Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: F: Alpes-de-haute-Provence: Le Vernet: Camping Lou Passavous  (gelezen 4007 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

weep

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 397
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee 1999
F: Alpes-de-haute-Provence: Le Vernet: Camping Lou Passavous
« Gepost op: september 20, 2011, 09:11:58 pm »

De camping ligt zo'n 20 km onder het Lac de Serre-Poncon in de Vallee de la Blanche. Niet zo heel toeristisch, wel heel erg mooi. Enkele kenmerken van de camping:
- 60 staplaatsen
- Nederlandse eigenaren
- overwegend Nederlandse bezoekers
- in het hoogseizoen veel gezinnen met kinderen, vooral onder de 12
- schoon sanitair
- eenvoudig restaurant
- eenvoudig zwembad, ligt naast het gemeentezwembad (wat overigens ook klein en eenvoudig is)
- voldoende faciliteiten voor de kinderen (klein speeltuintje, twee pingpongtafels, volleybal / voetbalveldje, visvijver, kleine fietsjes, (meestal) droge beek over het terrein met grote keien er in,
- animatie
- prachtige ligging op 1200 meter hoogte tussen de hoge bergen
- geweldige recensies op Zoover en Camping-Frankrijk (terecht)
- http://www.loupassavous.com/

Wij vonden het een hele fijne camping. Vriendjes zat voor de kinderen (met name voor de jongens van 7 en 12, voor onze dochter van 14 was het wat minder) mooie plekken, erg aardige en behulpzame eigenaars, leuke medekampeerders. Vanuit de camping hebben we een paar fantastisch mooie wandelingen gemaakt maar er zijn in de buurt genoeg andere dingen te doen. Veel actieve dingen (mountainbiken, raften, parapenten) maar ook leuke dagtochtjes naar Digne les Bains, Sisteron of het Lac de Serre-Poncon). De beheerders hebben veel tips en helpen je met dingen te regelen. Winkels waren dichtbij (Seyne-les-Alpes). Alleen: om 19.00 verdwijnt de zon en daarna wordt het koud. We hebben een nacht ijs op de auto gehad. Vraag om een zonnige plek, want anders is het ontbijten 's ochtends ook erg fris. Neem kacheltje en voldoende dekens mee (of koop ze in de Decathlon in Digne).

« Laatst bewerkt op: oktober 05, 2011, 08:54:29 pm door Klavertjes »
Gelogd

jim1

  • Gast
Re:Fr: Alpes des Hautes Provence: Le Vernet: Camping Lou Passavous
« Reactie #1 Gepost op: september 21, 2011, 10:07:32 pm »

wauwww helemaal een camping voor ons en de hondjes, wat een goede tip!!! Heb hem onder de favorieten gezet!! :)
Gelogd

weep

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 397
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee 1999
Re:Fr: Alpes des Hautes Provence: Le Vernet: Camping Lou Passavous
« Reactie #2 Gepost op: september 23, 2011, 09:02:24 am »

Huisdieren inderdaad toegestaan. Hou er wel rekening mee dat de camping tussen half juli en half augustus vol zit en dat je ruim van tevoren moet reserveren.

Gelogd

Caroline S

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 458
  • Merk Vouwwagen: 2017: Combi Camp (2007), 2015: Trigano Odyssee (2002)
Re: F: Alpes-de-haute-Provence: Le Vernet: Camping Lou Passavous
« Reactie #3 Gepost op: april 10, 2015, 12:10:22 am »

Hier in zomer 2011 (bouwvak) gestaan. Was geen plek komende vanuit midden frankrijk, maar één of twee dagen later zou er wel plek zijn. Dus tijdelijk op nabij gelegen camping gestaan, maar toen toch naar Lou Passavous (we kampeerden toen met de tent).

Heelijke camping. Ons zoontje was toen andehalf jaar en was onze eerste keer weer kamperen met kind. Het veldje is heel leuk en mooi, daar wil je echt wel staan. Prachtig zicht op de bergen. Vol met gezinnen met jonge kinderen die op t veldje met elkaar spelen, dus binnen je zicht. Er waren ook wat trapauto's en grotere speeldingen die de kleintjes mochten gebruiken, top! Geen herrie, super relaxt. Toen geen enkele caravan op t veld, maar veel tenten, leuk! Wel allemaal NL's (maar geen tokkies)...

Wel was ik erg blij dat ik vlak voor vertrek vanuit NL nog had gelezen over de koude avonden en nachten daar. Op de valreep nog een dik donzig slaapzakje met mouwen gehaald voor onze dreumes. En zeker nodig gehad. Zodra de zon s avonds achter de berg verdwijnt, koelt het snel af. Heleboel laagjes aan, maar zonder kachel betekent dit toch gewoon: vroeg naar bed. Het was al snel 10 graden en 's nachts 4 graden of tegen vriespunt. Maar als je daarop bent voorbereid, is het een heerlijke plek! Gewoon zorgen dat je 's nachts niet hoeft te plassen, brrrr!

Tour de france gezien bij dat stuwmeer, prachtig. Ook in die omgeving met de stoeltjeslift de bergen in geweest, super!
Ga je iets richting het zuiden, zit je juist ineens in de warmte met palmboomachtige bomen, zo leuk! Hele andere omgeving, aix en provence heette het geloof ik??? Scheelde zo een aantal graden overdag. Heerlijk uitgebreid lunchen op een terrasje.

Wellicht komen we hier ooit nog eens terug, stiekem, staat toch nog op t lijstje. Was prachtig and I love veldjes! Met en kacheltje erbij dan :-)

Daarna wilden we een paar dagen zweten, richting Avignon getrokken, daar sliep onze man overdag alleen maar in een luier met rode konen, haha. Tenslotte via een weekje Auvergne (prachtig!) weer naar NL. Fijne vakantie was dat!

Gelogd

CenC

  • Gast
Re: F: Alpes-de-haute-Provence: Le Vernet: Camping Lou Passavous
« Reactie #4 Gepost op: april 26, 2015, 09:11:25 pm »

Als ik mij niet vergis, is dit van een oud politieman uit Alkmaar... :)
Gelogd

Henk CC

  • Gast
Re: F: Alpes-de-haute-Provence: Le Vernet: Camping Lou Passavous
« Reactie #5 Gepost op: april 26, 2015, 09:44:02 pm »

Wij zijn hier vorig jaar 3 weken geweest. Inderdaad een hele leuke camping en ja Ed heeft bij de politie gewerkt. Hij doet veel op de camping onderhoud, en organiseert met Astrid ook wandeltochten. In de avond kookt hij voor de camping gasten.  De gerechten zijn goed en niet duur, de pizza's zijn echt top. De avonden en nachten zijn inderdaad koud wij hadden 's morgens soms -1 graad, maar als de zon door kwam was het snel op temperatuur.
Wij hadden een elektrisch kacheltje bij ons en een elektrische deken. Het voordeel hier van is dat je bed niet echt vochtig is, met het kacheltje hou je ook het vocht een beetje uit de tent. Ik had problemen, dat de camping zo hoog ligt 1250m. We gaan dit jaar wel even een keer pizza eten want die waren wel er lekker.
Dit jaar wat lager zitten en aan het Serre Ponçon, op een camping aan het meer. We zien er weer erg naar uit.
« Laatst bewerkt op: april 26, 2015, 09:48:30 pm door Henk CC »
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal