Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 2 3 4 »   Omlaag

Auteur Topic: Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?  (gelezen 9207 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

flipflop

  • Gast
Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?
« Gepost op: april 12, 2012, 10:48:51 pm »

Hallo allemaal

Mijn man heeft vroeger veel gekampeerd, maar dat is al meer dan 17 jaar geleden. De keren dat ik in een tent geslapen heb, zijn op een hand te tellen. Ik heb vooral erg veel last van die dunne luchtbedjes, hoewel het buitenleven op een rustige natuurcamping me geweldig lijkt. Ik heb al moeite om lekker te slapen in een gewoon bed met een te hard matras. Dus ik was erg enthousiast om te ontdekken dat er vouwwagens met fijne lattenbodems bestaan. Alleen is het wel heel moeilijk om te bepalen wat we willen. Ik kan nog niet zo veel over ons kampeergedrag zeggen: we zullen geen snelle trekkers worden, maar het lijkt me wel prettig om met een paar tussenstops naar een leuke scandinavische camping te reizen, dus ik moet geen tent hebben die eindeloos lang opgezet moet worden en die je dan 3 weken laat staan. Maar zolang ons zoontje nog klein is, zullen we in de buurt blijven en niet veel rondreizen. Misschien gaan we de eerste tijd af en toe een lang weekendje naar een boerderijcamping ofzo, en dan af en toe twee weken weg in de zomer.

Er zijn zoveel variabelen die we nog moeten uitproberen: zal ons zoontje wel lekker in slaap vallen (en doorslapen) in een tent? Waar kunnen we leuk terecht met 2 honden, en gaan die honden niet de hele tijd blaffen naar voorbijgangers? Kan ik lekker slapen of heb je in een tent toch veel last van omgevingsgeluiden van andere campinggasten (nou ja: daarvoor heb je misschien oordopjes...?). Wat heb je eigenlijk nodig met een kind en met honden (aan inrichting)?

Ik wilde eerst het hele idee van kamperen uitproberen door een weekendje een kant en klare tent te huren, maar op veel plekken zijn honden niet welkom, en bovendien vrees ik voor de bedden... Nu overwegen we bij Erica recreatie een vouwwagen te huren, maar dat is best prijzig, zeker als je modellen zou willen vergelijken. Ik heb de aart koks en de combi camps bekeken. Op dit forum zag ik dat er ook nog een merk is dat Holtkamp heet: dat ken ik nog helemaal niet.

Ik neig er aan de ene kant naar om een oudere tent van marktplaats te halen om het een paar keer mee te proberen, maar aan de andere kant wil ik dus wel enig comfort en niet al te oude troep omdat je het jezelf dan weer zo moeilijk maakt.

Mijn vraag is tweeledig:
1. heeft iemand suggesties hoe we het kamperen een beetje kunnen uitproberen zodat we beter voorbereid een kampeerwagen kunnen kiezen (verhuren particulieren ook wel eens een vouwwagen?)
2. hebben jullie advies welke kampeerwagen we moeten bekijken?

Tenslotte hoop ik dat jullie ook wat tips hebben voor leuke rustige kleinschalige campings met mooi uitzicht waar honden welkom zijn. We wonen zelf vlak bij Zeist, en ik wil het de eerste keer best wel dicht bij huis proberen voor geval het allemaal niets wordt omdat niemand kan slapen; dan zijn we snel weer thuis  :)
« Laatst bewerkt op: april 12, 2012, 10:57:15 pm door flipflop »
Gelogd

wies

  • Gast
Re: Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?
« Reactie #1 Gepost op: april 13, 2012, 09:07:49 am »

Ik zou zeggen koop een tweedehands vouwwagen op marktplaats.

Wij hebben dat de eerste keer ook gedaan. Na een week kamperen weet je wat je wel fijn en wat je anders wilt aan de wagen. Wij hebben toen op de camping ook andere vouwwagen bekeken en gesproken met de eigenaren. Na die week kwamen we er achter dat we toch een andere vouwwagen wilde en hebben de wagen weer op marktplaats verkocht. We verkochten de wagen toen voor 25 euro minder :#. Dat is het uitproberen toch wel waard!
Gelogd

biccie

  • Gast
Re: Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?
« Reactie #2 Gepost op: april 13, 2012, 09:14:29 am »

goeie tip van wies!
goedkoper dan huren :#
en voor de rustige campings in de buurt kan ik als tip meegeven:
misschien lid worden van de SVR? er zijn heel veel leuke boerencampings in de regio die op kaart zijn gebracht door deze stichting en maakt het kiezen overzichtelijk. ook of er honden welkom zijn  ;)
meestal is 2 honden de max. en bij somige staat duidelijk dat huisdieren niet welkom zijn.
wij hebben nog maar net campeerervaring met de hond. hij is gewend aan de bench en dat is op een camping, merk ik, toch wel ideaal. hij is gelukkig geen blafferd, dus weet dat dat ook geen overlast veroorzaakt.
succes met proberen en uitzoeken!
bianc
Gelogd

Swede

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 807
  • Merk Vouwwagen: HK Cocoon MTT met adventuretent
Re: Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?
« Reactie #3 Gepost op: april 13, 2012, 09:28:48 am »

er zijn ook voldoende campings die caravans (geen stacaravans) of tenten verhuren. Ik doel dan op kleinere SVR campings. Zo zijn wij begonnen voordat we zelf de stap maakten naar een eigen vouwwagen (tenttrailer). Uiteraard zijn er ook die eurocamp tenten oid.
Vouwwagens huren kan trouwens ook, staan er enkele op marktplaats die ze aanbieden voor verhuur. Niet onverstandig overigens om het eerst te proberen. Veel plezier alvast.
Gelogd
live life outdoors

CenC

  • Gast
Re: Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?
« Reactie #4 Gepost op: april 13, 2012, 09:42:54 am »

Ik zou zeggen kom naar ons klapweekend in Hengelo van 16 mei tot 20 mei, daar staan heel veel soorten vouwwagen uitgeklapt. Kan je met veel mensen praten die en kleine kinderen hebben en honden hebben (wij dus   :#, zoon van 3 en 2 Border Terriers).

Je kan rustig de vouwwagens (je praat niet over tenten..;-)) bekijken van binnen en buiten, opzet gemak of juist niet.
Zo wilde ik heel graag een voortent met een kuipgrondzeil, omdat bij eventueel veel regenwater het niet bij de honden kan komen.
Honden van ons liggen tijdens de nachten in een bench waar ik ook een hoes omheen heb voor de evt. kou in de nacht/ochtend.
Overdag liggen ze aan een lange lijn aan een grondpen (meeste campings verplicht). Tja blaffen hou niet helemaal tegen, maar je moet het wel beperken anders is het gewoon niet leuk voor je medekampeerder. Kwestie van veel belonen als ze stil blijven en gewoon op een rustig plekje gaan staan op de camping. En lekker veel lopen met ze zodat ze moe zijn.

Ik denk dat je kindje het fantastisch gaat vinden en omdat ze de hele dag buiten zijn, slapen ze ook als een blok. Het zal natuurlijk wel effe wennen zijn aan de vreemde "slaapkamer" Maar met je eigen kinderbed en knuffels moet dat wel lukken. Ach en als ie wat later slaapt, misschien slaapt ie dan ook uit...

Natuurlijk zijn er omgevingsgeluiden te hoor, maar dat licht er helemaal aan op wat voor soort camping je gaat staan. Kleine boeren/groencampings zijn over het algemeen een stuk stiller (op hanengekraai of geloei van een koe of het luide gebalk van een ezel), dan op de grotere campings met veel faciliteiten en accomodaties.

Ik zou zeggen tot het Klapweekend! en succes met het zoeken!
Gelogd

jsteijn

  • Gast
Re: Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?
« Reactie #5 Gepost op: april 13, 2012, 09:43:37 am »

Met hemelvaart staan er meer dan 55 vouwwagens op www.kom-es-an.nl
camping en Hengelo (gld)
Daar kun je bij iedereen vragen hoe de wagen bevalt. Er staan ook 2 tenten tussen. Dan kun je dus goed het verschil beoordelen en het slaapcomfort navragen.
We beginnen dat "weekend" op woensdag voor hemelvaart en vertrekken zondag weer. Als je dus kunt, kun je hier veel leren.

Met betrekking tot een wagen op marktplaats:
Bepaal eerst je budget en let er op dat je dat niet steeds een beetje oprekt naarmate je enthousiaster wordt  :J
De volledige kampeeruitrusting in basisvorm kost ergens tussen de 150 en de 500 euro afhankelijk van hoe duur je wilt gaan.
Bijvoorbeeld.... plastic Mepal servies kost best veel maar als je een basisset aanschaft van een willekeurig ander merk, dan kan het al goedkoper http://www.obelink.nl/kampeer-accesoires/kook-and-eetgerei/melamine-servies-20-bl.html?category_params=category_id%3D1229%26page%3D2
Als je zoiets van Mepal wilt, ben je tegen de 65 euro kwijt.

Ook stoelen.... ze zijn er voor 16 euro bij de action, of van 50 euro bij de kampeerwinkel. Pannensetje ban 9 euri bij ikea (dien het bij mij prima) of een dure lichtgewicht set bij de kampeerboer van 35 euro.

Zo kan ik nog wel even doorgaan.
Een hele lijst van wat je ongeveer nodig hebt staat hier http://forum.vouwwagenclub.info/index.php/topic,3957.0.html
Dat kun je natuurlijk aanvullen met eigen wensen, of dingen weglaten (tv, schotel, koffieaparaat als je geen koffie lust etc) maar dit is zo ongeveer de standaard.

Ik zag niet staan hoe oud je zoontje is, maar als ik zo lees denk ik dat een babybedje nog nodig is. Het hebt de traditionele zoals deze http://www.obelink.nl/kampeer-accesoires/luchtbedden-matrassen/topmark-kinderbed.html?category_params=category_id%3D1216 maar je kunt ook lichtgewicht gaan zoals de deryan travel cot die veel mensen perfect bevalt (op marktplaats... http://link.marktplaats.nl/550031609 ) daar hoort/zit ook een slaapzakje in en dan eerst kindje in de trappelzak van thuis en dan in de slaapzak en hij heeft het gegarandeerd niet koud  ;)
Babybadjes zijn vaak op de camping aanwezig, zelfs op boerencampins eigenlijk altijd wel.

Je zegt dat je slecht slaapt op een matje ofzo... dan is een ouder wagen zoals een alpenkreuzer van 15 a 20 jaar geen optie... die hebben hele dunne slaapmatjes op een plank... dar zal je dan dus zelf aan de knutsel moeten met een matras of luchtbed ofzo.
Overigens hoeft een luchtbed niet slecht te liggen... als je een luchtbed van coleman neemt, dan zijn die lekker dik en comfortabel aan te passen aan hoe hard of zacht jij het wilt. Deze is zelfs per persoon te regelen http://www.kampeerspecialist.com/coleman-luchtbedden-matten/coleman-comfort-bed-double.html
Dat opent dan misschien wel weer perspectieven met betrekking tot een klapper op leeftijd.

Denk ook wel aan goede slaapzakken met een isolatiewaarde tot -2. Elders op het forum wordt VEEL gepraat over hoe je het lekker warm houd, dus dat kun je op je gemak nalezen en je keuze maken.

Nou, ik wens je veel sterkte met keizen want ... de keuze is reuze  :J :J


Gelogd

CEO

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 2.636
  • Merk Vouwwagen: Combi Camp Country 2016 - Trigano Odyssée 2011 - Jamet Louisiana 2001 - Jamet Arizona 1997
  • Plus ça change, plus c'est la même chose!
Re: Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?
« Reactie #6 Gepost op: april 13, 2012, 10:13:32 am »

Aansluitend bij hetgeen in de voorgaande postings is gemeld, zou ik nog willen melden: Voor het slaapcomfort kan je de eerste keer improviseren. Neem desnoods je eigen matras mee.... Goed slapen is belangrijk, maar ik zou niet beginnen met veel geld uitgeven als je nog iet weet of het wat is...

Als je in nederland begint in de buurt van een grotere kampeerwinkel dan kan je na een paar dagen alles kopen wat je nodig hebt. In ons geval kwamen mijn ouders langs, die alle geleende zooi mee terug namen, zodat wij verder konden met de nieuw gekochte spulletjes. Maar toen wisten we al dat we door wilden met kamperen...

Succes met de keuzes en afwegingen!
Gelogd
If you choose not to decide, you still have made a choice!

Spiegelbeeld

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 724
  • HK Cocoon, klappen doe je pas onder Lyon
Re: Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?
« Reactie #7 Gepost op: april 13, 2012, 10:22:41 am »

Op Marktplaats worden Holtkampers via een bedrijf in Limburg te huur aangeboden.

Meteen antwoord op vraag 2, als je budget het toelaat kies dan voor gemak en comfort en uitstraling!

Een Holtkamper is duur, maar oh zo handig en fijn in gebruikt!
Je kunt ook kiezen voor een bungalowtent op wielen, maar dan sta je nog te klooien met losse stokken e.d. en zo'n ding ziet er niet uit.
Gelogd

flipflop

  • Gast
Re: Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?
« Reactie #8 Gepost op: april 13, 2012, 10:23:13 am »

Nou bedankt voor de tips tot nu toe! Jullie noemen het klapweekend, maar is dit een tip om als bezoeker te komen kijken, of om zelf te komen kamperen? En zo ja: waarmee dan ;-)

Ik denk dat ik boerderijgeluiden geen probleem vind. Vroeg opstaan doe je met een kind toch, en als je dan bijvoorbeeld naar het melken van de koeien mag kijken, heeft ons zoontje al weer een topdag. Het is nog wel kijken hoe onze twee (grote) jachtmormels reageren: we hebben een paar keer met ze in een boswachtershuis van staatsbosbeheer geslapen en dat was zalig stil (met een heel bos voor ons alleen). Maar dan nog werd er geblaft als er een paar druk pratende wandelaars langs kwamen. Ze blaffen niet de hele tijd, maar doen dan wel waaks. Ik hoop dus van harte dat ze snappen dat dat op een camping niet werkt en dat ze zich maar beter ontspannen kunnen overgeven aan de gezelligheid. Volgens mij hebben ze daar wel een paar dagen voor nodig. Ik heb bij Agradi al een "konijnen net" aangeschaft van een meter of 30 (c.a. 60 cm hoog): daarmee wil ik een cirkel rond de vouwwagen leggen om kind en honden niet uit het oog te verliezen. Natuurlijk kunnen de honden er overheen, maar het idee van "dit is een grens" is vaak duidelijk genoeg. Ik hoop dat dit mag op een camping?

We hebben een opklapbaar campingbedje met een prima opvouwbaar matrasje, maar dat hebben we nog nooit uitgeprobeerd: slechts een keer voor een middagdutje op zijn eigen kamer. Zoontje is trouwens net 2. Zo'n travel cot heb ik inderdaad ooit van Marktplaats gehaald, maar daar kon meneer niet in slapen, dus die heb ik al weer weggegeven.
Gelogd

CenC

  • Gast
Re: Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?
« Reactie #9 Gepost op: april 13, 2012, 10:53:15 am »

Juist is dat klapweekend ideaal om te komen kijken en je bent dus van harte welkom.

Staatsbosbeheer heeft ook vele campings in NL, lekker in het bos. Nu is mijn ervaring als honden iets niet zien, maar wel horen dan gaan ze blaffen. Maar ze zien veel op de camping, dus blaffen ze minder.

Die konijnenhekken (of schapennet) worden wel meer gebruikt voor honden bij je vw te houden. Ik heb er ook aan gedacht, maar had zelf geen zin om er iedere keer overheen te stappen e.d. Volgens mij heb je de meeste campings daar geen problemen over. Mijn een lijn weet je zeker dat ze niet weg kunnen...behalve je zoontje dan...maar daar is al een hele topic over gekletst, bij de zoekfunctie kan je dat vinden.
Gelogd

bensi

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.426
  • Merk Vouwwagen: Smitveld Ruebist
    • Mijn andere hobby
Re: Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?
« Reactie #10 Gepost op: april 13, 2012, 10:57:45 am »

Op het klapweekend kun je natuurlijk een dagje als bezoeker komen kijken naar al die verschillende vouwwagens en overal even kijken en kletsen, altijd goed als je nog aan het orienteren bent. Je zou ook iets kunnen huren daar als je nog geen eigen kampeer middel hebt, ze verhuren op "Kom Es An"  stacaravans, trekkers- en comfort hutten.
Dus hopelijk tot ziens tijdens het klapweekend  :zw
Gelogd
Ex - Smitveld Ruebist >> Combi Camp Venezia >>Camplet Concorde >>Smitveld Ruebist>> Nu een Combi Camp Country
Blijven klappen, daar gaat het om ;-)

gaan

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 803
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee 2012
  • als de klapper zonder klap klapt dan klopt het.
Re: Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?
« Reactie #11 Gepost op: april 13, 2012, 11:02:59 am »

Slapen zal de eerste nacht onrustig zijn, vanaf nacht 2 slaap je meestal heerlijk.
Maar je zult moeten wennen aan de geluiden van buren, de wind tegen de wagentent, natuurgeluiden (wat een beer lijkt kan een snurkende buur zijn   :#).

Wij hebben heel wat kampeer ervaring maar het lekkerst hebben we geslapen op onze selfinglatables 200x70 en 10 cm dik, die slapen bijna nog beter dan thuis.

Ik zou ook adviseren om te huren of om een tweedehandse te nemen, je weet na een week echt wel beter wat je eventueel wel of niet belangrijk vindt.
Het is zonde geld als je een nieuwe koopt waar je na een paar weken niet helemaal tevreden mee bent omdat je een andere hebt gezien op de camping.

Het lijkt me dat je als dagtoerist prima naar het klapweekend kunt gaan, ik denk dat je veel en veel meer informatie, gevoel, passie, kennis (en misschien wat eigenwijsheid) tegen zult komen dan in welke winkel dan ook.
Vooral veel trots zul je merken en dat is fantastisch.
Je ziet ook vooral veel handigheidjes die mensen hebben bedacht.

In een winkel zijn bijna alle klappers ruim en opgeruimd, maar in het wild zijn ze wat gevulder dus krijg je een beter beeld van wat werkt en wat niet werkt voor jullie.

In ieder geval heel veel plezier met zoeken want die voorpret is ook vakantie :J
Gelogd
Een staande ovatie voor alle klappers
klap, klap, klap, klap, klap, klap, klapperdeklap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap.

flipflop

  • Gast
Re: Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?
« Reactie #12 Gepost op: april 13, 2012, 01:04:52 pm »

Nou, ik heb lekker impulsief een trekkershut voor 2 nachten gereserveerd om jullie maar eens van dichtbij te bekijken :#. Maar voor de zekerheid heb ik ook een balletje opgegooid bij een vriendin die een recreatiewoning heeft in Lochum voor als het te koud of te druk is: voelt wel prettig om een plan B achter de hand te hebben...
Gelogd

gaan

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 803
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee 2012
  • als de klapper zonder klap klapt dan klopt het.
Re: Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?
« Reactie #13 Gepost op: april 13, 2012, 01:13:22 pm »

Pas op voor het virus, starks raak je besmet.
Kinderen hebben zelfs nog minder weerstand tegen het virus dan volwassenen, maar voor je het weet......






Als kinderen eenmaal gekampeerd hebben willen ze niet meer anders, nou ja tot ver in de pubertijd dan.
 :#
Gelogd
Een staande ovatie voor alle klappers
klap, klap, klap, klap, klap, klap, klapperdeklap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap, klap.

Miss BBQ

  • Gast
Re: Nog nooit gekampeerd: hoe beginnen met kind van 2 + 2 honden?
« Reactie #14 Gepost op: april 13, 2012, 02:46:51 pm »

Nou, ik heb lekker impulsief een trekkershut voor 2 nachten gereserveerd om jullie maar eens van dichtbij te bekijken :#. Maar voor de zekerheid heb ik ook een balletje opgegooid bij een vriendin die een recreatiewoning heeft in Lochum voor als het te koud of te druk is: voelt wel prettig om een plan B achter de hand te hebben...

Gezellig, en welke twee nachten worden het? Dan zou je evt. (als je dat leuk lijkt) aan kunnen sluiten bij de gezamenlijke BBQ op donderdag. Zie voor meer informatie hierover het BBQ aanmeld topic.

p.s. afhankelijk van het model/merk vouwwagen met een bungalowmodel is het helemaal géén geklooi met stokken en zien ze er gewoon strak uit. :J
Maar dus daarom wel ideaal om het klapweekend te bezoeken, dan kunnen jullie je eigen onafhankelijke en objectieve mening vormen over wat jullie mooi, handig, makkelijk vinden en hoe groot e.e.a. moet zijn aan binnenruimte en welke slaapmogelijkheden er zijn.
Over smaak valt niet nu eenmaal niet te twisten. :#
« Laatst bewerkt op: april 13, 2012, 02:49:54 pm door Miss BBQ »
Gelogd
Pagina's: 1 2 3 4 »   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal