Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Savoie, Vanoise - Champagny-en-Vanoise - Camping Canada **  (gelezen 1213 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

FriedelP

  • Klap gek
  • *****
  • Online Online
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.377
  • Merk Vouwwagen: Raclet Safari 2016
F: Savoie, Vanoise - Champagny-en-Vanoise - Camping Canada **
« Gepost op: augustus 22, 2021, 07:41:18 pm »

Wij zaten dit jaar op Camping Canada in Champagny-en-Vanoise (klinkt als Champagne in Glazen volgens de dochter)


https://www.camping-champagny-en-vanoise.com/


De camping bereiken is voor grote caravans, campers en vrachtwagens een hele uitdaging. Het is al een steile klim tot in Champagny-en-Vanoise dat op een 1200 meter hoogte ligt. De camping ligt nog een 300 meter hoger in het dal van de Dordon. Om daar te geraken moet je via een smalle weg met veel overhangende rotsen die tegen de rotswand is geplakt, dan nog door een smalle kloof en als je aan de stuwdam bent, ben je op de juiste hoogte. De camping ligt een km of twee verder. Caravans en grote campers vindt je daardoor niet veel op de camping. Prachtig gelegen, of het zicht op de bergen met Gletchers op het einde van het dal of met zicht op de watervallen.


De camping is behoorlijk groot en wordt uitgebaat door de gemeente. Je ziet hieronder een foto waarop de camping is te zien vanop een wandeling en dus een bergwand. Het is opgebouwd uit twee delen. Het bovenste deel is voor mensen die elektriciteit vragen. Die heeft zeer ruime afgebakende en genummerde plaatsen. Deze liggen allemaal wel in de blakke zon, maar hier heb je een prachtig zicht op de bergen op het einde van het dal. De plaatsen zijn hier ook vlakker. Deze plaatsen zijn een 3.3 euro duurder dan plaatsen zonder elektriciteit en je krijgt 10A.
Het andere deel is voor diegenen die geen elektriciteit nodig hebben. Daar kan je zowel onder de bomen opstellen als in de prairie. Hier zijn de plaatsen niet vast bepaald. Je zoekt je eigen plaats uit en richt die zo groot of zo klein in als je zelf wenst. Ik schat dat wij iets van een 250 m² hadden en dus meer dan ruimte genoeg. Hier is het niet helemaal even vlak, en zeker voor de kleinere tentjes als je die op de vlakste stukken op stelt, is dat vaak in een put wat bij hevige regenval niet de beste plaats is. De plaats die wij hadden hebben we wel wat moeten doen om de wagen waterpas te krijgen, maar was verder een fantastische plaats. Eekhorentjes lopen vaak tussen de tenten door op zoek naar voedsel.


Naast de camping stroomt de Dordon die wel voor geruis zorgt en waar ook in kan geavonturierd worden. Het zorgt ook wel dat je de campinggeluiden van mede kampeerder niet direct hoort.
De meeste campinggasten zijn duidelijk bergwandelaars. Het komt ook vaak voor dat tenten meerdere dagen na elkaar niet bewoond zijn omdat de eigenaars een huttentocht in de omgeving aan het doen zijn.


De camping gaat in de richting van Champagny over in bos, waar een touwenparcour is dat je kan reserveren bij de receptie op de camping. Het is een uitdagend parcours met een skateboard in de bomen, je gaat ook over de rivier en van daar uit met een lange deadride terug naar het beginpunt. Onze kinderen vonden die geweldig. Je hebt daar ook een ontdekkingswandelingetje over de dieren in de bergen, waar de kinderen zelf activiteiten kunnen doen en dan ontdekken bij welke dieren ze passen.
Aan de andere kant van de camping heb je pony's en paarden waar je een ritje mee kan maken.
Er is ook een klein wandelingetje langs touwenparcour, over het water en aan de andere kant terug van een 3 km dat ideaal is voor diegenen die eens wensen te gaan joggen of nog een korte wandeling maken. Ook tot in het dorpje Les Bois kan je korte wandeling maken.


Wat sanitair betreft zijn er twee gebouwen, eentje voor het elektrische deel en eentje voor de niet elektrische deel. Erg groot zijn ze niet maar je hebt er alles wat je mag verwachten. Ze worden een 4 tal keer per dag gekuist, maar omdat het deel zonder elektriciteit in het bos gelegen is, kan bij slechter weer de vloer vuiler zijn. Echter die dagen kuisen ze meer. Er hangt dispenser voor ontsmettingsmiddel bij de ingang. Bij het elektrische deel waren de dispensers afwezig. De lavabo's zijn allemaal in afgescheiden cabines.
Daarnaast is er ook nog een speeltuin, pingpong tafel, petanqbaan, kickertafel. Dat allemaal buiten. Er is ook een picknick zaal waar je eventueel bij de haard kan gaan zitten en waar in een ruimte daarachter ook de wasmachine en droogmachine staan die je kan gebruiken met jetons die je aan de receptie koopt. Rond deze ruimte is er ook gratis wifi en dat is dus ook de regio waar je vaak de jongeren op de camping kan terug vinden.


Kampvuur op de camping en BBQ is niet toegelaten. Er is wel een ruimte voorzien waar een BBQ staat opgesteld die gebruikt mag worden. Daar staan ook een paar picknick tafels opgesteld.


Er is een restaurant met eveneens de naam Canada waar je een diverse keuken kan krijgen en zowel binnen als onder een overdekt terras kan eten. Wij hebben er niet gegeten, maar als je de recensies op het internet mag geloven zou het redelijk goed zijn.
Er is ook een kleine kruidenier aan verbonden. De naam zegt veel over wat je er kan krijgen : Les Depaneuses. Kortom, beperkt maar als je iets dat je dringend nodig hebt zonder bent geraakt, zal je daar in kleinere hoeveelheden wel vinden. Er hangt buiten ook een papier uit, waar je uw naam kan achterlaten en wat je wenst van brood. Als dat voor 6.30 in de ochtend op het papier staat, wordt het besteld en kan je het om 8.30 aan de kruidenierszaak afhalen.


Er is ook een klimtoren op de camping, echter die kan je niet gebruiken in de zomer. De vallei is redelijk smal waardoor van november tot en met januari geen zon in de vallei valt. De toren wordt dan volledig bedekt met ijs waardoor je daar aan ijsklimmen kan doen. Eens boven kan je met een deadride een heel stuk over de rivier en met een tweede van daar terug naar de voet van de toren.


Nog een specialleke, regelmatig passeren er hondensleeën over de camping. Op wieltjes uiteraard. Een bedrijf daar uit de buurt die in de winter tochten met hondensleeën aanbieden, treinen ook in de zomer op die wijze de honden.


Op wandelafstand is ook een Via Ferrata. Wij hebben die niet gedaan, maar ik betwijfel of hij aan te raden is. Het is te zeggen, je kan er gebruik van maken met je eigen materiaal of materiaal huren in het dorp. Er is geen toezicht. In de tijd dat wij er waren hebben we er 5 reddingsacties gezien met helikopter. Bij een geval ging het over een meisje van twaalf dat daar samen met haar vader was. 3 dokters zijn door helicopter gedropt en hebben uren gewerkt om het kind stabiel te krijgen, maar is helaas daar terplekke overleden. Als je die doet, zal je zeker voorzichtig moeten zijn, goed uitgerust en weten hoe je uw materiaal moet gebruiken!


Wat mag je zeker niet vergeten mee te nemen naar deze camping:
- rotspinnen. De grond is hard en met zeer veel stenen. Gewone haringen raken daar meestal niet in de grond. Ook best een degelijke hamer mee nemen om ze er in te kloppen. Of je moet zoals vele kampeerders daar de stenen gebruiken om ze in de grond te krijgen.
- warme kleding. Je kampeert daar op 1500 meter. Overdag betekend dat aangename temperaturen, maar eens de zon onder is, kan het aardig afkoelen en is die kleding zeker nuttig.


De omgeving is zeer mooi. We hebben er tal van mooie wandelingen gedaan. Verder zijn er ook heel wat barokke kerkjes in de vallei die je kan bezoeken. Er is een Super U op een 25 km afstand net voor Moutier. In Bozel, een 8 km van de camping is er ook een kleinere Spar. Daar heb je ook een meer met bewaakte zwemzone, sups die je kan huren, ballen om op het water te lopen, laser shooting, een fun park met springkastelen ...


Een wandeling die zeker aan te raden is, is vanop een parking boven Pragnolan-en-Vanoise naar de Col de Vanoise op 2516 meter. Deze bergpas wordt al meer dan 3000 jaar gebruikt als handelsroute. Zo ook in de tijd van de Romeinen. Een behoorlijk deel van de wandeling loopt over de heirbaan van toen, met aan weerszeide een muurtje. Hogerop ga je ook door een ondiep meertje. Je behoud droge schoenen en voeten daar je over een stenen pad door het meertje gaat. En tegen je boven aan de col bent kom je dicht bij de gletsjers en sneeuw. En net zoals op vele andere wandelingen kom je dicht bij marmotten.


Als je naar de sterren wilt kijken, zit je best op het deel zonder elektriciteit. Op het deel met elektriciteit is verlichting voorzien die slecht is afgeschermd en erg hinderlijk is. Bij het niet elektrisch deel zijn deze afgeschermd door de bomen. In richting van Champagny zie je wel laag bij de horizon een lichtkoepel. Echter de sterrenhemel is er zeer mooi. Melkweg duidelijk te zien van horizon tot horizon en een aantal neveltjes met blote oog te onderscheiden. Een redelijk deel van de horizon in noorden en zuiden gaat wel verloren achter de bergen.


De prijs valt voor deze rustige en fantastische camping zeer goed mee. Wij betaalde 20,26 euro per nacht voor 4 personen, plaats en wagen en toeristentaks.


De kinderen geven altijd een eigen naam aan de camping omdat ze die dan beter kunnen onthouden. Dit jaar waren er veel namen in de running: rotscamping, eekhorentjescamping, paardjeskamping, hondensleecamping. Echter door de vele acties van de traumahelikopters van bij de viaferata en het erge ongeval daar hebben ze uiteindelijk gekozen voor traumahelikoptercamping.

    * Vriendelijkheid personeel:  10
    * Sanitair: 7
    * Schoonheid van de camping zelf: 10
    * Animatie team: nvt.
    * Eet gelegenheden op de camping: naar verluid zeer goed, maar hebben wij geen gebruik van gemaakt.
« Laatst bewerkt op: augustus 23, 2021, 01:53:46 pm door FriedelP »
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal