




Wat opzetten betreft:
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/_-RNUAX64hY?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
« Laatst bewerkt op: maart 10, 2014, 01:26:02 pm door DannyST »
Gelogd

KlapJoeri

  • Klaploper met klappertanden
  • Klap prof
  • ****
  • Online Online
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.244
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Aero 2023
  • Het leven is mooier als je denkt!
Re: Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids
« Reactie #11 Gepost op: maart 10, 2014, 01:56:30 pm »

Al eens naar de Raclet Panama up gekeken? Misschien ook wel een mooie optie voor jullie
Gelogd
The cold never bothered me anyway.....

KenJo

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.346
Re: Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids
« Reactie #12 Gepost op: maart 10, 2014, 02:41:21 pm »

Dan heb ik hier de links:

Volledig opgezet: http://imageshack.com/a/img855/2585/q5pc.jpg
Overnachtings-stand: http://imageshack.com/a/img855/7223/z81d.jpg

En dan is de laatste foto nog niet eens de minst opzetbare stand want hier heb ik de schuine flappen nog vast gemaakt (is niet nodig) en een de voortent strak gezet met haringen. We hebben een paar jaar geleden de spoedstand gebruikt: dat is uitklappen en met 6 haringen de voortent vast zetten.
Gelogd
klapband, klapdeur, klaplopen, klapmuts, klaproos, klapschaats, klapwiek, klapzoen, klapstuk, klapstoel, achterklap, handjeklap

we klappen wat af!

villeke

  • Gast
Re: Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids
« Reactie #13 Gepost op: maart 10, 2014, 03:10:33 pm »


Welkom op het forum kph.

Wij hebben een paar jaar geleden een showmodel Aart Kok Kavango gekocht. Sinds 1 1/2 jaar hebben wij ook 3 kinderen (6-4-2) rondlopen en afgelopen jaar hebben wij dat opgelost door de jongste in de bagage/slaapcabine te laten slapen. Daarvoor heb ik een losse universele slaapcabine gekocht en die in de bagagecabine opgehangen. Wij kozen er juist voor om de jongste alleen te laten slapen omdat die ook eerder naar bed toe gaat en tussendoor ook nog slaapt en het daar donkerder en koeler is.

Onze Kavango was destijds als showmodel onder de 10.000 euro en hij bevalt ons zeer goed. Mede ook omdat hij zeer eenvoudig opzetbaar is, 2 manieren van opzetten kent en de keuken kan blijven zitten als de wagen staat. Foto's kan je uiteraard onder mijn profiel vinden  ;)

Kavango is een prachtige wagen maar noemde ik niet omdat je aangaf dat de wens is om ieder kind een eigen afzonderlijke slaapplaats te willen geven. De binnenruimte is ook veel kleiner dan bv. de Olympe. Een iets goedkoper alternatief dan de kavango is trouwens de combi camp flexi. Exact dezelfde wagen maar dan met combi camp uiterlijk wat tent betreft.

Succes !
Gelogd

Drikusniet

  • Techneut in hart en nieren
  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.681
  • Merk Vouwwagen: Campwerk Family
  • Een happy kampeerder
Re: Welke vouwwagen gezin met 3 kleine kids
« Reactie #14 Gepost op: maart 10, 2014, 04:03:51 pm »

 :off
Citaat
Overnachtings-stand: http://imageshack.com/a/img855/7223/z81d.jpg
He leuk, op precies dezelfde plek bij Legoland hebben wij 2 jaar geleden ook gestaan. (te herkennen aan o.a. de electriciteit die afgelopen jaar ook nog niet klaar was) :J
Gelogd
Pagina's: 1 2 3 4 5 »   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal