Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Gerjak Setteler 2011 Problemen met waterzak in tentdak  (gelezen 4149 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Martijnmpi

  • Gast
Gerjak Setteler 2011 Problemen met waterzak in tentdak
« Gepost op: juli 10, 2014, 10:03:03 pm »

Hoi,
Hebben afgelopen maand 2 weken gekampeerd met onze nieuwe aanwinst (Gerjak Settler uit 2011). Hoe we de tent ook opzetten (en echt complex is dat niet bij de settler), het lukt niet tot nauwelijks om het tentdoek boven de slaapcabines (incl. het deel wat schuin naar beneden richting bak loopt en daarop vast geritst wordt) voldoende strak te krijgen zodat er bij regen geen waterzakken ontstaan. Dit terwijl als je de tent ziet staan hij best mooi staat en strak oogt (zie bijlage)

Alles geprobeerd met de afstandsbeugel die tussen slaapcabines zit en de frame beugels die schuin naar achterlopen zelfs uitgeschoven tot maximaal (dus bovenop de pal, zie bijlage). Het komt dan wel strakker te staan maar ook vlakker. Daarnaast ontstaat in midden van de voortent net achter t-midden stuk ook waterzak omdat ook hier doek niet voldoende gespannen kan worden (ook niet met quickgrips en stokken die voordeel ondersteunen. Het T-stuk lijkt ook iets doorgebogen (maar misschien hoort dit zo dan weet ik niet, zie bijlage).
Dit alles met gevolg dat je bij regen kunst en vliegwerk moet uithalen om water kwijt te raken en eigenlijk niet weg kan of kan gaan slapen.

Zijn er Gerjak gebruikers die dit herkennen en weten hoe ik dit evt kan oplossen....liefst natuurlijk zonder extra hulpmiddelen, maar goed alle tips zijn welkom

Groet,
Martijn
Gelogd

poldertoerist

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.367
Re: Gerjak Setteler 2011 Problemen met waterzak in tentdak
« Reactie #1 Gepost op: juli 11, 2014, 11:29:02 am »

Hoi Martijn,

om te beginnen Welkom!

En vervolgens ik heb geen setler. Was destijds nr 2 op de shortlist.

Ik denk om te beginnen dat je moet proberen om niet ongelijk af te spannen. dus voorbij het laatste palletje lijkt mij niet goed. Strakker/verder is niet altijd beter. JE schrijft zelf al dat dit consequenties heeft  voor de spanning elders op het doek. Als ik naar je foto's kijk dan valt mij bij de opgezette tent op dat het niet heel recht lijkt te staan, maar dat kan gezichtsbedrog zijn. door het verre uitschuiven lijkt er juist een barriere te ontstaan, Helaas ken ik de Settler onvoldoende, maar ik zou denken dat je het lage stuk iets lager moet hebben en de bovenste 1 tandje hoger (indien mogelijk)  als ik kijk naar de vorm van het T stuk dan lijkt mij dat potentieel ook al een probleem. Je zou verwachten dat als daar al een bocht zit deze andersom zou zijn zodat het doek naar de zijkanten af kan wateren.

Tot zover een algemeen antwoord. Kan me voorstellen dat iets dergelijks de lol aardig kan verprutsen.

Nu wachten op de specialisten van dit model op dit forum!

Gelogd
Adventure Awaits

Martijnmpi

  • Gast
Re: Gerjak Setteler 2011 Problemen met waterzak in tentdak
« Reactie #2 Gepost op: juli 11, 2014, 04:28:55 pm »

Hoi poldertoerist,

Geen probleem ik bedoelde niet te zeggen dat niet settler bezitters niet mogen reageren. ;-)
Bedankt in ieder geval alvast voor je tips en gedachten.
Had zelf ook min of meer bedacht dat minder uitschuiven misschien wat beter was en daar ook mee gespeeld. Voorbij dat palletje voelt ook niet goed eigenlijk. De U frame delen die per slaapcabine recht omhoog loopt en zeg maar hoogste punt vormen kan je als ik dit goed heb niet uitschuiven bij de settler. Deze komen verticaal te staan na uitklappen. tenzij ik dit verkeerd gezien heb. Zou op zich handiger zijn idd dat dit wel zou kunnen zodat  je gewoon de nok wat hoger krijgt en de helling vh dak wat steiler wordt. Hebben op drie plekken gestaan met de tent en bij laatste (die foto zat in bijlage) klopt het dat tent misschien niet helemaal recht stond, dat viel me ook op aan hand vd foto. maar bij overige 2 plekken was dit beter.
Het doorgebogen t-stuk aan voorkant kan idd bijdragen aan de waterzak in voortent. Bocht andersom lijkt me ook beter zodat het zoals je aangeeft naar zijkant kan afwateren. Ga je tips in ieder geval meenemen.

Hebben vandaag de vw ook even terug gebracht bij de winkel. Omdat we hem net een maand in bezit hebben gaan ze zelf ook even kijken naar onze klachten. Maar dacht post ook even op forum. Zit zoveel vw ervaring hier, dus wie weet komen daar nog nuttige zaken of adviezen uit.  Die zijn altijd welkom en is ook leuk ervaringen uit te wisselen.
Gelogd

Tago Herman

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 871
  • Merk: kampeermiddel : vh Alpenkreuzer Select ,Tago Settler Crossing. nu een sleurhut
  • Tago Settler Crossing met Cross-over Luifel
Re: Gerjak Setteler 2011 Problemen met waterzak in tentdak
« Reactie #3 Gepost op: juli 13, 2014, 09:07:59 am »

Hoi Martijn.

Het is toch een kwestie van afspannen. Het eerste jaar hadden wij hetzelfde probleem. Het beste kan je hem als volgt opzetten:
eerst de achterzijde afspannen door middel van de schuine tussenstang. De stangen in het midden tussen de slaaptenten moeten zo ver mogelijk naar voren staan. Dan de voortent afspannen. Dit werkt bij jou iets anders dan bij ons zie ik op de foto's, jij werkt met stangen met een palletje die in verschillende standen kunnen, wij werken met snelgrips. Maar dat mag niet uitmaken, zo strak mogelijk uitspannen. Dan de haringen plaatsen, ook hierbij er voor zorgen dat de tent echt strak staat. Als laatste loop je dan nog eens alle uitschuifbare stangen na, en geef je ze net nog een laatste tikje. En zoals al genoemd, die middelste voorste stang moet hoger staan, wij hebben hem iets hoger dan de hoeken zodat de tent iets afloopt.Verder kan je ook met de luifel plaatsen deze strak zetten, zodat dit ook nog iets meewerkt. Op deze manier lukt het bij ons, dus zou het ook bij jou moeten werken.
Succes met deze verder fantastische wagen.

Herman
Gelogd
Een jaar niet geklapt is een verloren jaar

Martijnmpi

  • Gast
Re: Gerjak Setteler 2011 Problemen met waterzak in tentdak
« Reactie #4 Gepost op: juli 13, 2014, 03:34:40 pm »

Hoi,
Klinkt plausibel en zal bij nieuwe poging je tips meenemen en uitproberen. Even ter verduidelijking. De uitschuifstokken met die palletjes, zoals zichtbaar op foto, zijn de schuine frame delen die in slaapcabines naar achter lopen. Dit zijn er 4. De quickgrips zitten bij ons ook in de schuine delen , elk aan weerskant van voortent deel. Vroeg me wel af of je die losse schuine tussenstang die je na openen tussen de slaapcabines zet, of je die vastdraait? Heb dit ook geprobeerd maar volgens gebruiksaanw. Mag dit eigenlijk niet. Maar zal hier zoals gezegd nog eens opnieuw naar kijken bij volgende klapbeurt.

Enige wat lastig wordt is de middelste stang aan voorkant waar je op doelt. Door dat ons t-stuk en de voorste horizontale buizen iets in dalletje lopen , moeilijk te zien op foto, is het erg lastig dit hoger te krijgen dan de zijkanten wardoor je eigenlijk geen afloop naar zijkanten hebt en water altijd in midden blijft hangen.  We moeten die middelste stok zover uitschuiven dat er plooien ontstaan en de klittenband plaatsen van het grondzeil tov de voorkant ook niet meer aansluiten.
Maar goed, ik ga je ervaringen uitproberen in ieder geval. Wordt vervolgd. Bedankt in ieder geval voor je reactie. Groet, martijn
Gelogd

antonva

  • Klapperraar
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 67
  • Merk: kampeermiddel : Gerjak Tago Settler
  • Gerjak Tago Settler Crossing 2010 (model 2009)
Re: Gerjak Setteler 2011 Problemen met waterzak in tentdak
« Reactie #5 Gepost op: juli 14, 2014, 08:20:51 pm »

Hoi Martijn,

De stok die je tussen de slaapcabines plaatst: zoveel mogelijk hoog plaatsen, zowel aan de achterzijde als aan de voorkant. Dus die stok zo lang mogelijk maken. En je kunt 'm gewoon vastdraaien, doen wij in ieder geval wel.
De palletjes die je op de foto hebt gezet hebben we zelfs nog nooit iets mee gedaan, gaan we deze zomer proberen.
De zak in de voortent herken ik niet, hebben wij nog nooit last van gehad. Ik zou gewoon die staande stok verlengen zodat die zo hoog staat dat het water naar de zijkant loopt. Hierbij moet ik wel zeggen dat wij niet proberen het grondzeil te laten aansluiten op de voorkant van de tent met klittenband o.i.d.
Succes gewenst, met vriendelijke groet, Anton
Gelogd
"due to the current economic situation the light at the end of the tunnel will be turned off until further notice"
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal