Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => Topic gestart door: Jazzper op juli 05, 2014, 03:55:25 pm

Titel: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op juli 05, 2014, 03:55:25 pm
Al een tijdje meelezende maar nu maar eens aangemeld.

Mijn vriendin en ik vinden kamperen leuk. In diverse settings gekampeerd. Met klein iglootje als student, later een Coleman 4 persoons zodat we lekker wat ruimte hadden en soms een huurtent. Ik heb vroeger ook altijd gekampeerd. Mijn ouders hadden eerst in de jaren 80 een Alpenkreuzer en later kwam er een Jamet. Als ik plaatjes kijk denk ik dat het een Jamet Canyon of Arizona was. Ergens begin jaren 90 tweedehands gekocht.

Enfin, we overwegen al jaren een vouwwagen maar hadden steeds geen trekhaak op onze autos. Inmiddels drie kinderen verder (10mnd, 3,5 en 5,5). En laten we nou net een nieuwe leasewagen (C4 GP) krijgen waar een trekhaak op komt. Levertijd is dusdanig dat we de zomervakantie al niet halen, maar de nazomer biedt kansen.

wensen
Dus op zoek. En vele topics gelezen. Lekker veel info hier. Hoe fijn! Op zoek naar meedenkers nu. Eens wat wensen:
- budget liefst onder 1000 euro (concessie: wat ouder / lelijker geen bezwaar)
- paar slaapgedeeltes. Wij op grootste bed, de twee oudsten eventueel bij elkaar maar liever niet en baby ook nog ergens een plek.
- We hebben geen haast maar mogen wel doorrijden. Ik snap dat dat met vouwwagen geen optie is, maar hoe zit dit nou in relatie tot wielmaten van de vouwwagen?
- handigheid om fietsen mee te nemen een pre.

En verder ben ik flexibel. Meer of minder ruimte beperkt domweg in wat mee kan maar laat ik me niet door leiden.

opties?
Dus al rondgekeken. Zo wat opties die me leuk leken:
- Jamet uit de jaren 90? Is er een modeloverzicht ergens?
- Trigano hoor ik ook goede verhalen over

Ik associeer alpenkreuzer met loodzwaar, oranje/bruin tentdoek en jaren 70. Dat is natuurlijk van vroeger, maar hoe zijn ze met vouwwagens van eind jaren 90, rond de eeuwwisseling?

Vragen:
- kan je zien of banden nog goed zijn behalve op profiel? Zit er een jaarcode op?
- Interpreteer ik die stallingbedragen goed? circa 30 per meter dus voor kleine 100 euro ben je jaar onder de pannen?
- Wij hadden vroeger een klapper op zijn kant op van die beugels. Komt dat veel voor? Zou eventueel dan bij het huis kunnen
- wat is de beste tijd om er een te kopen? Vlak na de zomervakantie?
- we hebben beide 'slechts' een B rijbewijs. Volgens mij is dat geen probleem met het gewicht van de gemiddelde vouwwagen toch? Zo'n C4 GP weegt ook wel wat.

Dank voor het meedenken! Ik vul lekker mijn tijd met het rondklikken en vergelijken op marktplaats en kom er steeds meer in. Mocht het zoveelste 'wat moet ik kopen' topic niet gewenst zijn geef dan aub aan wat ik specifieker nog moet vragen.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: bert m op juli 05, 2014, 04:58:16 pm
Halo Jazzper,

Eigenlijk kan ik op al je vragen kort en helder zijn;
Snuffel maar eens wat rond op deze site en ben creatief in je zoektermen. Je zult meer bruikbare antwoorden vinden dan vragen die je kunt verzinnen. Ik zou zo 1-2-3 geen vraag weten die op deze site al niet een keer is voorbij gekomen en beantwoord.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Yolanda op juli 05, 2014, 06:31:57 pm
Welkom op het forum. Je hebt nog wat tijd om rond te kijken, dus snuffel rond op het forum. Informatie genoeg te vinden.  :J

De meeste vouwwagens hebben een ondertentje, daar zou de oudste in kunnen. Je hebt ook vouwwagens waarbij je aan de zijkant van de voortent een extra slaapcabine kan plaatsen.

Leeftijd van de vouwwagen maakt tegenwoordig niet veel uit. Ben er vandaag achtergekomen dat mijn klapper niet van 2001, maar van 1995 is. Toch ziet die er nog goed uit. Het gaat er om dat het doek, ritsen e.d. nog in orde zijn.

Op MP vind je veel vouwwagens, kijk daar eens rond.

Succes met de zoektocht!


Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: bosi op juli 05, 2014, 07:01:31 pm
Ik zou zeggen,  geef wat zoek opdrachten in en je zult heel wat informatie vinden,  over de verschillende merken en modellen en de voor en nadelen ervan, de aanschaf kosten en waar op te letten en wat daarbij belangrijk is wat minder belangrijk is. Er is zeer veel keus dus eenvoudige antwoorden zijn er niet, maar je kunt het voor jezelf al een beetje inperken als je naast het budget voor je zelf duidelijk hebt wat je van ween vouwwagen verwacht.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: olaf op juli 05, 2014, 08:24:37 pm
Als eerste welkom op ons mooie forum.

Zijn wel veel vragen om zo in een keer te beantwoorden.

Ik denk dat de kans groot is dat jullie een campingbedje meenemen (of huren) dan is een dubbel klapper zeker handig.
Kan het campingbedje mooi in het midden stuk staan.

Misschien had je deze al gezien.
http://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=2206.0
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Mieke op juli 05, 2014, 08:37:47 pm
Welkom, welkom.
Fijn dat je niet vlug, vlug enkele vragen neer pent maar uitgebreid je tijd neemt.

Zoals bert m schrijft zijn al deze vragen al wel eens beantwoord, zelfs meerdere keren. Natuurlijk niet in een topic.
Je kan wel aan de slag met de zoekfunctie in dit forum. Onder het mooie logo staat een rijtje woordjes waaronder "zoek" als je daarop klikt kan je beginnen zoeken bv op banden.
Je kan ook gaan kijken in de verschillende subrubrieken die dit forum rijk is.

Ik zou zeggen probeer dat eerst eens samen met de tip van Olaf en je komt al een heel eind.

Als je een topic vind waar je bv een deel van je antwoord in vind maar toch nog een vraag bij hebt kan dat terugnaar boven halen door je vraag daar in te stellen.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: GJT op juli 05, 2014, 09:06:02 pm
Welkom!
Over het rijbewijs... De c4 gp is een lichte auto voor het formaat. Weegt onder de 1300 kilo leeg.(aangezien het een leaseauto betreft ga ik even uit van de 1.6 hdi want bijtelling..) Beladen is voor deze auto max 2150kg toegestaan. Dit opgeteld met de toegestane maximale gewicht van een gemiddelde vouwwagen (750kg) kom je niet boven de 3500 kg maximaal beladen totaalgewicht. Met een B rijbewijs zit je dus goed.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: CEO op juli 06, 2014, 11:17:56 am
Welkom alhier.

Ook hier een C4GP onderweg... hopelijk wel voor de vakantie. Ook 3 kids. Lijkt me meer dan genoeg ruimte.

Zoek rustig rond, en kom terug met alles wat je niet kon vinden of verder wilt vragen. Expertise, behulpzaamheid, meningen én de broodnodige eigenwijzigheid zijn hier ruim aanwezig!
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op juli 06, 2014, 11:29:02 am
Dank voor al jullie reacties! Gistermiddag/avond even uit de lucht geweest. Iets met BBQ en voetbal.

De C4GP is inderdaad een 1.6 HDI 20% diesel. Good guess ;)

Ik ben nu vooral bezig die modellen te leren kennen. Misschien dat ik er maar eens een excelletje voor mezelf van maak. Zoveel modellen (en merken).

Volgens mij zijn er best buitenkansjes te scoren. Zag al diverse advertenties van best goed onderhouden advertenties (bv vorig jaar nog geimpregneerd) maar van mensen die upgraden (of downgraden zo u wilt) naar een caravan en stiekem hopen dat hij naar een andere liefhebber gaat. Die wil je hebben!

In het lagere segment vanzelfsprekend ook veel vouwwagens met werk aan bv ritsen of tentdoek of met ontbrekende zaken zoals een binnentent. Toch denk ik redelijk ok te kunnen slagen. Liever de eerste keer te goedkoop/oud en dan bedenken na ervaring wat ik echt wil dan gelijk all in te gaan. Dank voor het meedenken so far! To be continued.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: muis op juli 06, 2014, 11:56:37 am
Ik zou zeker het topic dat Olaf aangaf goed lezen,  daar staat al heel veel informatie in :J

voorstellen mag in " wie ben je"   :J
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: weep op juli 06, 2014, 04:29:24 pm
Ik ben nu vooral bezig die modellen te leren kennen. Misschien dat ik er maar eens een excelletje voor mezelf van maak. Zoveel modellen (en merken).

Ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar zeker bij de wat ouder klappers heb je eigenlijk maar een paar typen. De meeste vouwwagens bestaan uit een slaapgedeelte dat je vanaf de wagen zelf opklapt  met daarbij een losse voortent die je aan dat slaapgedeelte kunt vastmaken. Het verschil in de types  zit m vooral in de grootte. Voordelen van deze wagens zijn dat ze groot zijn en relatief gunstig geprijsd. nadeel is dat het opbouwen van de voortent een hoop werk is en dat je een aantal dingen met z'n tweeën moet doen - lastig als je ook nog op het kleine grut moet letten. Jamet en Trigano, hebben er veel van deze, maar ook Alpenkreuzer, Roadmaster, Walker zijn zo een paar merken. Volgens mij allemaal wel goed, bij die leeftijd is sowieso de staat van het ding belangrijker dan het merk.

Daarnaast heb je de wat snellere klappers. Hierin zijn wel veel varianten. Trigano , Jamet en Camplet gebruiken hetzelfde systeem, Combicamp doet het weer anders en Holtkamper heeft voor iedere tent wel iets bedacht.  Die laatste twee merken liggen minder voor de hand vanwege je budget. Snellere klappers klappen natuurlijk sneller maar zijn wat kleiner (minder slaapplaatsen) en duurder.
Bij Trigano en Jamet had je ook nog een categorie kleintjes en ook de andere merken zullen wel wagens hebben uitgebracht die niet in deze tweedeling zijn te persen maar dat zijn zeldzaamheden.

Gezien je eisen qua slaapplaatsen kom je al snel uit op de vouwwagen met losse voortent.  Dan lijkt mij vooral de grootte van belang.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: buzzin op juli 08, 2014, 04:06:28 pm
Welkom :)

Citaat
- We hebben geen haast maar mogen wel doorrijden. Ik snap dat dat met vouwwagen geen optie is, maar hoe zit dit nou in relatie tot wielmaten van de vouwwagen?

Vragen:
- kan je zien of banden nog goed zijn behalve op profiel? Zit er een jaarcode op?
- Wij hadden vroeger een klapper op zijn kant op van die beugels. Komt dat veel voor? Zou eventueel dan bij het huis kunnen
- wat is de beste tijd om er een te kopen? Vlak na de zomervakantie?
- we hebben beide 'slechts' een B rijbewijs. Volgens mij is dat geen probleem met het gewicht van de gemiddelde vouwwagen toch? Zo'n C4 GP weegt ook wel wat.

- Voor de snelheid: de snelheid per land verschilt, maar voor bijvoorbeeld duitsland kun je een aanhanger (dus ook een vw) laten keuren om er harder mee te mogen rijden. Zoek maar op tempo100 keuring (zijn wel wat eisen aan de vering e.d.)
- Banden: Ja, er zit dezelfde jaar code op als op auto banden, gewoon een dotcode. Geloof dat het advies is om de 6 jaar vervangen. (ook eis voor tempo100)
- Op z'n kant gebeurt nog steeds gewoon hoor, dus je kunt hem thuis stallen....scheelt een hoop geld. Maar zorg wel dat hij goed droog staat.
- Mijn ervaring met hele goedkope AlpenKreuzers: begin van de winter kopen  :P
- Zoals al gezegd werd: de kans dat je BE nodig hebt is heeeel klein met een vouwwagen.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op juli 12, 2014, 02:19:59 pm
Weer wat verder! Ik heb vanochtend bij een buurman zijn Holtkamper Flyer uit 1992 gezien. Geniaal ding is dat zeg!

We hebben nog wel de uitdaging dat we twee kinderen hebben die op luchtbed (of zo'n stapelbedje als dat er bij zit) kunnen, maar de jongste slaapt in campingbedje. Waar laat je die? Voortent kan maar is ook zo wat. In 'leefgedeelte' tussen de banken kan ook en dan zelf over de banken naar buiten als er wat is. Hoe doen jullie dat?

Nog een uitdaging; had me voorgenomen er een te kopen na de zomervakantie omdat we nu nog geen trekhaak hebben. We zitten nu te denken aan tunneltent kopen van het type "1 keer gebruikt want het is niets voor ons" en dan te kamperen. Maar kan ik op een creatieve manier niet aan een trekhaak komen? last minute eronder klussen, huren, auto lenen?
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: CEO op juli 12, 2014, 02:44:08 pm
Aan een trekhaak komen is een kwestie van rondbellen  in de buurt. Let wel op als het een lease-bak betreft...

Persoonlijk, maar dat is een mening, zou ik niet op het laatste moment besluiten met zijn allen te gaan kamperen, je hebt best wel het een en ander nodig. Zelf vond ik het prettig destijds om in de buurt van Obelink te staan de eerste kampeerweek na lange tijd. Alles wat we niet hadden, hebben we toen daar gekocht. Maar ook dat is een mening.

Bij een zogenoemde dubbelklapper is er tussen de bedden ruimte genoeg voor een campingbedje. Wij deden dat met de Louisiana ook. Ik had voor de jongste een soort tafeltje gemaakt, waar hij op kon staan met zijn bedje. Dat scheelde 30 cm, omdat een kant van dat tafeltje op het kastje aan de kopse kant stond. Hoefden we niet al te veel te klimmen om in en uit bed te kruipen. Was ook handiger als meneer wakker werd: wij lagen op ooghoogte naast hem.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Hj op juli 12, 2014, 03:01:25 pm
Met z'n drieën op de deksel van de flyer past, en op de banken ook.
Er staat nu een leuke op mp, retro oranje dezelfde als wij.....kost niet veel :)
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: panevino op juli 12, 2014, 03:53:47 pm
Met z'n 3'en op de deksel?? Hoe past dan dan bij jullie? Ik heb 2 SI matten daar liggen en dan circa 30cm over.

Ben erg nieuwsgierig naar jullie oplossing.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Hj op juli 12, 2014, 03:55:37 pm
Stapelbed en bedje er naast :)
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Mieke op juli 12, 2014, 03:59:36 pm
HJ neemt me de woorden uit de mond. Past perfect. Net een klien kinderkamertje. Met wat verbeelding en wat creativiteit kan je zelfs nog een tussengordijntje fabriceren tussen de twee in.

Wij zijn ex- Flyer bezitters wij hebben nu zijn kleiner broertje De Spacer. :). Kinderen slapen niet meer bij ons en dan heeft de Spacer zo zijn voordelen.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op juli 12, 2014, 04:26:07 pm
hebben jullie allemaal zulke engeltjes? Wij hebben drie jongens. De twee oudsten bij elkaar zou ik al een hele uitdaging vinden.
Ik zag die 'moet vandaag weg' Flyer staan op MP. Erg verleidelijk.

Maar eerst een trekhaak.

De zoektocht naar de juiste is ook al hoop lol.

Zag ook dat achteraf accesoires kopen factor 10 duurder is dan dat het er al bij komt bij de aanschaf. Een stapelbedje, ondertentje, kantelbeugels of fietsendrager kunnen er zomaar bijzitten, maar moet je het los kopen (tweedehands) gaat het in de papieren lopen.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Hj op juli 12, 2014, 04:31:18 pm
Hoi jazzper

3 jongens en een meisje hier, gaat goed ;)
voorpret is idd al leuk....
Die "moet weg" wagen.....misschien voor een koopje te krijgen?

Succes!
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Mieke op juli 12, 2014, 05:34:21 pm
Sommige opkopers kopen idd afbraak Flyers op om daarna de losse onderdelen te koop aan te bieden. Kan je zelf ook altijd doen, alleen meoten de dingen dan op elkaar passen natuurlijk.

Die moet weg toestanden zijn idd altijd verleidelijk. Allen vind ik deze toch nogal zwakjes omschreven om vlug weg te moeten...
Die andere van 500 euro met stapelbedje (nog bij te betalen) en losse binnentent voor 1 persoon is misschien iets voor jullie? Maarhet zijn beide echt wel oudere types, zie je aan de oranje kleur. Daarom niet slecht.
Ach er komen in het najaar zeker wat mooie Flyers voorbij.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op april 07, 2015, 01:08:48 pm
Van najaar 2014 naar voorjaar 1015!

vorig jaar kwam de trekhaak pas eind oktober toen het hele vouwwagengebeuren al weer wat weggezakt was, maar nu is het lente en dit jaar willen we paar keer met een nog aan te schaffen klapper op pad.

Ik heb nog eens de keuzes overwogen en ik denk dat opzetgemak meer een rol speelt dan ik dacht. We zijn ervaren kampeerders en ik schrik niet van een zak stokken en een uur klussen, maar met drie jonge drukke jongens heb ik daar denk ik niet zo zin in. Ook omdat dat waarschijnlijk met zijn tweeen moet en ik het liefst mijn vrouw met kinderen op verkenning stuur op de camping terwijl ik rustig de boel strak zet.

Kunnen jullie eens meekijken? Ik kijk nu naar
- liefst deze eeuw (evt eind jaren 90 in goede staat)
- 500-1500 waarbij 500 staat voor gokje, ik bij 1000 een in goede staat maar ouder en/of ouderwets aandoender verwacht en bij 1500 een die wat completer is, net iets beter merk en dan jaartje of 10-12 oud).
- liefst losse keuken
- liefst ondertentje(s)
- liefst vaste inritskuip
- ik denk liefst dubbelklapper.

Wat ik lastig vind is dat de differentiatie tussen modellen van een merk slecht inzichtelijk is. Polo, golf, passat snap ik. Maar bij klappers is dat slecht inzichtelijk.

Waar ik nu naar kijk:
- Trigano: Odyssee, Oceane en 3.15 GL. Volgens mij redelijk snel op te zetten. Snap de modellen nog niet precies onderling.
- Combi Camp Flexi comfort: ziet er goed uit, betwijfel over ruimtetekort in voortent in kader regen en binnen spelen.
- Holtkamper Flyer: een oudere dan uiteraard ivm prijs, maar opzet gemak is briljant. Alleen ruimtegebrek ben ik bang
- Cabanon Europa Camper Deluxe: zag er een op mp voor redelijke prijs en mooi merk. Mistral misschien ook nog optie?
- Roadmaster: Family S
- Jamet: Louisiana (Arizona lijkt me weer te groot en honderd stokken). Sowieso zijn die oudere Jamets flink klussen dacht ik

Zoveel merken en modellen die ik moet leren kennnen. Niet te doen. Maar gezien mijn wensenlijstje en bovenstaande long list kan ik er al wat afstrepen?
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: poldertoerist op april 07, 2015, 02:30:06 pm
uiteenlopend lijstje

De Trigano Odysee heeft een 1,2,3 klapsysteem dus geeft je het opzetgemak wat je zoekt. De Oceane is niet heel ingewikkeld, maar wel opbouwen. (beetje als een bungalowtent) 3.15 GL wil zeggen dat je de lange voortent hebt (3 meter 15 ;-) ) er is n.l/ ook een 2,5mtr tent. (al heb ik die echt nog nooit aangeboden gezien)
Een Flexi past denk ik niet in je budget maar de Tago Ranger is vergelijkbaar.  Wat je dan wel hebt is de slaapcabines direct naast elkaar. Geen idee of je dat wel of niet wat uitmaakt, maar ik wilde graag een rondzit.  wel ook een 1,2,3 klapsysteem.

De Roadmaster is ook opbouwen geblazen, maar dan staat er wel een degelijke tent voor je klaar! degelijke wagen ook!

JAmet Louisina ruitme genoeg, maar idd ook bouwen.

Over de Cabanon en de holtkamper kan ik weinig zinvols zeggen in relatie tot je zoektocht.

IS een Camplet nog te overwegen voor je? Snel neer te zetten in de basis maar ook goed uit te bouwen indien nodig.

Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op april 07, 2015, 03:19:29 pm
Dank! goede info.

Qua camp-let kwam ik nog een Royal tegen maar wist niet of dat wat was.

CC Flexi zag ik er 2 die binnen budget vielen, maar kon de staat moeilijk inschatten.
Liefst heb ik tussenruimte (zo'n zitbak) ipv cabines strak tegen elkaar.

We zoeken lekker verder!

Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Marjootje op april 07, 2015, 03:26:37 pm
Hoi, ik ben zelf een "camplet-fan", vanwege zn snelheid qua opzetten.
Maar wij gaan nog maar met zn 3-en weg, bovendien is de jongste 16, en zal de langste tijd ook hebben gehand mbt meekamperen.
Als je nog even wat geduld hebt, zou je kunnen langskomen op het klapweekend. dan zul je denk ik de meeste merken in 1 keer voorbij zien komen en, je keus sneller kunnen bepalen.
Aan een wagentje van 500 euro ben je niet snel bekocht en raak je gemakkelijker weer kwijt, mocht dat het toch niet zijn. zo hebben wij het in ieder geval ook gedaan. succes!
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jootje1710 op april 07, 2015, 03:29:20 pm
Onze keuzes op vouwwagengebied:

Wij hadden toen de kinderen kleiner waren (leeftijd 3, 5 en 6 jaar) een Roadmaster Family S. Elk kind zijn/haar eigen plekje. Daar waren we wel een tijdje mee bezig om op te zetten, maar als hij stond een zee van ruimte in de voortent en onder de luifel.

Vervolgens een Trigano Odyssee met gastencabine gekocht, zodat elk kind nog steeds een eigen plek heeft maar deze was stukken makkelijker en sneller om op te zetten. Wel minder ruimte in de voortent, maar voor vakanties heeft een warm land onze voorkeur, dus is niet erg.

Inmiddels een andere aangeschaft maar dat terzijde
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op april 07, 2015, 10:45:37 pm
Nog even hier er over gehad. Denk dat het toch echt een dubbelklapper moet worden. Omwille van de ruimte / breedte, het aantal slaapplekken en niet het idee te hebben lepeltje lepeltje met de kinderen te liggen.

Daarnaast is enigszins snelklappen echt een dikke pre. Denk dat de oudere Jamets daardoor afvallen zoals de Arizona.

@jootje: je zegt dat de roadmaster family s nog wel de nodige tijd kostte. We zijn redelijk ervaren. Hebben we het over een half uur  of twee uur?

Momenteel shortlist:
- Cabanon Mistral
- Cabanon Europa Camper
- Cabanon Evasion

- CC Flexi Comfort (eigenlijk niet omwille van naast elkaar, maar wel snel en oogt modern)

- Conway Classic (alleen geen idee hoe snel die klapt)
- Conway Camborne (leek me ook wel ruim, maar ook geen idee over snelheid)
- Conway Mirage?

- Roadmaster Family S

- Trigano Chambord
- Trigano Cheverny
- Trigano Chantilly Standard of GL
- Trigano Oceane
- Trigano Olympe
- Trigano Vendome

Bij die Triganos ben ik even as we speak nog aan het uitvogelen wat al die modellen nou verschillen...
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jootje1710 op april 08, 2015, 04:13:06 pm

@jootje: je zegt dat de roadmaster family s nog wel de nodige tijd kostte. We zijn redelijk ervaren. Hebben we het over een half uur  of twee uur?


Wij waren voor de versie voor onderweg (alleen wagenbak) wel een half uurtje kwijt, want tussen bedden kun je veel kwijt maar als daar een kind wil laten slapen moet de zooi toch weg. Op de eindcamping waren we wel 2 uur kwijt.

Kom anders kijken tijdens het voorjaarsklapweekend, dan staan er 70 vouwwagens op 1 camping  :>
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: olaf op april 08, 2015, 07:54:33 pm
@jootje: je zegt dat de roadmaster family s nog wel de nodige tijd kostte. We zijn redelijk ervaren. Hebben we het over een half uur  of twee uur?

Bij ons ook ongeveer een 2 uur. Wij trekken niet rond en haasten ons niet bij het opzetten.
Ik heb ze op het klapweekend RM ook veel sneller zien opzetten.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: weep op april 09, 2015, 12:17:43 am
Ik denk dat je iets zoekt wat niet bestaat.  Vrijwel alle dubbelklappers bestaan uit een wagentent die je snel opzet en een voortent die je los moet afbouwen. De modernere (de cabanons of de trigano galleon) gaan sneller dan de oude maar dit type wagen kost tijd om op te zetten en het lukt je niet alleen. Je hebt wel een zee van ruimte en er is ruim aanbod.  Het opzet(on)gemak van de grote trigano's (Chantilly, Cheverny) is overigens vergelijkbaar met de jamets, (Arizona e.d.) dus die zou je ook aan je lijstje kunnen toevoegen. Ik ken maar een echte dubbelklapper die snel op te zetten is: de Trigano Olympe, maar die krijg je niet onder de 4000 (is een vrij recent model). De Flyer is ook een soort dubbelklapper, maar die is reeds besproken en ken ik niet zo goed. Er zijn heel veel en hele mooie snelklappers, maar die zijn vaak kleiner en duurder.
Als je naar snellere klappers voor je budget kijkt kom je uit bij een Odyssee, een Camplet of een hele oude Holtkamper.  Je zou een Odyssee met een zijtent kunnen overwegen, als je die kunt vinden.  Je zou wel even moeten kijken of een Odyssee groot genoeg is, dat is sterk afhankelijk van waar je gaat kamperen (moet je regelmatig binnen zitten vanwege het weer of niet). Dus het is of langer opzetten, of kleiner, of veel meer geld uitgeven.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op april 09, 2015, 11:58:29 am
dank voor de toevoegingen weer.

ik denk dat de concessie uiteindelijk opbouwen voortent zal zijn inderdaad.

Momenteel houd ik sterk MP in de gaten om komende week(en) er een te kopen. Zal me benieuwd! zin in.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: poldertoerist op april 09, 2015, 12:14:53 pm
Bij de VWS staat een Tago Ranger... Misschien aardige middenweg?

http://www.ovis.nl/partners/partnerlink/details/572667/6da37dd3139aa4d9aa55b8d237ec5d4a

Lijkt mij een overzichtelijk tent om neer te zetten en toont ruim.

Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Marjootje op april 09, 2015, 05:53:54 pm
Wij zijn begonnen met een AK allure, ook een dubbelklapper, wagenbak stond vrij snel. voortent is apart. Later werd het een AK parade, slagje groter. beide dubbelklappers. deden we samen ongeveer 2 uurtjes over.
is wel lekker ruim, maar als je veel trekt ben je in je vakantie meer ah opzetten dan ah vakantie vieren. als je toch op 1 camping blijft staan, is een AK  een goedkoop alternatief.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Marjootje op april 09, 2015, 05:56:38 pm
http://www.marktplaats.nl/a/caravans-en-kamperen/vouwwagens/m903713527-alpenkreuzer-vouwwagen-parade.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr
is dit mss iets???
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: emielvk op april 09, 2015, 06:39:19 pm
Geniale tip om in de eerste keer te gaan kamperen bij een grote kampeerzaak dank daarvoor! :)41]
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: olaf op april 09, 2015, 07:52:17 pm
http://www.marktplaats.nl/a/caravans-en-kamperen/vouwwagens/m903713527-alpenkreuzer-vouwwagen-parade.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr
is dit mss iets???
Ziet er redelijk goed uit. Lijkt ook 1e eigenaar. Zitter ook wat oudere foto's bij.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: KlapJoeri op april 09, 2015, 09:28:42 pm
Trigano Odyssee GL (snelle opzetter) met diverse accessoires
€ 1.500,00
http://link.marktplaats.nl/m916667838

Is dat nix?
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op april 09, 2015, 09:52:42 pm
Die Trigano is een Odyssee en die vond ik te klein + de cabines strak naast elkaar. Helaas.

Alpenkreuzer hadden we vroeger ook bij mijn ouders maar heb niet zo veel met dat merk. Terecht of onterecht associeer ik dat met ouderwets en stapels stokken. Maar goed dat kan ook niet kloppen ;)

Er komen er paar dag 15 a 30 bij zo te zien op Marktplaats. Ik focus me vooralsnog op dat lijstje dat ik paar postjes hoger postte. Tenzij betere/andere tips van de kenners hier natuurlijk!
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Ccindy op april 10, 2015, 02:51:28 pm
En de Jamet Dakota? Is ook een dubbelklapper, met redelijk ruime voortent en staat in verhouding relatief snel vanwege de tunnel-voortent.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op april 10, 2015, 03:02:27 pm
Mooi, die jamet Dakota! Goedkoopste tweedehands echter €4000. In de toekomst allicht.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Ccindy op april 10, 2015, 09:41:40 pm
Mooi, die jamet Dakota! Goedkoopste tweedehands echter €4000. In de toekomst allicht.

Oh, wauw, da's best pittig ja (die van ons was helemaal compleet nieuw € 6.200,- omdat toen net de nieuwe modellen uit waren gekomen).
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op juni 10, 2015, 01:15:58 pm
Zijn we weer! De zoektocht heeft even stil gelegen ivm werk, maar wil nu ECHT deze week een aanschaffen. Na het nodige zoek en speurwerk is de long list op marktplaats een shortlist geworden. Ik hoop zo dat jullie er paar af kunnen schieten want dit rijtje zijn allen opties, maar het is appels met peren. De een is nieuwer, de ander rijker uitgerust etc.

Nog even kort: gezin, drie kinderen (2 op eigen matras, 1 in campingbedje, allen in de tent (ik dacht ouders ene kant, oudste andere kant klapper, middelstedaar weer onder in ondertent en jongste in de voortent.). Ervaren kampeerders.


Please help me terug te snoeien in onderstaand rijtje :)

Cabanon Evasion
2004??? jaar onbekend, maar gok wel deze eeuw, erg netjes, ook met beugels, helaas geen ondertentjes: http://link.marktplaats.nl/m935499726

Conway Mirage
2001, veel nieuw, 1e eigenaar: http://link.marktplaats.nl/m932381400

Jamet Louisiana
2000, veel erbij, http://link.marktplaats.nl/m936080435
2000, heel goed bijgehouden, maar dubieuze rits: http://link.marktplaats.nl/m935647057

Roadmaster Family S
1999, ook netjes, http://link.marktplaats.nl/m935942914
1999, ook netjes: http://link.marktplaats.nl/m932056730

Trigano
2001, Trigano (onbekend model): http://link.marktplaats.nl/m933391658
2004, Trigano Oceane (denk ook GL): http://link.marktplaats.nl/m936890093
2006, Trigano Oceane GL (klopt dit jaartal wel), mooi, maar die schroefjes opmerking...: http://link.marktplaats.nl/m933215272

De meesten hebben nieuwe of goede banden en zien er prima uit en de prijzen liggen dicht bij elkaar. De Roadmasters zijn volgens mij het grootst. Qua opzetgemak kan ik niet zo goed inschatten of het veel scheelt. En welke van de modellen hebben lekkerste bed?

Ik vind de keuze zo lastig! Hoop dat jullie er voor de laatste keer hopelijk wat licht op kunnen schijnen.



Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: rvesan op juni 10, 2015, 02:31:28 pm

Ik vind de keuze zo lastig! Hoop dat jullie er voor de laatste keer hopelijk wat licht op kunnen schijnen.

Gelet op je eerdere posts maak ik het je nog moeilijker, er staat een oudere flyer op marktplaats:
http://www.marktplaats.nl/a/caravans-en-kamperen/vouwwagens/m937394524-holtkamper-flyer.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

Over je rijtje. Wij van wc-eend adviseren wc-eend, dus als oud roadmaster bezitter kan ik je vertellen dat die ons met drie kleinere kinderen heel goed bevallen is. Vooral de eerste roadmaster met keuring 2015 lijkt goed onderhouden (uiteraard wel bekijken).

Bij slecht weer is er in de roadmaster ruimte genoeg voor de kinderen om binnen te spelen, ook met vriendjes.
Reken er wel op dat je langere tijd op een plek blijft . Het opzetten van de voortent kost net als bij bijna alle andere dubbelklappers tijd en vraagt twee personen (maar dan heb je ook wat). Als je wil gaan trekken zou ik voor een ander type vouwwagen gaan.

Omdat je op een plank ligt zou ik even kijken wat je met het matras doet. Let op, het is een metalen bak, dus een dikkere matras past niet (pas bij de modellen na 2004). Wij hadden er kokosmatjes onder liggen, zowel ventilatie als een extra laagje. Hier op de site vind je nog veel meer ideeën.

Succes met de zoektocht.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: poldertoerist op juni 10, 2015, 02:41:13 pm
Ik zou kiezen tussen de roadmasters of se oceanes.  Waarbij de laatste iets makkelijker op te zetten is.  Maar is geen  wereldverschil.  Zouden ze met schroefjes vleugelmoertjes bedoelen?  Als dat zo is gelijk Quick grips erop.  L

De laatste oceane heeft ook nog een froli systeem..  Dat is wel meerwaarde denk ik hoor!

Ik van wc eend adviseer nooit wc eend. Kijk goed naar je eigen behoefte! 
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op juni 10, 2015, 09:22:46 pm
Omdat je op een plank ligt zou ik even kijken wat je met het matras doet. Let op, het is een metalen bak, dus een dikkere matras past niet (pas bij de modellen na 2004). Wij hadden er kokosmatjes onder liggen, zowel ventilatie als een extra laagje.

Ik ben je even kwijt. Zitten er geen matrassen in?

Die HF vind ik super! Mijn achterbuurman heeft hem ook (een hele oude). Maar te klein voor ons. Iedereen moet in de tent. Zou nog net kunnen, maar we hebben ook voortentruimte nodig (normandie, regendagen anyone?).

We trekken niet heel veel (max 2x) dus dat is niet hoofd argument (gemak).

De schroefjes betreft twee schroefjes in de stokken van de luifel kreeg ik te horen. OK....

Dat froli bed is super lijkt me, maar dat is helaas wel de vouwwagen die het aller aller verst staat (zuid limburg tov midden NL).

Die Louisiana's zien er het meest modern uit, maar lijkt beetje zoals autowereld: franse auto's veel en modern spul voor je euro, maar soms is een kale degelijke duitser ook geen gek idee (ik neig naar de eerste overigens). Meningen over die jametjes?

En de conway en cabanon? Daar was ik ook gecharmeerd van maar weet daar minder van.

Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Paulvh op juni 10, 2015, 10:01:48 pm
Ik heb zelf louisane en ben met 3kinderen en zelfs afgelopen voorjaarsweekend met 4kinderen weg geweest. En in de voortent voor twee meiden een popup tent in geplaatst. Dat vonden de meiden leuk en wat zou het toch genoeg ruimte. Wat mij in de advertentie aanspreekt is de openhartigheid van de gebreken. Ik zou zelf de roadmasters en de jamet gaan bekijken.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op juni 10, 2015, 10:11:00 pm
Ik heb zelf louisane en ben met 3kinderen en zelfs afgelopen voorjaarsweekend met 4kinderen weg geweest. En in de voortent voor twee meiden een popup tent in geplaatst. Dat vonden de meiden leuk en wat zou het toch genoeg ruimte. Wat mij in de advertentie aanspreekt is de openhartigheid van de gebreken. Ik zou zelf de roadmasters en de jamet gaan bekijken.

Had je de meiden in de popup tent omdat ze het leuk vonden? Het is toch een dubbelklapper en mogelijkheid tot ondertenten?

Wat me ook opvalt is dat de ene louisiana luifel een middelste tentstok heeft en die andere advertentie niet. Is dat optioneel?
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: rvesan op juni 10, 2015, 10:22:11 pm
Ik ben je even kwijt. Zitten er geen matrassen in?
Jawel, maar in eerdere posts wordt gesproken over slaap comfort. Bij de Roadmaster slaap je op een relatief dunne matras op een plank, dus niet op een lattenbodem. En plank lucht niet en veert minder mee dan een lattenbodem, vanwaar mijn goedbedoelde "tips".
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Drikusniet op juni 10, 2015, 11:48:14 pm
Conway zijn vouwwagens is  overgenomen door Cabanon. Ze maakten de tenten daar altijd al voor. Is ook Frans, maar van duidelijk betere kwaliteit als de Jamets.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Paulvh op juni 10, 2015, 11:55:09 pm
Had je de meiden in de popup tent omdat ze het leuk vonden? Het is toch een dubbelklapper en mogelijkheid tot ondertenten?

Wat me ook opvalt is dat de ene louisiana luifel een middelste tentstok heeft en die andere advertentie niet. Is dat optioneel?
Klopt ik heb een onder tent maar de dames wilden graag in een tentje dus mijn oudste lag prinsesse heerlijk in en twee persoonsbed   De kleine man in de ondertent ook tweepersoons en de twee meiden dus in de voortent in de popup tent
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op juni 11, 2015, 07:00:58 pm
Snap het!

Hebben al deze modellen eigenlijk een oplooprem? Echt bij elk antwoord in mijn speurtocht ontdek ik weer een nieuwe onderzoeksvraag ;)
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op juni 15, 2015, 05:00:09 pm
BREAKING
!
Yeah! Eindelijk vouwwagen gescoord. Trigano Chantilly uit 2001. In concoursstaat en met 1001 toeters en bellen zoals aardlekschakkelaar CEE naar 220V blok, verlengsnoer, complete keuken, stormbanden, etc.
Zelfs de slang van het gas is net vervangen. Toevallig ook nog in een stalling op 10 minuten van mijn huis die ik tot het einde van het jaar/seizoen sowieso gratis heb. En voor zeer scherpe prijs kunnen kopen :)

Alleen de banden, die er op zich super uitzagen, maar dat zegt niets, kon ik zo geen dot code vinden aan binnen of buitenkant. Ergste geval nog rondje banden kwijt, maar dat kan nog steeds prima uit denk ik.

Nu inventariseren wat ik nog erbij nodig heb zoals kacheltje, trapje, etc. En hoe werkt dat hier? Eigen projecttopic openen? Niet dat het een project is.

Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Marjootje op juni 15, 2015, 07:01:24 pm
Super Jazzper, gefeliciteerd met je klapper, en het hele forum staat vol met tips wat betreft de rest van je aankopen, maar dat wist je onderhand wel al natuurlijk.....
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: alis op juni 15, 2015, 07:20:57 pm
Proficiat met jullie aankoop en vel plezier gewenst.
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: KenJo op juni 15, 2015, 08:55:24 pm
Gefeliciteerd!  :> :> Veel plezier met de aanwinst!

De dot-code staat aan de buitenkant van de band, maar is geen (europese) verplichting voor een fabrikant het is een keurmerk uit Amerika die Internationaal geaccepteerd wordt maar dus niet verplicht is. Hier een afbeelding wat er nog meer op een band kan staan:

(http://www.tuning-gids.nl/afbeeldingen/460x457xbanden-markering-uitleg.jpg.pagespeed.ic.TVguf2TXK6.jpg)

1. Banden maat
2. Velgrand bescherming
3. Tubeless
4. Specificaties voor de VS
5. Informatie over ontwerp
6. DOT - merkteken
7. DOT - code
8. Productiedatum
9. Goedkeuringstekens
10. Rijrichting
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: poldertoerist op juni 16, 2015, 09:50:55 am
Gefeliciteerd!
Veel vakantieplezier!

Als je twijfels hebt over de banden.. gewoon vervangen. Een gerust gevoel is toch onbetaalbaar? (veiligheid ook trouwens)
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: Jazzper op juni 16, 2015, 10:54:41 am
Dank dank

Voor de beeldvorming; waar moet ik aan denken bij drie 13" bandjes?
Titel: Re: Voorstellen en aanvang zoektocht vouwwagen
Bericht door: KenJo op juni 16, 2015, 11:36:35 am
Qua kosten bedoel je? Ik zou rekenen op max 80 euro p/st voor de bekendere merken. We hebben op het forum regelmatig discussies over banden gevoerd, het nut van een merkband etc etc. je kan met de zoekfunctie een hoop info vinden.

Je zou trouwens ook kunnen kijken naar goede tweedehands banden, immers slijten banden onder een vouwwagen bijna niet en drogen ze alleen maar uit (scheurtjes in de zijkanten). ik heb eens snel op MP gekeken en daar staan 2 Michelin Energy banden voor 50 euro: http://www.marktplaats.nl/a/auto-onderdelen/banden-en-velgen/m836183474-gebruikte-banden-175-70-13-25-00-per-stuk-incl-montage.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr
Michellin's zijn prima banden en het reservebandje kan je dan nieuw doen. Scheelt een hoop geld.

Je kan ook banden online bestellen dat scheelt héél veel geld soms maar dan moet je ze bij de bandenboer (kwikfit ofzo) laten monteren en uitlijnen. En ook daar moet je een belrondje voor maken, want er zijn garages die het weigeren en/ of belachelijk hoge bedragen vragen voor het klusje van 5 minuten per band.
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal