Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => Toebehoren en accessoires => Topic gestart door: TallGuy212 op maart 16, 2013, 10:14:06 pm

Titel: Kero 241
Bericht door: TallGuy212 op maart 16, 2013, 10:14:06 pm
Met pinksteren gaan wij proefkamperen met onze nieuwe Jamet Dakota en het kan dan nog wel eens goed koud zijn. Wij gaan naar een camping waar het niet is toegestaan te verwarmen middels electra dus overweeg ik de aanschaf van een petroleumkachel.

Ik overweeg de aanschaf van een Kero 241. Zijn er mensen met ervaring met deze kachel?
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: jozefien op maart 16, 2013, 10:21:34 pm
Sorry, ik kan je niet helpen.
Ik wist niet dat er ook campings waren, waar je niet je electrische mag verwarmen.
Zouden er veel campings zijn waar dat niet mag?
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: Qwaqa op maart 16, 2013, 10:25:33 pm
Ja, heel veel campings hebben in hun reglement staan dat je niet elektrisch mag verwarmen. En ik heb me daar nog nooit aan gehouden al ik het nodig vond. Ik denk dat een kachel op een brandstof wel veel beter werkt dan zo'n elektrisch kacheltje.

Weet je zeker dat je voor petroleum wilt gaan? Het is een typische, vrij penetrante, geur. In lichte mate associeer ik het wel met gezelligheid. Onze boot had een petroleum kachel, en die ging dan aan in de haven als het regende en koud was. Knus hoor!
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: TallGuy212 op maart 16, 2013, 10:40:18 pm

Ik ben ook wel van de burgerlijke ongehoorzaamheid, maar ik vraag me af wat een electrisch kacheltje van 1200 watt voor elkaar gaat krijgen in een voortent van bijna 40 m3 en geen enkele vorm van isolatie.

Geurtjes schijnen met cristall brandstof erg mee te vallen en de capaciteit is fors.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: Qwaqa op maart 16, 2013, 10:53:28 pm
Een 1200W kacheltje is wat wij hebben, en ach, je krijgt het redelijk goed warm ermee. Vooral als je 'm op draaistand zet en dan gaat het goed. Maar desalniettemin,  heb ik ook wel interesse in een kacheltje die het lekker behaaglijk warm in de tent krijgt; dus wie weet is het wat.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: sannie75 op maart 17, 2013, 12:04:15 am
wij hebben een kerosine kachel, een soort Zibro maar dan van een ander merk, ik meen ook van het merk kero...super! Als je de geurloze zibro brandstof gebruikt ruik je hem alleen met ontsteken en uitgaan.

het is een model met een electrische ontsteking en thermostaat, je hebt dus wel een beetje stoom nodig. wij zijn er erg over te spreken, zeker voor het voor en na seizoen hier in nederland
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: Richard op maart 17, 2013, 07:21:53 am
Gewoon een gaskacheltje gebruiken.
Werkt perfect, en een gasfles heb je toch mee als het goed is.
Ik gebruik altijd twee gasflessen. Eentje in de keuken voor het koken op gas. Campingaz fles 907.
De tweede is een groene gasfles  die ik gebruik voor BBQ en voor verwarming. Met deze twee flessen kom ik zeker bijna twee seizoenen door.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: Yella op maart 17, 2013, 07:55:06 am
Wij hebben ook een kerosine kachel gehad, maar toch weer weg gedaan. verwarmde goed, maar als het goed koud was, redde deze het toch niet om meer dan 10 graden boven omgevingstemp. te komen. Goede, dure, brandstof die ruik je nauwelijks. Alleen bij aan en uit doen een beetje. We hebben nu een simpele gasstraler van 4200 Watt. Nou, die heeft er weinig moeite mee en is ook wat beter te regelen dan de kerosine kachel die wij hadden. voordeel van de gaskachel is dat hij ook weinig ruimte inneemt. Electrische kacheltjes zijn om te lachen, die krijgen het niet warm als het goed koud is, wat sommige mensen ook beweren. 1200 Watt is gewoon niet erg veel in een tent.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: scholtes op maart 17, 2013, 08:50:55 am
1200Watt is inderdaad niet echt veel maar er zijn natuurlijk heel veel factoren die meespelen of het een beetje behaaglijk wordt in de voortent.

Wij hebben nu een Tonysun kachel gekocht en deze levert tussen de 2.25 en 2.9 kw.

Of dit voldoende is weten wij ook nog niet maar anders kunnen we ook nog elektrisch bij stoken.
Misschien vreemd maar ik vind een gasstraler minder handig ivm dat ik dan elke keer de slangen naar de fles moet ontkoppelen.

Die kero 241 is ook een leuk ding en misschien zelfs nog iets handiger als onze tonysun
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: TallGuy212 op maart 17, 2013, 09:52:37 am
Ik twijfel enorm. Ik wil hoe dan ook een kachel mee, gas of petroleum.

Gaskacheltje, nu in aanbieding voor 52,50 bij Obelink. Vermogen max 4100 watt.
++ gas heb je toch bij je
++ beveiligingssysteem omvallen, co en zuurstof
++ regelbaar
++ makkelijk te transporteren
++ hoger vermogen
-- er komt veel vocht vrij bij het verwarmen op gas
-- groene fles in buitenland niet te vullen
-- vaker opnieuw aansluiten bij gebruik voor de Cadac

Groene fles, 5 kilo kost 12 euro plus minimaal 1 keuringsjaar (fles is elk jaar 1 jaar ouder). Hierop kan ik 19 uur verwarmen. Kosten zijn dan ongeveer 79 cent per uur.

Petroleum
++ minder vocht bij verbrandingsproces
++ eigen brandstof, dus niet wisselen
++ afhankelijk van model ook beveiligd tegen omvallen, co en zuurstof
-- lager vermogen
-- niet regelbaar
-- gevuld lastiger te transporteren
-- aparte brandstof nodig
-- meer ruimte nodig omte vervoeren

Brandstof kost bij gebruik van Tosaine kristal ongeveer 2 euro de liter. Hier stook je dan 4 uur op. Dus dat kost dan 50 eurocent per uur.

Voordeel van het maken van dit soort lijstjes is dat je gaandeweg ook nog wel eens een oplossing bedenkt. Als ik een tweede groene fles aanschaf (ik had er twee, maar die is samen met de buitenkeuken uit de tuin verdwenen) en deze in de kachel vastzet, hoef ik niet van fles te wisselen, heb ik minder ruimte nodig in de disselbak en heb ik als het warm weer is, altijd voldoende gas bij me. Nog maar eens goed over nadenken denk ik.

Titel: Re: Kero 241
Bericht door: CenC op maart 17, 2013, 11:49:15 am
Ik heb geen ervaring met kerosine of petroleum kachels...ik vind dat vloeibaar spul maar lastig (denk ik) om mee te nemen.
Maar goed, wij hebben een vrij oude gaskachel die echt als een tiet alles verwarmd...die nemen we dus alleen mee bij voor en naseizoen nachten.
De elektrische van 1200 ligt altijd in vw, ook om een vochtige lucht uit de voortent weg te nemen (gevoel dan) Want ook in Frankrijk kan het in de avond vochtig worden.
Maar eerlijk is eerlijk, ook wij komen wel eens op campings waar elektrische kachels verboden worden...dus is puur omdat zij hun elektriciteitsnet niet op orde hebben hiervoor. Vorige keer heb ik echter (wel met toestemming) deze dus wel moeten gebruiken in NL op de terugweg van huis van het warme Frankrijk, dus de gaskachel niet mee.

Succes met je keuze.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: Yella op maart 17, 2013, 12:42:54 pm
1200Watt is inderdaad niet echt veel maar er zijn natuurlijk heel veel factoren die meespelen of het een beetje behaaglijk wordt in de voortent.

Wij hebben nu een Tonysun kachel gekocht en deze levert tussen de 2.25 en 2.9 kw.

Of dit voldoende is weten wij ook nog niet maar anders kunnen we ook nog elektrisch bij stoken.
Misschien vreemd maar ik vind een gasstraler minder handig ivm dat ik dan elke keer de slangen naar de fles moet ontkoppelen.

Die kero 241 is ook een leuk ding en misschien zelfs nog iets handiger als onze tonysun
Wij zijn van de Tonysun overgestapt naar een gasstraler, vandaar mijn ervaringen hiermee. Gasslangen omwisselen doe ik niet, heb 2 groene flessen mee. Je kunt ook een T stuk in de gasslang zetten als je 1 fles gebruikt. Je hebt aan 1 fles ruim voldoende, wij tenminste. Inderdaad is gas wat duurder dan kerosine, tenminste berekend. Hier kost een 5kg vulling overigens Euro 8,95 bij Stet. Scheelt ook. Daarnaast gebruik ik de gasstraler om de hobbykamer bij te verwarmen in de winter.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: luppien op maart 17, 2013, 02:58:51 pm
20 jaar ervaring met tentkamperen en altijd een gasstraler en later een kleine keramische kachel mee voor de zekerheid. In de praktijk de kachels maar een paar keer te hoeven gebruiken. Gelukkig, maar het bleef in zekere zin behelpen.
Sinds anderhalf jaar een klapper met een Zibro hybrid kachel. We (gaan) kamperen meer in voor- en naseizoen.
Na een jaar behoorlijk intensief gebruik, thuis en op de camping, moet ik zeggen; dit bevalt uitstekend. Alle vergelijkingen gaan mank. Het is alsof men appels met peren vergelijkt.
Twee elektrische standen (400 en 800W) met fluisterstille ventilator en als dit niet toereikend is kan de brander op brandstof worden bijgeschakelt. Deze moduleerd van 800 W tot 3.9 kW. Veilig, zuinig, zelfreinigende brander en comfortabel. Is men bereid eerst een investering doen, dan krijg je daar wel wat voor terug! Jarenlang heerlijke WARMTE tegen lage kostprijs.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: TallGuy212 op maart 17, 2013, 08:46:33 pm
Alle waar naar zn geld... Zo'n Zibro Hybrid E is inderdaad een mooi ding. Weet alleen nog niet hoe wij de klapper gaan gebruiken dus wil ik eerst niet teveel investeren. Als blijkt dat we in voor- en naseizoen op pad gaan kan ik altijd nog investeren in zo'n Zibro. Ze zijn in Duitsland overigens te koop voor 369 euro, stukkie goedkoper daar.

Vooralsnog lijkt het gaskacheltje me wel wat, en dan een eigen gasfles voor de kachel. Maar ik denk er nog even over.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: poldertoerist op maart 17, 2013, 10:00:34 pm
Wij hebben een klein elektrisch kacheltje met ventilator dat doet precies genoeg om de tent behaaglijk te krijgen. Duurt wel een tijdje. Het is niet, kachel aan en volop warmte. maar het voldoet.

http://www.voordeelshoponline.nl/epages/62052950.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/62052950/Products/322507 (http://www.voordeelshoponline.nl/epages/62052950.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/62052950/Products/322507)

lijkt me ook ene prima stralertje. misschien voor erbij. opwarmen met zo'n straler en dan kan het elektrische kacheltje het overnemen. Maar wij hebben nog nooit gehad dat we geen elektrische verwarming mochten gebruiken. 

 
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: Yella op maart 18, 2013, 06:20:19 am
Wij hebben een klein elektrisch kacheltje met ventilator dat doet precies genoeg om de tent behaaglijk te krijgen. Duurt wel een tijdje. Het is niet, kachel aan en volop warmte. maar het voldoet.

http://www.voordeelshoponline.nl/epages/62052950.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/62052950/Products/322507 (http://www.voordeelshoponline.nl/epages/62052950.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/62052950/Products/322507)

lijkt me ook ene prima stralertje. misschien voor erbij. opwarmen met zo'n straler en dan kan het elektrische kacheltje het overnemen. Maar wij hebben nog nooit gehad dat we geen elektrische verwarming mochten gebruiken.
Zo'n Eurom straler hebben wij. Die doet het echt 10x beter dan een electrisch geval. Komt een enorme bonk warmte af, 2700 tot 5000 Watt.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: Frankie op mei 31, 2015, 03:44:35 pm
Alle waar naar zn geld... Zo'n Zibro Hybrid E is inderdaad een mooi ding. Weet alleen nog niet hoe wij de klapper gaan gebruiken dus wil ik eerst niet teveel investeren. Als blijkt dat we in voor- en naseizoen op pad gaan kan ik altijd nog investeren in zo'n Zibro. Ze zijn in Duitsland overigens te koop voor 369 euro, stukkie goedkoper daar.

Vooralsnog lijkt het gaskacheltje me wel wat, en dan een eigen gasfles voor de kachel. Maar ik denk er nog even over.
Vraag me af of je hier nog iets over besloten hebt. Ik overweeg ook een Zibro, maar wil de grootte beperkt houden en ben dus ook wel geïnteresseerd in ervaringen met de 241. Misschien dat er in de tussentijd mensen zijn geweest die er 1tje aangeschaft hebben?
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: danny060473 op mei 31, 2015, 06:11:36 pm

Vraag me af of je hier nog iets over besloten hebt. Ik overweeg ook een Zibro, maar wil de grootte beperkt houden en ben dus ook wel geïnteresseerd in ervaringen met de 241. Misschien dat er in de tussentijd mensen zijn geweest die er 1tje aangeschaft hebben?

Ondertussen hebben we de kero 241 reeds een jaar, hij bevalt prima. Hij valt te regelen, maar dat is op gevoel (een schuifje op en neer). De electronische ontsteking werkt niet meer goed bij ons maar met een gasaansteker krijgen we hem ook aan de praat.

In de voortent/luifel van onze Livingstone heeft hij het snel warmgestookt
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: Frankie op mei 31, 2015, 06:21:08 pm
In de voortent/luifel van onze Livingstone heeft hij het snel warmgestookt
Kijk, da's goed om te horen. Dank! Ik heb een stil vermoeden dat ik zo tegen het najaarsweekend maar eens ga shoppen. :P
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: solex op mei 31, 2015, 06:44:09 pm
Hoi

Wij vroegen ons af of deze straler te gebruiken is op een gasfles 907?
We hebben er 2 van die  en geen grotere.
Anders iemand een idee welke wel zou passen?
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: Drikusniet op mei 31, 2015, 07:13:15 pm
Deze moet achter een drukregelaar. Die kan rechtstreeks op een standaard gasfles, of met een adapter ook op die van campingaz.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: Yella op mei 31, 2015, 07:18:19 pm
Hoi

Wij vroegen ons af of deze straler te gebruiken is op een gasfles 907?
We hebben er 2 van die  en geen grotere.
Anders iemand een idee welke wel zou passen?
Past prima hoor. Maar ik zou er geen CampinGaz voor gebruiken. Deze lust wel wat en heb je die flesjes zo leeg. Heeft de tent in een ogenblik warm. Wij hebben deze ook, maar hebben inmiddels een kleinere gaskachel gekocht omdat de Eurom op de laagste stand in een korte tijd de tent zo naar 30 graden stookt. Dan moet ie uit en kwartier later weer aan worden gezet.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: solex op mei 31, 2015, 07:24:29 pm
Hoi

Da's mooi dat het past dan zal het die worden.
Verbruik maakt niet veel uit,het is enkel voor in de avond aangezien wij meestal boven de 1000 meter zitten.
We hebben 2 flessen en die zijn op veel plaatsen te vullen of wisselen.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: Yella op mei 31, 2015, 07:50:11 pm
Hoi

Da's mooi dat het past dan zal het die worden.
Verbruik maakt niet veel uit,het is enkel voor in de avond aangezien wij meestal boven de 1000 meter zitten.
We hebben 2 flessen en die zijn op veel plaatsen te vullen of wisselen.
Wel even kijken welke drukregelaar er op moet. Meestal een 50 Mbar. staat achter op de kachel.
Tip, als je eentje zoekt, op MP staan ze regelmatig. Bij Vrijbuiter vanaf 27,50 euro.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: Frankie op mei 31, 2015, 08:12:04 pm
Wel even kijken welke drukregelaar er op moet. Meestal een 50 Mbar. staat achter op de kachel.
Tip, als je eentje zoekt, op MP staan ze regelmatig. Bij Vrijbuiter vanaf 27,50 euro.
Fieuwwww, da's flink aan de prijs. ff Googleen en voor een tientje ben je klaar.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: Yella op juni 01, 2015, 05:08:46 pm
Fieuwwww, da's flink aan de prijs. ff Googleen en voor een tientje ben je klaar.
Zo'n straler voor een tientje? Heb ze nog niet gezien, nieuw.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: Frankie op juni 01, 2015, 06:02:39 pm
Zo'n straler voor een tientje? Heb ze nog niet gezien, nieuw.
Klopt. Maar dat bedrag wat je noemde, stond direct achter je mededeling over het benodigde type drukregelaar. Ik ging er dan ook vanuit dat het genoemde bedrag betrekking had op de drukregelaar. En die zijn probleemloos voor een tientje te krijgen.
Titel: Re: Kero 241
Bericht door: Yella op juni 01, 2015, 06:19:05 pm
Klopt. Maar dat bedrag wat je noemde, stond direct achter je mededeling over het benodigde type drukregelaar. Ik ging er dan ook vanuit dat het genoemde bedrag betrekking had op de drukregelaar. En die zijn probleemloos voor een tientje te krijgen.
Heb je gelijk in. Maar bij Stet koop ik drukregelaars voor een euro of 7. Maar dat is voor mij in de buurt, voor een ander weer niet.
Hoewel, zag afgelopen weekend bij de Action drukregelaars liggen met slang er aan voor een euro of 7. Niet op gelet voor welke flessen die zijn.
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal