Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Gebruikersnaam: Wachtwoord:
Pagina's: 1   Omlaag

Auteur Topic: De drie bruggen  (gelezen 2153 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kookaburra

  • Kouwe Klappert
  • Klap nerd
  • ***
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 357
De drie bruggen
« Gepost op: augustus 08, 2022, 10:23:24 pm »

Route: Randstad-Groningen-Bremen-Hamburg-Kolding-Kopenhagen-Malmö en dan verder. In Denemarken achtereenvolgens de Kleine Beltbrug (gratis), de Grote Beltbrug (tol) en de Sontbrug (tol) beklommen. Wannneer je de tolpoortjes in Frankrijk kent is dit een makkie.

Er zijn kortingsconstructies te verkrijgen via oa BroBizz. Aangezien de Grote Beltbrug en de Sontbrug door verschillende bedrijven worden beheerd is aanmelden voor een kortingsconstructie voor beide bruggen niet erg handig. Op internet is er veel overgeschreven en er zal soms wat van kloppen.

Lastiger vond ik de wind. Alle bruggen gaan grote watervlaktes over. Op de bruggen is geen enkele windbescherming. De enige bescherming is een waarschuwingssysteem waarbij je de toegang van de brug ontzegd wordt. Logischer wijs laat de reisduur zich dan wat moeilijker plannen. Daklast is een puntje wegens windvang.

Wij reden met de vrachtwagens mee 80-90 km/h. In Dld en Se geen enkel probleem. In Dk heb ik beide keren het verkeer als aggresief ervaren; vermoeiend rijden.
Gelogd
Smitveld Ruebist Elegance 2015-2021
Kip Shelter Plus heden
Pagina's: 1   Omhoog
 

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal