Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => Holtkamper => Topic gestart door: michelf op juli 31, 2019, 01:35:13 pm

Titel: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: michelf op juli 31, 2019, 01:35:13 pm
hi allemaal!

Ik lees een heleboel positiviteit (vooral meer recent) over de Holtkamper Kyte hier. Als Cabanon kampeerder kijk ik stiekem weleens naar een volgende stap, voor als de spaarpot weer gevuld is  :P. Het lijkt me fantastisch om een tot het topsegment horende klapper te mogen bezitten.

Zo nu en dan lees ik echter nog wel wat verbeterpunten of wensen, zoals bijvoorbeeld een tijdens de rit toegankelijke keuken of makkelijker bereikbare Pack-N-Go.

Zomaar uit nieuwsgierigheid; als jullie als trotse Holtkamer Kyte bezitters een aantal wensen op zouden mogen geven ter verbetering aan Holtkamper, wat zouden deze dan zijn? Zijn er uberhaupt nog tekortkomingen, of is dit product echt af en 100% compleet?

Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Diep op juli 31, 2019, 02:08:31 pm
Natuurlijk zijn er ook verbeterpunt. Ik denk dat ieder merk vouwwagen die heeft hoewel ik er wel even over moet nadenken. Nou ja als eerste dan maar de prijs. Hoewel je bij HK erg veel kwaliteit en een goede service krijgt betaal je hier natuurlijk wel voor.

Een belangrijke het toegankelijk zijn van je keuken heb je al genoemd.

Zelf vind ik de binnentent van het slaap gedeelte erg licht. Wij hebben zelf boven op de binnentent een dun zwart doek liggen welke wij in de hoeken hebben vast gemaakt aan het frame. Zodoende kunnen we het laten zitten en is het makkelijk in en uitvouwen. Het slaapgedeelte wordt hierdoor een stuk donkerder.
Mooier zou zijn als HK de binnentent met donker doek zou maken.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: RDDR op juli 31, 2019, 02:17:51 pm
Ik ben nogal kritisch en er zijn zeker verbeterpunten. Echter het verschil is, dat dat veelal relatief kleine dingen zijn.
De basis belofte wordt ingelost: ZEER snelle klapper, die je ook alleen kan opzetten en inpakken, ding ziet er fantastisch uit, kan echt zonder haringen (op de luifelpunten na) staan, je voelt overal kwaliteit, de keuken is mooi en handig (en bij de XL inderdaad niet te bereiken tijdens het rijden, maakt mij totaal niet uit) en Windforce doet wat het belooft. Ook blijft alles droog na nat inpakken en zitten de meeste ramen onder een overkapping, waardoor je ook met regen kan ventileren.

Mijn minpunten (uit een eerder topic van mezelf gekopieerd):
1) het droom-matras is erg (te) hard, maar is deels ook smaak, opgelost met extra toppers erop, die gewoon kunnen blijven liggen met inpakken, net zoals het dekbed en kussens.
2) de oplossing met 2 stroomstekkers aan de kar: 1 voor Windforce, 1 voor keuken en de rest. Dit werkt, maar zorgt voor een extra handeling die volgens mij ook anders op te lossen zou zijn.
3) de keuken is top en de bamboe variant ook erg mooi. Maar gezien er al stroom zit (inclusief 2 stopcontacten op de keuken zelf) zou het fijn zijn geweest als ze ook aan verlichting hadden gedacht. Een LED stripje onder een van de plankjes zou al voldoende zijn 's avonds. Schakelaar erbij en klaar. Dat gaan we op termijn zelf maar even regelen.
4) Nog een keer elektra: een contactdoos in de tent zelf zou ook fijn zijn geweest, had aan de zijkant van de keuken kunnen zitten. Nu zelf opgelost met een slof (met USB poorten en 4 stekkers) die onder de keuken in steekt en na het uitklappen hang ik die slof in de lus die bedoeld is om de stok van de luifel in vast te zetten tijdens het reizen. Werkt prima zo.
5) Pack and go.... tja... het werkt, maar is bijna net zoveel werk als het opzetten van de tent. Afdekzeil eraf, 5 ritsen zoeken, flap naar voren en dan pas kan je aan je spullen. Voordeel is dat dit kan terwijl hij in de garage blijft staan. Maar heel vlotjes gaat dit niet.
6) De wagenbak is niet afsluitbaar, waardoor de gelegenheidsdief er wel erg makkelijk met mijn iPad van tussen kan gaan. Nu weet ik wel dat je zo'n lattenboden ook zo sloopt, maar een kleine hindernis houdt de echte gelegenheidsdief buiten. Zou mijn inziens makkelijk te maken zijn geweest. Hebben we nu opgelost met een fietsslot (Abus kettingslot). Werkt ook prima.
7) als ik kijk naar de tijd die het inpakken kost, gaat er te veel tijd (relatief gezien, want ik ben in 25 minuten compleet klaar) in het erop doen en vast ritsen van het afdekzeil. Vraag me af of dit handiger had gekund, maar weet zelf even niet hoe.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Hemertje op juli 31, 2019, 03:08:19 pm
We hebben onlangs een Kyte-S uit begin 2014 gekocht, zonder Windforce trouwens, heerlijke wagen

Bij de Kyte-S kan je de keuken onder het rijden trouwens ook niet gebruiken
Volgens andere Windforce eigenaren zet en breek je de wagen handmatig net zo snel op als met Windforce, zou voor de snelheid dus geen toegevoegde waarde hebben
Wanneer je fysiek klachten hebt is het zeker een grote plus qua hulp!

De lichte binnentent ervaren we niet als negatief of aandachtspunt

Wij ook een topper op het “droommatras” gelegd
We hebben een extra stroomslof in de keukenbak gelegd waarop we Ikea klemspotjes aangesloten hebben voor keuken en binnentent, in de bagageruimte hebben we een USB lader liggen
De bagageruimte sluiten wij ook af met een flexibel fietsslot om de gelegenheidsdief buiten te houden

Verder met RDDR eens...
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Hemertje op juli 31, 2019, 03:20:29 pm
Ik heb zelf een handleiding met overzichtje van tips gemaakt
Een combinatie van HK handleidingen en tips / aanpassingen van forum gebruikers, zie

https://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=24181.0

Wellicht heb je er wat aan?

Gr. Hemertje
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: michelf op juli 31, 2019, 03:26:56 pm
Hi Hemertje, RDDR, Diep,

Bedankt voor jullie enthousiaste reacties! Interessant om te lezen. Leuke vragen ook om tijdens een showroom bezoek eens te stellen. Lijken me iniedergeval voor HK vrij makkelijk te realiseren verbeterpunten over het algemeen, zeker dingen als verlichting in de keuken en een oplossing voor de dubbele stroomaansluiting.

Een matras is natuurlijk persoonlijk, maar een donkere binnentent is behoorlijk fijn heb ik aan mijn huidige cabanon gemerkt. Maar goed, geen breekpunt op zich.

En dat van dat slot aan de wagenbak, simpele en briljante oplossing. Aangezien HK zich met de kyte mede schijnt te profileren voor de ex-sleurhutter ;-), een goede oplossing om idd gelegenheidsinbraken te voorkomen.

Leest Holtkamper mee  :P :>?



Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: michelf op juli 31, 2019, 03:28:15 pm
Ik heb zelf een handleiding met overzichtje van tips gemaakt
Een combinatie van HK handleidingen en tips / aanpassingen van forum gebruikers, zie

https://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=24181.0

Wellicht heb je er wat aan?

Gr. Hemertje

Die had ik nog niet ontdekt! Super!
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Hemertje op juli 31, 2019, 03:38:02 pm
Ons slot oplossing
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: RDDR op juli 31, 2019, 03:40:16 pm

Volgens andere Windforce eigenaren zet en breek je de wagen handmatig net zo snel op als met Windforce, zou voor de snelheid dus geen toegevoegde waarde hebben
Wanneer je fysiek klachten hebt is het zeker een grote plus qua hulp!

Helemaal waar: met Windforce gaat zowel het in- als uitvouwen gemakkelijker, ook ik met rugklachten kan hem helemaal alleen op zetten. Ook mijn vrouw kan de hele wagen alleen opzetten en afbreken. Oftewel: er is maar 1 persoon nodig en het zware werk wordt voor je gedaan. Maar zonder Windforce is zelfs iets (een minuutje of zo) sneller!

We hebben onlangs een Kyte-S uit begin 2014 gekocht, zonder Windforce trouwens, heerlijke wagen

Bij de Kyte-S kan je de keuken onder het rijden trouwens ook niet gebruiken

Weer wat geleerd, dacht altijd dat het bij een S wel kon. Anyway: we hebben 4 jaar een caravan gehad en de keuken tijdens reisdagen exact 0 keer gebruikt. Zou niet weten waarom ik langs de weg een ei zou moeten bakken. Er is overal genoeg te koop en zo gezellig zijn de parkeerplaatsen vaak ook weer niet.

Voor het slot gebruiken wij een iets andere oplossing, zal in september eens een foto maken als we hem weer op hebben staan.
We hebben een ABUS KABEL 2502/85 COMBIFLEX (google it) die we om het 'handvat, dus de gebogen metalen plaat en 1 buis direct eronder heen klikken. Makkelijker kapot te krijgen dan een fiets slot, maar wij vonden het stevig genoeg en veel handiger in gebruik. Vorig jaar hadden we een fietsslot, zoals Hemertje die heeft.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Koos op juli 31, 2019, 06:04:55 pm
Als eerste moet gezegd worden dat het een geweldige vouwwagen is, die met een persoon in te klappen is. Had tijdens de laatste vakantievierders rug verrekt, vrouwlief heeft toen het meeste werk gedaan. Was met de ccv met harde deksel wat lastiger geweest.
Meeste is al gezegd.
Windforce 10 AMP, veel campings in zuidelijke landen hebben 6 AMP, maar je kunt ook op de hand en soms werkt 6 amp
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: spikehome op augustus 01, 2019, 08:58:28 am
Voor de spullen in de kyte hebben wij een kluis.
Dat werkt perfect met cijfercode daardoor heb je niks bij je.
Lichte binnentent geen last van ondanks we thuis rolluiken hebben en de slaapkamer altijd pikdonker is.
Die van ons is al wat ouder en zou zelf wel het nieuwe frame willen.
Keuken van de xl is jammer dat je er niet bij kan vooral de koelkast vind ik jammer maar goed daarvoor kan je de S kiezen of tegenwoordig de aero wat de kyte s eigenlijk is.

Ik héb niet zo echt een groot nadeel.
Zelfs het bed slapen wij goed op dat is ook meer persoonlijk vind ik.

Wij zijn na 8jaar nog steeds tevreden met de kyte.
Zijn echter wel aan het kijken naar de aero of nano.

De prijs is dan echter wel het grootste verbeterpunt.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: RDDR op augustus 01, 2019, 09:03:17 am
De 2018 / 2019 Kyte schijnt voldoende te hebben aan 6A, zolang de zekering een klein piekje in begin overleefd en dat doen de meeste zekeringen. Ik heb nu een camping of 6 / 7 gehad (NL, Duitsland, Oostenrijk en Noord Italië) en nergens problemen gehad. Gewoon geprobeerd. Van de meeste campings weet ik niet eens hoeveel ampère ze hadden.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: RDDR op augustus 01, 2019, 09:06:12 am
Voor de spullen in de kyte hebben wij een kluis.
Dat werkt perfect met cijfercode daardoor heb je niks bij je.

Niet voor de echte inbreker, maar die krijgt een fietsslot ook open. En mijn spullen (voornamelijk camera met lenzen) past niet in een kluis.
Echter: het 16 jarige jochie wat snel iets wil pikken wat voor het grijpen ligt krijgt dat Abus slot echt niet open. En de echte inbreker heb ik liever dat hij het slot door knipt dan de hele lattenbodem en frame even sloopt om in de bak te komen.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: spikehome op augustus 01, 2019, 09:28:50 am
Niet voor de echte inbreker, maar die krijgt een fietsslot ook open. En mijn spullen (voornamelijk camera met lenzen) past niet in een kluis.
Echter: het 16 jarige jochie wat snel iets wil pikken wat voor het grijpen ligt krijgt dat Abus slot echt niet open. En de echte inbreker heb ik liever dat hij het slot door knipt dan de hele lattenbodem en frame even sloopt om in de bak te komen.
Echte inbrekers krijgen alles open.
Hier past echt wel een camera in.
Een 15,6" laptop past zonder problemen.
Binnen maten 42lx31bx16h
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190801/590979013438e57bdfe3ac706547c9d1.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190801/c3a79c096fb1c34e5c0f63732a8b8906.jpg)
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: RDDR op augustus 01, 2019, 09:30:50 am
Die heeft inderdaad een prima formaat. Veel groter dan de meesten die je ziet.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: spikehome op augustus 01, 2019, 09:35:19 am
Die heeft inderdaad een prima formaat. Veel groter dan de meesten die je ziet.
Deze bij holtkamper erbij besteld.
Tegenwoordige doen ze geen cijfer slot meer maar met een sleutel.
Ik vond de code juist erg makkelijk
De deksel alleen is al super zwaar dus super degelijke kluis.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: sannie75 op augustus 01, 2019, 09:48:33 am
 :off leuk om te zien dat je je naambordje en vlaggetje zo belangrijk vind dat ze in de kluis zitten  :#
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Hemertje op augustus 01, 2019, 11:18:10 am
Deze bij holtkamper erbij besteld.
Tegenwoordige doen ze geen cijfer slot meer maar met een sleutel.
Ik vond de code juist erg makkelijk
De deksel alleen is al super zwaar dus super degelijke kluis.

Ja dan heeft een cijferslot zeker de voorkeur boven een losse sleutel die je ook weer ergens moet laten...
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: spikehome op augustus 01, 2019, 11:23:15 am
:off leuk om te zien dat je je naambordje en vlaggetje zo belangrijk vind dat ze in de kluis zitten  :#
Idd altíjd bij.
Vergeet ik ze nooit
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Klapzwaan op augustus 01, 2019, 02:12:12 pm
Inbreken maak ik mij niet zo veel zorgen om met een tent. En een caravan is ook zo open trouwens. Kamperen blijft kwetsbaar op dat punt.
Maar goed, terug naar topic.... bereikbaarheid keuken onderweg is voor ons niet belangrijk. Wel thuis bij het inpakken en na afloop weer bij het uitladen. Dit is waarom wij de Kyte S hebben.
Verder niet echt punten voor verbetering. Enige is de kwaliteitscontrole van HK, maar daar hebben ze het laatste jaar een echte verbeterslag gemaakt.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Diep op augustus 01, 2019, 02:42:03 pm
:off Wij zijn na 8jaar nog steeds tevreden met de kyte.
Zijn echter wel aan het kijken naar de aero of nano.

Ook wij vinden deze twee wagens interessant maar wat is jou motivatie?
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Hemertje op augustus 01, 2019, 05:12:17 pm
Mbt de keuken het volgende verbeterpunt wat mij betreft

We hebben geen watervoorziening, nooit gehad sinds kamperen met de tent en we missen deze ook niet
Wat mij betreft mag dan de (compressor) koelkast een kwartslag gedraaid worden zodat je een kookplaat kwijt kunt met de 3 pitten naast elkaar i.p.v. in een driehoek, je hebt dan meer ruimte voor je pannen...

Zo had ik het ook gemaakt in onze disselkeuken

Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Klapzwaan op augustus 01, 2019, 06:02:31 pm
Zal lastig gaan met het windscherm Hemertje. Klep zal daardoor niet volledig open kunnen. Werkblad van 2019 Kyte is trouwens wel een paar cm dieper.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Hemertje op augustus 01, 2019, 06:12:00 pm
Koelkast hebben we nooit openstaan, hooguit even open en dicht om je spullen te pakken
Ik zie daar geen probleem in
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: spikehome op augustus 01, 2019, 07:47:50 pm
Ook wij vinden deze twee wagens interessant maar wat is jou motivatie?
Dit jaar ging onze zoon nog mee maar of dat volgend jaar nog is zodoende lijkt de nano wel wat lekker vlot opzetten alleen de luifel lijkt ons te klein en de keuken heb ik ook nog mijn twijfels over.

De aero omdat dit de kyte s is met wel een wat grotere luifel en je kan bij de keuken want die is net zoals de cocoon met mtt keuken.
Beide zouden niet met het airforce systeem hoeven maar wel het nieuwe frame.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Wammus op augustus 01, 2019, 08:38:01 pm
Wij hebben hem nu 5 jaar en bevalt meer dan goed. Zo comfortabel..... enige waar ik me echt aan erger is de kookplaat. Is al eens vervangen. Maar gas gaat steeds uit en dan met je weer rommelen met de kabels achterop de kookplaat (thermische beveiliging volgens mij die zorgt dst gastoevoer afsluit als er geen vlam is). Zie dat aan de onderkant tegenwoordig een metalen rek zit om dit te voorkomen...... dus daarmee is het denk ik opgelost..... zoniet dan zou ik kiezen voor een andere kookplaat......
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Diep op augustus 01, 2019, 08:56:25 pm
Zie dat aan de onderkant tegenwoordig een metalen rek zit om dit te voorkomen...... dus daarmee is het denk ik opgelost..... zoniet dan zou ik kiezen voor een andere kookplaat......

Als dat gas telkens uit gaat is dat wel heel vervelend echter hebben wij dit nooit. Wel heb ik vorig jaar zo’n los aluminium rek gekocht en er zelf er onder geschroefd. Puur ter bescherming van de onderzijde van de kookplaat. Losse levering was toen 25 euro bij HK. Heb het in Bunnik opgehaald.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Klapzwaan op augustus 01, 2019, 09:09:41 pm
Metalen rek onder kookplaat lijkt mij een (gratis) service puntje voor HK voor wagens van een paar jaar oud.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Telly op augustus 27, 2019, 02:24:03 pm

Zelf vind ik de binnentent van het slaap gedeelte erg licht. Wij hebben zelf boven op de binnentent een dun zwart doek liggen welke wij in de hoeken hebben vast gemaakt aan het frame. Zodoende kunnen we het laten zitten en is het makkelijk in en uitvouwen. Het slaapgedeelte wordt hierdoor een stuk donkerder.
Mooier zou zijn als HK de binnentent met donker doek zou maken.

Geheel mee eens en geldt zeker ook voor de kindertent XL. Is 'gewoon' zwart doek voldoende? Ik heb zelf als probeerseltje een stuk verduisteringsdoek vastgespeld met goede resultaten, maar vraag me af of dat slim is bij grotere koude bruggen in voor- of najaar (met mogelijk condensvorming -> vocht -> schimmel tot gevolg)? Heb jij daar ervaring mee?

Verder hebben wij nog andere, mogelijke verbeterpunten:
- de klep van de bamboekeuken die de bestekla afdekt is (vind ik) qua styling lelijk en onpraktisch. Itt de klep in de basiskeuken is die bamboeklep niet verzonken, waardoor het keukenblad niet doorloopt en waardoor bij het plaatsen van een snijplank/pan/oid altijd met de rand van klep rekening gehouden moet worden. Dat verkleint het netto gebruiksoppervlak van de keuken;
- het grondzeil binnen blijkt een lastig op te spannen onderdeel te zijn: in veel Kytes blijft bij regulier opzetten een plooi in het zeil zitten van enkele centimeters hoog die diagonaal door de binnentent loopt;
- het airco systeem wordt effectiever door het dak van de linker voorhoek te verhogen met iets ertussen (bijv een beker oid). Het gevaar is echter wel dat het dak verschuift tov de wagen;
- de gasaansluiting wijst recht naar achteren, terwijl de gasfles voor de aansluiting geplaatst wordt. Daardoor is een sterke bocht in de gasslang noodzakelijk, waardoor die op die plaats eerder poreus wordt;
- de koelkast is alleen te verwijderen door de hele keuken te demonteren. Dat is vooral wenselijk (en lastig) als er onder de koelkast schoongemaakt moeten worden;
- het vastgeschroefde, witte 2-puntsstekkerblok op het aanrechtblad is erg lelijk doordat het sterk afwijkt van kleur en styling. Beter zou zijn om een (al dan niet magnetisch) demontabel stekkerblok tussen gasveer en keuken te monteren, zodat bijv. Nespresso ook op bovenste rand met magneten kan worden vastgezet;
- de ruimte in de keuken is de meest 'kostbare' ruimte. Het is daarom zonde dat het (standaard) stekkerblok in de keuken staat en zonde dat het witte tweepuntsstekkerblok is vestageschroefd op het blad. Beter zou zijn om het stekkerblok onder het bed te monteren (met de std aansluiting voor de koelkast) en aansluitend een extra stekkerdoos te monteren (zie ook vorige punt);
- piezo ontsteking van gasfornuis zou handig zijn, maar is over langere tijd wellicht niet betrouwbaar;
- idem: dimbare (led)verlichting (warm wit).
- ruimere opties (en kennis!) om off the grid te (gaan) kamperen: zonnepanelen, accu's, omvormers, etc.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Nekaf op augustus 27, 2019, 09:04:20 pm
Eerst een kyte uit 2011 gehad nu een windforce sinds 2018, tja verbeterpunten, iedereen heeft zo zijn eigen dingen, vandaag kyte naar hk gebracht , gaatje in het doek thv de maststomp, maar gelijk gevraagd naar een oplossing voir het grote gat in de keuken wand voor de mast, hier kunnen reuze muggen doorheen.
Als slot hebben we een hangslot met alarm , werk prima en gewoon niet teveel luxe dingen meenemen.
Verder vinden wij het jammer dat het doek hoe voorzichtig toch vies wordt.
Hebben er dit jaar een achterluifel bij, helemaal super, en de kyte is veel mooier erdoor.
Wij vinden het altijd weer een feest om er mee weg te gaan en het is toch de mooiste op de damping 😄

Groetjes
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: spikehome op augustus 27, 2019, 10:01:45 pm
Eerst een kyte uit 2011 gehad nu een windforce sinds 2018, tja verbeterpunten, iedereen heeft zo zijn eigen dingen, vandaag kyte naar hk gebracht , gaatje in het doek thv de maststomp, maar gelijk gevraagd naar een oplossing voir het grote gat in de keuken wand voor de mast, hier kunnen reuze muggen doorheen.
Als slot hebben we een hangslot met alarm , werk prima en gewoon niet teveel luxe dingen meenemen.
Verder vinden wij het jammer dat het doek hoe voorzichtig toch vies wordt.
Hebben er dit jaar een achterluifel bij, helemaal super, en de kyte is veel mooier erdoor.
Wij vinden het altijd weer een feest om er mee weg te gaan en het is toch de mooiste op de damping :)1]

Groetjes
Tja dat witte doek zie je idd alles op.
Van afstand zie je het niet maar als je hem inklapt denk je van zo dat doek is toch vervuild.
Je doet er niks aan, echter bij dauw liggen nog steeds na 7 jaar de druppels erop.
Zo een goede autowax zoek ik nog :)
Verder lijkt mij de achterluifel ook fijn maar op de plek heb je meer ruimte nodig dat lijkt me weer lastig.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Diep op augustus 28, 2019, 12:40:03 pm
Geheel mee eens en geldt zeker ook voor de kindertent XL. Is 'gewoon' zwart doek voldoende? Ik heb zelf als probeerseltje een stuk verduisteringsdoek vastgespeld met goede resultaten, maar vraag me af of dat slim is bij grotere koude bruggen in voor- of najaar (met mogelijk condensvorming -> vocht -> schimmel tot gevolg)? Heb jij daar ervaring mee?

Wij gebruiken een dun zwart doet alleen op de slaapcabine. Hebben geen last van condensvorming of schimmel.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: ejpwg op augustus 28, 2019, 03:35:27 pm

- het grondzeil binnen blijkt een lastig op te spannen onderdeel te zijn: in veel Kytes blijft bij regulier opzetten een plooi in het zeil zitten van enkele centimeters hoog die diagonaal door de binnentent loopt;


Dit hadden wij inderdaad ook, echter op de laatste camping waar we hebben gestaan heb ik dit eindelijk vrij eenvoudig op kunnen lossen
Als de tent staat, en het grondzeil ligt zo goed mogelijk.... dan even op de knietjes ter hoogte van het wiel
Dan het grondzeil aan beide zijden van het wiel naar achteren (zeg maar onder de wagenbak) duwen

Bij ons was toen die opstaande plooi "niet" meer aanwezig
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Nekaf op augustus 28, 2019, 06:57:56 pm
Achterluifel neemt niet veel meer plaats in, hij komt net voorbij de dissel , oke in breedte iets verder 😬
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Nirak op augustus 28, 2019, 07:53:38 pm
Wij gebruiken een dun zwart doet alleen op de slaapcabine. Hebben geen last van condensvorming of schimmel.

Kan je de slaapcabine er niet gewoon uithalen en met textielverf donker maken? Wij hebben de slaaptent van onze Panama dit jaar nespressobruin gemaakt met Dylon textielverf en dat  is een stuk donkerder. Er is ook een versie donkerzwart.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Matthijs_164 op augustus 28, 2019, 10:30:28 pm
De kindertent heeft geen slaapcabine.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Nirak op augustus 28, 2019, 11:45:03 pm
Diep had het over de gewone slaapcabine, Telly had het over de kindertent. Ik reageerde op de opmerking van Diep.
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: Diep op augustus 29, 2019, 07:16:56 am
Diep had het over de gewone slaapcabine, Telly had het over de kindertent. Ik reageerde op de opmerking van Diep.

Ja dat klopt
Titel: Re: Verbeterpunten Kyte?
Bericht door: michelf op augustus 31, 2019, 07:57:34 am
Leuk om te lezen al die opmerkingen!

Het is ook wel interessant om aan de vacatures van Holtkamper te zien waar ze zich op lijken te richten in de toekomst:

https://www.holtkamper.nl/nl/vacatures/vacature-duo-opdracht-proefopstelling-ontwerpen-en-onderzoek-naar-integratie-van-zonnepanelen-in-tentdoek

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal