Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: S: Värmlands lan: Camping Glaskogen, Lenungshammar  (gelezen 1447 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kookaburra

  • Kouwe Klappert
  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 357
S: Värmlands lan: Camping Glaskogen, Lenungshammar
« Gepost op: augustus 08, 2022, 09:57:28 pm »

Aangezien Camp Grinsby na de overname door de fam. Coppens mega-ultra-populair is is deze ook dit jaar wederom volgeboekt. Met name de Belgische/Vlaamse-medemens heeft Zweden ontdekt, kennelijk. Hulde voor de uitbaters, jammer voor ons.

Als alternatief hebben we het gewaagd toch te reserveren bij Camping Glaskogen. En dat is geen gewone camping. De ligging van het gebeuren in het natuurpark is absoluut de moeite waard. De meeste plekken geven de indruk dat je in de wildernis staat. Maar ... . De voorzieningen horen bij een natuurcamping: bostoiletten en minimale douchefaciliteiten. Drinkwater komt uit lokale bron (en is niet erg lekker). Wel is op elke plek electra voorhanden. De plekken niet altijd vlak, vreemd van vorm en erg klein. Ik heb vouwwagens zien staan maar de ruimte rondom de tent was vaak niet aanwezig.

Waarom zou je daar naar toe gaan? Zoals gezegd de ligging, de fraaie kampeerplekken, de buzz van rende kanovarende of hikende jongeren, de houtvuurtjes en het feit dat de dichtsbijzijnde winkel (die niets heeft) zeker 45 autominuten is over gave grindwegen. Je zult je bezoek/verblijk dus wel een beetje moeten voorbereiden. Onder het huren van een kano kom je niet uit.

Wanneer je het toch wilt proberen adviseer ik via Glava het park in te rijden. Die toegang is volledig asfalt en goed te berijden. De waaghalsen nemen de route via Ärjang-Lenungen. Volledig onverhard en hellingen van 12% geeft de spannendste route. De ingang bij Sillerud is ook onverhard maar vlakker.
Gelogd
Smitveld Ruebist Elegance 2015-2021
Kip Shelter Plus heden
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal