Als iemand nog een praktische BBQ zoekt voor op vakantie dan kan ik nu zeggen dat ik de Son of Hibachi (ja de woordspeling is geheel bedoeld) van harte kan aanbevelen.
Vooral het aansteken (ingebouwd schoorsteen effect) en het schoonmaken is erg simpel. Het schoonmaken gaat door na het grillen de BBQ weer dicht te klappen waardoor het schoorsteen effect weer tot zijn recht komt. Door de hoge temperatuur brand het rooster direct schoon. Na een minuut of 10 zet je de luchtschuif dicht en dan laat je hem een half uurtje staan. Daarna kan je hem direct in de meegeleverde tas stoppen (hittebestendig!) en gaan de kolen op die manier uit. De volgende keer kan je de restanten van de kolen gewoon weer gebruiken. Tijdens het aansteken worden de roosters nog een keer goed heet waarna je ze na het openklappen even met een borstel schoon borsteld.
Eerder namen wij altijd de Cobb mee en dat is natuurlijk een geweldig kooktoestel maar voor het echte grillwerk toch iets minder geschikt in mijn ogen.
Vorig jaar zag ik op een camping in Zweden iemand met een aparte BBQ bezig en hij liet mij zien wat het was. Ik ben direct gaan zoeken op internet en heb er één besteld. Daarna hebben we hem thuis een paar keer geprobeerd en ik was al direct enthousiast.
Deze vakantie de nieuwe BBQ dus meegenomen in plaats van de Cobb en ik merk dat we deze veel sneller pakken dan de Cobb en dat komt voornamelijk door het schoonmaken, het is best veel werk om elke keer de Cobb goed schoon te maken.
http://sonofhibachi.com