Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1 2 »   Omlaag

Auteur Topic: Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?  (gelezen 9179 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

San76

  • Gast
Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?
« Gepost op: maart 23, 2014, 11:51:31 am »

Hallo allemaal,

Naar aanleiding van mijn openingspost een berichtje. We zijn gisteren bij de Wit in Schijndel geweest en bij Roadmaster in Goirle, om wat wagens te vergelijken. Jammer genoeg hadden we geen tijd meer (en de kinderen geen zin ;-)) om nog bij de Vouwwagenspecialist in Boxtel  langs te gaan, dat vind ik wel jammer. Volgende week nieuwe poging daartoe!
Wij willen graag een ruime vouwwagen. Hebben eerder met een kleine Conway gekampeerd met een klein luifeltje en veel regen gehad. Campingbedje en tafel met stoelen en de rest moesten toen in de voortent en daar werden zowel baby als wij niet blij van....
Inmiddels hebben we  2 dochters van 3,5 en 6 dus op zoek naar een wat ruimer exemplaar ;-)
We zagen bij de Wit de Jamet Arizona staan...Wat een ruimte! De Louisiana is ook mooi, die stond ernaast.
Omdat wij echt geen geld voor een nieuwe hebben, zijn we voornamelijk Speurders en Marktplaats aan het napluizen. Daar zagen we ook de Trigano Vendome voorbij komen, dat leek ons in eerste instantie ook wel wat. Nu ben ik al een tijdje aan het lezen, onder andere op dit forum en al veel kenmerken van en tips over deze wagens gelezen. Ik heb begrepen dat het niet echt snelle opzetters zijn.
Weet niet of de constructie ook echt zo ingewikkeld is en of het daarom lang duurt of is dat gewoon vanwege de grootte?
Ons idee was om naar Italië te gaan, maar ik heb ook al door dat daar de plaatsen niet al te groot zijn en je minimaal voor deze wagens 100m2 aan moet houden.
Ook het idee om 2x een week ergens te staan, moeten we denk ik maar laten varen want dat schijnt toch ook wel veel werk te zijn, beter is op 1 plek te blijven.
Heeft iemand wellicht nog tips voor ons, misschien zoeken we wel totaal in de verkeerde hoek met deze merken en is er iets anders wat voor ons geschikt zou zijn? Of zijn onze eisen niet haalbaar....
Liefst ruime vouwwagen dus, in goede staat en met een max van €2000.
Ik lees nog even wat verder!
« Laatst bewerkt op: maart 12, 2015, 06:51:09 pm door San76 »
Gelogd

DannyST

  • Gast
Re: Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?
« Reactie #1 Gepost op: maart 23, 2014, 07:50:09 pm »

Roadmasters komen op Marktplaats regelmatig voorbij; lijkt behoorlijk wat handel in te zijn. Tip is om te bellen als je iets ziet dat naar je gading is. Snel kijken en meteen een deal sluiten voordat de verkoper zich kan bedenken.
Lukt het niet dan komt er dus regelmatig ook weer iets anders langs.
Cabanon is ook behoorlijk populair op Marktplaats. De tunnelmodellen zijn echter nog wel behoorlijk aan de prijs. Een Cabanon Stellar of Evasion (als ik het wel heb) zijn beter te betalen en kwalitatief ook dik in orde.
Jamet kom je ook veel tegen op Marktplaats. Relatief voordelig geprijsd. Zowel snelklappers als residentiële modellen. Kwaliteit wisselt per type heb ik alleen het idee.
Trigano Vendome stond ook op onze shortlist. Raclet noemt dat een residentieel model (om neer te zetten en te laten staan). Wij hebben uiteindelijk voor de Raclet Safari gekozen; nog zo'n residentieel model. Meer een type vouwwagen om niet een weekje hier neer te zetten en dan weer een weekje daar. Het kan natuurlijk wel... Het is alleen iets meer werk.
De meeste tijd gaat bij ons dan zitten in het schoonmaken van tent en wagen voordat we naar huis gaan. Als je echter verder trekt en de wagen verderop weer uitpakt kun je het schoonmaken ook grotendeels achterwege laten.
Je hebt natuurlijk ook de echte reismodellen, de snelklappers. Daarmee kun je wel weekje hier en weekje daar staan. Volgens mij zijn dat dan wel de kleinere modellen die je nu tweedehands treft. Dat is echter niet echt ons ding dus daar kunnen wij je niet echt bij helpen.
Gelogd

Yolanda

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 3.252
  • Merk Vouwwagen: Raclet Jasmin
Re: Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?
« Reactie #2 Gepost op: maart 23, 2014, 11:53:58 pm »

Goed dat jullie vouwwagens gaan bekijken, zo kun je een goeie afweging maken.
Ik heb een cabanon(europa camper) gehad. Als je na een paar keer opzetten weet welke stokken waar horen dan is die best snel op te zetten. Zelfs door 1 persoon! Heb er ervaring mee.  ;)
Roadmaster is zwaarder omdat alles van staal is. Voordeel is wel dat elk deel een eigen afmeting stok heeft, dus niet uitmaakt welke kant je die plaatst. Maar niet op te zetten door 1 persoon.
Trigano is denk ik toch één van de snelste als je een wat groter model wil. Ik heb geen verstand van de verschillende soorten. Het gaat er meer om wat je wensen zijn. Slapen de kinderen in de slaapcabine? Wil je opbergruimte in de voortent zetten?
Ik wilde altijd veel ruimte zodat de kinderen lekker konden spelen als het slecht weer zou zijn. Maar dat maken we zo zelden mee dat te veel ruimte in de tent niet nodig was. Ik heb nu graag wat meer ruimte naast de tent zodat e.v.t. de auto er naast kan staan en ook nog een bijzet tent(mijn zoon is inmiddels 15). We zitten ook best veel buiten, dus binnen is alsnog veel ruimte. Wat ik wel handig vind zijn de bankjes waar je veel in kwijt kan. Dat heb je in veel klappers. En dan heb je bij veel klappers een ondertentje voor als de kinderen wat ouder zijn en wel een eigen tentje willen, maar nog niet te ver van papa en mama.
Omdat ik zelf aan het kijken ben naar een andere klapper wil ik best meekijken. Plaats dan ook wel een link als het interessant is. Ben zelf nogal van de budget klappers.  ;)
Gelogd

peremaki

  • Gast
Re: Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?
« Reactie #3 Gepost op: maart 24, 2014, 11:41:27 am »

Ik zag dat iemand hier in de buurt zijn Jamet Texas te kooo heeft staan via marktplaats. Zal ff zoek gaan naar de link en invoegen
Gevonden : http://m.marktplaats.nl/a/caravans-en-kamperen/vouwwagens/m791847118-jamet-texas-super-de-lux-2006.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr
« Laatst bewerkt op: maart 24, 2014, 11:45:47 am door peremaki »
Gelogd

olaf

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 3.748
  • Merk Vouwwagen: Raclet Panama Up GL
Re: Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?
« Reactie #4 Gepost op: maart 24, 2014, 10:08:21 pm »

Je kunt ook eens met Roadmaster in Goirle bellen of ze iets in jou prijs categorie hebben staan.

www.roadmaster.nl

Gelogd
The need for the many outweigh the needs of the few

bensi

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 1.426
  • Merk Vouwwagen: Smitveld Ruebist
    • Mijn andere hobby
Re: Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?
« Reactie #5 Gepost op: maart 24, 2014, 10:15:19 pm »

Snelle klapper en met de gastencabine ruim genoeg.

http://link.marktplaats.nl/m790734712

Ik weet 't .....  wij van WC-Eend  ...................  maar het is maar een idee  :O
Gelogd
Ex - Smitveld Ruebist >> Combi Camp Venezia >>Camplet Concorde >>Smitveld Ruebist>> Nu een Combi Camp Country
Blijven klappen, daar gaat het om ;-)

weep

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 397
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee 1999
Re: Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?
« Reactie #6 Gepost op: maart 25, 2014, 12:38:46 pm »

Wij wilden indertijd ook een grotere wagen (dachten zelf aan een roadmaster) maar die vouwwagenspecialist heeft ons toch een trigano odyssee aangesmeerd, een kleinere snelklapper.  (kinderen waren toen 1, 7 en 8 jaar oud). Wij hebben er geen spijt van gehad en nooit ruimtegebrek gehad. We zitten bijna altijd buiten, want gaan naar plekken met mooi weer. Ik zou er toch nog eens over nadenken, gezien de nadelen van zo'n residentieel model (mooi woord overigens) . Je wilt toch ook niet bij prachtig weer in Italie verplicht binnen zitten omdat je hele plek vol staat met vouwwagen? Trigano en Jamet zijn overigens in de basis dezelfde wagens, dus net zo makkelijk of lastig om op te bouwen; het hangt van het model af.
Gelogd

DannyST

  • Gast
Re: Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?
« Reactie #7 Gepost op: maart 25, 2014, 03:11:58 pm »

Je wilt toch ook niet bij prachtig weer in Italie verplicht binnen zitten omdat je hele plek vol staat met vouwwagen?

Jawel! Binnen heb je tenminste geen last van spelende kinderen, heb je minder last van schreeuwende kinderen, geen last van de zon, geen last van mensen die langslopen, minder last van die vervelende kwetterende vogeltjes...  :(


 O0 Man! Waarom ga je kamperen dan?  :P
Gelogd

kph

  • Gast
Re: Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?
« Reactie #8 Gepost op: maart 25, 2014, 07:41:24 pm »

Lees even mee aangezien we zelf ook zoekende zijn (alleen dan met 3 kids)

@Weep: Hoe heb je de kids verdeeld qua slaapplaatsen? De Odyssee heeft toch maar 1 bed in de hoogte? Dan 1 onderslaaptentje en misschien nog een gastencabine eraan? Of ben ik nu in de war met een andere vouwwagen die ik heb gezien  :?. Kunnen alle kids apart slapen als ze dat zouden willen of slapen er altijd 2 bij elkaar? Ik vraag dit omdat ik eigenlijk wil dat alle kids apart kunnen slapen als ze dat zouden willen.........(kids zijn nu 5, 4 en 2, dus zal voolopig nog niet echt van toepassing zijn, maar ik hoop dat wanneer we een VW aanschaffen deze jaaaaaaaaren mee kan gaan).
Gelogd

weep

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 397
  • Merk Vouwwagen: Trigano Odyssee 1999
Re: Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?
« Reactie #9 Gepost op: maart 25, 2014, 09:57:07 pm »

@Weep: Hoe heb je de kids verdeeld qua slaapplaatsen? De Odyssee heeft toch maar 1 bed in de hoogte?

De oudste wordt nu 17 dus het is al even geleden.  :) De Odyssee heeft twee bedden boven; een op "de plank" (dat is tegenwoordig ook een lattenbodem) die je uitklapt en een in de wagenbak zelf. Ik heb een oud type, die heeft daar nog een zitje waar je een bed van kunt maken. Onder de plank heb ik nog een ondertentje. Wij slapen op die plank, de jongste slaapt (eerst in een campingbedje en nu op een matrasje in de wagen tussen de stoeltjes en de oudste twee slapen eigenlijk vanaf het begin in een eigen tentje. We hebben ze een keer in het ondertentje gehad maar vonden het geen fijn idee (die plank rust toch op dunne pootjes hoewel je in de praktijk er niet zo snel doorzakt, ik heb er tenminste nog nooit wat over gehoord).Bij de nieuwere modellen, waar je een goed bed in de wagenbak hebt lijkt me dat overigens minder een probleem, dan kun je er twee boven en een onder laten slapen.
Eng, zulke jonge kinderen in een eigen tentje? Zelf vonden ze dat niet en ach, ze staan pal naast je, er zit maar een paar stukjes textiel tussen. De oudste twee gaan nog steeds samen in in een tentje. Broer en zus, maar dat heeft bij ons nooit een probleem gegeven - in ieder geval niet meer dan normaal, het blijven pubers tenslotte. Dit jaar hebben ze voor het eerst een eigen standplaats, een stukje van ons vandaan. Ja, in die fase zitten wij nu.

Alle vier een eigen plek? Dan wordt het een op het tweede bed, een in de ondertent en een in de gastencabine.  En nogmaals: de odyssee is groot genoeg als je vooral buiten bent. Kampeer je graag dichter bij huis of in de bergen en moet je dus regelmatig binnen zitten vanwege de regen zou ik een grotere nemen, een olympe bijvoorbeeld. Of een HK Flyer
Gelogd

kph

  • Gast
Re: Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?
« Reactie #10 Gepost op: maart 26, 2014, 11:17:22 am »

@Weep: Wij zijn "mooi weer" kampeerders, dus gaan vooral in de zomer lekker richting zuid Frankrijk of Italie! We hebben 3 kids, geen 4 kids, dus scheelt weer een slaapplaats zoeken ;-)
De Olympe hebben we idd gezien, maar als ik dan toch in zo'n joekel van een VW ga zitten, dan liever in de Cabanon Chamonix. Vooral mijn man wil die laatste graag, maar van mij mag het allemaal ook best wat kleiner........(ik zit liever niet tussen hoop en vrees of we wel op de standplaats gaan passen of niet.........
Grappig dat jou kids nu een eigen standplaats krijgen zeg! Wel een duur grapje als je het duurdere segment camping uitzoekt zeg maar......Maar goed, aan de andere kant moet je er ook nog maar even van genieten dat ze uberhaupt nog mee willen toch?! Elk jaar kan de laatste zijn op die leeftijd!
Gelogd

Jootje1710

  • Klap prof
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 1.350
  • Merk Vouwwagen: Aart Kok Livingstone Game Drive 2018
  • Je bent gek op klappen of niet!!
Re: Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?
« Reactie #11 Gepost op: maart 26, 2014, 12:39:05 pm »

Lees even mee aangezien we zelf ook zoekende zijn (alleen dan met 3 kids)

@Weep: Hoe heb je de kids verdeeld qua slaapplaatsen? De Odyssee heeft toch maar 1 bed in de hoogte? Dan 1 onderslaaptentje en misschien nog een gastencabine eraan? Of ben ik nu in de war met een andere vouwwagen die ik heb gezien  :?. Kunnen alle kids apart slapen als ze dat zouden willen of slapen er altijd 2 bij elkaar? Ik vraag dit omdat ik eigenlijk wil dat alle kids apart kunnen slapen als ze dat zouden willen.........(kids zijn nu 5, 4 en 2, dus zal voolopig nog niet echt van toepassing zijn, maar ik hoop dat wanneer we een VW aanschaffen deze jaaaaaaaaren mee kan gaan).

Wij hebben een nieuwere type Trigano Odyssee met 3 kinderen. Bij ons slaapt de oudste in het ondertentje, de middelste in de gastencabine en de jongste op de plank. Ik weet niet hoe lang de kids nog bij ons in de tent willen slapen, maar dat zien we dan wel weer. Onderweg slapen er 2 op de plank en eentje in de voortent. Gaat prima zo.
Gelogd
Antoon & Jolande van Harselaar met de kids (Steven, Emmy en Fleur), Aart Kok Livingstone Game Drive 2018 :-)

kph

  • Gast
Re: Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?
« Reactie #12 Gepost op: maart 26, 2014, 01:43:08 pm »

Ja, de Trigano Odyssee Safari, dat is degene die ik heb zien staan bij Ridderbeks in Echt! En wat mij betreft ook wel een kandidaat voor ons! (ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar hier verricht de vrouw alle speurwerk wat betreft de vouwwagen, bezoekt klapworkshops, bezoekt het vouwwagenforum, zoekt de campings uit etcetc, manlief heeft wel een mening maar of die uiteindelijk ook het laatste woord heeft??  :P).
Gelogd

sprokkel

  • Gast
Re: Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?
« Reactie #13 Gepost op: maart 26, 2014, 02:11:38 pm »

Dat is hier niet anders.  :)

Wij hebben sinds eind vorig jaar de Olympe, maar wat mij betreft was de Odyssee ook een kandidaat. Manlief vond hem te klein en na twee jaar regen aan het Gardameer te hebben gehad was ik wel gevoelig voor dat argument.. En ach, de auto kan ook op de algemene parkeerplaats.
Gelogd

Yolanda

  • Klap gek
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 3.252
  • Merk Vouwwagen: Raclet Jasmin
Re: Nog aan het zoeken! Jamet, Trigano, Roadmaster of toch wat anders?
« Reactie #14 Gepost op: maart 26, 2014, 02:49:07 pm »

Ik ben alleenstaande moeder, dus ik doe dat allemaal alleen. Mijn ex en ik hebben samen de vouwwagen, maar hij gebruikt hem praktisch niet. Dus ik mag doen wat ik wil, makkelijk kan het niet haha. En voor die tijd was ik ook altijd degene die het zoek en speurwerk deed.

Dat we nog met z'n 4en op vakantie gingen lag mijn zoon in het ondertentje, mijn dochter bij mij en mijn ex alleen. Maar 4 jaar geleden wilde hij toch wel echt een eigen tentje Nu slaapt mijn dochter nog bij mij, maar ze wil nu toch haar eigen slaapplekje. Dat is lastig met 1 bed, dus ik ga speuren voor een ondertentje zolang mijn klapper niet verkocht is.

Ik moet zeggen dat we met de vorige klapper toch wel overal konden staan en die was best groot. En zelfs de auto kon er naast. Maar ik zou het ook geen bezwaar vinden om die op de parkeerplaats te zetten. Met een grotere klapper is het misschien wel lastiger als de kinderen ouder worden. Past er dan nog een bijzettent naast? Dat kan niet op iedere camping.
Gelogd
Pagina's: 1 2 »   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal