Vouwwagenclub.info

(Openbaar)Kamperen => Reizen => Frankrijk => Topic gestart door: JSC op april 19, 2016, 09:00:16 am

Titel: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: JSC op april 19, 2016, 09:00:16 am
Hoi! Graag jullie advies. Wij gaan met het gezin voor het eerst in de meivakantie een eind van huis. Om precies te zijn: Zuid-Frankrijk. Zeg rond de 1200 km rijden vanaf onze woonplaats. We hebben drie vrij jonge kinderen (jongste is 4, oudste is 6) en ik vind het best wel spannend.
Wat ik graag wil weten:
1) is het realistisch om te denken dat je zo'n 600 km per dag gaat rijden? Dus de reis letterlijk in tweeën knippen? We zullen natuurlijk ook stops moeten maken maar zijn niet van de lange pauzes. Eten nemen we bijvoorbeeld mee, maar gaan wel telkens even pauzeren om de benen te strekken, even voetballen, dat soort dingen.
2) zouden jullie een einddoel van tevoren vastleggen door een camping uit te kiezen langs de route? Alternatief is op de bonnefooi.
3) is het aan te raden om met een jong gezin in de vouwwagen te slapen, waarbij onze oudste op haar luchtbed in het gangpad ligt? We hebben een Jamet. Of is het veel praktischer gebleken om een stacaravan of chaletje te huren voor 1 nachtje? Ik heb al wel bedacht dat een camping wel beter is dan een hotel. Kinderen zullen druk zijn en dan voel ik mij heel ongemakkelijk in een hotel, waar ze waarschijnlijk ook niet even kunnen spelen.

Alvast heel erg bedankt voor het meedenken.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: blurayfreak op april 19, 2016, 09:06:24 am
600 km is een eitje als je wat stops inlast om de benen te strekken en eten en te drinken,en de kids er even uit is het goed te doen
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Drikusniet op april 19, 2016, 09:32:34 am
Ik weet niet waar je langs rijdt, maar 600 km is in principe prima te doen. Als je echter ook ver door de bergen moet, hou er dan rekening mee dat dat veel meer tijd in beslag neemt als snelweg.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: sannie75 op april 19, 2016, 09:55:26 am
Wat betreft drukte hoef je geen camping te bespreken,  is overal wel plek. Ik zou dan ook geen camping vastleggen,  stel dat je veel file hebt onderweg dan moet je nog een heel eind of andersom als het super vlot gaat en je wil eigenlijk nog wel ff iets verder is het ook jammer als je iets vastgelegd hebt.

 Of jullie het handig vinden om in de vouwwagen te overnachten kan je alleen maar zelf bepalen.  Wij doen het wel,  desnoods met 3 kids op het tweede bed.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: nikkel1964 op april 19, 2016, 12:10:01 pm
Hou er wèl rekening mee dat veel (doorgangs)campings nog niet open zijn in de meivakantie (of dan nèt open gaan)... Twee jaar terug leverde dit een zeer frustrerende ervaring op bij het zoeken naar een overnachtingscamping... Lijkt me dus wel goed dat voor te bereiden en niet op de bonnefooi te gaan.

Als je via Dyon reist heb ik wel een tip voor een geopende doorgangscamping.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Erlief op april 19, 2016, 12:20:34 pm
600 km per dag is heel goed te doen, ik probeer de eerste dag het grootste deel te rijden, zodat de tweede dag wat korter is. Ik heb zelf kinderen in dezelfde leeftijd en mijn ervaring is dat een korte pauze er nooit inzit, voordat iedereen alleen al geplast heeft ben je een kwartier verder. drankje, en wat lekkers en wat bewegen, hoppa 30 minuten ::)
Maar daar hou ik dan gewoon rekening mee, een keer minder vaak maar wel langer stoppen.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Rietta_P op april 19, 2016, 12:29:26 pm
Ik ben zelf pas een keer zo ver weg op vakantie geweest met de auto (en dat was toen ook zonder vouwwagen), dus heel veel ervaring heb ik niet. Maar wij hadden toen een overnachtingshotel geboekt, dus we moesten daar stoppen. En we "gingen" eigenlijk wel heel lekker, dus waren op zich niet aan stoppen toe, maar ja, we hadden geboekt dus we moesten wel. De volgende dag hoefden we nog maar 3 uurtjes te rijden, dus zo gingen wij de auto in, met de kinderen en ja hoor... file file file file dus die "maar" 3 uurtjes werd een uur of 6 minimaal. Zware tegenvaller dus.

Mijn tip: oriënteer je op wat overnachtingscampings langs je route zodat je weet welke open zijn en kijk onderweg hoe het gaat en hoe zat iedereen het is. Ik zou dan ook overnachten in mijn vouwwagen, je hebt dat ding niet voor jan met de korte achternaam meegenomen (tenzij het heeeeel veel opzetwerk is).
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Jerome op april 19, 2016, 12:57:40 pm
Een andere mogelijkheid is om s'nachts te vertrekken. Dan is het zelfs mogelijk om het in 1 dag te doen.
In het verleden, nog in het tent tijdperk hebben we dat altijd gedaan. Met de vouwwagen zijn we zo ook begonnen. Maar tegenwoordig delen we de reis op. En ook voor 1 nacht zetten we de vouwwagen op.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: par op april 19, 2016, 01:55:00 pm
De ervaring met onze dochter was dat ze de tweede dag het reizen een stuk minder leuk vond. Wij plannen als het nodig is de grootste slag dan ook de eerste dag, zodat we daarna minder ver hoeven.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Exode op april 19, 2016, 01:55:43 pm
Wij gaan dat komende zomer ook doen maar dan met 1 kind van dan 2,5 jaar. Wij willen de eerste dag zover mogelijk rijden, dag 2 ben je er mijn inziens klaar mee...We rijden dag 1 800 kilometer en moeten de dag erna nog zo'n 2,5 uur rijden.

Wat wij gaan doen:
- We rijden op een dinsdag weg.
- Vertrekken om 04:00, starten auto etc en verhuizen dan onze zoon van bed naar auto en rijden meteen weg. Hopelijk gaat dat smooth en anders valt ie vanzelf weer in slaap in de auto.
- We willen tot het ontbijt rijden, met 1 x wisselen van bestuurder. Hopelijk hebben we er dan rond de 400 km opzitten. Uitgebreid stoppen, benen strekken, eten, drinken, spelen etc.
- 2 uur rijden  en dan weer uitgebreid stoppen voor de lunch.
- Hebben jullie niets aan, sorry, na de lunch rijden tijdens middagslaap.

Als alles perfect gaat, zijn we rond 15:00 op onze slaapstop. Zo niet, dan wordt het later. Wij slapen in een B&B met speeltuin, zwembad en minicamping zodat de kleine lekker kan ravotten en wij de vouwwagen ingepakt en al op het parkeerterrein kunnen zetten. Avondeten doen we ook in de B&B is al gereserveerd.

We hebben een doel maar als het anders loopt, dan is het zo. Je weet nooit wat er onderweg gebeurt en hoe onze zoon het gaat doen in de auto. Wie weet gaat het zo voorspoedig dat we gewoon in 1x doorrijden maar daar gaan we niet vanuit. De camping waar we uiteindelijk heengaan, is vrij de avond daarvoor dus als we 1 dag eerder aankomen is dat geen probleem. We vertrekken bewust om 04:00 omdat het dan nog echt donker is zodat het slapen van die kleine man de grootste kans heeft, hij valt sowieso makkelijk in slaap in de auto. Mijn ouders deden dat vroeger ook zo met 3 kinderen. Wij werden in pj overgeladen van bed naar auto.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: vic36shorty op april 19, 2016, 02:01:39 pm
Wij zijn afgelopen zomer naar zuid spanje gereden per dag ongeveer 500km lekker rustig aan we hebben er 5 dagen over gedaan dus zuid Frankrijk is makkelijk te doen onze dochter vond het prachtig in de camper van opa en oma hahahaha
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Paulvh op april 19, 2016, 03:17:28 pm
Mijn ervaringen met 3 kinderen toen in de leeftijd ( 7 en 10) is dat een rit van ongeveer 9 a 10 uur ( pauzes meegerekend) goed te doen is mits ze de nodige afleiding hebben.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Kookaburra op april 19, 2016, 03:22:38 pm
Of je tolwegen rijdt of mijdt is ook bepalend voor het algemeen welbevinden in de auto.
Titel: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Theu op april 19, 2016, 06:12:17 pm
Tot 2 jaar geleden deden wij het ook in 1 dag. 2 jaar geleden reden we dag 1 zo'n 700 km en na een overnachting in een B&B de 2e dag nog een 200 km waardoor we lekker op tijd op de camping waren. Afgelopen jaar waren we veel dichter bij huis en hebben we het in 1 dag gereden. Dit jaar gaan we naar de Ardennen.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: shoppie op april 19, 2016, 06:46:42 pm
Mijn voorkeur zou zijn dag 1 op tijd vertrekken 5,6,7 uur in de ochtend. Dan met tussenstops rond de 750-800 km rijden. Voor dag 1 wel een logeer adres vastleggen (dan is het minder belangrijk om heel vroeg te arriveren op de camping/ logeer adres) omdat je dan toch al een plekje hebt. Ook als het wat tegen zit.
Gemiddeld haal je met tussenstops rond de 70-75 km per uur (misschien 80) dus al met al zo'n 10-11 uur reizen als je een beetje op tijd weg gaat heb je nog lekker de avond om een beetje bij te komen. En hoeft je de volgende dag nog maar 1 tussen stop en ben je daarna op de camping. Op de camping eerst de slaaptent opzetten en de koelbox aan voor  W: bier (pas na het volledig opzetten van de vouwwagen nuttigen  :J) dan zwemmen en in de avond (als het wat koeler is) de rest netjes opzetten en afmaken.

Overnachten in je eigen wagen of op een logeer adres dat hangt ervan af of je redelijk snel het slaapgedeelte op kan zetten. Voor beide is wat te zeggen.

Heb je al eens rond geneusd op het forum van Camping-Frankrijk.nl ? daar staan ook veel tips op (ook voor BenB en hotel met zwembad voor tussenstop) als je daar even de zoekfunctie gebruikt.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: sanneman op april 19, 2016, 07:18:35 pm
Ook hier de verdeling eerste dag langer stuk, tweede dag het laatste kleine stukje. Afleiding in de auto is van belang met kids (in ons geval drie kids: 7, 3 en 3). De oudste was blij met alleen kleine kadootjes, met drie kids zijn we gezwicht voor schermpjes).
Vertrek tussen 4 en 5, tweede dag alles in vakantie-modus!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Drees op april 19, 2016, 09:53:04 pm
Nog een paar tips: snoepzakje voor beide kids. Werkt heel goed op moeilijke momenten  :P Verder kochten wij vaak raamstickers voor ze en kleine kadootjes. Cd met meezingliedjes en dan met z'n allen meezingen. Even voetballen tussendoor is ook een aanrader.. Tja, eigenlijk gewoon heel relaxed doen, onderweg zijn is ook vakantie.

Toen de kinderen kleiner waren hadden we een tent, dat was voor 1 nachtje niet te doen. Wij zochten toen een hotelletje met zwembad of speeltuintje en eetgelegenheid, zodat we niet meer weg hoefden. Met de vouwwagen moet je dan ook een parkeerplaats hebben die redelijk veilig is. Nu, met de vouwwagen, slapen we ook voor in nachtje op de camping. Iedereen in de vouwwagen. Het is krap, maar het gaat prima. Ook wij rijden de eerste dag rond 5 uur in de ochtend weg en rijden dan ongeveer 800 of 900 kilometer. De tweede dag ben je toch altijd veel later weg en het is fijn om vroeg op je bestemming aan te komen. Dan kun je rustig de boel opzetten zonder dat iedereen doodmoe is.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Paulvh op april 19, 2016, 10:00:03 pm
Nog een paar tips: snoepzakje voor beide kids. Werkt heel goed op moeilijke momenten  :P Verder kochten wij vaak raamstickers voor ze en kleine kadootjes. Cd met meezingliedjes en dan met z'n allen meezingen.
Klopt maar met cd's bezint er men begint. De rit vanaf Den Helder naar de camping in de Auvergne (toen zonder klapper) de hele tijd One Direction om mijn arm oren gehad. ::) ::) Gelukkig de bestemming toch bereikt ondanks ohne direction  :#
Trouwens een goedkoop dvd setje voor in de auto werkt ook uitstekend.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: PenH op april 19, 2016, 10:00:32 pm
Wij doen ook de eerste dag het langste stuk zo'n 800km. Je kunt vanaf huis wat vroeger vertrekken. De tweede dag hoef je dan niet zo vroeg weg en je bent lekker op tijd op de camping om rustig alles op te zetten en de camping te verkennen.
Bedenk of je onderweg na een (lange) dag rijden nog puf hebt om de boel op te zetten voor de overnachting (en de volgende ochtend weer inklappen). Wij gingen tot nu toe met de tent en voor ons was dit geen optie...
In Frankrijk zijn ook een heleboel B&B's (Chambre d'Hotes) waar je heel goed terecht kunt. Via www.frankrijkonderweg.nl kun je makkelijk op de kaart zoeken. Kijk op de kaart tot waar je ongeveer wilt rijden en kijk vervolgens of er iets van je gading bij zit. Voordeel is dat je bijna niets hoeft uit te pakken, ontbijtje staat klaar en hup je bent weer onderweg.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Goolse Klapper op april 19, 2016, 10:30:13 pm
Onze vakantie brengen wij ook meestal in zuid Frankrijk door. Wij rijden de eerste dag ongeveer 800 kilometer en pakken dan een hotel of camping, ligt een beetje aan het weer. Op dag 1 vertrekken we rond 4:00 in de ochtend. Op dag 2 rijden we dan rond 8:00 weg en zijn we meestal begin van de middag op onze vakantiebestemming. Wij kiezen er voor om de eerste dag het grootste stuk te rijden omdat op de tweede dag ook de vouwwagen nog opgezet moet worden, en ik weet uit ervaring dat het er niet gezelliger op wordt als je dat moet doen als je oververmoeit bent :#
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: linda75 op april 20, 2016, 12:15:57 am
hier ook altijd de eerste dag de langste afstand. en wij rijden sinds jaren snachs.. ideaal. kindjes slapen pappa en mama rijden om en om. en op de camping even om en om de oogjes dicht en de dag van aankomst gewoon lekker samen met de kindjes om 20 uur of 21 uur naar bed..nu zijn onze kids groter en weten niet beter... en rijden we dus altijd in een keer door
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: FriedelP op april 20, 2016, 09:24:51 am
Misschien gaan we dit jaar ook in twee dagen doen, tot aan de Pyreneeën dan. Maar vorige jaren hebben we vaak een 900 km in één dag gedaan. Vaak langs alternatieve routes in plaats van tolwegen. Voor dat we de vouwwagen hadden tot 12 uur onderweg geweest met twee kleuters in de auto zonder dat dit echt een probleem is geweest. Kinderen die wat fantasie hebben, maken het voor elkaar al snel erg boeiend in de auto, en als dat uitzonderlijk toch niet lukt, hebben we nog een bende autospelletjes achter de hand.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Yona op april 20, 2016, 09:40:38 am
Voorgaande jaren reden we afstanden tussen de 1050 en ruim 1400 km totaal.
We rijden de eerste dag de meeste km zodat de laatste dag nog tussen de 300 en 500 km moesten rijden.
Kinderen vermaakte zich altijd wel anders gewoon een extra tussen stop broodje ect. Ze zijn nu 7 en 9 jaar
Meestal hebben we altijd een kleine attentie bij ons waar ze zich dan verder in de auto mee kunnen vermaken.
Dit jaar magnetic metal balls en wat nieuwe stipboeken.

Dit jaar alleen voor het eerst met de vouwwagen dus rijden er wat langer over. Eerste dag 957 km en de tweede dag 431 km.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Exode op april 20, 2016, 09:42:21 am
Wij hebben ook de rustplaatsen in onze route staan trouwens, wel zo fijn om een rustplaats te hebben waar je ruimte hebt om te lopen, voetballen en het liefst met speeltuin. Wij nemen een wat minder toeristische route vanaf Parijs de A20 naar beneden daar zijn wat minder rustplaatsen hebben we al ontdekt.
Leuk om te lezen dat veel van jullie het deden/doen zoals wij dus van plan zijn, niet zo gek bedacht gelukkig. Wij ontbijten op dag 2 bij de B&B en rijden dan op ons gemak weg. Wij zien dat al als onderdeel van de vakantie. Zonder kind reden we zo snel mogelijk altijd maar nu kan dat gewoon niet. 's nachts rijden overigens ook niet, mijn vrouw is nachtblind...
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Enidan76 op april 20, 2016, 09:43:35 am
Het is misschien verstandig om de eerste dag het verste te reizen. De volgende dag heb je dan een wat kortere rit. Ook fijn als je op tijd op de camping aankomt. Dan kun je rustig de boel opzetten.
Er is een boekje campings onderweg. Deze campings liggen allemaal op korte afstand van de snelweg. Of alle campings onderweg al open zijn dat weet ik niet. Staat vast in het boekje erbij en anders kun je zo bellen.
Wat wij altijd deden was aan de hand van de kaart kijken tot hoe ver wij dachten te komen en daarvoor en daarna enkele campings al uitzoeken in campings onderweg.
En is er geen camping open dan is een formule 1 achtig hotel altijd nog een oplossing.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Bea op april 20, 2016, 10:49:57 am
Wij zijn er van terug gekomen om heel vroeg te vertrekken.  Nu staan we gewoon iets vroeger op maar niet meer om 4 uur.  Je bent dan wel vroeg op je bestemming maar wel heel moe en zo hadden we ook niet veel aan die zogezegd gewonnen tijd. Onze kinderen sliepen toch niet veel dus dat bood geen voordeel, wel kleedde ik hen pas om bij de eerste stop dat maakte dat zij zo lang mogelijk thuis in hun bed bleven: minder gedoe en rustig klaarmaken.  Zij uitgerust en geen slecht humeur!
 Ik heb onze kinderen altijd goed kunnen bezighouden met luisterverhaaltjes (doen we nu nog steeds en is voor ons eigenlijk ook wel fijn), kleine cadeautjes, spelletjes en zeker als ze klein waren heel veel zingen.  DVD's doen we ook wel maar enkel op autostrade en niet te lang: meer kans op wagenziekte bij ons.  Zo konden we eigenlijk altijd heel goed doorrijden maar daar verschillen kinderen ook wel in.  Als de jongste bv nog s'nachts een pamper draagt deed ik die voor onderweg nog een pamperbroekje aan: dat bespaart toch wat stress als ze toch te plots moeten plassen (al stopten we uiteraard daar ook wel voor).

Het voordeel van al te kamperen voor 1 nacht is dat de kinderen wel al wennen aan het slapen in de tent.  We nemen dan vaak dezelfde camping op heen en terug dan voelt dat vertrouwd en als we lang gaan blijven we soms 2 nachten. 
We hebben ook al formule 1 achtig gedaan en dat is zeker goed als je echt laat toekomt.  De eerste dag altijd de meeste kilometers, tenzij op terugweg dan andersom.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: FriedelP op april 20, 2016, 11:03:08 am
Op de terugweg zou ik ook de eerste dag de meeste km doen. Lijkt me ook handig op een redelijk vroeg uur thuis te komen. Dan kan je in alle rust nog de vouwwagen open zetten en er uithalen wat dient uitgehaald te worden. Zeker als ze nat is moeten opgebroken worden is dat nuttig om het zeil zo terug wat te laten recupereren. Daar heb ik veel minder zin in als we laat thuis komen.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Paulvh op april 20, 2016, 11:26:30 am
Op de terugweg zou ik ook de eerste dag de meeste km doen. Lijkt me ook handig op een redelijk vroeg uur thuis te komen. Dan kan je in alle rust nog de vouwwagen open zetten en er uithalen wat dient uitgehaald te worden. Zeker als ze nat is moeten opgebroken worden is dat nuttig om het zeil zo terug wat te laten recupereren. Daar heb ik veel minder zin in als we laat thuis komen.
Met mijn planning kijk ik niet zo direct naar het aantal km's maar naar de reistijd. Om vanuit de kop van NH naar Maastricht richting Nancy is qua afstand korter dan dat wat ik de tweede dag aan km's moet rijden. Maar in Ned met een snelheid van max 90 Km ben je redelijk lang aan het sturen de tweede dag vanaf BB te Frouard naar de camping daar kan ik met een gangetje van max 130km rijden. De werkelijke snelheden liggen lager maar 1e dag rij ik pakweg 580 km en de tweede zit ik over de 600 km.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: PenH op april 20, 2016, 11:52:30 am
Op de terugweg zou ik ook de eerste dag de meeste km doen. Lijkt me ook handig op een redelijk vroeg uur thuis te komen. Dan kan je in alle rust nog de vouwwagen open zetten en er uithalen wat dient uitgehaald te worden. Zeker als ze nat is moeten opgebroken worden is dat nuttig om het zeil zo terug wat te laten recupereren. Daar heb ik veel minder zin in als we laat thuis komen.
De terugweg doen wij eigenlijk altijd in 1 keer. In de ochtend rustig inpakken, tent laten drogen, grondzeil schoonmaken etc. Kinderen kunnen dan nog spelen en hun energie kwijt. Als alles in de auto/kar zit nog even een plons in het zwembad, een broodje en dan op pad. In de avond vallen de kinderen wel in slaap en hoef je ook niet meer te stoppen, het laatste stuk gaat dan lekker snel omdat er ook bijna geen verkeer meer is. We zijn meestal rond 1-2 uur s' nachts thuis en kruipen dan direct ons bedje in. De volgende dag pakken we uit en gaat de wasmachine overuren draaien.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Spiegelbeeld op april 20, 2016, 12:11:42 pm
600 km/uur is zeer makkelijk te doen, je moet bijna je best gaan doen om niet veel meer te rijden.
Plek zat in deze periode, reserveren is echt niet nodig.
slapen in gangpad is prima te doen, voor een nachtje, zeker.

Tip: DVD's aan de hoofdsteunen, paar leuke films en je bent weer paar uur verder.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: FriedelP op april 20, 2016, 12:19:13 pm
600 km/uur is zeer makkelijk te doen
,

Zo snel kan mijn wagen helaas niet  :H
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: astridG op april 20, 2016, 01:38:49 pm
Mijn tips:
- niet extra vroeg vertrekken, dat ontregelt iedereen teveel
- bereid de kinderen goed voor, zeg dat jullie heeeeeel lang in de auto moeten zitten, misschien wel de hele dag (kan het alleen maar meevallen)
- zorg voor kleine kadootjes, luister cd-tjes en evt een dvdspeler (met koptelefoons)
- eet gezonde snackjes zoals worteltjes en tomaatjes, niet teveel snoep of zoete drankjes
- de eerste dag de meeste kilometers maken, de tweede dag hebben de kinderen er vaak geen zin meer in
- zorg voor alternatieven, als het de hele weg giet van de regen, zorg dan dat je een lijst van b.v. b&b hotels of ibis budget hotels bij de hand hebt (kijk ook bij camping-franrijk.nl, hotels langs de snelweg)
- wees flexibel, b.v. in geval van continu regen wil je de tijd misschien benutten met zo lang mogelijk doorrijden, bij prachtig weer wil je daar misschien al eerder van genieten
Voor de terugreis:
- ook hier weer, wees flexibel, hou het weerbericht in de gaten en vertrek desnoods eerder als er veel regen voorspeld wordt, zodat je alles wel droog kan inpakken
- zorg ook hier weer voor een lijst met allerlei overnachtingsmogelijkheden op diverse afstanden vanaf je vertrekpunt
Algemeen;
- bedenk dat het meivakantie is, verheug je niet al te zeer op mooi weer, want dat is zeker niet gegarandeerd, zelfs niet in zuid frankrijk (wij hebben wel eens in noord italie door de sneeuwbuien gereden in de meivakantie)
Fijne vakantie!
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Gait op april 20, 2016, 08:26:47 pm
In de tijd voor de navigatie gaf ik altijd de route aan op de kaart en maakte een boekwerk met plaatsen en bijzonderheden onderweg. De kinderen vonden dat erg leuk en 'reden' zo mee met pa en ma. Ze gaven zelfs aanwijzingen onderweg over de route
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Erlief op april 21, 2016, 12:19:22 pm
Mijn tips:
- niet extra vroeg vertrekken, dat ontregelt iedereen teveel

Ja vakantie ontregelt toch wel iedereen, dat is toch ook een deel van het doel!? Even uit de dagelijkse sleur. 
Een argument om wél vroeg te vertrekken heb ik nog gemist. Als we de vouwwagen onderweg opzetten, wil ik niet veel later dan 4-5 uur 's middags op een camping zijn. Door vroeg te vertrekken kun je wel het maximaal aantal uren sturen. Dat is dan weer een voordeel.

Bij ons vallen ze trouwens niet meer in slaap, want ze stuiteren van de vakantie spanning. Zoon 2 vroeg het pas weer: 'papa, gaan we dit jaar weer midden in de nacht op vakantie?"  En je omzeilt in NLD wat File stress.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: JSC op april 22, 2016, 08:17:40 am
Ontzettend bedankt voor alle adviezen en ervaringen. Daar heb ik veel aan! Wij zijn vorig jaar (toen nog zonder vw) om 04:00 uur 's ochtends vertrokken en onze kinderen vielen toen ook niet meer in slaap. Uiteindelijk waren we allemaal gebroken toen we aan het einde van de dag op de plaats van bestemming aankwamen. Daarom ben ik nu wat huiverig om weer zo vroeg te vertrekken, alhoewel je dan al lekker ver op weg bent op het moment dat het een uur of 8 is...  Ik ga er nog eens over nadenken.

Ik ga inderdaad wat alternatieven bij elkaar zoeken qua overnachtingsplekken. Met een beetje pech gaat het in elk geval op onze heenreis voor een groot deel van de route regenen. Verder denk ik dat het een goed idee is om van zaterdag een lange reisdag te maken zodat we zondag al bijtijds op de camping zijn.

Mocht iemand nog tips hebben van een fijne B&B op zo'n 700-800 km van Utrecht (via Luxemburg) naar de Provence dan hoor ik het graag.

Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Drees op april 22, 2016, 08:41:25 am
Wij vertrekken om vijf uur, slapen dan tot half vijf en ontbijten in de auto. Ik ga dan zelf rond 21 uur naar bed en dan slaap ik nog een uurtje of 8. Onze kinderen sliepen ook nooit meer in de auto, veel te blij om op vakantie te gaan, maar vermaakten zich wel goed in de auto. Om half vier of vier uur zijn we meestal wel op de overnachtingsplek, dus dan is er nog tijd genoeg om te spelen/zwemmen, eten en vroeg te gaan slapen.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: herrwillem op april 22, 2016, 08:48:53 am

Mocht iemand nog tips hebben van een fijne B&B op zo'n 700-800 km van Utrecht (via Luxemburg) naar de Provence dan hoor ik het graag.


Chateau Igny, is van vrienden van mij..prachtige B&B, moest je hier voor gaan doe ze zeker de groeten van mij..
http://www.ignychateau.com (http://www.ignychateau.com)
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: kph op april 22, 2016, 11:30:29 am
Wij hebben vorig jaar voor het eerst gekampeerd met onze vouwwagen (in Spanje, nabij Girona). Hier ook 3 kleine kinderen (6,4 en 2). Wij hebben op 1 camping overnacht nabij Orange (F). Dus wij hebben ook maar 1 tussenstop gehad. Die camping hadden we niet van tevoren geboekt, maar wij waren net begin juli voor alle drukte uit dus we hebben de gok gewaagd. Op de terugweg een hotel in Dijon gepakt (wel geboekt). Dat was zo heerlijk dat we nu alleen nog maar hotelletjes, B&B's pakken als tussenovernachting!!!

Fijne vakantie!

Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: momasa op april 22, 2016, 03:14:24 pm
Wij vertrekken meestal rond 04.00 's ochtends en eigenlijk altijd op zondag. Scheelt zoveel vrachtauto's en ander verkeer. Meestal hebben wij een camping rond de duizend kilometer vanaf huis. (Kop van Noord-Holland ) Wij zijn dan meestal rond 16.00 op de plek van bestemming. De kinderen hebben hier geen problemen mee. Mijn man en ik rijden allebei en we stoppen regelmatig. De eerste avond dan maar iets eerder naar bed en dan zijn we de volgende dag weer fris en fruitig. Als de eindbestemming verder ligt dan 1000 km vertrekken wij later en dan rijden wij de eerste dag zo'n 800 km en pakken we een hotelletje. De volgende dag kunnen we dan op ons gemak het restje rijden.

Verstuurd vanaf mijn Lenovo B8000-F met Tapatalk

Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: litwa op april 22, 2016, 04:55:06 pm
Wij doen er altijd een dagje langer over. We vertrekken om 09:00 uur en zijn dan om ongeveer 15:00 uur 15:30 (op het gemakje lunchen e.d.) op een camping nabij Nancy. Tentje uitklappen, tafel en stoeltjes buiten, flesjes wijn op tafel en wij hebben vakantie. Volgende dag het zelfde recept tot aan Valance en dag 3 naar de uiteindelijke bestemming. Wij hebben van af dag 1 geen haast.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Jon op april 22, 2016, 05:27:36 pm
Wij hebben geen kinderen, maar ook zonder die last  :zw rijden we nooit meer dan circa 700 kilometer in één keer. We vertrekken rond 9 uur en nemen ruim de tijd voor een lunch onderweg. Bij elke tankbeurt(lpg dus wat minder brandstof) rustig een espresso'tje. Vroeger knalden we hoppa 1200 km ineens, maar dat hebben we afgeleerd. Nergens goed voor, je komt kapot aan op je vakantieplek en de dag erna heb je niets bij te zetten. Een beetje zoals litwa dus.
Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: PenH op april 22, 2016, 06:29:30 pm
Mocht iemand nog tips hebben van een fijne B&B op zo'n 700-800 km van Utrecht (via Luxemburg) naar de Provence dan hoor ik het graag.
Wij wilden naar deze maar die zat toen helaas vol: http://www.lafermette.org/
Uiteindelijk kwamen we hier terecht, deze vond ik achteraf net te ver van de snelweg maar wel supervriendelijke mensen (ontbijt bij hun in de woonkamer!) en een lekkere pizzabakker bij de camping in de buurt:
http://www.chaumois.com

Titel: Re: Advies gevraagd over onze eerste verre trip met de vw
Bericht door: Paulvh op april 22, 2016, 07:38:15 pm
Start vanaf  Den Helder om half 7 rij ik tot aan Frouard (aankomst ong 15:00uur) neem daar een bb hotel aan de snelweg. Een beetje optijd naar bed. De volgende dag om ongv 3:00/ 3:30 vertrek en aankomst om ong half 12 a 12:00 uur op camping. Dus voordat het top hitte is. En dan zijn we om ongv half 2 klaar, kids in het zwembad paps lekker luieren en zo en dan ook een plons. 'S avonds tradioneel uit eten.
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal