Je gaat naar de winkel en neemt volgende ingredienten mee :
voorgerecht :
- lookboter
- scampi's
- room , melk
- stokbrood
Bak de scampi's in een pan tot ze kleur beginnen krijgen . Ondertussen kan je in een kookpot de lookboter met melk en room laten samensmelten tot 1 geheel.
Als de saus klaar is en genoeg smaak heeft , voeg je de scampi's er aan toe en laat je ze even inkoken .
Smakelijk ! achteraf kan je nog wat lookboter laten smelten op stokbroodjes op de bbq ! :>
(http://i197.photobucket.com/albums/aa27/ClassicVw_photo/france%202012/SAM_0643.jpg)
hoofdgerecht
-gehakt
-chapelure
-tomatensaus
- frietjes voor in de oven
Maak kleine bollen (eigen keuze) en rol de bollen in de chapelure . Gooi daarna wat boter in de pan samen met wat water . Breng de handgemaakte gehaktballen in de pan
en zet een deksel op de pan . De gehaktballen kunnen nu mooi garen zonder aan te bakken . Daarna warm je de tomatensaus op en breng je die op smaak met extra kruiden (indien nodig)
De frietjes voor de oven hebben wij klaargemaakt op de pan . :P goed te doen , het duurt wat langer , Maar ze smaken toch zo goed !
Daarna dien je alles op , en dan smullen maar ! :Z
(http://i197.photobucket.com/albums/aa27/ClassicVw_photo/france%202012/SAM_0646.jpg)
Deze gerechten zijn echt wel rap klaar te maken op de kamping .
W: greetz
lekker!
je maakt wel zelf de gehaktballen maar niet de lookboter? :?
inderdaad . Op dat moment niet aan gedacht dat we het zelf konden maken . Staat op het to do lijstje voor volgende editie :)
Chapelure is dat iets als paneermeel??
inderdaad , is hetzelfde :)
Citaat van: sannie75 op augustus 10, 2012, 09:32:10 PM
Chapelure is dat iets als paneermeel??
Dat vroeg ik me ook al af. Je doet het paneermeel dus niet door het gehakt, maar je rolt ze er naderhand doorheen? Dan krijg je dus een soort gehaktschnitzel-idee in bolvorm?
Die gamba's klinken lekker. Ik doe hetzelfde maar dan zonder de boter (dus wel de kruiden die in de knoflookboter zitten, alleen de boter niet).
je kan idd het paneermeel in het gehakt vermengen , maar ik vind dat de bollen gemakkelijker rollen als je de buitenkant in paneermeel doet .
groeten