Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: CH: Wallis/Valais: Les Hauderes/Evolène: Camping Molignon  (gelezen 4584 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

der hanzelmann

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 15
  • Merk Vouwwagen: Combi-Camp Flexi Comfort 2015
CH: Wallis/Valais: Les Hauderes/Evolène: Camping Molignon
« Gepost op: augustus 10, 2017, 10:07:04 am »

Camping Molignon. http://www.camping-molignon.ch/nl/
CH 1984 Les Haudère, tel +41 (0)27 283 12 40 info@molignon.ch
Ongeveer 110 plaatsen. Klein zwembad.

Ik vond dit een hele fijne camping. Wij kiezen voor rustige, middelgrote campings bij mooie natuur. Een beetje vertier en voorzieningen als restaurant en zwembad zijn prima, graag zelfs. Campingplaatsen graag wat informeel, geen strakke verkaveling.

Ligging. Hij ligt ongeveer halverwege tussen de plaatsen Evolène en Les Hauderes (iets dichterbij Les Hauderes, loopafstand 1,5 km). Beide plaatsen zien er nog heel authentiek uit, met veel houten huizen. Het dal (ongeveer noord-zuid richting) is breed genoeg voor voldoende zonuren overdag, fantastische bergen en dito wandel en fietsmogelijkheden. Het dal lijkt vooral op zomertoerisme gericht, niet die enorme (en in de zomer wat troosteloze) wintersport accomodaties die je elders in de Alpen wel tegenkomt. De camping is op 1450 m hoogte, dus bij langdurig slecht weer wordt je waarschijnlijk niet heel vrolijk. Wij hadden deze camping dus wel in de planning, maar niet gereserveerd (doen we toch bijna niet) en bij slechte weersvoorspellingen hadden we een alternatief reisdoel. Op de foto onze vouwwagen na een nachtje regen (die ietsje hoger was gevallen als poedersneeuw).

Praktisch. Les Hauderes heeft een kleine supermarkt/kruidenier (annex café annex bergsportwinkel). Hier kun je in principe wel alle boodschappen doen. Verder een garage (ik had een lekkende autobandventiel, dus dat was handig) en wat restaurants. Evolène heeft een supermarkt zoals je die ook in NL gewend bent (formaat kleine Appie). Ook Evolène ligt op loopafstand (langs het riviertje). Sion ligt op een kleine 20 km in het Rhonedal, waar wat meer stedelijk vertier (shoppen!, we hebben 2 tienerdochters) mogelijk is.

Camping zelf. Sfeer is erg prettig. Aardige eigenaar, bij inchecken schrijf je je gegevens op een blocknote. Hij geeft je wat mogelijke plekken waaruit je vervolgens kiest. Plekken zijn groot en kennen veel variatie. Deels zijn het veldjes (met in het midden ruimte om te badmintonnen enzo), deels zijn het straatjes. Auto staat op de plek, dus niet op een centraal parkeerterrein. 110 plaatsen en ik denk een stuk of 10 houten chaletjes (formaat stacaravan). De camping ligt aan een rivier. Daar mag/kun je niet in spelen, vanwege de stroming en veiligheid, bijna al riviertjes in dit gebied zijn onderdeel van het watersysteem van waterkrachtcentrales (Grande Dixence). De camping heeft een klein zwembad (verwarmd, met een glazen kap die dicht wordt geschoven bij slechter weer dus semi overdekt. Bijna geen verlichting op de camping, dus zaklantaarns heb je echt nodig (goed voor het outdoor gevoel ;-)). één centraal sanitairgebouw (en nog wat sanitair in het hoofdgebouw). Schoon en verder prima. Heerlijke douches. WiFi is op de hele camping uitstekend en gratis.
Bij het zwembad is een speeltuintje en zijn wat tafeltennistafels. De camping heeft een winkeltje. Dat is heel basic, maar je kunt er wel je campingaz fles omruilen. En er is een brood bestelservice. Het restaurant is niet alleen gericht op de campinggasten. Leuk en gezellig ingericht. Je kunt ook pizza's afhalen voor bij de tent en dan krijg je een beetje korting ten opzichte van de restaurantprijs.

Behoorlijk veel Nederlanders op de camping. De camping staat blijkbaar in de "charmecamping" gidsjes van de ANWB, vandaar.

Mocht je pech hebben en de camping zou vol zijn, dan is er een andere camping bij het plaatsje Evolène (iets kleiner) en ook Arolla (einde dal, op 2000 m hoogte) heeft een camping.

    * Vriendelijkheid personeel: 9
    * Sanitair: 8
    * Schoonheid van de camping zelf: 9
    * Animatie team: nvt
    * Voorzieningen: zwembad 7
    * Eet gelegenheden op de camping: 8
« Laatst bewerkt op: augustus 10, 2017, 01:05:03 pm door der hanzelmann »
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal