In Zweden kost zeekreeft niet zo veel. Dus men neme 2 diepvrieskreeften (ca 400gr) en een grote pan/ dutch oven. Laten ontdooien en opwarmen op/in een vuurtje (Cobb werkt ook goed). Naar believen groente en brood erbij. Smullen maar. Duurt bij ons circa 3 kwartier voor het klaar is.
klinkt goed, heb nog nooit zeekreeft op maar ik hou wel van schaaldieren, even voor mijn beeldvorming kook je ze in water of bak je ze in eigen vocht? Je recept is wat summier :P
Je kookt ze in eigen water (dwz dat wat in de zak zit) aangevuld met gewoon water tot ze voldoende onder liggen om op te warmen. Aan de kreeft hoef je helemaal niets te doen. Je kan natuurlijk allerlei sauzen en bijgerechten maken.
Lijkt me wel lekker
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
Citaat van: Kookaburra op augustus 06, 2019, 01:10:25 PM
Je kookt ze in eigen water (dwz dat wat in de zak zit) aangevuld met gewoon water tot ze voldoende onder liggen om op te warmen. Aan de kreeft hoef je helemaal niets te doen. Je kan natuurlijk allerlei sauzen en bijgerechten maken.
Dankje!