Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 2 »   Omlaag

Auteur Topic: Cabanon Chamonix of Trigano Olympe  (gelezen 6361 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

MBJKTM

  • Gast
Cabanon Chamonix of Trigano Olympe
« Gepost op: augustus 20, 2016, 01:48:19 am »

Wij zijn op zoek naar een nieuwe vouwwagen om de komende 10 a 15 jaar met onze drie jongens mee op vakantie te gaan (onze kids zijn nu 1, 4 en 6 jaar). Tot nu toe maken we gebruik van een 20 jaar oude Alpenkreuzer, maar die is wel aan vervanging toe.
We trekken in de zomervakantie niet rond, maar blijven meestal twee weken op dezelfde plaats staan. Daarnaast willen we de vouwwagen gebruiken om zo nu en dan een korte trip te doen. Omdat we verschillende weersomstandigheden kunnen treffen (we verblijven de laatste jaren veelal in Nederland, maar willen in de toekomst ook wel weer Frankrijk en Italie aan doen), willen we een ruime voortent, maar ook een ruime luifel. Na uitgebreid onderzoek twijfelen we tussen de Cabanon Chamonix en de Trigano Olympe. Dit zijn 2 heel verschillende vouwwagens met ieder hun eigen kwaliteiten. Wat ons betreft blinkt de Cabanon uit vanwege de enorme opbergruimte in het wagendeel, de donkere en ruime slaapruimtes, de mogelijkheid om de binnentent te vergroten (door de verplaatsbare voorwand) en de mogelijkheid om een hor voor de luifel te plaatsen. De Trigano daarentegen spreekt ons aan doordat er veel ruimte is onder de luifel vanwege de rechte zijkanten, alle bagage in het wagendeel kan worden gestald tijdens het verblijf (doordat het slaapdeel aan de voorzijde wordt betreden), er veel beluchtingsmogelijkheden zijn (horren) en de voortent heel snel op te zetten is nu deze vastzit aan het tentdeel.
Om onze keuze te vergemakkelijken zijn wij benieuwd naar ervaringen met deze twee vouwwagens.
Bij De Wit in Schijndel werd er gezegd dat Trigano kwalitatief een stuk minder is dan Cabanon. Wij vragen ons af of dit klopt. Is Trigano inderdaad een B-merk in vergelijking met Cabanon en zoja, waar zit hem dat dan in? In onze ogen zijn het beide A-merken namelijk.

Daarnaast hebben wij nog een paar specifieke vragen over de Cabanon:
- is het keukenblok makkelijk onder de vaste luifel te gebruiken? Wij kregen het idee dat door de bolle vorm van de zijkant van de luifel het keukenblok redelijk ver naar voren geplaatst moet worden, waardoor je een deel van de luifel kwijt bent.
- bij de cabanon kun je vrijwel geen jassen oid ophangen, omdat er geen tentstokken in het zicht hangen. Is dit in de praktijk een belemmering?

Ook nog wat specifieke vragen over de Trigano:
- de voortent kun je niet helemaal tochtdicht maken (aan de zijkant van de slaapdelen kan nog wat wind doorkomen). Zorgt dit voor veel extra kou of valt dit mee?
- de bergruimte in het wagendeel is niet erg hoog (22 cm ongeveer). Is dit een probleem bij het beladen van de vouwwagen of is er genoeg ruimte in totaal om de vouwwagen te beladen?
- is het een belemmering dat je het wagendeel niet apart van de voortent kunt opzetten?

Wie o wie kan ons helpen bij deze moeilijke keuze!!!
Andere tips en inzichten zijn uiteraard ook welkom!
Gelogd

Daald

  • Gast
Re: Cabanon Chamonix of Trigano Olympe
« Reactie #1 Gepost op: augustus 20, 2016, 09:46:10 am »

over de Trigano kan ik je niets vertellen. Wij hebben ook een vw met tunnel van Cabanon (nl Europa Camper Sunliner) en kunnen dus wel een reactie geven op je vragen over de Cabanon.

- is het keukenblok makkelijk onder de vaste luifel te gebruiken? Wij kregen het idee dat door de bolle vorm van de zijkant van de luifel het keukenblok redelijk ver naar voren geplaatst moet worden, waardoor je een deel van de luifel kwijt bent.

dat is inderdaad zo, doordat je de keuken ook open moet zetten komt hij al snel zn 50 cm van de onderzijde af te staan. wij vonden dit geen probleem omdat we achter de keuken nu nog boodschappen en de wasbak ed konden neerzetten. Als je het gaas gaat gebruiken onder de luifel dan beperk je de ruimte wel en kom je mogelijk ruimte te kort met zn 5-en als je ook nog de keuken daar gaat zetten en ook nog wil kunnen zitten. Wij hebben daarom de keuken normaal in de voortent laten staan.

- bij de cabanon kun je vrijwel geen jassen oid ophangen, omdat er geen tentstokken in het zicht hangen. Is dit in de praktijk een belemmering?

wij hebben dit opgelost door in de wagenbak tussen de verticale buizen van de tent een stok te plaatsen met twee daksteunklemmen https://www.dewitschijndel.nl/dewit-daksteunklem/?sqr=tentstok&. Aan die buis konden we dus onze jassen kwijt. Je moet het natuurlijk niet helemaal vol hangen en als je het bij het voeteneind hangt dan hebben de kinderen er bij het slapen ook weinig last van.
« Laatst bewerkt op: augustus 20, 2016, 09:53:18 am door Daald »
Gelogd

GJT

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.354
  • Merk Vouwwagen: HK Aero
Re: Cabanon Chamonix of Trigano Olympe
« Reactie #2 Gepost op: augustus 20, 2016, 10:21:37 am »

We hebben een Cabanon gehad, dus op basis van ervaringen:
- Indien je ook naar Italië wilt: de Trigano kan je op (veel) meer plekken kwijt. Bij genoemde Cabanon ben je afhankelijk langere plekken.
- Het keukenblok van de Cabanon verplaatsten wij in de praktijk nauwelijks. Hij stond bij ons altijd binnen in de keukenuitbouw (Mercury) dan heb je het minste ruimte verlies. Onder de luifel zou ik hem     tegen de rechte (voor)wand aanzetten. Bij ons hield de ruimte onder de (zonne)luifel echter niet echt over.
- Kwalitatief zou ik Cabanon niet hoger plaatsen als Trigano. De keukenafwerking was bij ons bijvoorbeeld hooguit matig. De ladekast zat er scheef in en aan de binnenzijde veel scherp metaal. Alleen de kwaliteit van het naaiwerk van de tent zou beter kunnen zijn bij Cabanon maar dat is meer een gevoel. De wagen en het buizenframe was ook zeker niet beter als andere wagens. Zo werden pinnen voor scharnierende delen afgewerkt met zelf klemmende dopjes. Deze schoten wel eens los. De paaltjes waarop de bedden rusten had ik minstens een slag dikker gekozen.
- Jassen kun je in de Cabanon wel kwijt door in het wagendeel een kapstok aan het buizenframe te bevestigen.
- Het lijkt me geen belemmering dat je het wagendeel niet apart op kunt zetten. In de praktijk vonden wij het enkel opzetten van het wagendeel maar onhandig doordat je met enorm veel spullen blijft zitten die je dan niet (droog) kwijt kunt. Veel zal in de auto moeten en je verplaatst het meerdere keren.
- De bergruimte van 22cm lijkt me wat beperkt. Bij de Odyssee is dit meer volgens mij. Deze laatste is nu ook met pack en go te krijgen. Als je oudste over een jaar of twee in een eigen tentje zou kunnen is dit mogelijk iets ter overweging.

« Laatst bewerkt op: augustus 20, 2016, 10:26:10 am door GJT »
Gelogd

rsoft

  • Gast
Re: Cabanon Chamonix of Trigano Olympe
« Reactie #3 Gepost op: augustus 20, 2016, 11:05:30 am »

Hoi,

Wij hebben ook gekeken naar o.a. de Trigano Odysee Plus (2 volw, 10jr en 5jr) en zijn uiteindelijk bij de Cabanon Imperia uitgekomen. Dat is al een geweldig grote tent. Deze is wel iets smaller dan de Chamonix, maar heeft een keukenuitbouw waardoor je de keuken niet naar voren hoeft te halen. Voor ons het voordeel dat je tijdens het verblijf de bak kunt blijven gebruiken als opbergvak. Nadeel is dat er geen midden-gedeelte is waar je je kunt omkleden als je alleen de wagentent opzet, maar dat zagen wij niet als onoverkomelijk. Voor jullie zou het nadeel zijn dat je maar 1 ondertentje er in kunt hangen en je dus maar 3 cabines kunt maken. Jassen ophangen kan in de Imperia inderdaad niet, het ophangen van het Hema klemlampje was al moeilijk genoeg... :)

Trigano een B-merk? Zo kwam het niet op mij over in Boxtel, ik denk eerder dat de mening van de verkoper enigszins gekleurd is... Volgens mij is De Wit ook importeur van Cabanon. De Trigano kwam mij op filmpjes wel over als een bewerkelijker tent om op te zetten dan de tunnels van Cabonon, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.

Succes met je keuze
Gelogd

MBJKTM

  • Gast
Re: Cabanon Chamonix of Trigano Olympe
« Reactie #4 Gepost op: augustus 20, 2016, 03:20:52 pm »

Heel erg bedankt voor de reacties tot nu toe. Heel nuttig. Goed om te lezen dat Trigano wel als een A-merk wordt gezien. Dit bevestigt ons eigen gevoel. De verkoper die wij hadden gesproken (van De Wit) zei dat Trigano een B-merk was, omdat het in lage lonen landen geproduceerd werd. Inmiddels heb ik uitgezocht dat Trigano ook gewoon in Frankrijk de vouwwagens produceert. Dus klopt niets van dat verhaal.

We neigen nu toch wel sterk naar de Trigano Olympe. We hebben nog eens navraag gedaan bij de dealer en het blijkt dat de bergruimte groter is dan we hadden begrepen. 33 cm hoge laadruimte in het wagendeel ipv de 22 cm die wij dachten. Dit neemt een groot nadeel weg dat we in eerste instantie zagen.
Daarnaast begrijp ik uit alle reacties dat je bij een Cabanon het keukenblok het best in de voortent kunt plaatsen om zo min mogelijk ruimte op te offeren. Wij zijn echter gewend om buiten onder de luifel te koken en dit willen we niet veranderen. De luifel van de Trigano lijkt dan veel geschikter.

We zullen er nog even over slapen voordat we definitief beslissen, dus als iemand nog argumenten heeft waarom we toch voor de Cabanon moeten gaan (of juist voor de Trigano), dan zijn ze nog welkom!



Gelogd

Alex

  • Klapgek
  • Adminiklaptor
  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 14.270
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Aero Wind®Force 2020
    • Fortuin
Re: Cabanon Chamonix of Trigano Olympe
« Reactie #5 Gepost op: augustus 20, 2016, 08:08:25 pm »

Trigano b merk? :?
Je moet eens weten waar sommige aa+ merken gemaakt worden. :P
Gelogd
Het is zonder  toestemming van de beheerder van dit forum niet toegestaan, informatie, foto's, nieuwsberichten en/of berichtgevingen die verstrekt worden op enigerlei wijze te verspreiden

GJT

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.354
  • Merk Vouwwagen: HK Aero
Re: Cabanon Chamonix of Trigano Olympe
« Reactie #6 Gepost op: augustus 20, 2016, 08:21:05 pm »

Trigano b merk? :?
Je moet eens weten waar sommige aa+ merken gemaakt worden. :P

Idd in Emmen...  :N
Gelogd

caspar

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.053
Re: Cabanon Chamonix of Trigano Olympe
« Reactie #7 Gepost op: augustus 20, 2016, 08:40:44 pm »

Ze zijn allemaal zo goed als de mensen ze vinden
Er zijn van elk merk modellen die minder zijn en modellen die beter zijn
Gelogd

alis

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 107
  • Merk Vouwwagen: Roadmaster Family S
Re: Cabanon Chamonix of Trigano Olympe
« Reactie #8 Gepost op: augustus 21, 2016, 03:07:07 pm »

Wanner je Trigano overweegt zou ik eventueel toch eens een dagje uittrekken om naar camping zorro in Kampenhout (Belgie) te gaan. Zij hebben ook Raclet.
Het verschil tussen Dewit is dat deze uitbaters echt wel alles weten over deze 2 merken en modellen. Zijn ook wat goedkoper dan in Nederland.
Indertijd werd ons de Olympe afgeraden vanwege de druk die op de buizen zou komen te staan, maar dit kan ondertussen misschien opgelost zijn.
Hun meest verkochte model is de Raclet Antibes Tune , die ze zelf hebben ontworpen en die door Raclet alleen voor hun winkel gemaakt wordt en misschien ook wel geschikt is. Wij waren ook geinteresserd in de Cabanon, maar door zijn boogvorm en verlies aan ruimte hierdoor is deze afgevallen. Eurocamper Futura was ook een grote kanshebber, want echt wel heel ruim. Helaas had ik te weinig referenties en was ik bang voor het opzetten dat deze afgevallen is, maar ondertusssen heeft iemand hier op het forum deze wel aangeschaft en kan deze u hier meer over vertellen. ik dacht boswachter ?
Wij hebben uiteindelijk gekozen voor Roadmaster. Veel succes met je zoektocht.
Gelogd

chrishoek

  • Gast
Re: Cabanon Chamonix of Trigano Olympe
« Reactie #9 Gepost op: augustus 21, 2016, 04:53:56 pm »

Toen wij onze  Raclet (=trigano) Panama gl hebben gekocht hebben wij lang getwijfeld tussen de Cabanon Malawi en de Raclet Panama.
Ik vond de tent van de Cabanon beter afgewerkt, maar het buizenframe en de wagen van de Raclet veel degelijker gemaakt. Uiteindelijk hebben we op gevoel gekozen voor de Raclet.  Na 3 jaar kamperen met de Panama heb ik niet het gevoel en de ervaring dat het een b product is. :)
Gelogd

spikehome

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.971
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Aero (2021)
  • Holtkamper Aero (2021)
Re: Cabanon Chamonix of Trigano Olympe
« Reactie #10 Gepost op: augustus 21, 2016, 07:57:09 pm »

De olympe is het grote broertje van de odyssee.
Opzet principe is het zelfde.
Ik zou voor de olympe dan gaan.
Gelogd
kampeer ervaringen:
(als eerste met je ouders natuurlijk met een vouwwagen o.a. travelsleeper daarna caravan)
Hotel o.a. vlieg en bus reizen
5 jaar bungalow tent
1 jaar trigano ocean
9 jaar trigano odyssee (2003)
7 jaar Holtkamper Kyte XL (2012)
Nieuw Holtkamper Aero 2021

FriedelP

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.379
  • Merk Vouwwagen: Raclet Safari 2016
Re: Cabanon Chamonix of Trigano Olympe
« Reactie #11 Gepost op: augustus 21, 2016, 08:32:14 pm »

Wat Alis zegt over Camping Zorro kan ik alleen maar beamen!

Ook uitstekende service trouwens. Wordt bij problemen niet echt veel moeilijk gedaan en veel zaken gratis direct gerepareerd! Onze Raclet komt ook vandaar en hebben uitstekende ervaring met hen!

Voor ons was het logisch om lang daar te gaan, is op minder dan 7 km van bij mij thuis ;-)
Gelogd

Remco Riemens

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 7
  • Merk Vouwwagen: Trigano Olympe 2011
Re: Cabanon Chamonix of Trigano Olympe
« Reactie #12 Gepost op: augustus 22, 2016, 11:48:26 am »

Wij hebben sinds een paar weken een Trigano Olympe uit 2011. Net terug van twee weken kamperen in Oostenrijk. Het is ons uitstekend bevallen. Doordat wagentent en voortent aan elkaar zitten ben je redelijk snel gesteld, inritsen kuipgrondzeil en voorwand kost ook even tijd en natuurlijk de verdere inrichting. Er kan altijd wat tocht langs de zijkanten van de wagentent komen, maar daar hebben wij niks van gevoeld. Doordat het tentdoek blijft is het binnen natuurlijk toch al niet veel warmer dan buiten. De bergruimte onder de bedden is zeker meer dan 22 centimeter, is dacht zelfs nog iets meer dan 33 ook. Wij hebben de kussens van de bankjes thuisgelaten, die nemen anders nogal veel plek in. Wanneer je de keuken er af haalt kun je meerdere kratten langs de achterkant inschuiveb, zonder de bedden op te klappen. Wij hebben hem gekocht bij de Vouwwagenspecialist in Boxtel, na eerst een keer in de showroom gekeken te hebben.

Verstuurd vanaf mijn GT-S7275R met Tapatalk

Gelogd

MBJKTM

  • Gast
Re: Cabanon Chamonix of Trigano Olympe
« Reactie #13 Gepost op: augustus 24, 2016, 03:28:43 pm »

Op jullie aanraden heb ik contact gezocht met Zorro in Belgie. Zij zijn inderdaad goedkoper dan de Nederlandse zaken (scheelt zo'n 400 euro), dus was een goede tip! Alleen raden zij ons af om de Trigano Olympe te kopen. Volgens hen is het buizenframe te zwak voor zo'n grote voortent. In het verleden hebben ze daar klachten over gehad. Ook zou hij lang niet zo gemakkelijk op te zetten zijn als Trigano beweert. Zij raden ons eerder aan een Raclet Safari te kopen. Terwijl wij juist dachten dat Raclet van wat mindere kwaliteit was........En ook eigenlijk niet de voorkeur geven aan een ronde tent (ruimteverlies en kun je weinig in ophangen).
Tsja, nu weet ik het niet meer. Van gebruikers van de Trigano Olympe krijg ik toch wel de indruk dat zij tevreden zijn over de wagen (vooral van de modellen van de laatste jaren), maar als een verkoper zo negatief is over een model, dan brengt me dat toch aan het twijfelen. Bij de Vouwwagenspecialist wordt ik niet veel wijzer. De verkoopster daar lijkt niet echt technisch onderlegd en lijkt vooral snel de deal te willen sluiten.........Misschien moet ik het maar even laten rusten en in het najaar nog eens op mijn gemak alle modellen bekijken op de campingbeurs.... ik ga er tenminste vanuit dat je daar alle vouwwagens kunt bewonderen, maar ben er nog nooit geweest.
Gelogd

michield

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 188
  • Merk Vouwwagen: Cabanon Chamonix 2015 -> Cabanon Malawi 2.0 Royale DeLuxe 2022
    • Campings met Privesanitair
Re: Cabanon Chamonix of Trigano Olympe
« Reactie #14 Gepost op: augustus 24, 2016, 04:51:50 pm »

Wij hebben de Cabanon:
Keukenblok heeft afgelopen zomervakantie onder de luifel gestaan; we hadden de extra zonneluifel niet opgezet, maar het pastte mooi in het hoekje. Er was natuurlijk nog wel wat ruimte er achter over, maar daar stond dan de gastank.
De jassen hebben we in de wagenbak tegen de "achterkant" (de disselkant); daar heb je een horizontale buis en daar hebben we twee kapstokken aanhangen (buisje met een aantal haakjes).
Qua ventilatie komt de cabanon ook een heel eind: de slaapdelen hebben ieder twee "gordijnen" die open kunnen en de buitentent heeft daar weer een "raam" dat open kan.
En de luifel kan je bij de Cabanon zo groot maken als je wilt: halverwege de deur of hor er in en je hebt het voorste deel als luifel en met zonneluifel is dat best een eind.

Overigens zei mijn vriendin ook een keer "maar dan kunnen we lastiger op kleine plekken staan".. mijn antwoord was: "daar komen we (waarschijnlijk) toch niet terecht".
« Laatst bewerkt op: augustus 24, 2016, 05:00:21 pm door michield »
Gelogd
Pagina's: 1 2 »   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal