Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: Realistische prijs Feluka  (gelezen 4328 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Einoel

  • Gast
Realistische prijs Feluka
« Gepost op: augustus 11, 2012, 05:42:13 pm »

Mede dankzij alle informatie op dit forum, worden we steeds wijzer in de wereld van vouwwagens en alles wat daar bij hoort. Momenteel zijn we nog niet in het bezit van een vouwwagen, maar gezien onze gezinssamenstelling (2 kinderen van 2 en 4) en het feit dat we vanaf volgend jaar vastzitten aan het hoogseizoen, lijkt ons dit een leuke manier om een aantal vakanties door te brengen. Doordat we relatief weinig ervaring met kamperen hebben, willen we eerst met een 2e hands beginnen. Bevalt het niet, dan is er weinig verloren, bevalt het wel, dan kunnen we altijd na een paar jaar kijken voor een wat nieuwe model.

Na wat omzwervingen (flyer, spacer, trigano odyssee, feluka) zitten we nog wat te twijfelen tussen een Feluka (rechte model) en een Odyssee. De keuze neigt meer richting de Feluka, maar zal mede bepaalt worden door het marktplaats aanbod. Nu zijn we twee Feluka advertenties tegengekomen, die er al wat langer staan:

http://link.marktplaats.nl/581401351 Feluka uit 1994 voor 1250 euro
http://link.marktplaats.nl/583671777 Feluka uit 1995-1997 voor 1975 euro

Uiteraard hebben we beide adverteerders al gemaild en hopen beide binnenkort te kunnen bekijken. We zijn met name in dit model ge?nteresseerd, mede vanwege die mooie/handige luifels/horramen. Op dit forum en op marktplaats zagen we ook de mooie Feluka van Tante Marte, maar deze valt buiten ons beginnersbudget en is het luifelmodel waar wij persoonlijk minder in ge?nteresseerd zijn. Voor mijn gevoel (zeker gezien de ervaringen hier op het forum) zijn beide wagens (zeker de tweede) gezien de leeftijd wat hoog geprijsd. Is dit slechts mijn gevoel of zijn dit realistische prijzen voor deze leeftijd en dit model?
« Laatst bewerkt op: augustus 11, 2012, 09:05:05 pm door Einoel »
Gelogd

mavi

  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 286
  • Holtkamper Cocoon
Re: Realistische prijs Feluka
« Reactie #1 Gepost op: augustus 11, 2012, 06:49:22 pm »

Dit is de link van de tweede:

http://link.marktplaats.nl/583671777
Gelogd

Einoel

  • Gast
Re: Realistische prijs Feluka
« Reactie #2 Gepost op: augustus 11, 2012, 09:05:54 pm »

Dit is de link van de tweede:

http://link.marktplaats.nl/583671777
Bedankt voor de correctie. Heb het bericht hier op aangepast. Klein foutje tijdens kopiƫren plakken...
Gelogd

Qwaqa

  • Gast
Re: Realistische prijs Feluka
« Reactie #3 Gepost op: augustus 11, 2012, 09:27:42 pm »

Een realistische prijs is de prijs die een ander er bereid is voor te betalen. Vraag en aanbod bepalen samen wat de realistische prijs is. Oftewel, gewoon kijken op marktplaats wat vergelijkbare wagens doen (bv iets jongere, of wellicht oudere). Zolang er geen gegarandeerde prijsafbouw is is het niet te zeggen of het realistisch is, alleen maar of jij het wil betalen.
Gelogd

Mieke

  • Gast
Re: Realistische prijs Feluka
« Reactie #4 Gepost op: augustus 12, 2012, 08:38:56 pm »

Zoals gezegd, wat wil jij er aan geven? In deze context is het ook belangrijk of je een wagen wil kopen om zelf op te gebruiken of wil je hem na enkele seizoenen terug verkopen?  In het eerste geval moet je gewoon nadenken hoeveel jaar je ermee wil doen en dan de aankoopprijs delen door het aantal jaren. Dan weet je hoeveel de wagen je kost per jaar. Zo bekijk ik het toch en zo bereken ik hoeveel ik er aan wil geven of hoeveel een vouwwagen mij waard is.

Gelogd

Einoel

  • Gast
Re: Realistische prijs Feluka
« Reactie #5 Gepost op: augustus 13, 2012, 02:59:52 pm »

@Qwaqa: Je hebt helemaal gelijk. Het is natuurlijk niet zoals bij auto's dat je via een ANWB een soort van gemiddelde realistische prijs kunt achterhalen (alhoewel hier natuurlijk ook wel de conditie van het voertuig meespeelt).

@Mieke: De optie om toch voor een wat jongere (duurdere) te gaan en deze eventueel na een paar seizoenen weer door te verkopen is iets waar we nog niet echt aan gedacht hadden. Wij zaten in eerste instantie te denken aan een oudje, paar seizoenen proberen en dan verder te kijken. Dit maakt de keuze wel wat ruimer en aangezien er wel een hele levendige tweedehands handel in vouwwagens is, moet dat natuurlijk ook geen probleem zijn.

In ieder geval bedankt voor het meedenken (en het relativeren).
Gelogd

Qwaqa

  • Gast
Re: Realistische prijs Feluka
« Reactie #6 Gepost op: augustus 13, 2012, 04:21:57 pm »

Wij hadden dat ook bij de aanschaf van onze 'eerste'. Maar op een gegeven moment zie je wel welke prijzen ongeveer gebruikelijk zijn.

En dat is dan de marktwaarde, er zijn immers voldoende bereid om het te betalen.
Gelogd

maartenmuller

  • Gast
Re: Realistische prijs Feluka
« Reactie #7 Gepost op: augustus 14, 2012, 09:11:35 pm »

Hoi,

Ik ben net als jij zoekende naar de betaalbare feluka, dus die beide die op MP staan mag jij niet kopen... :P Ik wil eerst kijken... 8)

Maar zonder gekheid. Die eerste heeft een iets andere wagen, waar het verschil verder in zit is mij onduidelijk. Zou ik graag achter komen. Maar ik woon in Groningen dus even kijken is wat lastig. Waar woon jij kunnen we samen kijken...
Ook een vraag aan Feluka bezitters; tot hoe hoog kun je de bagage in de wagen leggen zonder dat die in de weg zit voor de tent. En past een froli-systeem er altijd in? En hoeveel hoogte nog voor een fatsoenlijk matras.
Gelogd

Einoel

  • Gast
Re: Realistische prijs Feluka
« Reactie #8 Gepost op: augustus 14, 2012, 10:23:27 pm »

Hier op het forum heb ik veel informatie gevonden over de verschillende types en de twee soorten bakken (soft en hard top), waar mee ze geleverd zijn. Voornaamste verschil zit hem in de lengte van de bak. De hardtop schijnt ook wat beter (en duurder) te zijn.

Vooral deze topics hebben mij veel inzicht gegeven:

http://forum.vouwwagenclub.info/index.php/topic,7018.0.html (veel foto's)
http://forum.vouwwagenclub.info/index.php/topic,6743.0.html (verschillende types en plattegrondjes)
http://forum.vouwwagenclub.info/index.php/topic,6537.0.html
http://forum.vouwwagenclub.info/index.php/topic,9932.0.html

De informatie en foto's die er staat heeft mij in ieder geval heel veel geholpen.

De wagen van Esentim beschikt in ieder geval over een froli systeem, maar wat de uiterste afmetingen zijn, durf ik niet te zeggen.
Gelogd
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal