Wij gaan aankomende zondag weg om uiteindelijk op woensdag aan te komen in Toscane..Normaal gesproken doen we maar 1 overnachting aar nu dus nog relaxter en drie overnachtingen...
Ik ben van plan om 1 bak macaronie of Nasi in te vriezen zodat we dag 1 daar lekker van kunnen smullen. We kunnen ook nog op de overnachtings camping eten maar koken is natuurlijk veel leuker :** :K
Wat nemen jullie mee vanuit huis wat niet al te veel ruimte inneemt in de koelbox wat je op dag 2 en wellicht op dag 3 nog kunt bakken/koken?
Ik zat zelf te denken aan de vacuum verpakte lupack hamburgers met een salade en broodje of dergelijke, maar ben wel benieuwd hoe jullie dit doen en wat jullie koken? :#
De kids zijn gek op studenten-macaroni. (Smac, ui, macaroni, tomatenketchup) Voordeel: geen koeling nodig.
Bedankt voor de tip CEO
Wij nemen meestal bevroren nasi of bami mee. Je kan ook heel pak spaghetti of macaroni-saus koken en in bakjes invriezen en meenemen, pasta koken saus opwarmen en klaar :)
Ik maak vaak thuis chili con carne...heerlijk met een broodje op de 1ste overnachtingsplek. Moet wel in de koeling.
Of macaroni, makkelijk. Soepje, knakworst en een keertje frietjes.
Bij de slager heb je vaak ook ingeblikte vlees...heb ik ook wel eens gehaald, niet goedkoop en ik geloof dat het wel lekker was. Ik weet het eerlijk niet meer.
Het is vakantie en moet wel makkelijk blijven. Echt kokkerellen doen wij overigens niet op de camping.
Eenvoudige maaltijden en de bbq...
Pannekoeken! (Houdbare) melk en eieren mee. Je hebt zelfs pannekoekenmix die je alleen met water aan hoeft te maken. Nemen wij vaak mee voor nood. Met bosbessen of appel ook nog (een beetje) gezond. Ik doe er zelf vaak nog lijnzaad en tarwezemelen door.
Kant en klare noodles, gekookt water erop even in laten trekken en smullen maar, ook lekker voor on the road snij eens verschillende meloenen op en hussel deze eens door elkaar dit vult goed en je krijgt ook nog eens vocht binnen
Wat een super ideeen allemaal zeg!!
Vooral de pannenkoeken had ik niet aan gedacht! :#
De traditie bij ons is tijdens een overnachting "PANNEKOEKEN" van de skottel. Een paar pakken pannekoekbeslag, houdbare melk en wat eieren nemen we toch altijd al mee.
Wij nemen altijd tortellini mee voor nood. Maar het smaakt prima met kant en klare saus.
En geen koeling nodig.
Citaat van: Alberik op juli 24, 2014, 11:07:14 AM
De traditie bij ons is tijdens een overnachting "PANNEKOEKEN" van de skottel. Een paar pakken pannekoekbeslag, houdbare melk en wat eieren nemen we toch altijd al mee.
Lekker hoor, maar nog wat geduld hebben om te garen...
ik neem ook wel eens een pak kant en klare pannekoeken mee, dan hoef je ze alleen nog maar op te warmen.
(hoewel ik ze dan toch minder lekker vind dan de pannekoeken van beslag gebakken)
Citaat van: MHarst op juli 24, 2014, 11:25:19 AM
Wij nemen altijd tortellini mee voor nood. Maar het smaakt prima met kant en klare saus.
En geen koeling nodig.
Wij ook!! Top eten.
Ook hier is sinds wij op klapweekeinden mee gaan de traditie dat de eerste avond pannenkoeken gegeten worden ookals we zonder de club weggaan :#
Als snelle en eenvoudige camping hap maken wij ook wel eens pasta met een blikje tonijn, een blik sperziebonen of erwten en wat crème fraish of een kruidenroomkaasje.
Eenvoudig en lekker.
De afgelopen jaren ben ik vaak met de kids met een rugzak en een tentje weggeweest. Dan hadden we standaard een keer noodels met een vacuum verpakte hampurger en kuipjes appelmoes voor de ene dag en pannekoeken (kant en klare schudfles en houdbare melk) mee. Op de pannekoeken kunnen plakjes kaas en plakjes appel en evt een appelmoesje als toetje.
Koude macaroni salade doet het hier altijd prima, en kun je vrij snel de avond voor vertrek klaarmaken binnen een half uurtje:
-Macaroni koken en laten afkoelen.
intussen:
-Paprika fijnsnijden (2-3 stuks afhankelijk van de hoeveelheid macaroni)
-fijngesneden uitje (of 2)
-paar augurken in stukjes
-blokjes gerookte ham (kant en klaar uit zo'n plastic verpakking)
Als de macaroni is afgekoeld kieper je alles bij elkaar en meng je het met een paar lepels mayonaise of slasaus. Wij vervoeren deze altijd in een goed afsluitbare plastic bak met deksel.
In de koelbox blijft deze maaltijd 2-3 dagen goed (langer nooit geprobeerd) En het voordeel is dat je het niet hoeft op te warmen en zo naar binnen kunt lepelen (eventueel peper en zout mee).
blikken soep,blok ravioli, pannekoekenmix etc, quiche, noodles, kant en klare geb. aardappelblokjes, wat sla en hamburgers en een dagje patat gaat er ook altijd wel in. keertje luxe uit eten kan uiteraard ook.
Ik hou er helemaal niet van om eten mee te nemen, ik zou het liefst gelijk lokale producten halen, maar dat is niet handig op een doorreis, op een restaurant zit je ook niet te wachten na een dag rijden...Ik zou dan toch kiezen voor een lekkere salade, maar de dressing apart vervoeren!