Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Jamet Arizona 2005 problemen  (gelezen 1272 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Dagny

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 1
  • Merk Vouwwagen: Jamet Arizona
Jamet Arizona 2005 problemen
« Gepost op: juli 29, 2021, 10:59:22 pm »

Wij hebben sinds vorig jaar een tweedehands Jamet Arizona (uit mijn hoofd uit 2005/2006). Vorig jaar was onze eerste keer met een vouwwagen, na jaren tenten.  Je verwacht dus wat fouten te maken. Zo kwamen we er bijvoorbeeld te laat achter dat we de tent van de wagentent naar beneden hadden moeten gooien voordat we begonnen met het frame van de voortent  ;) Maar sommige dingen zijn dit jaar met opzetten weer precies hetzelfde. We hebben medekampeerders om hulp gevraagd, maar zij konden ons niet verder helpen. Ik hoop dat iemand iets herkent en een tip heeft.

De deuren gaan enorm stroef dicht. De hordeur en stoffen deur van de wagen staan bijna op knappen. We hebben deze dicht gehad bij het vastzetten van de tent, maar nu gaat het op brute kracht. Ook bij de voordeur is dit het probleem. De bovenkant gaat prima, maar zo'n 50cm van de grond zit een naad en vanaf daar moet het met geweld.

De linkerkant van de wagentent is niet waterpas. Rechts niets aan de hand. De planken zijn waterpas en we hebben geen oorzaak kunnen vinden.

Mogelijk met deze reden lijken(?) de stokken van de wagentent uit te steken. Ik zal hier morgen een foto van maken. Nu is het daar te donker voor.

Bij het opzetten van de tent hadden we grote moeite om de aangeritste tent over het frame heen te krijgen. We hadden de stokken die uit de wagen schuiven toen nog maar een stukje uitgeschoven.

Voor de rest zijn we echt super blij met onze aankoop! We houden niet van verre reizen, dus we hebben graag veel plek binnen voor onszelf en onze kinderen. De Nederlandse zomers doen ooit gekke dingen. Hij is heerlijk ruim en in mooie staat. We hebben er nog wel wat wilde plannen mee. We zoeken nog een luifel met zijwanden, er moet een mooier (lichter!) tenttapijt in en de keuken is niet praktisch voor ons. We gebruiken de kraan nooit en de wasbak neemt wel enorm veel ruimte in. We zouden liever meer opbergruimte hebben, met bv. lades voor bestek en spatels. Deze zitten nu in bakken tijdens ritten. Net als servies. Idealiter zou ik de keuken open klappen en klaar zijn.
Gelogd

muis

  • Gast
Re: Jamet Arizona 2005 problemen
« Reactie #1 Gepost op: juli 29, 2021, 11:46:21 pm »

Je kunt proberen om de stokken iets dichter bij elkaar te zetten om de spanning van de ritsen te halen.  Een tip, rits de voortent aan de wagentent en leg deze op de wagentent, bouw daarna het frame op en haal de voortent over het frame.
Gelogd

Jolien

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 27
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssée
Re: Jamet Arizona 2005 problemen
« Reactie #2 Gepost op: juli 30, 2021, 12:22:43 am »

Wij hebben een Trigano Vendôme gehad. Die is vergelijkbaar met de Jamet Arizona, maar heeft bijvoorbeeld betere ritsen. Het klinkt alsof je de vouwwagen verkeerd waterpas hebt gezet. Je moet eerst de bak waterpas zetten. Dus niets openklappen, eerst de bak waterpas zetten. Alles wat je waterpas zet, moet zowel in de lengte als in de breedte waterpas staan. Als de bak niet waterpas staat, dan wordt het eindresultaat ook niets.

Pas als de bak waterpas staat, dan beide bedden openklappen en allebei waterpas zetten. Dan haal je het doel van de bak en zet je het frame van de bak op. Als je daarmee klaar bent moet je de hele vouwwagen zelf dus af hebben, op de haringen na. De rits van de "voordeur" zou nu soepel moeten gaan. Je zou nu al de haringen van de vouwwagen zelf al kunnen doen, maar wij bewaarden dat klusje altijd voor het laatst, als ook de voortent en de luifel al stonden.

Nu moet je de voortent voor ongeveer driekwart aan de vouwwagen zelf ritsen en daarna leg je die in zijn geheel op de vouwwagen zelf. Dan zet je het frame van de voortent op. Probeer op het oog de staande stokken op de juiste hoogte te zetten, in het verlengde van de vouwwagen dus. Schroef alles nog niet te vast, want het hele frame zal nog gesteld moeten worden. Trek het doek van de vouwwagen af, over het frame van de voortent. Als dat op de het frame ligt, dan kun je het laatste kwart dichtritsen. Dit zou niet met geweld moeten hoeven. Aan de hand van de stof en naden van het doek kun je nu een beetje zien waar het frame nog wat verder uitgeschoven moet worden. Zit dit allemaal goed, dan kun je de voorpanelen en het zijpaneel erin ritsen. Ook dit zou niet met geweld moeten hoeven. Zitten de panelen erin, dan alles vastzetten met haringen. Alle ritsen moet je dichthouden (behalve als je er even door moet  :#). Begin bij de vouwwagen bak en doe daarna de voortent.

Doe je het allemaal al op deze manier, maar willen de ritsen nog steeds niet goed sluiten, dan kunnen er meerdere dingen aan de hand zijn. Staat het doek niet te strak, dan is mogelijk de rits beschadigd. Staat het doek erg strak, dan heb je het frame te ver uitgeschoven, of het frame is krom bijvoorbeeld. Bij oudere vouwwagens kan het doek soms wat minder mooi zitten. Wat spelen met het frame, een stok hier of daar wat langer of korter, kan het dan wat netter krijgen. Scheerlijnen kunnen ook helpen om het doek beter op zijn plaats te krijgen en houden.

Wij vonden de ruimte in onze Trigano Vendôme ook heel fijn, maar vanwege het werk om de hele vouwwagen goed op te zetten (echt enkele uren werk), hebben wij deze ingeruild voor een iets nieuwere Trigano Odyssée. Die is kleiner en een stuk sneller op te zetten, maar je levert dus wel in op leefruimte. Wij hebben daarom ook een luifel met twee zijwanden en onlangs via Marktplaats nog een bijpassende gastencabine op de kop weten te tikken. Die gaan wij over een week voor het eerst proberen. Wij hebben nog geen dag spijt gehad van onze overstap en gaan nu met meer plezier kamperen.
Gelogd

CEO

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.628
  • Merk Vouwwagen: Combi Camp Country 2016 - Trigano Odyssée 2011 - Jamet Louisiana 2001 - Jamet Arizona 1997
  • Plus ça change, plus c'est la même chose!
Re: Jamet Arizona 2005 problemen
« Reactie #3 Gepost op: juli 30, 2021, 08:11:47 am »

Voor de rits van de wagenbak: vaak helpt het om de flap met een haring naar onder de deur te spannen. Dat je de stof wat forceert richting rits. Die haring mag best flink aan het elastiek trekken, zo trek je de onderkant van de rits een stukje dicht.

Lastig omschrijven, maar ik hoop dat het duidelijk is (en helpt natuurlijk)
Gelogd
If you choose not to decide, you still have made a choice!

Alex

  • Klapgek
  • Adminiklaptor
  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 14.174
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Aero Wind®Force 2020
    • Fortuin
Re: Jamet Arizona 2005 problemen
« Reactie #4 Gepost op: juli 30, 2021, 10:00:27 am »

En altijd met de dier dicht afspannen.
Gelogd
Het is zonder  toestemming van de beheerder van dit forum niet toegestaan, informatie, foto's, nieuwsberichten en/of berichtgevingen die verstrekt worden op enigerlei wijze te verspreiden
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal