Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
 61 
 Gepost op: mei 15, 2024, 06:03:42 am 
Gestart door TimS90 - Laatste bericht door TimS90
Hallo,

Sinds kort eigenaar van onze 1e vouwwagen. Wij zijn 2 jaar geleden voor het eerst naar het Gardameer geweest maar hadden toen een stacaravan. Dus konden we tijdens de heen en terugreis aardig door kachelen. Dat zal nu wel minder snel gaan met een vouwwagen erachter. Wat zijn jullie ervaringen met snelheid op de snelweg? Hoe hard rijden jullie? Is jullie vouwwagen 100 gekeurd en is dat ook echt noodzakelijk?

Tips of tricks voor overnachtingen zijn welkom.

Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in.

 62 
 Gepost op: mei 15, 2024, 05:42:22 am 
Gestart door Joergarms - Laatste bericht door Joergarms
Een Kip Shelter, o.i.d. zou idd het meest praktische zijn,  maar daar heeft ze niet de financiële middelen voor helaas.
Wat betreft de weersinvloeden, daar zou ik me geen zorgen over maken want je mag tenslotte ook gewoon in de regen rijden met dergelijke rolstoelen.
Het gewicht valt enigsinds mee, 35 kilo, dus dat is nog wel te hanteren.
Maar de breedte is wel n punt, circa 60 a 65cm, wat inderdaad voor problemen met het nemen van bochten kan geven.
Het verhaal van de accu's Heb ik nog nooit van gehoord,  een fiets die op een gravelpad gebruikt wordt,  krijgt meer trillingen te verduren dan een fiets die achterop een auto staat.

 63 
 Gepost op: mei 14, 2024, 11:42:40 pm 
Gestart door Joergarms - Laatste bericht door FriedelP
Dat niet getest zijn op snelheid van een auto denk ik dat bij een elektrische rolstoel wel zal mee vallen. Is iets dat heel courant gebeurd. Een dergelijke patiënt rijd nooit in zijn elektrische rolstoel ter controle naar het ziekenhuis bijvoorbeeld, maar wordt dan in een daarvoor uitgeruste auto opgepikt en vervoerd. Het probleem hierboven is dat de daarop aangepaste wagen van de betrokkene geen trekhaak heeft en daarom niet kon gebruikt worden. Dus dat van die snelheid vermoed ik niet dat een probleem zal zijn.


 64 
 Gepost op: mei 14, 2024, 08:23:48 pm 
Gestart door Joergarms - Laatste bericht door 6ink
Ik vraag mij af of het veilig is om een elektrische rolstoel op de vouwwagen te vervoeren. Bij elektrische fietsen worden de accu's eraf gehaald. Enerzijds om het gewicht van de fiets naar beneden te brengen, maar ook ter bescherming. Onlangs begreep ik dat de politie in deze tijd actief controleert op het vervoeren van elektrische fietsen met de accu er nog aan. Het schijnt dat dit brandgevaarlijk kan zijn door onder andere het getril. Een fietsaccu wordt getest op getril tot een bepaalde snelheid; niet de snelheid die je met de auto haalt. Bij een elektrische rolstoel kan je accu's er niet uithalen. Maar ook stof, zand en andere zooi lijkt mij niet goed voor een elektrische rolstoel. Een rolstoelleverancier vervoert een rolstoel ook in een afgesloten bus.

Daarnaast wordt een elektrische rolstoel vaak in bruikleen verstrekt. Het vervoeren van een elektrische rolstoel op een vouwwagen zal niet bevordelijk voor de accu's zijn, maar ook niet voor rolstoel zelf. Er zit behoorlijk wat elektro in de rolstoel verwerkt. De rolstoel is getest op trillingen en bepaalde snelheid, niet de snelheid van de auto. Ik zou dus ook de bruikleenovereenkomst goed lezen en desnoods even met de leverancier contact opnemen. Je wilt niet voor dure reparatieksoten komen te staan.

 65 
 Gepost op: mei 14, 2024, 08:08:57 pm 
Gestart door KlapJoeri - Laatste bericht door Markvv
Na vele jaren trouwe dienst en vele mooie vakanties heeft de Volvo v50 dit jaar nog net de vouwwagen uit de stalling mogen halen.
Vanaf nu mogen we op pad met een Volvo v60.  :)

 66 
 Gepost op: mei 14, 2024, 08:00:16 pm 
Gestart door Joergarms - Laatste bericht door metalpe
Is een vouwwagen dan de beste keuze? Is de rolstoel zelf niet beter af als deze droog wordt vervoerd, bv in de tentrailer in de bak onder de tent (past dat überhaupt?) of in een kip shelter achtige constructie waar ook bv een motor in vervoerd kan worden?
Dat was ook mijn idee. Een caravan zodat, zoals FriedelP ook aanhaalt, de rolstoel niet in de regen staat onder het rijden.

Ik dacht aan meteen aan een Knaus sport & fun. Die heeft een achterdeur van 920mm. Daar kan de rolstoel, mits een oprijgootje, zo in gezet worden, zonder enig probleem.




Verstuurd vanaf mijn moto g54 5G met Tapatalk

 67 
 Gepost op: mei 14, 2024, 07:38:58 pm 
Gestart door Van_looney - Laatste bericht door cewi
We zitten hier nog lekker op de camping in spier.
En moet zeggen dat ik voldaan terug denk aan het het klapweekend.
We doen dit al jaren maar denk dat we door de grote een beetje de weg kwijt waren geraakt.
En ben blij dat een paar veranderingen een effect hebben gehad op de sfeer beleving.

Nadat de vorige organisatie aan had gegeven het niet meer te willen doen is Leon gelijk in overleg gegaan met de camping waar we op terecht zijn gekomen ,hiervoor grote dank.
Verder ook voor je input en hulp bij bepaalde onderdelen.
Denk aan een vuurkorf regelen bij de bierproeverij.

En dan komen er van verschillende bbq ook nog eens lekkere dingen  op tafel.

Verder is het denk ik vrij spontaan gegaan want voordat we het wisten was er een bbq geregeld door leden van ons beroemde en beruchte A-team

Heb sinds jaren niet zoveel leden gesproken als dit jaar en dit voelde ook weer goed.

Dus al met al een echte voor en vooral door de leden weekend en dit is al ons motto vanaf het begin.
En even een mooie foto van spikehome erbij



Oja houd het forum in de gaten want we zijn alweer met volgend jaar bezig.




Precies verwoord zoals wij dit klapweekend hebben ervaren. Een andere camping, dat mocht ook wel een keertje. Verder gezellige mensen en denk met iedereen wel een praatje kunnen maken.
Groter is inderdaad niet altijd beter :P

 68 
 Gepost op: mei 14, 2024, 07:00:19 pm 
Gestart door martjeklap - Laatste bericht door martjeklap
Wij gaan vanaf juni met een Hyundai Tucson PHEV rijden en zijn erg benieuwd. Nu een Lease Skoda Enyaq EV rijdt goed met vouwwagen erachter, maar verbruik is dramatisch met klapkar erachter.

 69 
 Gepost op: mei 14, 2024, 06:16:57 pm 
Gestart door Joergarms - Laatste bericht door sanderv
Is een vouwwagen dan de beste keuze? Is de rolstoel zelf niet beter af als deze droog wordt vervoerd, bv in de tentrailer in de bak onder de tent (past dat überhaupt?) of in een kip shelter achtige constructie waar ook bv een motor in vervoerd kan worden?

 70 
 Gepost op: mei 14, 2024, 05:01:44 pm 
Gestart door martjeklap - Laatste bericht door boebels
Wij trekken onze vouwwagen met een Kia Sorento PHEV. Heerlijke trekauto, en een extra voordeel is de zelfnivellerende achtervering die zorgt dat je achterkant niet inzakt als je er een vouwwagen (met fietsen op de dissel) achterhangt. Kortom, wij zijn blij met die keuze en het verbruik is zo rond de 1:15 bij normaal rijgedrag (stekkeren even niet meegerekend).

Pagina's: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal