Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 2 3 4 »   Omlaag

Auteur Topic: Kamperen met hond  (gelezen 20853 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Drees

  • Gast
Kamperen met hond
« Gepost op: november 30, 2014, 06:38:13 pm »

Wij willen al tijden graag een hond en we zijn alle opties aan het afwegen of de tijd er nu rijp voor is. De kinderen zijn niet meer zo klein, het werk flexibeler waardoor we veel thuis werken, dus wie weet!

Wij gaan echter ook wel erg graag een weekeindje, weekje of, in de zomer, drie weken weg met onze vouwwagen. In Nederland kunnen we de hond dan makkelijk meenemen, voor verre vakanties hebben we oma en opa als oppas.

Maar hoe doe je dat, kamperen met een hond? Waar laat je hem overdag en 's nachts. Als je bv een uurtje naar het zwembad wilt met z'n allen, kun je hem dat alleen laten bij de vw? Lijkt mij niet zo veilig voor het beessie...

Hoe doen jullie dat? :?
Gelogd

Krizz

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.005
  • Merk Vouwwagen: Aart Kok Tuareg Gamedrive
Re: Kamperen met hond
« Reactie #1 Gepost op: november 30, 2014, 06:41:44 pm »

Wij hebben een wat kleinere hond en die heeft een bench voor in de auto. Die staat ook in de voortent als wij weggaan sluiten we hem daarin op.
De rest van de tijd met een lange lijn vast.
Gelogd
The KubbKing is dead... long live the New King

Eli

  • Gast
Re: Kamperen met hond
« Reactie #2 Gepost op: november 30, 2014, 07:09:43 pm »

De hond gaat met ons mee op vakantie, en dat betekent soms aanpassen. Dus 1 persoon gaat de boodschappen doen, de ander blijft bij de hond en auto, of bij de tent. Zwemmen ook om de beurt. Een stad bezoeken gaat prima, maar de kathedraal bezichtigen even om de beurt. Meestal mag de hond wel het restaurant in, mits hij rustig onder de tafel ligt en het restaurant niet al te sjiek is.
Pas trouwens op met een huisdier in een bench in de voortent, net als in een auto kan de temperatuur in de (voor)tent enorm oplopen. Een luifel met schaduw - denk aan het draaien van de zon! - waar wat wind komt kan natuurlijk wel.
Onze hond slaapt op het deksel van de vouwwagen op zijn kleed. Vindt hij heerlijk, lekker dichtbij en je hoort hem de hele nacht niet.
Overdag aan een lange ketting (hij bijt een gewone lijn in 2 knauwen door :), dat is meestal wel verplicht.
Het is heel gezellig, lekker wandelen met de hond, hij hoeft niet in pension en je hoeft hem niet te missen.
Bedenk wel dat een hond wel wat ruimte in de auto nodig heeft: de ligplaats onderweg, eventueel een opgevouwen bench, voer voor de vakantie, drinkbakken, ligkleed. Dus je hebt wat extra ruimte nodig.
Gelogd

Krizz

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.005
  • Merk Vouwwagen: Aart Kok Tuareg Gamedrive
Re: Kamperen met hond
« Reactie #3 Gepost op: november 30, 2014, 08:28:53 pm »

De bench staat bij een ventilatie opening en wij mijden hitte als de pest.....
Dat hij naast het kacheltje staat vind hij wel lekker.
Gelogd
The KubbKing is dead... long live the New King

Drees

  • Gast
Re: Kamperen met hond
« Reactie #4 Gepost op: november 30, 2014, 09:38:22 pm »

Wij zoeken in de zomer bijna altijd wel de zon op. Het ligt denk ik ook aan het soort hond of die hitte handig is. En het lange autorijden. Dat is toch afwachten, denk ik, dat merk je vanzelf. Ik vind het ook niet zo erg om hem, als het niet gaat, drie weken bij mijn ouders te laten. Het moet voor de hond ook leuk zijn. Mijn ouders hebben veel ervaring met honden. Maar de rest van het jaar, bij alle andere tripjes in Nederland, zou ik hem wel graag mee willen nemen. Lijkt me erg gezellig.

Ben wel benieuwd of meer mensen hun hond in de bench alleen laten bij/in de voortent. En hoe lang doe je dat dan? Ik zou denk ik bang zijn dat iemand hem meeneemt, of is dat onzin? Ik ben altijd aan de bezorgde kant als het gaat om onze beessies. :J
Gelogd

herowebe

  • Global modderklaptor
  • Klap prof
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 1.566
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Spacer Expedition
  • Carpe Diem
Re: Kamperen met hond
« Reactie #5 Gepost op: november 30, 2014, 10:27:10 pm »

Wij hebben bijna altijd onze honden meegenomen op vakantie.
Maar wij zochten wel een  camping rekening houdend met de honden.
We gingen en gaan naar niet al te grote campings, ong 50 tot 75 staplaatsen, je weet dan wel ong, wie er staan en iedereen (her)kent jou en de honden. Voordeel van sociale controle.
En we reserveren het liefst een plek met schaduw, en natuurwater in de buurt waar de honden lekker kunnen zwemmen.
We hadden een hele energieke mechelse herder, gek op spelen, apporteren en zwemmen.
We stonden op een camping in de Dordogne met een natuurbad (het vroegere zwembad) en een gewoon zwembad.
Eerst de hond uitlaten, dan naar het natuurbad met balletje. Apporteren in het water, tot hij al zijn energie kwijt was en dan terug naar de plek.
Hier lag hij aan een lange lijn lekker in de schaduw, en dan gingen wij naar het zwembad. geen probleem om hem een paar uurtjes alleen te laten.
Voordeel, je kent je buren en als er iets is komen ze je wel waarschuwen.
Natuurlijk zijn er ook nadelen, alleen boodschappen doen, geen musea of kastelen ed. Wel gezelligheid en lekker wandelen.
Drie jaar geleden waren we in de Gard bij Anduze, we waren zonder hond. Dat was bij een hitte van 38 graden wel fijn.
Andere mensen met hond deden niet meer dan in de schaduw zitten en naar de rivier.
Vorig jaar waren we in de Savoie wederom op een kleine camping 45 plekken met een zwembadje, ook hier bleef de hond lekker in de schaduw onder de boom en gingen wij naar het zwembad. Omdat dit de eerste keer voor deze hond was hebben we dat opgebouwd en de buren gewaarschuwd. De hond heeft de hele tijd liggen te slapen!
Het een en ander hangt dus ook van de hond af! De hond die we nu hebben vindt het ook niet erg om een tijdje alleen te zijn, maar aangezien deze hond bij zijn vorige baas niet goed gesocialiseerd is laten we hem niet alleen aan een lijn. Mick gaat de bench in, hij voelt zich veilig en zo kan er ook niets gebeuren. Afgelopen jaar waren we met hem op een camping in Tsjechie met hondenoppas! Heerlijk een paar keer zonder hond weggeweest. Dit was ideaal natuurlijk!
Gelogd

poldertoerist

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.348
Re: Kamperen met hond
« Reactie #6 Gepost op: december 01, 2014, 12:48:30 pm »

Als je een hond meeneemt op vakantie dan heeft dat absoluut consequenties. Niet persee nadelig, want het voegt ook wel wat toe. maar dat is wel sterk afhankelijk van je manier van vakantievieren.

Onze Honden gingen altijd mee op vakantie, maar om te beginnen vragen ze ruimte in je auto waar dus geen bagage past. en ook de hondebrokken nemen zeker ruimte in. Verder moet je tijdens het rijden absoluut rekening houden met de temperatuur in de auto omdat honden hun warmte heel erg slecht kwijt kunnen. Onder een schuine achterruit heeft een hond het al heel snel veel te warm! Veel mensen staan daar onvoldoende bij stil.

Datzelfde geld voor het achterlaten van honden in je tent. Een tent waar de zon op staat te branden warmt gewoon op. Alle mooie technieken ten spijt. Een opgewarmde tent is te warm voor een hond. punt.  Gewoon niet doen dus!

Als je een hond bij je tent kunt laten op een plek waar voldoende schaduw is en je bent van mening dat je hond daar veilig is, dan kan dat wel.

Wij gingen veel bergwandelen. De Honden vonden dat ook fantastisch. Ik ben nog altijd van mening dat de hond daar wel wat extra's aan toe voegde. Moeilijk uit te leggen. Maar zeker ook als je liep tot aan de sneeuw, dan was het voor de Hond ook echt wel een feest. Darbij heeft een hond soms net even wat eerder iets in de gaten dan een mens.

Je gaat met je Hond ook wat andere gebieden opzoeken. En zeker als fanatiek wandelaar is dat gewoon leuk. In stadjes is het dan wel weer onhandig. Want je moet soms per toerbeurt ergens naar binnen en als je gaat winkelen dan zeker.

Wij hadden bijzonder sociale honden die op de camping altijd door anderen werden opgezocht. Maar het waren dan ook geen blaffers en vinden iedereen (klein tot groot) lief als diegene ze maar aait.  Wel altijd aan de regels houden, dus uitlaten buiten het terrein, mocht er wat gebeuren op het terrein dan snel water er over of opruimen, en netjes aangelijnd houden (lange lijn)
 
Wij zoeken in de zomer bijna altijd wel de zon op. Het ligt denk ik ook aan het soort hond of die hitte handig is. En het lange autorijden. Dat is toch afwachten, denk ik, dat merk je vanzelf.
Zoals in het begin al aangegeven... Een hond is NIET! bestand tegen hitte. 



Kortom... Ik heb het nooit als een probleem ervaren, maar veel hangt af van je manier van vakantievieren.
Gelogd
Adventure Awaits

jari

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 2.476
  • Merk Vouwwagen: Holtkamper Cocoon XL
Re: Kamperen met hond
« Reactie #7 Gepost op: december 02, 2014, 11:35:01 am »

Wij zijn dit jaar voor het eerst met Joeri onze hond naar Frankrijk gegaan. We stonden pal aan de drome. Maar dat stroomde veel te snel voor de hond. We stonden onder een boom en onze buren waren Jan zijn broer en gezin. Dus we hebben vaak gedaan hun zwemmen wij hun hond wij zwemmen hun onze hond. En voor de boodschappen bleven de kids vaak bij de tent en die namen Joeri mee naar een redelijk rustig plekje aan het water waar hij toch nog kon zwemmen. Maar het is ook wel eens voor gekomen dat we Joeri in de bench in de voortent hebben gelaten. Voor de rest ligt hij aan de lange lijn en soms als we even aan het spelen met hem zijn dan overtreed ik de regel en maar ik hem wel los. Maar je moet er ten alle tijden rekening mee houden dat een hond soms een belemmering is maar vaak ook iets toevoegt aan je vakantie. Doordat je veel wandelt zie je ook dingen die je anders niet ziet. Ik heb trouwens ook altijd een parasol in de bagage bak liggen zodat ik altijd schaduw bij me heb voor hem. Ik zou zeggen gewoon doen en voor onderweg... inderdaad honden kunnen niet zo goed tegen de hitte maar regelmatig stoppen hond lekker laten rennen lekker laten drinken en wat wij ook deden is een handdoek op de bench leggen zodat de zon hem niet al te veel kon verhitten. We hebben er geen problemen mee gehad en Joeri heeft de vakantie goed doorstaan. Maar probeer het gewoon eerst eens een weekendje in Nederland zo kan je het een en ander ervaren en weet en leer je de dingen die het prettigste werken voor jullie en jullie hond.
Gelogd
Jevipro

Muilwijk

  • Gast
Re: Kamperen met hond
« Reactie #8 Gepost op: december 02, 2014, 06:56:10 pm »

Wij hebben een hond, en nemen hem bewust niet mee...
Ik heb het gevoel dat ik mijn hond er absoluut geen plezier mee doe. Wij reizen vaak 1400 km. Daarbij hebben we 3 kinderen in de auto zitten, dus de ruimte is beperkt. Vorig jaar hebben we temperaturen van ruim 40 graden gehad. Zelfs in de schaduw is het dan te warm. Wij willen de vrijheid hebben om op vakantie met de kinderen op stap te kunnen. De hond alleen laten op een camping gaat niet (onze hond). Wij mijden ook de 'hondvriendelijke' campings. Niet zo zeer vanwege de honden, maar wel vanwege de baasjes  :X
Regelmatig toch nog hondenpoep tegenkomen op een camping. Loslopende honden, dan wel bij de eigen kampeerplek, maar toch soms ineens een hond aan je tafel.
Wij hebben een heel goed adres waar onze hond elk jaar 3,5 week heen gaat. Hij heeft het daar ontzettend naar zijn zin, beter dan dat hij het op een camping zou hebben. Zoals wij weleens zeggen: onze hond heeft 49 weken per jaar vakantie, en die 3 weken zijn van ons :J
Ik begrijp dat het voor iedereen anders is, maar bij deze mijn licht afwijkende mening van de rest  :P
Gelogd

CenC

  • Gast
Re: Kamperen met hond
« Reactie #9 Gepost op: december 02, 2014, 08:19:59 pm »

Wij hebben 2 honden (middel groot) en gaan altijd mee op vakantie..ook naar zuid Frankrijk. Tijdens het rijden liggen ze op de achterbank, met tuigje aan de gordels vast, maar wel voldoende om te kunnen draaien keren. Tevens hebben wij airco...en regelmatig stoppen.
Wij staan ook altijd op kleine overzichtelijke campings en tot nu toe heb ik de honden 1 x een half uurtje ze alleen in de voortent in de bench gelaten, met de wagenschort open en er stond een heerlijk briesje. Verder laten wij ze nooit alleen, nemen ze altijd mee in de auto, als wij al weg gaan. Wij luieren graag op de camping. En gaan om en om met onze zoon zwemmen.
Ook gezamenlijk naar het strand voor een uurtje, heel gezellig. Maar dit kan en mag absoluut niet overal. Wij zoeken dan ook naar geschikte plekken, het zand moet ook niet heet zijn en dat is het al gouw.

Verder liggen ze altijd aan een lange lijn samen of samen in een grote bench met hoes eromheen, voor de warmte tegen, maar ook om de warmte vast te houden...vooral in het voorjaar in NL kan het 's nachts wel koud zijn. Ze liggen in principe in de voortent met kuipgrondzeil.
Bij 1 overnachting liggen ze in de bench naast mijn zoon op de deksel.
Ze vinden het heerlijk, hele dagen aandacht en lekker veel wandelen spelen en zwemmen. Wij zoeken wel onze campings erop uit.

Pension is gewoon niet te betalen voor 2 honden...kan ik nog een keer van op vakantie...

Maar eerlijk is eerlijk...met de grote vakantie vind ik het niet altijd even handig om de honden erbij te hebben, het belemmerd ook wel eens...maar da's een keuze.


Honden genieten echt van onze vakantie's. Het is absoluut aanpassen hou daar rekening mee.
Gelogd

Drees

  • Gast
Re: Kamperen met hond
« Reactie #10 Gepost op: december 02, 2014, 08:52:27 pm »

Fijn dat jullie zo uitgebreid antwoorden!  WW Ik haal er echt een heleboel tips uit. We zijn er nog niet over uit of we een hond gaan nemen (ik moet mijn man nog even overhalen  :O). En ik kan me voorstellen dat het op vakantie niet veel anders is dan thuis, je moet met een hond altijd rekening houden. Maar je hebt er ook heel veel plezier van. Wel iets om goed te overdenken.

 In Nederland meenemen op vakantie lijkt me superleuk. Maar bij de zomervakantie naar Spanje of Kroatie heb ik toch wel twijfels. Wij vinden het, net als @Muilwijk, heel leuk om met zijn allen wat te doen. Kanoen, zwembad, strand, museum. Dat kan niet meer. Dan nog de lange rit en de hitte...
Gelogd

PetraL

  • Gast
Re: Kamperen met hond
« Reactie #11 Gepost op: december 02, 2014, 11:28:57 pm »

Wij zitten met hetzelfde "dilemma", we hebben nu besloten:
We hebben twee kleinere hondjes (ca 7 a 8 kg). 1 is 11 jaar, We gaan haar niet meer meenemen. Want, ondanks de airco en op de achterbank te mogen zitten, kan zij toch niet tegen de autorit/hitte.
Het jongste hondje, (1,5 jaar), hebben we besloten mee te gaan nemen op vakantie naar Italie met de paasvakantie.
De grote vakantie, in de zomer dus, nemen we ook haar niet mee.

Gelukkig hebben we voor beide een goede oppasadres, dat scheelt.
Gelogd

Mieke

  • Gast
Re: Kamperen met hond
« Reactie #12 Gepost op: december 03, 2014, 02:48:18 pm »

Wij hebben ook een hond. Muilwijk zijn verhaal zou het mijne kunnen zijn, buiten dan het mijden van de hondencampings daar ben ik niet mee bezig. De hond blijft thuis bij een van onze dochters die niet meer mee gaat met ons.
Onze hond is één keer wel mee gaan kamperen maar dan voor een korte trip naar een niet warm gebied waar we echt gingen om te wandelen en bewust ook met haar eens in de zee wilde. Was een zzer toffe ervaring.

Dit jaar twijfelt onze oudste dochter om met ons mee te gaan en ze wil dat de hond ook mee gaat. De vakantiebestemming zou ook aan de hond aangepast worden. Een frisser gebied, Alpen. We zien wel, voor mij hoeft het niet. Ik zou de hond op hotel sturen dat overleeft ze best 14 dagen.

Voor mij is vakantie even niets moet en met niet te veel rekening houden en als de hond er bij is moet er toch weer iets. Onze hond houdt absoluut niet van warmte dus wat heeft ze dan aan een vakantie in een warm gebied, vastgebonden aan een paaltje?
Gelogd

Krizz

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.005
  • Merk Vouwwagen: Aart Kok Tuareg Gamedrive
Re: Kamperen met hond
« Reactie #13 Gepost op: december 03, 2014, 03:19:10 pm »

Grappig hoe verschillend mensen denken.
Wij zijn bij de keuze van soort hond er al vanuit gegaan dat hij meegaat. Dus kleiner ras, sociaal naar mens en andere hond, kan goed alleen zijn.
Hoewel het me heerlijk lijkt laat ik ook mijn kinderen niet thuis als we op vakantie gaan.:)):))
Zoals ik al eerder schreef zoeken wij nooit de hitte op maar tot een 25-28 graden is het zonder problemen goed uit te houden in de tent voor hem.
Als we zoals afgelopen zomer in Normandie langere tijd weggaan naar bijv. een museum (4-5 uur) dan goed uitlaten en alleen de ochtend weg. Voor de grootste warmte zijn we dan weer thuis. Campings met meer dan 30 plaatsen vind ik al te groot en op de tentenveldjes van de kleinere is er veel sociale controle is mijn ervaring.
Gelogd
The KubbKing is dead... long live the New King

olaf

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 3.748
  • Merk Vouwwagen: Raclet Panama Up GL
Kamperen met hond
« Reactie #14 Gepost op: december 03, 2014, 06:59:16 pm »

Wij weten het nog niet.
Hebben een pup van bijna 7 maand.

Ik moet zeggen dat ik het ook best wel even prettig vindt dat we even niet met de hond rekening hoeven te houden.
Onze vorige hond ging nooit mee, die blafte te veel helaas. We hebben dat nooit aangedurfd.
« Laatst bewerkt op: december 11, 2014, 04:07:22 pm door olaf73 »
Gelogd
The need for the many outweigh the needs of the few
Pagina's: 1 2 3 4 »   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal