Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: I: Friuli: Aquileia: Camping Aquileia  (gelezen 1914 keer)

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Bea

  • Klap fanaat
  • *
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 149
  • Merk Vouwwagen: Combi camp flexi comfort 2014
I: Friuli: Aquileia: Camping Aquileia
« Gepost op: augustus 17, 2021, 11:22:16 am »

www.campingaquileia.it

Hier hebben we 12 nachten verbleven. Het is een middelgrote camping met zwembad (met badmeester) naast het grote zwembad is er nog een kleintje voor peuters.  Er zijn een paar ligbedden maar niet veel.
De plaatsen zijn 72m² groot en bijna helemaal schaduw, wat geen overbodige luxe was want we hadden toch temperaturen boven de 30 en s'nachts bleef het ook warm.  Een beperkt aantal plaatsen zijn 144m² en kosten dan ook meer.  Het is een camping waar veel mensen maar een korte tijd blijven, elke dag veranderd er dus heel wat rond je.  Op zich had dat ook wel zijn charme en had je vaak overdag veel ruimte rond je ook op de gewone plaatsen.  We hadden plaats 5D, aan de overkant van ons laantje waren de luxe grote plaatsen.  Zij hadden veel meer zon, ik was al blij dat we daar niet voor gegaan waren.  Onze vouwwagen moest dwars gezet worden, je zag veel mensen wat sukkelen met hoe ze hun camper moesten zetten.  De plaatsen zijn wat contra intuïtief: eerder breder dan dieper en de nummer duidt ongeveer het midden aan, maar als je even rustig kijkt wordt het wel duidelijk. Op de site staat dat de luxe plaatsen zicht hebben op de opgravingen maar nu in augustus stond er een mais veld en zag je dus niets van de opgravingen.  Wel de toren kon je zien.  De plaatsen aan de andere kant (via roia) hadden vond ik een mooier uitzicht op velden en met de bergen op de verre achtergrond).  We hadden niet gereserveerd en kregen een plaats toegewezen.  Je kan hier wel reserveren en je kan ook je plaats uitkiezen op hun site, maar aangezien er veel passage is en er elke dag plaatsen vrijkomen lijkt het mij niet nodig om te doen.
Vroeger leek er een barretje te zijn maar dat was nu toe.  Naast de camping is een restaurant maar dat hebben we niet geprobeerd, je moet er reserveren.  Op wandelafstand zijn er in Aquileia genoeg zaken te vinden en ook een fijne bar the melon's club waar je naast drank en een beperkte eetkaart ook stukken meloen kan krijgen.
Over de camping kan je terecht in een klein kruidenierswinkeltje met ook brood maar vooral lekkere taart die je per stukje koopt.  In Aquileia is er nog een grote supermarkt.  Vlak aan de camping loopt een fietspad op een oude treinbedding.  De camping trekt dan ook veel fietstoeristen die fietsen van Oostenrijk tot Venetie. Je kan ook fietsen huren op de camping.
In Aquileia heb je de opgravingen en musea.  De kerk met mozaiekvloer van de vroege christentijd is zeker een aanrader.  In de zomer lijkt er ook veel georganiseerd worden in openlucht.  Je kan vanuit een bar of bank rond de kerk het gebeuren volgen.  Je hoort het ook wel tot op de camping maar niet tot diep in de nacht. Het is eigenlijk een heel rustige camping.
Het sanitair: er zijn 2 blokken.  Geen wc brillen maar wel normale toiletten zonder wc papier, meestal erg proper.  Douches zijn goed: gewone doucheknop en goed regelbaar van temperatuur (soms als er meer mensen douchen wel niet stabiel van temperatuur).  Het afwas water was niet overal warm.  Ik ben niet zeker of het er iets mee te maken had maar als ik een bak gebruikte tegen het sanitaire gebouw was het wel warmer dan op het aparte eiland.
Als je wel wat van auto rijden houdt is dit wel een goede basis om friuli en omstreken te verkennen.  Trieste, Udine, Cividale del friuli en ook Venetie.  Als je niet van autorijden houdt kan je naar Venetie en Trieste ook wel met de trein of bus geraken. Grado is een kustplaatsje op 10 km afstand.  Omdat het zo warm was zijn we zelf eerder verkoeling gaan zoeken aan lago di cavazzo: een heerlijk en mooi bergmeer echt koud water! Heerlijk om je dag door te brengen.
De camping trekt allerlei nationaliteiten.

 * Vriendelijkheid personeel: 7,5
    * Sanitair: 7
    * Schoonheid van de camping zelf: 7
    * Animatie team:nvt
    * Voorzieningen: 7
    * Eet gelegenheden op de camping:nvt
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal