Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => Topic gestart door: noggeenklapalleenkar op oktober 21, 2015, 12:00:59 pm

Titel: De queeste
Bericht door: noggeenklapalleenkar op oktober 21, 2015, 12:00:59 pm
Zoals ik in het voorstelrondje al heb gemeld zijn we sinds kort op zoek naar een vouwwagen. Het plan is na deze zomervakantie ontstaan toen we merkten dat het verhuizen naar een andere camping met onze geweldige, maar zware en grote, tunneltent toch wel een heel werk was. De komende zomervakanties willen we juist wat meer gaan trekken en een weekendje met de tent weg doen we nu ook niet vanwege het gedoe.

Ondertussen hebben we al een aardig lijstje van eisen opgesteld, ik zal ze hier met jullie delen en dan heb ik voor mezelf ook meteen de wensen op een rijtje:

-Snel op te zetten, ook voor één nachtje onderweg (snelklapper met 123 systeem oid)
-Vier slaapplekken zonder dat je dingen op moet gaan bouwen, luchtbedden oppompen etc.
-Niet te groot, maar wel voldoende ruimte in de voortent voor ons vieren. Als de kinderen (nu 7+11) nog wat ouder zijn willen ze vast een eigen tentje, dat moet dan nog wel passen op de kampeerplaats.
-Keuken (weer dat gemak) die ook naar buiten kan. Koken in de tent vind ik niks. Ik wil lekker buiten kunnen staan liefst onder een luifeltje voor het geval dat het regent.
-Slecht/koud weer bestendig, dus in ieder geval een (aanritsbaar) kuipgrondzeil in de voortent.
-Flink wat opbergruimte zodat we de wagen met alle vaste benodigdheden kunnen wegzetten. Dan kunnen we de wagen ook gebruiken voor een weekendje weg. Tassen en wat eten in de auto, aanhaken en gaan!
-Looks, dit is een lastige want heel persoonlijk. Gebruiksgemak gaat voor maar het oog wil natuurlijk ook wat. Vergeleken met een moderne (tunnel)tent vind ik veel vouwwagens vaak wat 'truttig' overkomen. Ik zou graag voor een 'sportieve' look gaan.
-Budget. Dat is nog even schrikken en ook wennen aan het idee. Vergeleken met onze tent is een nieuwe klapper minimaal 10x zo duur als onze tent was. OK, je krijgt er dan ook een wagentje en een keuken en nog wat slimme dingen bij maar toch. Ook gebruikt vind ik dat er nog flinke prijzen gevraagd (en geboden) worden. Gebruikt is geen probleem, de wagen moet nog wel minimaal 5-10 jaar mee kunnen bij aanschaf. Het exacte budget zijn we nog niet uit.

Dat is het zo'n beetje denk ik, valt best mee toch?

De zoektocht heeft zich tot nu toe beperkt tot het verzamelen van (digitale) informatie zoals te vinden op dit geweldige forum, marktplaats advertenties en de info van de verschillende merken.

Dit is tot nu toe onze shortlist:
Snelste opzetters:
-Combi Camp Flexi of Flexi Comfort. Deze vind ik er zelf erg goed uitzien, vooral met de 'zijflappen'  aan de voortent in combinatie met de luifel. De Flexi heeft geen keuken maar er zou evt. een keuken op de dissel geplaatst kunnen worden. De Flexi Comfort heeft ook de keuken.
Nadeel is dat deze maar kort op de markt is en nauwelijks gebruikt worden aangeboden.
-Gerjak Tago Settler. Voorloper van de Flexi hierboven. Schijnt verder nagenoeg dezelfde klapper te zijn. Maar ik zie deze ook niet veel voorbij komen.
-Trigano Odyssee. Zelfde systeem als bovengenoemde. Voortent is iets anders (puntdakje) zover ik kan zien.
-Camp Let Savanne. Ook hetzelfde systeem maar met minder (te weinig?) opbergruimte. Keuken en tent worden in de bak geplaatst en dan blijft er volgens mij niet zoveel plek meer over.


Dan zijn er nog diverse anderen die mij (tot nu toe) iets minder aanspreken:
-Jamet Jametic. Deze zie ik veel met ruitjesramen en gordijntjes (liever niet). Ook vaak niet standaard 2 bedden maar 1 + een rondzit. Dat lijk mij minder praktisch. De Jamet lijkt wel 1 van de meest verkochte wagens te zijn. Het aanbod is in ieder geval erg groot op MP.
-Holtkamper, erg mooi maar erg duur en veelal maar standaard 1 bed. Daarnaast snap ik de indeling vaak niet. Veel hoekjes en nisjes die vast heel vernuftig in elkaar zitten maar voor mij onduidelijk zijn hoe het werkt.
-Raclet Safari, vind ik er erg mooi uitzien en wagentent staat ook supersnel (volgens de folder). De voortent is dan weer meer werk
-Smitveld Ruebist. Hier ben ik stiekem ook een beetje verliefd op. Ziet er supermooi uit maar ik denk dat deze te bewerkelijk is om voor 1/enkele nachten op te zetten.

Je ziet het, de shortlist is eigenlijk nog helemaal niet zo short en ik ben er ook enkele nog vergeten zoals de Aart Kok Tundra en zo zijn er nog meer te verzinnen.

Hoe nu verder?

De volgende stap is nu maar eens wat wagens IRL (in real life) te gaan bekijken. Volgende week staat er een bezoekje aan de vouwwagenspecialist in Boxtel gepland. Ik ben daar nog nooit geweest maar zo te zien heeft deze een gevarieerd aanbod. En als er dan nog genoeg tijd (en puf) over is dan kunnen we ook nog even bij De Wit binnenlopen.

Ik heb al veel informatie verzameld maar tips zijn zeer welkom. Misschien zijn er nog mogelijkheden waaraan we zelf nog helemaal niet aan gedacht hebben.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Jerome op oktober 21, 2015, 12:43:18 pm
Ik zal het je nog wat moeilijker maken ...
Jullie wensen kommen voor een groot deel overeen met die van ons destijds. Wij hebben toen gekozen voor een aart kok Livingstone.
Weliswaar geen 4 kant en klare slaapplaatsen. Onze oplossing daar voor is dat de drie kids in de basis tent slapen tijdens doortrekken of kort verblijf. De self inflating matjes en slaapzakken liggen op het bed, tijdens de reis. Je hoeft dus alleen de basis op te zetten en we kunnen met ons vijven slapen.
Voor langer verblijf wordt de kindertent aan de wagen geritst. Je bent dus flexibel in ruimte die je creëert.
Voor de keuken zou ik gaan voor een variant waarbij je niet meer hoeft te sjouwen. Het ding moet gewoon op zijn plek staan, anders ben je met een zwaar ding aan het zuilen.

Zeker her en der gaan kijken. Er zit toch wel kwaliteit-  en prijsverschil in de verschillende merken.
Succes met je zoektocht!
Titel: Re: De queeste
Bericht door: hedix op oktober 21, 2015, 01:29:52 pm
Tsja, wij hebben een paar weken geleden een ruebist gekocht. Ik kan je dus nog geen gebruiksverhalen vertellen, maar dat verliefd zijn herken ik. Ik denk heel,eerlijk gezegd dat het opzetten allemaal wel losloopt, het afbreken en opruimen, dat kost bij ons het meeste tijd. Wij hopen en denken dat dat bij de ruebist belangrijk sneller zal gaan dan bij onze trigano Oceane.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: martijn82 op oktober 21, 2015, 02:26:48 pm
Wat een duidelijke verhaal. Zo begon het bij ons ook. En toen gingen we naar de vouwwagen specialist in Boxtel. En toen naartoe wit in Schijndel vonden wij wat minder maar ja. Toen even bij Roadmaster in Goirle naar binnen en toen stond daar ineens onze jonge gebruikte vouwwagen. En toen gekocht. Veel plezier met jullie zoek tocht
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Spokey op oktober 21, 2015, 02:38:36 pm
Je kan ook van een paar vouwwagens een workshop volgen met opzetten. Volgens mij bij bravo in Ommen, heb ik weleens langs zien gaan in een advertentie.



Titel: Re: De queeste
Bericht door: JeroenGouda op oktober 21, 2015, 02:56:21 pm
Je kan ook van een paar vouwwagens een workshop volgen met opzetten. Volgens mij bij bravo in Ommen, heb ik weleens langs zien gaan in een advertentie.

kom kijken bij het voorjaarsweekend; das één grote workshop!
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Krizz op oktober 21, 2015, 04:13:29 pm
Als je kijkt naar de combicamp flexi en de Aart Kok Tundra... Waarom dan niet naar de Aart Kok Kariba.
Twee x twee slaapplaatsen
Keuken verplaatsbaar
Grote luifel en windschermen (opties)
Zeer slecht weer bestendig door de Waard type en kuip inritsbaar
Veel meer tentuitstraling dan de CC'S
Ook als pack and go leverbaar

Grootste nadeel beduidend meer haringen dan menig ander model maar daardoor wel strak op te zetten....

En ja wij van WC-EEND. ...
Titel: Re: De queeste
Bericht door: muis op oktober 21, 2015, 04:13:54 pm
Lees het volgende topic eens (DEZE)  (http://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=2206.0) en ga met je lijstje eens kijken bij de verschillende dealers. Je kunt evt via marktplaats voor een leuke 2e hands kiezen om uit te proberen.

Hier zul je nu ook veel  "wij van wc eend....."  reacties krijgen.  Succes met zoeken :J
Titel: Re: De queeste
Bericht door: KlapJoeri op oktober 21, 2015, 04:29:45 pm
Lees het volgende topic eens en ga met je lijstje eens kijken bij de verschillende dealers. Je kunt evt via marktplaats voor een leuke 2e hands kiezen om uit te proberen.

Hier zul je nu ook veel  "wij van wc eend....."  reacties krijgen.  Succes met zoeken :J
Linkje??  ;)
Titel: Re: De queeste
Bericht door: KlapJoeri op oktober 21, 2015, 04:32:27 pm
Zeer slecht weer bestendig

Bedoel je "zeer slecht weerbestendig"  of"zeer slechtweerbestendig"??
;)
Titel: Re: De queeste
Bericht door: muis op oktober 21, 2015, 08:06:38 pm
Linkje??  ;)
::)  ik zet hem er meteen bij ;)
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Marinajl op oktober 22, 2015, 11:16:50 am
Ga voor de Trigano Odyssee. Voldoet aan al je eisen en heeft een prima prijs-kwaliteit verhouding. Wij van WC-Eend zijn erg gelukkig met de onze!
Titel: Re: De queeste
Bericht door: dobunl op oktober 22, 2015, 01:05:32 pm
Destijds was ik er op papier redelijk uit welke vouwwagen ik zou willen hebben. Maar ik was nog niet geheel overtuigd van de overstap van tent naar vouwwagen.
Ik heb toen gekeken of de door mij gewenste wagen gehuurd kon worden om het op die manier te ondervinden. Dat was (toen) niet mogelijk.
Vervolgens heb ik Marktplaats een tijdje in de gaten gehouden en zag een van de geselecteerde modellen met al aardig wat ervaring en daardoor een prettige prijs. De achterliggende gedachte was dat als de vouwwagen in het algemeen of deze specifieke vouwwagen in het bijzonder niet zou bevallen de wagen ook weer verkocht zou kunnen worden (zonder al te veel verlies).
 
Natuurlijk beviel de vouwwagen prima en ook dit model. Na 7 jaar hebben we de Astra met wat aanpassingen nog steeds.
Wel ben ik aan het nadenken over wat de opvolger wordt tzt en herken.

(PS: er staat een Ruebist op MP)   
Titel: Re: De queeste
Bericht door: michelheemskerk op oktober 22, 2015, 03:05:22 pm

Als je kijkt naar de combicamp flexi en de Aart Kok Tundra... Waarom dan niet naar de Aart Kok Kariba.
Twee x twee slaapplaatsen
Keuken verplaatsbaar
Grote luifel en windschermen (opties)
Zeer slecht weer bestendig door de Waard type en kuip inritsbaar
Veel meer tentuitstraling dan de CC'S
Ook als pack and go leverbaar

Grootste nadeel beduidend meer haringen dan menig ander model maar daardoor wel strak op te zetten....

En ja wij van WC-EEND. ...

De Aart kok kavango heeft minder haringen... En bevalt ons uitstekend. Voldoet aan al de wensen. (Behalve je budget misschien)
Titel: Re: De queeste
Bericht door: noggeenklapalleenkar op oktober 22, 2015, 07:39:35 pm
Wat een reacties al. Leuk! Het 'wij van wc eend'  had ik wel verwacht en dat is ook prima. Zo'n open vraag is natuurlijk de gelegenheid om je eigen keuze 'te verdedigen'. En dat is ook helemaal prima en leerzaam voor mij.
De Aart Kok wagens vind ik erg mooi, er staat ook een mooie Kariba op MP (bij Bravo), helaas zonder prijskaartje. Ik heb er gisteren een mailtje aan gewaagd maar ben bang dat deze buiten budget gaat zijn.
Het voorjaarsweekend vind ik ook een goed idee, waar was dat ookalweer ;-) ? Het Topic van @muis is ook heel leerzaam, deze had ik zelf nog niet gevonden.
Marktplaats hou ik inderdaad in de gaten en speur ook op speurders. Nu het winterseizoen nadert wordt het aanbod wel minder. In het voorjaar zal het wel weer opbloeien maar dan zijn er natuurlijk ook veel meer kapers op de kust. We zullen zien...
Titel: Re: De queeste
Bericht door: weep op oktober 22, 2015, 08:57:12 pm
Wij zijn zelf erg tevreden met onze odyssee, maar ik zou toch Jamet niet bij voorbaat afschrijven. Ik weet niet hoe recent je wil gaan met de aanschaf maar de nieuwere modellen zien er toch niet zo oubollig meer uit? Met name de jametic XL is wel een interessante en unieke wagen om even over na te denken omdat ie groter is dan de standaard jametic / odyssee. Verder raad ik je aan om ook goed naar de luifel te kijken, een diepe luifel met goede zijwanden is erg prettig wanneer het weer wat minder is. Ja en pack-en-go lijkt me wel ideaal als je ook korter weg wil, maar ik weet niet of dit op dit type vw leverbaar is.

De odyssee heeft overigens zelf geen puntdakje, dat is de luifel die je ziet.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: muis op oktober 22, 2015, 10:10:23 pm
 :# het voorjaarsweekend is met hemelvaart,  waar het is maken we op 1 november bekend in het meeting gedeelte :J
Titel: Re: De queeste
Bericht door: noggeenklapalleenkar op oktober 22, 2015, 10:28:35 pm

:# het voorjaarsweekend is met hemelvaart,  waar het is maken we op 1 november bekend in het meeting gedeelte :J
Ik zag dat sommigen heel veel moeite hebben met het wachten tot 1 november dus het was te proberen...
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Theu op oktober 23, 2015, 10:13:04 am

Ik zag dat sommigen heel veel moeite hebben met het wachten tot 1 november dus het was te proberen...
Muis fop je niet! :)23]:)23]:)23]
Titel: Re: De queeste
Bericht door: muis op oktober 23, 2015, 11:18:50 am
Ik zag dat sommigen heel veel moeite hebben met het wachten tot 1 november dus het was te proberen...
  :# :H

Muis fop je niet! :)23]:)23]:)23]
  :O :#
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Yella op oktober 23, 2015, 02:31:13 pm
De jongere Jametics hebben niet meer van die oubollige bloemen gordijntjes, maar effen schermen die je dicht ritst. Ook is de Jametic leverbaar met een optioneel bed in de wagen. En onder het andere bed kan simpel een ondertentje die bij het klappen er niet af hoeft. Wij hadden toen onze dochter groter werd er een zijtent aan. Wij vonden het een prima vouwwagen en populair vanwege de prijs. Kwaliteit was verder prima ondanks wat dingen toen de wagen nieuw was.  we hebben nu voor een Cocoon gekozen. Onze dochter heeft een eigen tentje dus 1 bed was voldoende. Keuze voor de cocoon was voornamelijk vanwege het nog grotere gemak met opzetten. Minder haringen, geen gesjouw met een zware Jametic keuken. De luifel die al aan de voortent vast zit. Het verschil in geld was ook groot, maar we hadden het er voor over. Succes met de keuze.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: noggeenklapalleenkar op oktober 24, 2015, 09:50:47 am
Nog even een vraag... Hoe klap je de wagen in als deze nat is? Dan worden de bedden en je andere spullen toch ook nat van zo'n druipende tent? Als je naar huis gaat is het niet zo'n probleem, maar als je 's avonds weer in het bedje moet slapen is het een ander verhaal natuurlijk.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: KlapJoeri op oktober 24, 2015, 10:12:13 am
Nog even een vraag... Hoe klap je de wagen in als deze nat is? Dan worden de bedden en je andere spullen toch ook nat van zo'n druipende tent? Als je naar huis gaat is het niet zo'n probleem, maar als je 's avonds weer in het bedje moet slapen is het een ander verhaal natuurlijk.

Bij sommige wagens kan dit een punt zijn, maar dan leg je gewoon een zeiltje op het bed voor het inklappen......
Titel: Re: De queeste
Bericht door: bensi op oktober 24, 2015, 11:48:55 am
Nog even een vraag... Hoe klap je de wagen in als deze nat is? Dan worden de bedden en je andere spullen toch ook nat van zo'n druipende tent? Als je naar huis gaat is het niet zo'n probleem, maar als je 's avonds weer in het bedje moet slapen is het een ander verhaal natuurlijk.
Vraag me niet hoe het kan, maar bij de Combi Camp (wij hebben een Venezia van 2004) kun je de tent zeiknat inklappen en terwijl eigenlijk alles op het bed komt te liggen blijft het bed kurkdroog. Wij hebben dat afgelopen zomer zelf eindelijk eens kunnen ondervinden, wagen zeiknat ingeklapt in Frankrijk en in België, voor 1 nacht, weer opgezet en het bed was kurkdroog.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Yella op oktober 24, 2015, 04:52:16 pm
Vraag me niet hoe het kan, maar bij de Combi Camp (wij hebben een Venezia van 2004) kun je de tent zeiknat inklappen en terwijl eigenlijk alles op het bed komt te liggen blijft het bed kurkdroog. Wij hebben dat afgelopen zomer zelf eindelijk eens kunnen ondervinden, wagen zeiknat ingeklapt in Frankrijk en in België, voor 1 nacht, weer opgezet en het bed was kurkdroog.
Waarschijnlijk is de binnentent van tentdoek zoals bij onze Holtkamper Cocoon. dat is tenslotte waterdicht. Maar bij onze Jametic hadden wij goedkoop afdekfolie van de action in de vw liggen voor het geval dat. Maar nog nooit nodig gehad. En bij de Cocoon de waterdichtheid ook nog niet kunnen testen. Maar ik geloof gewoon wat HK zegt.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: par op oktober 24, 2015, 09:14:41 pm
Nog even een vraag... Hoe klap je de wagen in als deze nat is? Dan worden de bedden en je andere spullen toch ook nat van zo'n druipende tent? Als je naar huis gaat is het niet zo'n probleem, maar als je 's avonds weer in het bedje moet slapen is het een ander verhaal natuurlijk.
Wij leggen voor de zekerheid een zeiltje in de slaaptent, en de ervaring leert dat bij een nat tentdoek ingeklapt de slaaptenten (tent zelf en de matrassen) toch droog zijn gebleven. Want bensi heeft met zijn CC Venezia hebben wij met onze CC Flexi. Voor mijn gevoel blijft de natte zijde van de binnenkant verwijderd, en de tent wordt zo ingeklapt dat nat op nat ligt. Het doek is verder stevig genoeg om de nattigheid er niet doorheen te drukken.

Succes met je zoektocht, is namelijk erg leuk. Wij van CC Flexi WC eend pleiten dan ook voor....  :#
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Drikusniet op oktober 24, 2015, 09:29:58 pm
De Odyssey en de Jametic klappen dusdanig  op dat de natte delen niet op de bedden komen. Alleen als je tijdens een enorme stortbui inpakt (wat we één keer op de laatste nacht hebben gedaan) wordt het bed heel licht vochtig op het uiteinde. Maar dat is natuurlijk erg uitzonderlijk.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: fransD op oktober 24, 2015, 11:18:42 pm
Wij hebben een Combi Camp die we met ons gezin met drie kinderen hebben gebruikt. Voor een kort verblijf (een of twee nachten) lieten we de kinderen op de 'plank' slapen, bleven we wat langer dan sliepen er in ieder geval twee in hun eigen tent en een bleef in de vouwwagen. Met drie kinderen op de plank was wel krap, maar met twee gaat het voor een nacht prima. Jullie kinderen zijn 7 en 11 en zullen dus al snel zelf in een bijzettentje willen en kunnen slapen. De pop-up tentjes, bv. van Decathlon, staan in no-time en zijn prima bruikbaar voor een trek-vakantie. Ik zou bij jullie keuze me dus niet al te veel laten leiden door het aantal slaapplaatsen.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: noggeenklapalleenkar op oktober 25, 2015, 12:04:36 pm
Ah OK, ik hoef me dus niet teveel zorgen te maken over nattigheid.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Yella op oktober 25, 2015, 02:57:36 pm
Ah OK, ik hoef me dus niet teveel zorgen te maken over nattigheid.
Inderdaad. En voor de zekerheid kun je altijd een pakje van de goedkope afdekfolie in de vw leggen. Voor het geval dat en je onrust weg te nemen.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: noggeenklapalleenkar op oktober 29, 2015, 05:20:05 pm
Vandaag wezen kijken bij de Vouwwagenspecialist in Boxtel. Aardige verkopers die ons rustig allerlei informatie hebben gegeven zonder direct op een aankoop aan te sturen.
De keuze ging tussen de Odyssee en de CC Flexi. Beide hebben zo hun pluspunten, bij de Odyssee heb je bijvoorbeeld de ramen in het dak van de voortent, de Flexi heeft geen haringen nodig bij de wagentent etc. Voor ons staat de Flexi nu op nummer 1. Vooral omdat de keuken niet direct van de wagen af hoeft bij 1 overnachting. Even de koelbox opzij en je hebt een opstapje naar het tweede bed.
Wat zijn die keukens trouwens zwaar zeg! Ik kook het liefste buiten dus dat wordt een setje wielen eronder of toch voor de Flexi zonder keuken kiezen en ons oude vertrouwde keukentje zelf onder de luifel opzetten. Maar dat is dan weer extra werk en dat wilden we eigenlijk niet.... Keuzes keuzes. Om het nog moeilijker te maken is er op dit moment een actie bij CC en krijg je 1000 euri korting. Dat is best wel veel, maar deze actie loopt maar tot a.s. zaterdag. Wat te doen, snel beslissen of toch maar even de tijd nemen om alles te laten bezinken (om dan toch dezelfde keuze te maken... ). Pffff.
Vanavond gaan we gelukkig naar de schouwburg, goede afleiding anders blijf je ermee bezig!
Titel: Re: De queeste
Bericht door: martijn82 op oktober 29, 2015, 06:08:48 pm
Wat wij gedaan hebben is ons hard en gevoel gevolgd en dat was de beste keuze. Mijn tip is ga als het lukt zaterdag terug is het gevoel het zelfde voor de cc dan  zou de keus voor mij niet moelijk zijn. Succes met de beslissing.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Yella op oktober 29, 2015, 06:37:00 pm
ERg lastig, maar laat je niet opjagen snel te kiezen voor 1000 euro voordeel. Want wellicht kun je dat voordeel met een beetje kletsen ook later nog voor elkaar krijgen. En je wilt er geen spijt van krijgen achteraf. Nu zit je nog een beetje op een rose wolk.
Als je beslist buiten wilt koken en niet met een keuken wilt slepen is het wellicht verstandiger om toch voor een andere wagen te kiezen. Wij zijn om die reden van de Jametic overgestapt naar een Cocoon. Dure keus, maar nog geen moment spijt van gehad. Keuken op de dissel onder de luifel. Buiten, maar toch ook onderdak. Aart Kok heeft ook een paar vergelijkbare modellen. En de Malawi en de Raclet Panama. Maar alles is ook een beetje afhankelijk met hoeveel personen je gaat kamperen. Maar alle modellen zijn uit te breiden met kindertentjes.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: par op oktober 29, 2015, 09:17:14 pm
Eens, laat je niet gek maken voor die 1000 euris. Aanbiedingen komen vaker voorbij! En voor de CC Flexi kan je ook wieltjes krijgen voor de keuken, wij hebben ze ook en ze staan in de webshop van Aart Kok voor 45 euro per twee klikkie doen (https://webshop.aartkok.nl/nl/keuken-wielen-set/). Dus altijd nog na te bestellen (de Tundra/Kavango/Kariba zijn in wezen dezelfde wagens, het model tent is anders).
Wij hebben 2 wielen (1 setje), het rijdt op zich prima maar je moet wel op en neer steken want de wieltjes zwenken niet zoals bij een Jamet. Het zijn wel fijne, grote wielen die niet snel wegzakken in drassige ondergrond. Het blijft ook met wielen niet onze hobby om met de keuken te gaan rijden, het blijft een zwaar kr*ng, maar het is zoveel beter als sjouwen.
En het voordeel van een "echte" keuken weegt op tegen het verplaatsen bij aankomst en vertrek. Het is zo gepiept.

Mocht je specifieke vragen hebben, gooi ze op het forum of stuur een pb als het te specifiek wordt. Wij antwoorden wel!

En niet meteen na de schouwburg weer op dit forum kijken....  :#
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Bea op oktober 30, 2015, 09:47:44 am
Wij hebben onze cc flexi comfort in het voorjaar ook met zo'n korting gekocht dus als je nog niet zeker bent moet je je zeker niet haasten.

Na een seizoen kamperen zijn we zeker nog erg tevreden over onze keuze.  We hebben de keuken er nog nooit afgedaan.  Het stoort ons helemaal niet daar binnen koken.  Je hebt voldoende ventilatie mogelijkheden. 

Onze kinderen 10 en 13jaar zijn juist erg blij dat ze ook in een echt bed kunnen slapen en willen helemaal niet in een eigen tentje.  We hebben zelf wel getwijfeld over dit aspect maar uiteindelijk maar gezwicht voor hun verlangen.  Indien dit toch nog een probleem wordt kan een klein tentje nog en ondertussen bespaart het inderdaad toch tijd.

Het meest tevreden zijn we van de luifel en het kuipzeil: maakt het kamperen een stuk aangenamer dan met de oude klapper.  Maar ook de keuken die direct klaar is, is een luxe.  Ik ben al aan het koken terwijl mijn man de haringen slaat.  Vroeger kookten we nooit zelf de eerste avond.

Titel: Re: De queeste
Bericht door: noggeenklapalleenkar op oktober 31, 2015, 01:54:34 pm
De queeste is voorbij, het ei is gelegd, het besluit genomen en de handtekening gezet. Het onvermijdelijke is gebeurt en volgend kampeerseizoen zullen wij ons officieel inwijden in het klappersgilde.
...
...
...
Oh, wat het geworden is? Nou dat is wel te raden denk ik. We hebben ons gevoel gevolgd en gekozen voor de Combi Camp Flexi Comfort.
Het is de standaard uitvoering met katoenen doek (ecru/groen) met als extra's het kuipgrondzeil, de vario luifel en het opbergschort (met al die vakjes). Verder is de wagen eigenlijk heel compleet, reservewiel, schokbrekers etc. zit er allemaal al standaard op.
We zijn er echt superblij mee en denken dat we van deze wagen de komende jaren heel veel schik gaan hebben. Ik verwacht dat we nu ook wat vaker in het voor/naseizoen eens een weekendje op pad gaan. Vaste spullen blijven erin, kleren in de auto, aanhaken en gaan! Tenminste, als het past in het drukke familieschema van sportclupjes etc. We gaan het beleven.
Grootste probleem is dat het nu eerst winter gaat worden en dat het dus nog een heeeeeeeeele tijd gaat duren voordat we de klapper echt gaan gebruiken. In ieder geval genoeg tijd om te bedenken of en wat er nog extra nodig is tov onze oude tent. Ik heb al een kort lijstje...
Wielen aan de keuken. @par bedankt voor de tip van Aart Kok, misschien kan ik ook zelf iets maken, het ziet er niet zo ingewikkeld uit en voor een paar euro koop je een stel stevige wielen. Ook een paar oprijblokjes om de wagen (wielen) waterpas te zetten, ook wel zelf te maken lijkt me en wat plankjes zagen voor onder de steunen. En dan nog een aantal kratjes/kisten op de kop tikken die in de bak passen voor alle zooi die mee moet en dat is het wel zo'n beetje denk ik. De rest kan overgeheveld worden uit onze huidige kampeeruitrusting.
Ik twijfel nog over een tempo 100 keuring. De plannen zijn nu zo dat we de komende jaren wel een paar keer door Duitsland gaan maar er staat nog niets vast.
Iedereen heel erg bedankt voor de adviezen en het meedenken/meeleven. Heb daar echt veel aan gehad (en natuurlijk ook aan alle andere info op dit forum).
Titel: Re: De queeste
Bericht door: noggeenklapalleenkar op oktober 31, 2015, 01:57:41 pm
Oh mijn nickname moet ik ook maar eens gaan aanpassen :)6]
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Krizz op oktober 31, 2015, 02:11:40 pm
Gefeliciteerd met je aankoop.... ga je veel plezier aan beleven.
Tempo100 vindt ik een aanrader als je regelmatig veel km's Door Duitsland maakt (zeker met een nieuwe VW ) keuring is eenmalig alleen mogen de banden niet te oud zijn.
Lekker de cruise control op 110-120 en de polizei  fahrt ruhig vorbei.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Yella op oktober 31, 2015, 03:16:25 pm
Gefeliciteerd. Wielen zijn inderdaad zelf te maken als je handig bent. Staat wel het een en ander beschreven op het forum. Ik had zelf iets gemaakt voor onze Jametic met blokwielen van de Action. Werkte prima. 2 stuks en kruien. Maar keuken blijft een onhandig ding. Oprijblokken, of bananen zoals ze ook wel worden genoemd kun je zelf maken. Ik heb ze gekocht, 2 stuks voor 17 euro met 2 kleine blokjes erbij om het wiel te blokkeren. wat kratten betreft, ik heb in onze Cocoon keuken bananendozen gebruikt. Erg stevige dozen en toch niet zulke dikke wanden als kratjes. En gratis te halen bij iedere supermarkt. Plankjes onder de pootjes kun je maken van kunststof. Hout wil gaan werken als het vochtig wordt. Of een paar van die Cara foots halen en eronder monteren. Teun heeft ze vrij voordelig. En kun je aan de steunpoten laten hangen als dat mogelijk is. Wij hebben de duurdere met stalen pen, vond het stukje plastic wel erg iel aandoen.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: martijn82 op oktober 31, 2015, 04:15:56 pm
Gefeliciteerd met jullie aankoop
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Gait op oktober 31, 2015, 06:55:21 pm
Gefeliciteerd met jullie aankoop en heel veel klapplezier!
Titel: Re: De queeste
Bericht door: par op oktober 31, 2015, 06:56:06 pm
Gefeliciteerd, wat een voortreffelijke keuze  :#. Wij wensen jullie heel veel kampeerplezier.
Bij ons zaten er trouwens plankjes voor onder de steunen bij aflevering gewoon erbij.
Wacht met kopen van kratjes tot je de wagen hebt kun je de hoogte goed opmeten, doordat de lattenbodem in tweeën is passen niet alle kratjes overal.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: noggeenklapalleenkar op oktober 31, 2015, 08:37:29 pm

Gefeliciteerd, wat een voortreffelijke keuze  :#. Wij wensen jullie heel veel kampeerplezier.
Bij ons zaten er trouwens plankjes voor onder de steunen bij aflevering gewoon erbij.
Wacht met kopen van kratjes tot je de wagen hebt kun je de hoogte goed opmeten, doordat de lattenbodem in tweeën is passen niet alle kratjes overal.
Haha, kan me voorstellen dat je onze keuze kan waarderen :)6]. Zal inderdaad goed de hoogte opmeten, heel hoog is de laadruimte niet maar vond het overdreven om de XL te kiezen. Het totale volume is meer dan onze aanhanger nu is en de tent/stoelen/(deel) keukenspullen hoeft er niet in. Dat hangt nl. al aan of op de klapper.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: olaf op oktober 31, 2015, 11:14:34 pm
Proficiat met de aanschaf van jullie klapper.

Heel heel veel plezier gewenst. Natuurlijk willen we jullie klapper graag tijdens het voorjaarsklapweekend komen bewonderen :#
Titel: Re: De queeste
Bericht door: noggeenklapalleenkar op november 01, 2015, 11:28:04 am

Proficiat met de aanschaf van jullie klapper.

Heel heel veel plezier gewenst. Natuurlijk willen we jullie klapper graag tijdens het voorjaarsklapweekend komen bewonderen :#

Ik weet niet of dat zo'n goed idee is, straks krijgen we nog spijt als we tussen al dat moois staan :)6] Zal het hier eens in de groep gooien.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: olaf op november 01, 2015, 02:24:14 pm

Ik weet niet of dat zo'n goed idee is, straks krijgen we nog spijt als we tussen al dat moois staan :)6] Zal het hier eens in de groep gooien.
ik denk dat de meesten jaloers op jullie zullen zijn
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Bea op november 01, 2015, 04:38:44 pm
Proficiat!  Ik ben er zeker van dat hij god zal bevallen :#

Nu is het uitkijken naar jullie eerste gebruikers ervaring :)
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Jootje1710 op november 01, 2015, 05:33:07 pm
Proficiat met jullie vouwwagen.

Tijdens het voorjaarsklapweekend kun je je nieuwe aanwinst trots komen showen, ondertussen allerlei leuke ideetjes opdoende   :J :J
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Marjootje op november 01, 2015, 06:11:28 pm
Gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst!! :J
Titel: Re: De queeste
Bericht door: KlapJoeri op november 01, 2015, 10:07:41 pm
Ik ben er zeker van dat hij god zal bevallen :#

Het is dan ook een Goddelijke klapper!!  :# :# :#
Titel: Re: De queeste
Bericht door: Bea op november 02, 2015, 10:37:49 pm
 
Het is dan ook een Goddelijke klapper!!  :# :# :#


 WW WW WW ::)

Eén van mijn betere typfouten :O :O
Titel: Re: De queeste
Bericht door: CJ-Petra op november 03, 2015, 08:09:10 am
Gefeliciteerd met jullie klapper! Heel veel plezier ermee, al zal je nog even geduld moeten opbrengen.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: noggeenklapalleenkar op november 03, 2015, 05:12:12 pm
Ja het wordt even doorbijten straks. Tot na de feestdagen gaat het wel maar van januari tot het voorjaar duurt normaal al zo lang en nu helemaal natuurlijk. En de verwachtingen worden steeds hoger, zeker omdat de deskundigen het hier al over een goddelijke wagen hebben.
Titel: Re: De queeste
Bericht door: noggeenklapalleenkar op november 17, 2015, 05:16:51 pm
nog 8 nachtjes...
Titel: Re: De queeste
Bericht door: noggeenklapalleenkar op november 21, 2015, 08:51:27 am
En nu nog maar 4 nachtjes wachten tot we 'm mogen ophalen (en meteen moeten stallen :)53])...
Voor de gemoedsrust toch ook maar een verzekering afgesloten inclusief het dan verplichte slot.
Eigenlijk vind ik het niet nodig, wat is nu de kans dat je wagen gestolen wordt? Maar het zou toch wel heel zuur zijn als er meteen al iets zou gebeuren. En nu hoef ik me daar (door middel van een kleine donatie aan de verzekeraar) geen zorgen over te maken. Grappig trouwens dat de premie voor de 'all risk' verzekering gelijk was aan die van alleen diefstal. Klappers zijn blijkbaar voorzichtige mensen die niet veel claimen :)39]
Titel: Re: De queeste
Bericht door: noggeenklapalleenkar op december 02, 2015, 02:00:18 pm
Hier gaat het verder...
http://www.vouwwagenclub.info/forum/index.php?topic=17412.msg232110
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal