Hallo,
Wij hebben pas net een Odyssee uit 2002 en zo groen als gras....
Ik ging er altijd vanuit dat het gewicht van de vw nooit helemaal op de pootjes mag rusten, dus ik was vanavond op zoek op dit fijne forum naar wat info over levellers / keggen. Maar daarbij stuitte ik tot mijn verrassing op dit topic: http://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=9208.60. Hierin worden twee methoden, A en B, genoemd die van toepassing kunnen zijn voor het waterpas stellen van een vw.
Ik zie in dat topic twee keer genoemd staan dat de Trigano volgens methode A waterpas gesteld zou moeten worden, dus m.b.v. de pootjes. Dus dan zou het zomaar kunnen dat één wiel komt te zweven...
Hamvraag: Doen / durven jullie dit werkelijk zo te doen? Of stoppen jullie in praktijk toch maar een blok of keg onder dat ene wiel?
Overigens (zie ik nu) dat het boekje onderscheid maakt tussen de Odyssee en de andere modellen.
- Voor de andere modellen geldt de tekst op onderstaande foto.
- Voor de Odyssee staat er verderop: voor het opzetten, zie het aparte instructieblad, hetgeen zich in de vouwwagen bevindt. En daarin staat dan weer: make the trailer tent level by jacking up the corner steadies / mit den Stützen den Anhänger im Niveau stabilieseren.
(2x zelfde principe zou ik zeggen)
Groet,
caroline
ik doe dat niet zo nadrukkelijk.
beetje stellen wel, maar als ik zoveel moet stellen dat ik de wagen als het ware opkrik heb ik daar van die gele wigvormige oprijdingen voor (naam even kwijt) Al is dat wel een beetje behelpen. Ik overweeg voor komende zomer van die assteunen die je voor een camper gebruikt. Die zijn er ook van kunststof en wegen niet zo veel.
horizontaal met het neuswiel waterpas.
Ik heb dat één keer, met onze toenmalige Odyssee, gedaan waarbij meteen de poot afbrak.....
Bij mij heeft de odyssee een keer met een wiel een dikke 20cm van de grond af gestaan zo schuin was het achter de wagen.
Dit was geen enkel probleem.
ps die van mij was van 2003
Ik ken de wagen niet, maar het ligt aan hoe stabiel en in welke richting de poten staan en hoe hoog je moet opkrikken. Hoe hoger je moet opkrikken hoe minder zijdelingse stekte de poot heeft.
Ik maak liever gebruik van het uitvullen van het wiel.
Wij hebben ook een steunpootje laten doorbuigen omdat de wagen niet waterpas wilde, een paar stenen van de campingeigenaar hebben het euvel verholpen, vervolgens maar nieuwe steunpoten laten monteren.
Helaas zijn die van hetzelfde type (oudere modellen hebben vaak steviger pootjes, al zijn ze korter)
Met de onze van 2011 betekende het verbogen ondersteuningsrail, dus niet geschikt.
Citaat van: spikehome op april 07, 2015, 11:45:57 AM
ps die van mij was van 2003
Die van ons was van 1999....
Ja, een paar plankjes en keggen heb ik ook altijd in de disselbak. Ik gebruik de steunen ook niet om 'm waterpas te zetten.
Okay, duidelijk verhaal, gewoon paar plankjes of van die gele keggen/levellers mee! Bedankt jongens!
De meesten doen het dus niet puur alleen met de pootjes maar geven ondersteuning aan het wiel / er zijn er meerdere met een schadegeval.
Wel raar dat het zo in de handleiding staat!
Koop op marktplaats voor paar euri een leveler. De klapper staat dan altijd in no-time waterpas zonder risico van verbogen pootjes.
De Galleon heeft zijn steunpoten schuin gemonteerd (zwakke constructie) welke dus doormidden breken wanneer op een poot te veel druk komt.
Dus gebruik plankjes onder de steunen en wielen. De bak niet laten rusten op alleen maar de 4 steunpoten.
Ook hier zijn wij door schade en schande achtergekomen. Terwijl de vouwwagen nog maar net 2 jaar oud was :(
Wanneer het zo schuin is dat je een leveller of oprij-keggen nodig hebt is de tent toch bijna niet meer netjes strak te krijgen? Of je doek ligt op de grond of de slikranden hangen te bungelen en een kuipgrondzeil wordt een hele uitdaging. Dan liever de wagen niet helemaal wp. In de praktijk heb ik hier nog nooit een nadelig effect van ondervonden. (ik hoef me overigens geen zorgen te maken over de pootjes)
als je wagen in de breedte goed waterpas staat (desnoods met bananen onder je wiel) dan kan je lengtewijs een hoop corrigeren met je neuswiel.
Zal er wel altijd voor zorgen dat het gewicht op de as blijft rusten.