Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => Trigano => Topic gestart door: wijnand op september 16, 2010, 09:47:09 pm

Titel: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op september 16, 2010, 09:47:09 pm
Beste vouwwagenspecialisten,

Mijn vrouw en ik kamperen tot nu toe in een grote tent (Bardani Villanova 400), maar willen overstappen naar een vouwwagen "die in 3 tellen staat". We zijn dit jaar ge?ntereseerd geraakt in een Trigano Alpha. Het lijkt wel een heel mooi alternatief voor bijvoorbeeld de combi camp. Wellicht zijn er al mensen die eerste gebruikservaringen hebben met dit type? Wij zijn er erg benieuwd naar!

Groeten,
Wijnand.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: Richard op september 16, 2010, 10:36:42 pm
1,2,3 dan wordt het een holtkamper kyte
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: muis op september 16, 2010, 10:39:31 pm
 :? sorry maar die begrijp ik niet?

Welkom op het forum Wijnand, ik ken de Alpha niet maar mogelijk kent 1 van de andere leden dit type
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op september 16, 2010, 10:51:32 pm
@muis: dank je! De alpha is nog maar net op de markt, dus veel ervaringen zullen er nog niet zijn. Maar met zo'n grote groep vouwwagen enthousiastelingen zou er toch wel iemand moeten zijn die 'm al wat beter kent!

@mr Roadmaster: een Holtkamper Kyte is mooi, maar ver buiten ons budget. Daarnaast vind ik het sterke van de Alpha (en de Combi camp) dat je na het uitklappen vrijwel klaar bent. Gas, elektriciteit en eventueel water is direct beschikbaar. Keuken blijft gewoon op zijn plek en is direct klaar, etc. Voordeel van de Alpha ten opzichte van de Combi camp vind ik het ingeritste kuipzeil in de voortent. Na een aantal flinke stormen in onze tent (met zo'n kuipzeil) hebben we besloten dat er nooit meer iets komt zonder. Nadeel van de Alpha is misschien het lagere laadvermogen (650kg).

Groet,
Wijnand.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: panevino op september 17, 2010, 12:20:02 am
Hallo Wijnand,

Waar je echt even op moet letten is of
1. de klapkar zich inderdaad wel 1-2-3 laat opzetten door middel van een opzet demo
2. wat je nog moet doen (en hoe lang dat duurt) om en wagen met kuipzeil te hebben
3. wat je nog moet doen (en hoe lang dat duurt) om de wagen van een luifel te voorzien

Bij veel modellen zegt men namelijk dat het zo staat, maar valt dat nog flink tegen als je hem neer zet in de stand waarin je hem eigenlijk wil.
Verder zijn dingen als een inritsbaar kuipzeil, natuurlijk ... ehhh inritsbaar en klappen dus niet mee. Daar gaat misschien ook flink wat werk mee gepaard.
Hier dus even goed op letten.

Over het laadvermogen van 'maar' 650kg zou ik me geen zorgen maken, tenzij je van jezelf weet dat je je halve schuur mee neemt op vakantie.


En als laatste: Ik kon de wagen eigenlijk niet, maar ik vind hem PRACHTIG!
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: CEO op september 17, 2010, 08:41:14 am
Ik heb het genoegen gehad de kar een keer van erg dichtbij te mogen bekijken.

Op het eerste gezicht een mooie wagen. Wel zijn er een aantal punt waarvan ik denk, dat had handiger gemogen. De Alpha is fors goedkoper dan de Combi Camp, maar dat kan je ook wel zien. De keuken zit minder mooi in elkaar, het deksel van de keuken is wat flodderig, geen klap plankjes. Bed is aanzienlijk minder dan bij de CC, daarnaast is er minder bergruimte onder het bed. Wel een goed punt is de disselbak: die is aanzienlijk beter dan die van de CC (maar dat kan ook moeilijk anders..).

De afwerking is frans, zogezegd. Draden niet erg netjes af en weggewerkt.

Ik zou zeggen: ga eens naar een dealer waar je hem kunt in en uitklappen en ervaar het zelf. Dat geeft toch de beste indicatie.

De Alpha is weliswaar goedkoper dan de CC, maar de afwerking is daar dan ook naar. Aan de andere kant: CC heeft regelmatig lekke tenten etc. terwijl ik daar bij Trigano nog niet van heb gehoord.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: nikkel1964 op september 17, 2010, 10:07:29 am
Naast wat er al gezegd is nog het volgende:

De Alpha heeft vier uitdraaisteunen, de CC maar twee. Dat kost ook extra tijd. En inderdaad, de meeste tijd zit in het opbouwen van de voortent, niet in het uitklappen van de wagentent. Dat gaat inderdaad heel snel bij beide types. De Alpha is een beetje een "CC-cloon" vind ik, wat je dan terug vindt in de afwerking.

Kijk ook eens naar de lattenbodem. Sterk punt van de CC vind ik dat deze uit twee delen bestaat zodat mijn vrouw lekker rustig blijft liggen als ik weer eens ligt te woelen.

Wat de lekkage bij de CC betreft: inderdaad is dit een aantal jaren terug een probleem geweest. Maar tegenwoordig worden alle naden gesealed. Mijn 2010 CC heeft, in de paar weken dat ik 'm heb (lang leve het kamperen in Nederland) al heel wat regenwater gezien. Maar bleef kurkdroog.

Probeer eens een dealer te vinden die beide merken voert (Erica Zeist, Vouwwagenspecialist Boxtel, ...) en ga ze eens vergelijken. Ook qua afwerking en materialen en zo. Het prijsverschil kon je na een paar jaar nog wel eens terugverdienen met de inruilwaarde?

Je vindt hier trouwens wat meningen van (CC-)klappers die de Alpha al eens gezien hebben:

http://www.cc-club.nl/index.php?option=com_fireboard&Itemid=27&func=view&catid=3&id=3711&limit=6
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: nikkel1964 op september 17, 2010, 10:13:08 am
Ik zit trouwens het forum dat ik net aanhaalde zelf even door te neuzen en ik lees dat een maand of drie, vier geleden een aantal dealers de Alpha niet *wilden* verkopen omdat deze nog niet aan het gewenste kwaliteitsniveau voldeed. Te veel kinderziektes. Onder andere bij Pauw in Heerhugowaard was dit het geval.

Als je een nieuwe Alpha gaat kopen probeer dan te achterhalen wat deze kinderziektes waren en of deze inmiddels zijn opgelost!
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op september 17, 2010, 10:58:25 am
Dat laatste heb ik inderdaad ook gezien. In oktober is de kampeer en caravanbeurs en dan gaan we ze goed vergelijken. Volgens diezelfde sites zou er dan een verbeterde versie op de markt komen. Overigens wordt de Alpha ook nu pas in andere landen aangeboden. Dus wellicht is Nederland "gebruikt" om reacties af te tasten om 'm daarna verbeterd op de markt te zetten. We hebben de Alpha al eens goed bekeken bij Erica en wat me toen vooral tegenviel was de kwaliteit van de lades in de keuken. Met recht brandhout. Maar voor het overige waren we wel onder de indruk. Wat ook in vergelijking met de CC opviel, was dat de Alpha van binnen hoger is. En we zijn allebei lang, dus dat is voor ons een pluspunt.

De tip van de lattenbodem vind ik een goeie (2x1 of 1x2), daar had ik nog niet opgelet. Dat van de vier stelpoten zie ik als een voordeel, ik  denk dat de wagenbak stabieler staat dan wanneer die alleen op twee poten en het neuswiel rust. Maar dan spreek ik niet uit ervaring. Van onze tent (en de vorige) weten we dat het inritsen van het kuipzeil inderdaad even werk is, maar dat weegt wat ons betreft niet op tegen het voordeel van een "gesloten" tent.

Ben ook benieuwd of er al iemand is die er daadwerkelijk mee gekampeerd heeft!

Groet,
Wijnand.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: CEO op september 17, 2010, 11:51:21 am
De lades van brand hout: lijkt me een verbetering tov de mandjes van de CC
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: Stori op september 17, 2010, 12:26:19 pm
Wij hebben een Combi Camp en die 4 stelpoten hadden wij ook gewild. We zijn er dit jaar 2 x 3 weken mee weg geweest. Na de eerste vakantie zijn we op zoek gegaan naar 2 extra stelpoten, omdat naar onze mening een neuswiel niet gemaakt is om op te steunen. En de bak inderdaad niet erg stabiel staat. Maar dit zijn extra lange poten, want de wagenbak staat veel hoger van de grond dan een caravan. Blijkbaar worden die niet meer gemaakt en we hebben de vraag maar niet gesteld aan de dealer voor originele stelpoten. Wie weet welke prijs ze daar voor vragen? We hebben dus assteunen gekocht en dat werkt prima. Nu gaat de hele bak niet wiebelen als ik me omdraai in bed.
Misschien nog een punt om op te letten is de matras, die van de CCC is absoluut onvoldoende, bijna iedereen (ook wij) legt er een opdekmatras op. Veel te dun en te hard, maar wel nog een extra kost dus. En de versie 2010 heeft een matras met 2 cm traagschuim, maar daar heb ik mijn bedenkingen bij of dit nu veel beter is. Onze opdekmatras is 5 cm en dat is echt het minimum.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: nikkel1964 op september 17, 2010, 12:44:46 pm
Wat het matras betreft van de 2010 CC: ik vind het (met mijn gewicht van >100kg) heerlijk liggen, haast beter dan thuis... Wat de mandjes betreft: ik vind ze mooi (de donkere rieten dan, niet de witte plastic) maar ze hadden inderdaad iets steviger gemogen!

Het gewiebel van de bak herken ik niet terwijl ik toch ook geen rustig slaper ben en er toch heel wat draait als ik me omdraai  :P

Maar het lijkt me idd een goede zaak even de beurs af te wachten en de boel rustig te bekijken.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: nikkel1964 op september 17, 2010, 12:47:07 pm
@ Stori: wat me nog even te binnen schiet qua neuswiel: zorg je er wel voor dat het neuswiel zich *onder*  de dissel bevindt en niet er naast (dus even het neuswiel de goede kant op draaien). Dat scheelt aanzienlijk in de beweging die het wiel kan maken!

Het neuswiel zelf heeft een statische draagkracht van 300kg en is daarmee wel op z'n taak berekend..
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: gaaf op september 17, 2010, 01:01:16 pm
Ook wij hebben een CCC en wij zijn erg tevreden over de wagen. Geen lekkage gehad. De uitdraaisteunen gebruiken wij niet, terwijl mijn man en ik samen ong. 200kg. wegen. We hebben wel een simpel opdekmatrasje gekocht bij de Ikea werkt prima. Wij kamperen er nu 2 jaar mee en intensief, 4 keer een weekend en daarnaast 3 weken trekvakanties waarbij we maximaal 2 nachten op 1 plek verblijven. Enigste minpuntje vinden wij de slappe disselbak.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: marcenjeannette op september 17, 2010, 01:27:56 pm
Ik vind het wel vreemd dat deze Trigano zo maar op de markt mag komen, het is een exacte kopie van de CC. Er zal wel geen patent op rusten denk ik :)

De keuken lijkt me wel iets mooier op de foto's maar goed dat kan in het echt anders zijn. Wij hebben die draadmandjes en het is maar de vraag hoe lang die mee gaan. Er kan wel lekker veel in.

Over het algemeen ben ik geen fan van Franse producten, maar dat is persoonlijk.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: CEO op september 17, 2010, 01:37:32 pm
Holtkamper doet erg veel met patenteren. Volgens mij Aart Kok en CC wat minder. Overigens is het maar de vraag in hoeverre je 'een keuken op werkhoogte aan de achterzijde van de kar' kunt patenteren, of een asymetrische klapper of...

Voor mijn gevoel is het inderdaad (matig) nagemaakt, maar of dat schending van een patent is?
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: nikkel1964 op september 17, 2010, 03:44:03 pm
Ook voor die disselbak is een (gedeeltelijke) oplossing gekomen, er zit nu een aluminium verstevigingsbeugel in rondom. De constructie van het deksel en het kabeltje wat er voor moet zorgen dat het deksel niet te ver omhoog gaat blijft natuurlijk bedenkelijk..

Waar ik bij de Alpha benieuwd naar ben met die grote disselbak is wat het met de kogeldruk gaat doen?
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: muis op september 17, 2010, 08:05:31 pm
Wijnand, misschien is dit een ideetje? http://forum.vouwwagenclub.info/index.php/topic,5680.0.html Dan kun je wat ervaren klapper vragen mee te kijken
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: arnold van leeuwen op juli 01, 2011, 10:00:58 pm
Is er al iemand die er lekker mee weg geweest is? ben heel benieuwd naar de praktijk ervaringen van deze wagen. Of zijn er mensen die er nog mee op vakantie moeten, dan wacht ik nog wel even op een antwoord.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: JM op juli 01, 2011, 10:28:02 pm
Wij moeten er nog mee weg gaan, we hebben hem net een paar weken geleden geleverd gekregen en nog geen kans gezien om hem uit te proberen.



Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: arnold van leeuwen op juli 01, 2011, 11:02:48 pm
ben heel benieuwd naar de ervaringen.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op juli 03, 2011, 03:14:26 pm
Ik heb er alleen nog maar mee op en neer gereden tussen Boxtel en Nijkerk en dat ging prima  :#. Helaas is het ons niet gelukt om er een weekend mee weg te gaan voor de aanstaande vakantie in Italië, maar als we daar van terug zijn zal ik onze ervaringen hier melden.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: JM op juli 03, 2011, 07:17:49 pm
ben heel benieuwd naar de ervaringen.

Wij zelf ook!  :P

Maar binnenkort weten we meer.

Ik zal onze ervaringen na de vakantie hier wel plaatsen.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: spikehome op juli 26, 2011, 08:36:40 pm
Wij zelf ook!  :P

Maar binnenkort weten we meer.

Ik zal onze ervaringen na de vakantie hier wel plaatsen.
Ik volg deze treath dus ook en ben ook benieuwd ern.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: tramgamer op juli 29, 2011, 06:59:37 pm
Wij zijn ook benieuwd.
Hebben hem zien staan en waren erg enthousiast.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op juli 31, 2011, 02:57:41 pm
Nog een weekje geduld... :#. Dan zijn wij weer thuis (helaas zit het er dan alweer op) en zal ik onze ervaringen plaatsen na drie weken er op uit te zijn geweest met de Alpha. En ik kan al wel vast zeggen dat het een positief verhaal gaat worden  :>. Hier op de camping is de internetverbinding erg onbetrouwbaar, dus ik wil niet het risico lopen een heel verhaal te typen dat ik daarna niet verzonden krijgen...
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: JM op juli 31, 2011, 06:19:45 pm
Fijn dat jullie ervaring erg positief is, onze ervaring is helaas iets minder positief, maar voordat ik hier meer over ga schrijven gaan we eerst even met de de dealer om de tafel zitten.

Hebben jullie flinke regenbuien gehad? of voornamelijk droog weer?
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op juli 31, 2011, 06:29:49 pm
De voortent stond precies 1 minuut toen er een enorm noodweer uibrak. Als je doelt op lekkage, de tent heeft toen even flink gelekt, maar dat wijd ik aan katoen dat altijd een keer nat moet zijn geweest wil het waterdicht worden. En dat was 'ie toen nog niet, het was de eerste keer dat de tent nat werd. Ook stond de tent nog niet helemaal goed (nog niet alle ritsbeschermers zaten op de goede plek). Daarna heeft de tent even de tijd gehad om te drogen. Vervolgens hebben we nog veel regenbuien gehad, waaronder een aantal hele stevige, en was 'ie keurig droog. Op het moment dat ik dit typ regent het ook... Het weer hier is nu wel aan het verbeteren, maar echt stabiel wil het nog niet worden.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: spikehome op augustus 04, 2011, 08:03:14 pm
Fijn dat jullie ervaring erg positief is, onze ervaring is helaas iets minder positief, maar voordat ik hier meer over ga schrijven gaan we eerst even met de de dealer om de tafel zitten.

Hebben jullie flinke regenbuien gehad? of voornamelijk droog weer?
Ik ben dan ook wel benieuwd wat je negatieve ervaringen waren (en de positieve natuurlijk).
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: spikehome op augustus 16, 2011, 07:37:32 am
Zoals andere wachten we nog steeds op de ervaring van de Alpha. :O
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: JM op augustus 16, 2011, 10:36:41 am
Onze ervaring met de Alpha op zich zijn erg positief, alleen zijn we tegen een aantal ontwerpfoutjes aangelopen, die  i.c.m. het weer (urenlange hoosbuien met stormachtige wind) tot aardig wat lekkage hebben geleidt. o.a ritsafdichting loopt achter slikrand door, waardoor er erg veel water binnen kan komen.

Een aantal andere ontwerpfoutjes zijn, wat ik van de dealer begreep, inmiddels al aangepast.

De wagen ligt strak achter de auto, ook bij lange afdalingen geen centje pijn en het brandstofverbruik was aanzienlijk lager dan andere jaren met de Odyssee (of dat nou komt door het vaste deksel?)

De wagentent staat zelfs bij een windkracht 8 echt als een huis, we hebben alleen de voortent goed vast moeten zetten.
Ruimte in de voortent is meer dan voldoende voor 4 personen met grote 5 standenstoelen, inritsbaar kuipzeil hebben we niet gebruikt, dus daar kan ik niet veel over zeggen.

Ook prettig is de makkelijk bereikbare laadruimte onder het bed, hierdoor staan er weinig spullen in de tent, en de ruimte onder de keuken is ook fijn om kratten met spullen neer te zetten. Hierdoor blijft het leefoppervlak van de voortent optimaal.

Opzetgemak bij overnachting is echt een pluspunt, we stonden pal aan de Rhône (toch behoorlijk wat wind), maar binnen  10 minuten zaten we aan een drankje. Kijken of de wagen enigszins vlak staat, pootjes uitdraaien, en tent openklappen - Klaar, er hoeft geen haring de grond in.
Ook 's ochtends weer binnen 15  minuten klaar voor vertrek.

Dus al met al, is het een fijne wagen alleen moeten er aan onze wagen nog een paar zaken aangepast worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed opgelost gaat worden.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: spikehome op augustus 16, 2011, 11:06:40 am
Dank voor je uitleg.

Ik begrijp dat je hiervoor dus ook een odyssee had.
Gaat er meer mee dan de odyssee of minder? (dit omdat bij ons (met 3 personen) altijd alles vol ligt).
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: JM op augustus 16, 2011, 11:47:38 am
De laadruimte van de Odyssee is wel heel erg ruim, de ruimte onder het bed van de Alpha is iets minder, maar wij hadden op de Odyssee geen disselbak en daar gaat bij de Alpha ook enorm veel in.

Het was de eerste keer wat passen en meten, we hebben wel een andere tafel gekocht, omdat zo'n kunststof tuintafel niet meer paste. Voorheen gingen de tafel, tafelpoten, tuinstoelen en stoelkussens onder het dekzeil.
Ook de voortent neemt extra ruimte in, maar na een paar keer opnieuw passen en meten, hadden we ruimte over en bij ons lag de Odyssee ook altijd vol. Het is gewoon een kwestie van anders laden. Slaapzakken en tuinstoelkussens op het bed.

De keuken heeft ook nog veel opbergruimte, hier hebben we wat lichte spullen in opgeborgen. 2 stoelen en grondzeil lagen op de wagen. de rest paste allemaal in de wagen.

We hebben wel een paar waterdichte zakken gekocht, om eventueel in de toekomst ook de tent op de wagen te kunnen vervoeren, dan hou je echt een zee van ruimte over.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: spikehome op augustus 16, 2011, 06:08:42 pm
Ok Tnx.

Next question:

Kan de voortent er evt. ook aan blijven zitten?
Of moet deze er altid vanaf?
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op augustus 16, 2011, 07:34:38 pm
Het dak van de voortent blijft zitten. Die trek je over de wagentent en klapt 'm mee in. 

Het opbouwen van de voortent gaat als volgt: De liggers van de voortent zitten voor een deel in het frame van de wagentent en die trek je naar voren bij het opbouwen (ongeveer een meter). Die verleng je vervolgens met losse liggers en het staande frame van de voortent. Vervolgens trek je het dak van de voortent vanaf de wagentent over het frame. De zijwanden rits je er apart aan evenals het kuipzeil (als je dat wilt tenminste). Een erg handige manier van opbouwen, waardoor het opbouwen van de voortent inclusief zijwanden en kuipzeil nog geen kwartier aan tijd kost, ook omdat alle stokken van snelspanners zijn voorzien. Omdat er maar weinig stokken zijn en vergissen niet kan, heb je ook geen gedoe met gekleurde tape, merktekens, etc.

De achtertent werkt vrijwel op dezelfde manier, mocht je die er bij willen.

Groet,
Wijnand.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: spikehome op augustus 16, 2011, 10:28:54 pm
Dank je wel voor al je uitleg Wijnand.
Vooral omdat je ook een odyssee gehad hebt weet je ook de verschillen daarvan.
Heb mijn odyssee vast te koop gezet.
Ben naar de ccc gaan kijken naar de livingstone en naar de kyte.
Ook wel de Alpha maar bij die dealer waren ze meer van de ccc zelfs de livingstone ben ik nog extra ergens anders voor gaan kijken.
Tot nu vonden we de kyte ondanks de hoge prijs het mooiste (het is ook een hele mooie wagen).
Maar lees ook best wel problemen met de kyte en dat voor een wagen die bijna het 3 voudige kost van een odyssee.
Terwijl ik met de trigano nooit een probleem heb gehad en gebruik deze al vanaf 2003.
Vond ook de baha etui te van de kyte een handig punt (pack and go).
We hebben echter wel besloten nog naar de vouwwagenspecialist toe te gaan (daar komt die van ons ook vandaan).
Misschien leggen die het verschil beter uit.
Nogmaals heb geen haast de odyssee voldoet nog steeds.
Die is gewoon snel opzetbaar veel bergruimte en tja compleet betaald al jaren natuurlijk.
Maar je wilt een keer wat anders.
Wat is jullie beweeg reden geweest om de odyssee weg te doen?

Richard.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op augustus 17, 2011, 08:23:00 am
Da's een klein misverstand: wij hebben geen Odyssee gehad, dit is onze eerste vouwwagen. Hiervoor hebben we altijd met een tent gekampeerd (eerst een pyramide, daarna een grote tunnel en nu de Alpha). Ik ben ongeveer opgegroeid met een Walker Valiant en heb daardoor altijd veel interesse gehad in vouwwagens.

Heel veel succes met je keuze, hij is lastig. De Kyte is inderdaad mooi, maar als ik 17.000 euro uitgeef voor een vouwwagen (duurder zijn ze er bijna niet, je hebt er bijna twee alpha's voor) dan wil ik niet achteraf nog eens van alles moeten regelen met een leverancier, hoe goed 'ie het ook oplost. Je hebt er toch weer de sores van. Dat accepteer ik van geen enkel nieuw product waar zoveel geld in gaat zitten. Overigens: Ik heb in een reportage hier op het forum gezien dat Combi Camp ook met een systeem komt dat je makkelijker bij je bagage kan.

Groet,
Wijnand.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: spikehome op augustus 17, 2011, 09:25:53 am
Ok misverstand betreft odyssee dan.
De ccc komt ook wel met een soort pack en go maar heb er foto's van gezien en dat is lang niet zo handig.
grootste nadelen van cc en alpha vind ik dat je toch nog hoop extra spullen in je bagageruimte meet moet nemen.
Dit was bij de livingstone ook die we zijn gaan kijken.
Je moet kuipzeil, voortent en extra hulpstokken in je bagageruimte mee nemen.
Bij de odyssee heb ik een kleine set hulpstokken en de luifel en stokken en de nieuwere modellen hebben ook kuipzeil, maar ik wil daar juist zoveel mogelijk vanaf.
En het gesleep met de keuken is ook niks van de odyssee al je wel evt altijd je keuken buiten helemaal kan zetten dat met vaste keukens niet kan.
Zoals ik zei ik heb geen haast doe er langer over om het bedrag bij elkaar te sprokkelen dan uit te geven.
We gaan gewoon verder met de keuzes.

tnx voor je duidelijke heldere uitleg.

Groeten
Richard
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: JM op augustus 17, 2011, 11:33:22 pm
Wij hebben een Odyssee gehad, de reden dat we hem weg hebben gedaan was omdat de wagen inmiddels 12 jaar oud was en we weer eens iets nieuwers wilden (onze wagen had nog geen lattenbodem).

De zware keuken, was één van de redenen om geen Odyssee meer te nemen.

We hebben diverse wagens bekeken en o.a. de Zambezi River Lodge stond ons erg aan maar de prijs voor een complete wagen werd ons toch te gek.
De Combi Camp vonden we ook een mooie wagen, maar de Trigano Alpha bood eigenlijk zowat  hetzelfde voor een veel lagere prijs

Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: spikehome op augustus 18, 2011, 08:46:49 am
Wij hebben een Odyssee gehad, de reden dat we hem weg hebben gedaan was omdat de wagen inmiddels 12 jaar oud was en we weer eens iets nieuwers wilden (onze wagen had nog geen lattenbodem).

De zware keuken, was één van de redenen om geen Odyssee meer te nemen.

We hebben diverse wagens bekeken en o.a. de Zambezi River Lodge stond ons erg aan maar de prijs voor een complete wagen werd ons toch te gek.
De Combi Camp vonden we ook een mooie wagen, maar de Trigano Alpha bood eigenlijk zowat  hetzelfde voor een veel lagere prijs


Tussen de Alpha en de ccc zit idd wel een 2500 euro denk ik.
Wij willen ook vooral wat meer bagage ruimte en dat vind ik van beide nog tegenvallen tov de odyssee (lijkt mij).
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op augustus 20, 2011, 01:50:29 pm
Over de afmetingen van de bagagebak van de Alpha: de bak is 204 x 118 x 21 cm hoog, waarbij de hoogte nog wat flexibiliteit heeft onder de lattenbodem. Ik heb nu ook de lattenbodem zelf opgemeten en die is groter dan in de folder staat: 212 x 150cm (en dus geen 204).

Op de foto is te zien wat er zoal in de bagagebak past. Het kan nog wat beter verdeeld worden, daar moet ik nog eens de tijd voor nemen.

Van de tentonderdelen liggen de zijwanden van de voortent, het kuipzeil en ons tenttapijt er in (het dak van de voortent blijft aan de wagentent geritst en wordt mee ingeklapt). De stokken (voortent, achtertent, luifel) leg ik in de auto, evenals de achtertent zelf en de gastencabine, omdat die lang niet altijd gebruikt worden. Overigens zijn dat redelijk compacte pakketjes. Voor de rest ligt vrijwel onze hele kampeeruitrusting in de bagagebak (inclusief twee standenstoelen en twee klaptafeltjes). De grote tafel ligt in de auto. De dekbedden liggen op het matras. Alles wat met techniek te maken heeft (gas, verlichting, water, haringen, lijnen, etc) ligt in de disselbak.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op augustus 20, 2011, 01:58:58 pm
Tussen de Alpha en de ccc zit idd wel een 2500 euro denk ik.

Tussen de offerte van onze Alpha en die van een Country met hetzelfde uitrustingsniveau zat bijna ?4500,-. Wil je de Country gelijk uitgevoerd hebben, dan komen er nogal wat accessoires bij.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: Combicamper op september 06, 2011, 09:19:26 pm
Als bezitter van een CombiCampCountry en de Alpha bekeken te hebben kan ik alleen maar zeggen: wat een schaamteloze exacte kopie van een CCC!. Er zal wel geen patent op CC zitten vandaar deze Alpha. Maar dat zegt wel dat het CombiCamp opzetten wel werkt en snel ook. Iedereen pocht zo over de Kyte nou ik ben sneller met mijn Country. En een natte Kyte inpakken mocht ik dit jaar meemaken met de buren en daar was ik en de buurman niet van onder de indruk. Een Zambezi of onze Country doen dat veel sneller en beter dan een Kyte. Een Kyte ziet er gelikt uit en Holtkampers worden net zoals BMW's vaak voor het image en naam gekocht. Niet door iedereen maar er zijn mensen die voor de naam extra betalen. Want 17000 euro voor een klaptent op een trailer blijft veel geld maar dat moet een ieder zelf weten. Na 5 jaar kamperen kan ik alleen maar positief zijn over onze CCC, nooit lekkage gehad, disselbak idd wat slap maar alles nog heel zelfs het slot. Bagageruimte zat, ik neem alles mee in de wagen en op het bed. Zeer stormvast met alleen de luifel vast. De hele voortent klap je mee in dus dat scheelt ook tijd. Het opzetten van de luifel kost mee een goede 5 minuten, buizen uitschuiven, luifel erover en afspannen en klaar. Voorsteunen zijn niet nodig, neuswiel dwars onder de dissel en deksel goed op de grond en alles staat als een huis. Kwaliteit doek geweldig, nooit lekkage gehad. Maar goed iedereen moet zelf weten wat men koopt, het blijft persoonlijk natuurlijk. Maar een Alpha is echt een aftreksel van de Country, zelfs het rek op de kar lijkt mij een exacte kopie. Knap gedaan van de Fransen maar ook een beetje lui maar dat past goed bij hun toch. :)
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: spikehome op september 06, 2011, 10:28:47 pm
Als bezitter van een CombiCampCountry en de Alpha bekeken te hebben kan ik alleen maar zeggen: wat een schaamteloze exacte kopie van een CCC!. Er zal wel geen patent op CC zitten vandaar deze Alpha. Maar dat zegt wel dat het CombiCamp opzetten wel werkt en snel ook. Iedereen pocht zo over de Kyte nou ik ben sneller met mijn Country. En een natte Kyte inpakken mocht ik dit jaar meemaken met de buren en daar was ik en de buurman niet van onder de indruk. Een Zambezi of onze Country doen dat veel sneller en beter dan een Kyte. Een Kyte ziet er gelikt uit en Holtkampers worden net zoals BMW's vaak voor het image en naam gekocht. Niet door iedereen maar er zijn mensen die voor de naam extra betalen. Want 17000 euro voor een klaptent op een trailer blijft veel geld maar dat moet een ieder zelf weten. Na 5 jaar kamperen kan ik alleen maar positief zijn over onze CCC, nooit lekkage gehad, disselbak idd wat slap maar alles nog heel zelfs het slot. Bagageruimte zat, ik neem alles mee in de wagen en op het bed. Zeer stormvast met alleen de luifel vast. De hele voortent klap je mee in dus dat scheelt ook tijd. Het opzetten van de luifel kost mee een goede 5 minuten, buizen uitschuiven, luifel erover en afspannen en klaar. Voorsteunen zijn niet nodig, neuswiel dwars onder de dissel en deksel goed op de grond en alles staat als een huis. Kwaliteit doek geweldig, nooit lekkage gehad. Maar goed iedereen moet zelf weten wat men koopt, het blijft persoonlijk natuurlijk. Maar een Alpha is echt een aftreksel van de Country, zelfs het rek op de kar lijkt mij een exacte kopie. Knap gedaan van de Fransen maar ook een beetje lui maar dat past goed bij hun toch. :)
Tja iedereen maakt alles na toch.
Vroeger hebben mij ouders een travelsleeper gehad die lijkt ook erg op de cc.
En die is volgens mij van de jaren 60.
Maar goed de Alpha scheelt wel veel centjes tov van de ccc.
Ik heb mijn odyssee nog niet verkocht dus ben nog steeds aan het kijken en vergelijken.
De kyte heeft ook wel veel meer bagage ruimte en pack en go maar dat is niet zoveel extra geld waard natuurlijk.
Daarnaast vind ik de kyte er wel heel mooi uitzien.
We gaan nog naar de Alpha een keer kijken en daar staat ook de cc (Boxtel).
Als ik de odyssee niet verkocht krijg gaat deze gewoon nog een jaar mee.
Tenslotte doen we hem niet weg dat we er geen schik mee hebben, maar gewoon dat we iets anders willen.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: C5CCV op september 06, 2011, 11:12:59 pm
Wij hebben onze vw inmiddels wel verkocht en zijn nu aan het kijken voor een nieuw exemplaar.

We zijn afgelopen zaterdag in Boxtel gaan kijken voor de Alpha en de CC, en ja de wagens zijn bijna een kopie van elkaar. Ook de HK Cocoon staat nog op ons lijstje. Maar eigenlijk  komen we steeds terug bij de Cabanon Malawi: Enorme laadruimte (over de gehele wagen een hoogte van ca. 35cm!) zodat je ook geen bagage op het bed hoeft te plaatsen (dus eenvoudige te overnachten), Pack n Go systeem gewoon aanwezig (zonder meerprijs), en voor ons als grootste voordeel dat van de wagentent de 'voortent' (tent naast het bed) goed bruikbaar is als echte voortent. Dit in tegenstelling tot de Aplha en de CC. In geval van nood(-weer) kun je daar gewoon met zijn 4-en ruim in zitten.
En als je het slaaptentje achter de wagen er nog bijneemt wordt het (uiteraard) nog ruimer.

De basisideeen van de CC, Alpha, Cocoon en Malawi zijn op zich gelijk; echter elke wagen heeft zijn eigen pluspunten; vraag is natuurlijk welke je het zwaarst laat wegen


 :off  Als geld in het geheel geen issue was zouden we voor de kyte gaan (vanwege de looks van zowel de wagen als van de tent); maar bijna ? 20.000,- (als ie een beetje compleet is) voor een vw die je slechts 2,5 week per jaar gebruikt vind ik toch wel te veel van het goede (Koop je 3 complete Malawi's voor)
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: nikkel1964 op september 07, 2011, 08:31:38 am
... en voor ons als grootste voordeel dat van de wagentent de 'voortent' (tent naast het bed) goed bruikbaar is als echte voortent. Dit in tegenstelling tot de Aplha en de CC. In geval van nood(-weer) kun je daar gewoon met zijn 4-en ruim in zitten.

Eén verschil tussen enerzijds CC en Alpha en anderzijds de Malawi is dat de eerste twee een vaste klep hebben die als "leefruimte" dient (en derhalve net zo groot is als de wagenbak), de Malawi heeft hier een (inritsbaar) grondzeil. Voordeel van de eerste is (vind ik) dat je een stuk van de grond af blijft waardoor in voor- en naseizoen onze kinderen hier een stuk warmer slapen. Hier hebben wij al een aantal malen dankbaar gebruik van gemaakt.
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: Combicamper op september 07, 2011, 01:18:11 pm
Idd dat vaste deksel in onze Country van CombiCamp is ideaal bij overnachten. De kinderen slapen daar als de boel open gaat voor een nacht. Van de grond af en lekker warm. Dat biedt een zeil op het gras niet. Ik snap alle ophef over de Kyte ook totaal niet. Ten eerste veel te duur en ten tweede heb ik het idee dat papa Holtkamper een vouwwagen in z'n hoofd had, heeft gemaakt en later moesten de puntjes nog op de i. Ik stond naast een Kyte en was helemaal niet zo onder de indruk. Veel toeters en bellen maar invouwen met natte zooi echt lachen. Ook enkele hulpframes en stangen. En dat voor zoveel geld. En nog steeds geen vast deksel en de keuken onderweg niet te gebruiken om koffie te zetten. Maar goed ik ben blij met mijn Country, het basisidee klopt gewoon en ik ga altijd naar de zon. Daar leef je buiten en slaap je alleen in de wagen. Dat is kamperen toch. 17000-20000 euro voor een vouwwagen is veel daar kun je ook zat mooie huisjes voor huren. Vouwwagens blijven leuk maar ook bewerkelijk soms maar dit kun je voorkomen door voor sommige constructies te kiezen. De Country past voor mij het beste in dat plaatje. 
Titel: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: villeke op augustus 19, 2012, 04:25:51 pm
Onze ervaring met de Alpha op zich zijn erg positief, alleen zijn we tegen een aantal ontwerpfoutjes aangelopen, die  i.c.m. het weer (urenlange hoosbuien met stormachtige wind) tot aardig wat lekkage hebben geleidt. o.a ritsafdichting loopt achter slikrand door, waardoor er erg veel water binnen kan komen.

Een aantal andere ontwerpfoutjes zijn, wat ik van de dealer begreep, inmiddels al aangepast.

De wagen ligt strak achter de auto, ook bij lange afdalingen geen centje pijn en het brandstofverbruik was aanzienlijk lager dan andere jaren met de Odyssee (of dat nou komt door het vaste deksel?)

De wagentent staat zelfs bij een windkracht 8 echt als een huis, we hebben alleen de voortent goed vast moeten zetten.
Ruimte in de voortent is meer dan voldoende voor 4 personen met grote 5 standenstoelen, inritsbaar kuipzeil hebben we niet gebruikt, dus daar kan ik niet veel over zeggen.

Ook prettig is de makkelijk bereikbare laadruimte onder het bed, hierdoor staan er weinig spullen in de tent, en de ruimte onder de keuken is ook fijn om kratten met spullen neer te zetten. Hierdoor blijft het leefoppervlak van de voortent optimaal.

Opzetgemak bij overnachting is echt een pluspunt, we stonden pal aan de Rhône (toch behoorlijk wat wind), maar binnen  10 minuten zaten we aan een drankje. Kijken of de wagen enigszins vlak staat, pootjes uitdraaien, en tent openklappen - Klaar, er hoeft geen haring de grond in.
Ook 's ochtends weer binnen 15  minuten klaar voor vertrek.

Dus al met al, is het een fijne wagen alleen moeten er aan onze wagen nog een paar zaken aangepast worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed opgelost gaat worden.

Het is even geleden dat dit topic "levend" was, maar ik ben toch wel benieuwd naar nieuwe ervaringen. Heeft de dealer meegewerkt aan gewenste aanpassingen? Welke pijnpuntjes ging het met name om??
Titel: Re: Re:Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: spikehome op augustus 19, 2012, 07:32:16 pm
Idd dat vaste deksel in onze Country van CombiCamp is ideaal bij overnachten. De kinderen slapen daar als de boel open gaat voor een nacht. Van de grond af en lekker warm. Dat biedt een zeil op het gras niet. Ik snap alle ophef over de Kyte ook totaal niet. Ten eerste veel te duur en ten tweede heb ik het idee dat papa Holtkamper een vouwwagen in z'n hoofd had, heeft gemaakt en later moesten de puntjes nog op de i. Ik stond naast een Kyte en was helemaal niet zo onder de indruk. Veel toeters en bellen maar invouwen met natte zooi echt lachen. Ook enkele hulpframes en stangen. En dat voor zoveel geld. En nog steeds geen vast deksel en de keuken onderweg niet te gebruiken om koffie te zetten. Maar goed ik ben blij met mijn Country, het basisidee klopt gewoon en ik ga altijd naar de zon. Daar leef je buiten en slaap je alleen in de wagen. Dat is kamperen toch. 17000-20000 euro voor een vouwwagen is veel daar kun je ook zat mooie huisjes voor huren. Vouwwagens blijven leuk maar ook bewerkelijk soms maar dit kun je voorkomen door voor sommige constructies te kiezen. De Country past voor mij het beste in dat plaatje.
Tja elke merk heeft zij voor en tegens.
En iedereen wilt wat anders.
En heeft andere ideeën en voorkeuren.
Die 20.000 haal je niet bij een kyte en een ccc kom je ook op een 12000.
Beide zijn duur vind ik.


Verstuurd van mijn GT-I9100 met Tapatalk
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: C5CCV op augustus 19, 2012, 08:55:23 pm
Bij ons is uiteindelijk de keus op de CC gevallen en we zijn daar ook zeer blij mee. Na aanschaf weleens getwijfeld of het niet beter een Alpha had kunnen zijn (zwarte bak vind ik wel mooi), maar ik heb er nergens meer eentje gezien. Op zich wel vreemd, ook de VWS te B. heeft er geen staan.


Na de vakantie is de twijfel sowieso weg, want de CC is zeer goed bevallen; zo goed zelfs dat we thuis voor het eerst twijfelen over de kwaliteit van het bed en overwegen een nieuw bed aan te schaffen ter vervanging van ons 12 jaar oude Hulsta bed.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op augustus 19, 2012, 09:45:30 pm
... maar ik heb er nergens meer eentje gezien. Op zich wel vreemd, ook de VWS te B. heeft er geen staan.
Terwijl ze er vorig jaar toch ongeveer 25 hebben verkocht. Ben je ook achter in de hal geweest bij de tweedehands/ overjarige modellen? Ik ben er in maart voor het laatst geweest en toen hadden ze er daar 1 of 2 staan, maar het showroommodel voor 2012 moest toen nog binnen komen.

Citaat
Na de vakantie is de twijfel sowieso weg, want de CC is zeer goed bevallen; zo goed zelfs dat we thuis voor het eerst twijfelen over de kwaliteit van het bed en overwegen een nieuw bed aan te schaffen ter vervanging van ons 12 jaar oude Hulsta bed.
In de Alpha zit net als in de CC een lattenbodem met een goed matras. Veel verschil verwacht ik daar niet. Ik kan er niet over oordelen, heb nooit in een CC(C) geslapen, maar drie weken slapen in de Alpha is ook erg goed bevallen.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: alkyone op augustus 19, 2012, 11:30:42 pm
Terug van onze vakantie en tijd om een reactie over de Alpha te geven.
Wij hebben nooit CC gehad en kunnen daar dus ook geen vergelijk mee maken.
Wel zijn we in het bezit geweest van een Odysee en dat beviel ons prima.
Daar komen we dan gelijk bij het eerste punt, wij vonden de Odysee prettiger opzetten als het was voor een enkele overnachting en dan bedoelen we de ruimte binnen.
Bij de Odysee kan je bij koude iets beter binnen zitten.
Maar we hebben ons gered en het bijgeleverde tapijtje onder de voeten was heerlijk.
Het tapijt heeft wel de neiging tot glijden en dat kan tot vervelende problemen lijden.
Maar omdat ik een oplossing zocht om het tapijt niet te hoeven oprollen had ik klittenband meegenomen zodat het in de deksel kon blijven zitten tijdens het dicht klappen.
Helaas is dit niet gelukt maar het glijden was wel opgelost.
De ruimte in de wagen vinden we niet echt aan de ruime kant maar is na wat gepuzzel wel voldoende. (tja we moeten weer even wennen na 15 jaar een caravan).
We hebben het grondzeil wel op de wagen leggen als we gaan verkassen, anders krijgen we de klep waarschijnlijk niet dicht.
Veder zijn we zeer tevreden over de keuken, de laatjes zijn van een redelijke kwaliteit en je kan er prima koken.
Het bijgeleverde schermpje hebben we niet gebruikt.
Voor het opzetten hadden we 1,1/5 uur nodig maar dan stond hij helemaal en perfect afgespannen.
Daar moet wel wat van af in de toekomst.
Overigens moet ik wel melden dat het kuip grondzeil nog niet geleverd is en er dus niet in zat.
Maakt verder niets uit want de volgende keer als we er mee weg gaan laat ik dat zeil toch thuis.

Conclusie: een prima opzetter waar niet alt te veel tijd voor nodig is om hem geheel uit te klappen.
De luifel voldoet goed maar de volgende keer gooi ik die irritant spanbanden in de hoek en gebruik gewoon een lijntje om hem af te spannen.
Nee we hebben geen spijt an onze aanschaf en hopen er nog veel plezier aan te beleven.
M en E

Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: C5CCV op augustus 20, 2012, 07:17:27 am
@Wijnand: Voor zover ik weet heeft er kort een exemplaar in de '2e hal' gestaan, zonder voortent. Toen ik later nog een paar keer daar ben geweest heb ik hem niet meer gezien. De reden van mijn interesse was overigens dat ik zelf mijn keuken aan het maken was en wilde zien hoe het bij de Alpha was gedaan.
Ik twijfel ook niet over de kwaliteit van de Alpha, daar kan ik niet over oordelen. Ik weet alleen dat ik met de CC heel tevreden ben.
Super dat de Alpha in ieder geval goed bevalt!
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: villeke op augustus 20, 2012, 03:41:42 pm
@wijnand: kun jij je ervaringen delen mbt het openklappen van het rek op de grond? Leg je er iets onder te bescherming? Ervaar je problemen wanneer de grond wat minder vlak is of hobbelig? Neem je daarvoor bijv wat blokjes hout mee oid?
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: bert m op augustus 20, 2012, 03:50:49 pm
@ Joost Stolk
Ook visser en hengelbouwer ? Leuk. Welke tak van sport beoefen je binnen het vissen ? Ikzelf ben vliegvisser  :)
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: villeke op augustus 20, 2012, 04:07:02 pm
@ Joost Stolk
Ook visser en hengelbouwer ? Leuk. Welke tak van sport beoefen je binnen het vissen ? Ikzelf ben vliegvisser  :)

volgens mij zit je in het verkeerde topic..... :#
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op augustus 20, 2012, 05:41:59 pm
@wijnand: kun jij je ervaringen delen mbt het openklappen van het rek op de grond? Leg je er iets onder te bescherming? Ervaar je problemen wanneer de grond wat minder vlak is of hobbelig? Neem je daarvoor bijv wat blokjes hout mee oid?
Natuurlijk, geen probleem. Bij de VWS kregen we er een plastic zeiltje bij dat we naast de kar leggen bij openklappen. Het bagagerek ligt daar op en raakt zo niet beschadigd. Het rek moet op (ongeveer) de hoekpunten de grond raken. Doet 'ie dat niet dan ondersteun ik 'm met plankjes. Dit jaar was dat echt nodig omdat onze plek enorm afliep. Zelfs zoveel dat de disselpunt bijna op de grond lag en ik de kar in de lengte niet helemaal waterpas kon zetten. Maar als je maar zorgt dat het rek goed ondersteunt wordt, gaat het altijd goed.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: Stori op augustus 20, 2012, 07:10:17 pm
Wij doen het anders met de CCC. Ik had nog ergens een paar stukken kastrug liggen. Sterker dan karton maar toch nog wat soepel. Ooit gekocht om het gazon te beschermen tegen het overrijden met de kruiwagen met stabilisé (weet niet hoe jullie dat noemen in NL)
Die 3 stukken leg ik op de plaats van de beschermstukjes waar het rek de grond raakt. Het voordeel is dat ze mooi op de plaats blijven liggen. Die stukken kunnen net tussen de stoelen en de tafel in de koffer van de auto.
Het rek ondersteunen we met gele keggen (buurman had er teveel), je duwt of schopt ze eronder tot ze vaststeken.Je moet vooral op de wagenzijde letten, de plaats waar je het minst goed aan kan, want daar belast je de scharnieren het meest. je kan ze ook gebruiken om het wiel aan één zijde hoger te zetten, dan heb je wel wat hulp van een buurman op de camping nodig om de vw erop te duwen. Met ons 2 is dat niet te doen, omdat er ook iemand aan de handrem moet staan.
Eén keer was de plaats te steil en aan het eind een muurtje van 1m naar beneden. We voelden dat we hem niet konden tegenhouden en hebben maar wijselijk een andere plaats gevraagd. (Die andere plaats is van het fotootje met de palmboom hiernaast onder mijn naam)
Klinkt allemaal ingewikkeld maar is ondertussen routine geworden.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: bert m op augustus 20, 2012, 07:52:09 pm
volgens mij zit je in het verkeerde topic..... :#

Nee hoor.
Ik referreerde alleen maar op het onderschrift. Want als iemand dat neerschrijft weet je genoeg.

"There is nothing in the line of fishing that can match the trill of that first strike on a handcrafted rod that you built yourself."
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op augustus 20, 2012, 09:10:41 pm
je kan ze ook gebruiken om het wiel aan één zijde hoger te zetten, dan heb je wel wat hulp van een buurman op de camping nodig om de vw erop te duwen. Met ons 2 is dat niet te doen, omdat er ook iemand aan de handrem moet staan.
Dat hoeft bij de Alpha niet. De uitdraaipoten zijn volwaardige types, waarmee je de bak een flink eind op kunt krikken. En dat kost heel wat minder energie dan een kar op een schuine helling tegen een wig optrekken.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: villeke op augustus 20, 2012, 10:12:36 pm
Nee hoor.
Ik referreerde alleen maar op het onderschrift. Want als iemand dat neerschrijft weet je genoeg.

"There is nothing in the line of fishing that can match the trill of that first strike on a handcrafted rod that you built yourself."

aha....daar heb ik overheen gelezen :#
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: Stori op augustus 21, 2012, 12:08:32 pm
Dat hoeft bij de Alpha niet. De uitdraaipoten zijn volwaardige types, waarmee je de bak een flink eind op kunt krikken. En dat kost heel wat minder energie dan een kar op een schuine helling tegen een wig optrekken.

Dat is inderdaad handig. Dan ga ik eens zoeken of Trigano ze ook los verkoopt aan een redelijke prijs, want CC vraagt hier de hoofdprijs voor. En de caravanpoten zijn allemaal te kort, blijkbaar staat een vw hoger van de grond.
PS: wij hadden net een CCC gekocht toen de Alpha op de markt kwam, anders hadden we wel eens de pro en contra's naast elkaar gezet.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: C5CCV op augustus 21, 2012, 12:28:17 pm
Dat op een keg rijden hoeft niet zo'n probleem te zijn, is hier al vaker ter sprake gekomen; (je moet gebruik maken van de terugrij-automaat van rem en de hefboomwerking van de dissel)
 
Ik heb ook even getwijfeld of we het goed gdaan hadden toen ik de Alpha zag (was al op de markt, dus ik had er voor kunnen kiezen); maar als ik alleen naar de tent kijk en de flexibiliteit daarvan dan ben ik zeer blij met de keuze.
NB: Ik heb die extra poten nog geen moment gemist; ik wilde ze direct bij de koop van de CC aanschaffen maar ben tot op heden blij dat ik dat niet gedaan heb.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: alkyone op augustus 21, 2012, 11:02:11 pm
Dat hoeft bij de Alpha niet. De uitdraaipoten zijn volwaardige types, waarmee je de bak een flink eind op kunt krikken. En dat kost heel wat minder energie dan een kar op een schuine helling tegen een wig optrekken.

Kijk en bovenstaande is nieuw voor mij, en ik ben enkel nog niet overtuigd of het werkelijk wel zo is.
Ik heb de wagen wel redelijk gecorrigeerd met de pootjes maar of ze daar ook werkelijk voor bedoeld zijn  :**

Kan ook gelijk melden dat ik 6 stuks hardhouten wiggen bij me had om de deksel te ondersteunen indien dit nodig zou zijn.
Blij dat we ze meegenomen hadden want onze plek in St Augustin was een beetje scheef waardoor ze prima van pas kwamen.

En ja ik ben vliegvisser met een zelf gebouwde toncin cane hengel.
Voor verdere info mag je altijd een pb sturen of kijk voor de foto's en het verhaal op de site van vliegvisvereniging de poldervlieg   
http://www.depoldervlieg.nl/hengelbouw%20special%20alkyone%20splitcane.pdf (http://www.depoldervlieg.nl/hengelbouw%20special%20alkyone%20splitcane.pdf)
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op augustus 22, 2012, 08:20:09 am
Kijk en bovenstaande is nieuw voor mij, en ik ben enkel nog niet overtuigd of het werkelijk wel zo is.
Ik heb de wagen wel redelijk gecorrigeerd met de pootjes maar of ze daar ook werkelijk voor bedoeld zijn  :**
Ik heb er bij de opbouwinstructie bij VWS destijds expliciet naar gevraagd en zij gaven toen aan dat je ze op deze manier kan gebruiken.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: StijnMattheus op augustus 27, 2012, 01:52:35 pm
Vraagje:

wij hebben net een Alpha gekocht.  Onder het bed kan je een en ander kwijt, maar hoe hoog mogen de  bakjes onder het bed eigenlijk max. zijn?

Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op augustus 27, 2012, 03:05:18 pm
De bakrand zit op 21cm, zou dus niet hoger gaan met de kratjes. Het frame van het bed ligt op de bakrand, dus de kratjes kunnen wel een paar cm hoger ingepakt worden. Alleen in het midden over de lengte weer niet, want daar ligt een drager van het bed als die op de bakrand ligt.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: alkyone op augustus 27, 2012, 07:55:05 pm
Onze kratjes zijn 20cm hoog en passen er prima onder.
Het zijn klapkratjes van een soort stevig plastic.

(https://lh3.googleusercontent.com/-DLJE_U1DNRA/UDu0NmRxK-I/AAAAAAAADN8/-y65b6MkkIo/s800/2012-08-27%252019.52.13.jpg)

Groet Martin
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: StijnMattheus op september 16, 2012, 09:44:56 am
Zoals je kan lezen op het grote ophaaltopic hebben wij sinds gisteren onze Alpha.
Tijdens de uitleg die we kregen sprak de vouwwagenspecialist-medewerker over de stokken voor de wagen zelf.
Dat zijn vier stokken die elk uit twee delen bestaan.  Deze twee delen schuiven in elkaar en kunnen met behulp van de powergrip verbinding worden vastgezet.
Aan het uiteinde van elke stok zit een plastic oog om rond een framestok van de wagen te klikken.  hopelijk weten jullie na deze beschrijving over welke stokken ik het heb...

Nu hebben wij een vraag over deze stokken:
Twee van de vier stokken kan ik kwijt aan de kant van het harde deksel ter ondersteuning van de framestok die op ooghoogte zit.  klik en openschuiven ter ondersteuning aan beide hoekpunten naast de deuren, perfect. Maar wat doe ik met de andere twee stokken?  Het enige wat ik kan bedenken is ze naast de binnentent van de wagenbak zetten en zo ver mogelijk doorschuiven zodat ze ook daar steun geven, maar daar kan je amper bij en de stok is ook te lang (hij schuift amper open).  Weten jullie hoe ik deze twee stokken kan gebruiken?
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op september 16, 2012, 04:12:02 pm
Antwoord heb je inmiddels als reactie op je PM, maar hier dan ook voor de overige Alpha ge?nteresseerden:

Die vier stokken zijn vooral bedoeld om te plaatsen als er storm op komst is en de wagentent met de spanbanden aan de buitenzijde wordt afgespannen. Dan trek je namelijk met de spanbanden de wagentent naar beneden en komt het frame onnodig onder spanning te staan. Als wij een weekend weggaan gebruiken we ze niet, bij de afgelopen vakantie hebben we flink wat noodweer gehad en heb ik ze wel geplaatst. Twee er van plaats je tussen het dak en de buitenste hoeken van de deksel. Je klikt ze dan boven aan het frame en met de snelspanners kun je de buizen op lengte maken. Aan de bedzijde plaats je de stokken buiten de binnentent zover mogelijk in de hoeken. Ik plaats ze door in de binnentent te gaan zitten en dan het ventilatiegaas open te ritsen. Als de buizen de minimale lengte hebben (dus maximaal ingeschoven) passen ze er net tussen. Ook hier klem je ze om het frame en zet ze dan op hun plek. Moet je een keer gedaan hebben en dan krijg je er vanzelf handigheid in.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: StijnMattheus op september 16, 2012, 05:55:34 pm
Bedankt Wijnand, voor het klare antwoord.

Beetje eigenaardig dat die twee overige stokkken zo 'krap' zijn, maar goed, dan kan je je niet vergissen welke waar moet.



Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op september 16, 2012, 07:10:05 pm
De stokken zijn inderdaad wat kritisch aan de maat, maar ze passen wel goed. Het is natuurlijk wel zaak dat je ze plaatst voor je de spanbanden vastzet.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: alkyone op september 16, 2012, 07:43:09 pm
Helemaal niets aan toe te voegen.
Ik stond in de eerste instantie ook vreemd te kijken met twee stokken in mijn handen. ::).
Martin
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: StijnMattheus op september 16, 2012, 09:32:19 pm
Daarnet de zaak terug ingeklapt.
de twee stokken achter in de wagenbak zijn zo in elkaar geschoven dat ik ze niet meer uit elkaar krijg.
Heb ze voorlopig in elkaar gelaten. 

Ik heb trouwens een eerste (hopelijk enige) mankementje ontdekt:
De gasleiding is zo gemonteerd dat hij door de bodem van de disselbak gaat en daarna een bocht maakt van 90 graden om verder horizontaal onder de wagen door tot bij de keuken te lopen.
Nu is er telkens de leiding door het onderstel profiel moet passeren een gaatje geboord, met daarin een rubbertje om de leiding te ondersteunen en naar ik vermoed ook te beschermen tegen trillingen.  Nu is bij mijn wagen het eerste rubbertje uit de boring gekomen (of heeft er nooit in gezeten) en zit de leiding tegen het metaal van het chasis aan.  Denken jullie dat het een goed idee is om een en ander een beetje te verbuigen zodat het rubbertje toch in het gat gaat (no pun intended) of laat ik het maar zo?

Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: alkyone op september 16, 2012, 11:33:54 pm
De stokken gewoon in elkaar laten zitten.
je kan veel moeite doen om ze uit elkaar te halen en zodra je ze weer gebruikt zitten ze weer vast.

De gas leiding zou ik zeker beschermen tegen trillingen, het is een kwestie van tijd dat er iets misgaat.
Als het goed is heb je ook een kort stukje gasleiding bijgeleverd gekregen.
Niet weggooien die is voor de aansluiting van de koelkast.
Een andere tip is om in de deksel wat klittenband te plakken zo verschuift het kleed niet.

Martin
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: nikkel1964 op september 17, 2012, 08:43:20 am
Denken jullie dat het een goed idee is om een en ander een beetje te verbuigen zodat het rubbertje toch in het gat gaat (no pun intended) of laat ik het maar zo?

Ook bij broertje CC bekijk ik de gasleiding regelmatig, ik zou zorgen voor een zo goed mogelijke bescherming. Metaal op metaal trillend zal leiden tot beschadiging, waarbij de gasleiding als eerste het loodje zal leggen zeg maar. Geen fijn idee.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: StijnMattheus op september 17, 2012, 09:05:18 am
De stokken gewoon in elkaar laten zitten.
je kan veel moeite doen om ze uit elkaar te halen en zodra je ze weer gebruikt zitten ze weer vast.

De gas leiding zou ik zeker beschermen tegen trillingen, het is een kwestie van tijd dat er iets misgaat.
Als het goed is heb je ook een kort stukje gasleiding bijgeleverd gekregen.
Niet weggooien die is voor de aansluiting van de koelkast.
Een andere tip is om in de deksel wat klittenband te plakken zo verschuift het kleed niet.

Martin


Zoals ook in vorige post aangegeven zal ik het probleempje met de gasleiding inderdaad corrigeren.  Anders doet het vroeg of laat BOEM!
klitteband is niet echt nodig denk ik, ik heb er gewoon de stokken voor de wagenbak op geplaatst en toen was het opkrullen gedaan.  Verschuiven doet ie niet echt.
Moest het nodig zijn, toch een goede tip dan.

Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: StijnMattheus op september 24, 2012, 09:36:47 am
Hallo,

Dit weekend dus onze Trigano Alpha voor de eerste keer opgezet in de tuin van mijn vader. 

Het opzetten viel heel goed mee:
De wagenbak uitklappen is echt een fluitje van een cent is is op 1-2-3 gepiept.
De voortent en de achtertent zijn wat meer werk, maar al bij al is het zeer goed verlopen.
Enige probleem is dat wij nogal klein zijn en dat we dus maar moeilijk aan de ritsen kunnen om het dak van de voortent en de achtertent aan de wagenbak te bevestigen.  Daar kwam toch een trapladdertje bij kijken.  Hiervoor moeten we nog een oplossing zoeken...

Een paar probleempjes wel:
1. Zoals eerder gezegd, de hoogte van de tent.  Voor iemand van 1m74 is het toch wel serieus lastig om te ritsen.
2. Het inritsbaar kuipgrondzeil past niet geheel in de tent (te groot op bepaalde plaatsen, te klein op andere, misschien omdat de tent niet volledig correct opgezet was?) 
3. De drukknoppen om het inritsbaar kuipgronzeil aan het deksel van de wagenbak te bevestigen zitten te dicht op elkaar, hierdoor passen de drukknoppen op het zeil niet met de drukknoppen op het deksel.  Ik kreeg het echt niet bevestigd. 
4. Ik blijf het een rare bedoening vinden met de twee in elkaar schuivende stokken in de wagenbak.  De stokken zitten volledig in elkaar gedrukt (krijg ze ook niet meer los). 
5. We hebben dit weekend regen gehad.  (zoals gewoonlijk bij ons, zie verder...)  Bleek dat er zich water verzamelt boven op het dak van de voortent aan de kant van de keuken. 

Heel mooi eindresultaat, veel groter dan we hadden verwacht.
onze opstelling was op een bepaald moment: achtertent, wagenbak, voortent EN luifel.  Dit geeft een tent van 9.5 meter lang!!!
Geen camping waar je dit kan doen vrees ik.

De eerste avond feestje gegeven aan ouders en schoonouders in de voortent, lekker gezellig met 7 personen in de voortent. plaats genoeg...

en dan... het afbreken:
Wij gaan nu al 14 jaar kamperen en hebben er een traditie van gemaakt om altijd (ja, letterlijk, al 14 jaar lang) nat in te pakken.
Deze keer geen uitzondering dus.  Zondagmorgen opgestaan met een donkergrijze hemel.  Snel de voortent en de achtertent afgebroken en snelsnel in de garage van mijn pa de ochtenddauw laten opdrogen, maar we waren te laat voor de rest van de tent.  Dikke regendruppels, donder, bliksem, afijn de zaak is volledig klets en kletsnat.  We hebben de tent dan maar laten staan en we gaan wachten tot ze droog is om dicht te klappen.  Intussen heeft mijn pa een mooie Alpha in zijn tuin staan.....

afbreken op zich ging wel heel vlot, afgezien van het ritsenprobleem...

hieronder de foto's:


Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: CEO op september 24, 2012, 10:34:59 am
@1: Zelf heb je geen opstapje nodig, maar voor het in en uitklappen kan het handig zijn. Wij hebben, voor een totaal andere tent, maar toch, bij de Blokker een opvouwbaar opstapje gekocht. Zeker geen topkwaliteit, maar daar was de prijs dan ook naar. Een zelfde opstapje bij een kampeerwinkel is vaak 2 keer zo duur (10 of soms zelfs duurder, ipv 5 EUR bij de Blokkert).
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: spikehome op september 24, 2012, 10:39:07 am
Duidelijk verhaal.

Maar waarom zou je luifel en voortent gebruiken als je de voortent ook als luifel kan gebruiken?
Scheelt veel werk en ruimte natuurlijk op de camping.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: StijnMattheus op september 24, 2012, 10:44:02 am
Duidelijk verhaal.

Maar waarom zou je luifel en voortent gebruiken als je de voortent ook als luifel kan gebruiken?
Scheelt veel werk en ruimte natuurlijk op de camping.

Dat was ook onze conclusie.
Voortent is perfect als luifel te gebruiken, bij slecht weer zijpanelen erin en klaar.
lekker modulair op te bouwen die Alpha
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: nikkel1964 op september 24, 2012, 10:47:25 am
Dit geeft een tent van 9.5 meter lang!!!
Geen camping waar je dit kan doen vrees ik.


Ja hoor, die campings zijn er genoeg. ook wij zetten vaak nog een luifel voor de voortent, met name in de warme landen is dit ideaal wat beschutting betreft.

Maar waarom zou je luifel en voortent gebruiken als je de voortent ook als luifel kan gebruiken?
Scheelt veel werk en ruimte natuurlijk op de camping.

Voor de extra beschutting bij felle zon (waar anderen vaak weer een tarp extra voor opzetten) maar ook tegen inregen als je de voordeur van de voortent open hebt staan bij slecht weer. Het extra werk, tenminste bij onze wagen, is ongeveer tien minuten voor één persoon.

Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op september 24, 2012, 11:22:06 am
Leuke foto's! Wat is 'ie groot he! Die 9,5 meter wordt zeker een uitdaging, wij hebben de Alpha nog nooit in vol ornaat kunnen opzetten. Ik heb in de disselbak een touwtje liggen dat die lengte heeft. Zo kan ik voor het uitklappen al zien of het gaat passen of niet.

Dat van de hoogte is herkenbaar. Ik ben 1,95 en gebruik ook een opstapje. De tweede al, want het eerste inklapkrukje ben ik door heen gezakt...

Bij ons past het kuipzeil wel goed, maar het zeil moet aan de kant van de wagenbak wel echt goed liggen. Anders krijg je inderdaad een probleem met de drukknopen. Aan de voorzijde is 'ie wat ruim, maar dat heeft als voordeel dat een wat aflopende bodem niet tot problemen leidt. Ik verwacht dat het wel goed past als je de tent netter plaatst. Het mooiste is als de daklijn van voor tot achter een rechte lijn vormt.

Bij ons bleef bij de eerste regenbui ook wat water op het staan. Maar na het drogen en goed afspannen van de tent heeft zich dat niet meer voorgedaan.

Klein aandachtspuntje voor je koelbox: kan deze nog ventileren als de deksel dicht zit? Ik vraag dit omdat de vouwwagenspecialst ons daar opwees. Onze koelbox is iets lager dan die van jullie, waardoor er meer ruimte is. Als er onvoldoende ventilatieruimte is, kun je de koelbox mogelijk onderweg niet aanzetten.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: StijnMattheus op september 24, 2012, 11:29:04 am
@wijnand

Het koelboxverhaal hebben we bij de vw-specialist inderdaad ook te horen gekregen.
Dit weekend de boel per ongeluk laten aanliggen terwijl het deksel dicht was.  Het deksel wordt (deksels) warm.
Ik weet niet in hoeverre de warmteontwikkeling een probleem vormt, maar het koelen zal wel niet goed meer lukken als de koelbox zijn warmte niet kwijt geraakt.

dat touwtje is een goed plan.  Misschien ook met markeringen erbij plaatsen hoever de achtertent komt en hoever de voortent komt. dan kan je beter beslissen waar je de bak positioneert op het plekje.  Goeie tip.

Wij hebben ons ook een stekkerdoos aangeschaft met 4 stopcontacten waarvan je elk stopcontact automatisch aan en uit kunt zetten met een schakelaar.  Lekker handig voor onze looplampen die we als verlichting gebruiken.  Op die manier kunnen we het licht aan en uit doen in de achtertent, de wagenbak en de voortent afzonderlijk.
net als thuis.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: nikkel1964 op september 24, 2012, 11:38:39 am
Dat van de hoogte is herkenbaar. Ik ben 1,95 en gebruik ook een opstapje. De tweede al, want het eerste inklapkrukje ben ik door heen gezakt...

Een collega-klapper heeft een opvouwbaar krukje getimmerd, wat hij onder het keukenblok kan wegschuiven tijdens transport. Heb er helaas geen foto van, handig is het wel!
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op september 24, 2012, 06:09:23 pm
Wij hebben ons ook een stekkerdoos aangeschaft met 4 stopcontacten waarvan je elk stopcontact automatisch aan en uit kunt zetten met een schakelaar.
Heb je daar een plaatje of link van? Het klinkt handig!
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: Swede op september 24, 2012, 06:23:24 pm
deze misschien?
http://www.conrad.nl/ce/nl/product/610186/Ehmann-0202x00052301-stekkerdoos-Stekkerdoos-met-apart-schakelbare-contacten-Grijs-zwart-H05VV-F-3-G-15-mm/0809012&ref=list (http://www.conrad.nl/ce/nl/product/610186/Ehmann-0202x00052301-stekkerdoos-Stekkerdoos-met-apart-schakelbare-contacten-Grijs-zwart-H05VV-F-3-G-15-mm/0809012&ref=list)
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: StijnMattheus op september 24, 2012, 08:59:56 pm
deze misschien?
http://www.conrad.nl/ce/nl/product/610186/Ehmann-0202x00052301-stekkerdoos-Stekkerdoos-met-apart-schakelbare-contacten-Grijs-zwart-H05VV-F-3-G-15-mm/0809012&ref=list (http://www.conrad.nl/ce/nl/product/610186/Ehmann-0202x00052301-stekkerdoos-Stekkerdoos-met-apart-schakelbare-contacten-Grijs-zwart-H05VV-F-3-G-15-mm/0809012&ref=list)

Het is niet specifiek deze, maar het concept is identiek.
reuze handig dat ding
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: StijnMattheus op september 24, 2012, 09:02:54 pm
Trouwens,

ik weet niet hoe het weer in Nederland is, maar hier waait het tot 90 km/h  met stortregens
mijn klapper staat in mijn vader zijn tuin, zeiknat te zijn (enkel de wagenbak met de voortent-luifel) en hij wordt op dit eigenste moment door de wind gemarteld...
Net met pa gebeld, de klapper is nog geen milimeter verschoven en geeft geen krimp.

qua vuurdoop kan dat tellen dacht ik zo.
ik lig nou nooit meer wakker 's nachts als er een beetje wind staat op de camping, als ie dit overleeft dan overeeft ie veel...

Go Alpha!!
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: alkyone op september 24, 2012, 09:10:35 pm
Wij zijn ook niet zo groot (1.70) en hebben een krukje van hartman bij ons.
Handig bij het opzetten en daarna kan je pilsje er mooi op staan.
Ik kan nog geen mededeling doen over het kuipgrondzeil want dat hebben we nog niet.
En wij doen altijd de luifel aan de voortent.
Die paar minuten opzet tijd kunnen er ook nog wel bij.
martin
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: alkyone op september 24, 2012, 09:14:47 pm
Trouwens,

ik weet niet hoe het weer in Nederland is, maar hier waait het tot 90 km/h  met stortregens
mijn klapper staat in mijn vader zijn tuin, zeiknat te zijn (enkel de wagenbak met de voortent-luifel) en hij wordt op dit eigenste moment door de wind gemarteld...
Net met pa gebeld, de klapper is nog geen milimeter verschoven en geeft geen krimp.

qua vuurdoop kan dat tellen dacht ik zo.
ik lig nou nooit meer wakker 's nachts als er een beetje wind staat op de camping, als ie dit overleeft dan overeeft ie veel...

Go Alpha!!

Dat ie geen krimp geeft is een prima mededeling. :>
En hier in Alkmaar waait het ook flink

Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: StijnMattheus op september 26, 2012, 09:05:58 am
Dat van die 'geen krimp' moet ik wat nuanceren.

Gisterenavond belde mijn pa dat het 'het moment' was om de klapper in te klappen.
Hij was mooi droog en dus moesten we niet langer wachten want er kwamen alweer regenwolken opzetten.

Na de toch wel harde wind van eergisteren en gisteren even de ronde gedaan om te zien of er geen schade was.
volgende zaken vastgesteld:

1. De inschuifbare stok binnen in de wagenbak aan de kant van de keuken was blijkbaar uit het frame van de wagenbak gedrukt door de wind.  (wat mij nog sterkt in mijn idee dat die stokken niet correct gebruikt worden, ideeën?)
2. Zoals ik al eerder vermelde verzamelt het dak wat water, blijkbaar is dat er niet beter op geworden tijdens de twee dagen regen (mijn ma en pa waren niet constant thuis om de verzameling te ledigen)  Resultaat is dat de stok die uit het wagenbak frame schuift (die met de twee indrukbare pinnetjes) geplooid is.  (op de plaats waar de dikkere stok van de voortent erover schuift).  Ik heb deze stok dan maar volledig uit het tentframe verwijderd, anders krijg ik het er nooit meer uit geschoven...

voor de rest was het doek redelijk slap (veel slapper dan zondag), maar dat is normaal zeker voor een tent die een dag of vier staat?

Geplooide stok dus.  Gelukkig werkt mijn pa in een technische school, ze gaan de zaak proberen recht te maken.
anders bestellen we een nieuwe bij de vw-specialist.

Jullie geen last van het verzamelen van water op het dag, de kant van de keuken??
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: nikkel1964 op september 26, 2012, 09:28:56 am
voor de rest was het doek redelijk slap (veel slapper dan zondag), maar dat is normaal zeker voor een tent die een dag of vier staat?

Geen verstand van de stokken van een Alpha. Als de constructie lijkt op die van een CC dan zouden er geen stokken uit het frame moeten kunnen schuiven, de voortent heeft daarvoor niet genoeg ruimte. Lijkt me goed dat toch eens met een andere Alphaloog te bekijken?

Katoenen doek kent inderdaad (forse) krimp en rek, ook afhankelijk van de manier waarop het geweven en genaaid is en van de kwaliteit (zwaarte). Daar zou ik me niet direct zorgen over maken!
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op september 26, 2012, 09:54:48 am
Dat van het plooien van die buis begrijp ik ook niet. Had je de voortent wel goed afgespannen en nog nagespannen tijdens die harde wind en regen? Katoen rekt en krimpt inderdaad behoorlijk en zeker onder zulke omstandigheden span ik de boel meerdere keren na. Als de voortent strak gespannen staat kan die uitschuifbuis geen kant op (wat Niels ook aangeeft). Het komt op mij over alsof de buis teveel ruimte heeft gehad om te werken.
 
Die stok in de wagenbak heeft als het goed is aan het uiteinde een ronde kunststofklem, die voor een kwart open is. Die klem je om het dakframe, waarna je de stok rechtzet tussen de wagenbak en dakframe. Dan kan ook die stok geen kant op. Mogelijk heb je de open kant van de klem zo gehad dat 'ie zich los kon wrikken. Had je de spanbanden van de wagenbak wel voldoende op spanning staan?

Ik verwacht dat nu de tent goed nat en droog is geweest dat de volgende keer er geen water meer op het dak blijft liggen. Maar ook daarvoor geldt dat de tent goed afgespannen moet zijn.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: GJT op september 26, 2012, 10:25:49 am
De ruimte in het doek is verklaarbaar. Het doek was nieuw en de wagen wordt afgespannen.
Vervolgens wordt het nat en krimpt. Alles zet zich. Bij opdrogen komt er weer ruimte op het doek. Dit herhaald zich een paar keer. Normaliter moet je dit na een paar dagen even naspannen bij een nieuwe klapper. In het vervolg zal dit wel minder worden.
Overigens zit in het doek altijd wel iets werking. Heb je een vochtige nacht gehad dan zal het doek wel iets losser gaan hangen bij opdrogen. Als het goed is wordt dit echter met het juist (met elastieken) afspannen van het doek opgevangen.
In de luifel van de Kyte zit wel paar cm rek. Smorgens na een vochtige nacht staan de elastieken strakker. Zodra het doek weer droogt zie je ze weer enigzins ontspannen. De luifel blijft echter altijd netjes op spanning.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: StijnMattheus op september 26, 2012, 10:39:49 am
Dat van het plooien van die buis begrijp ik ook niet. Had je de voortent wel goed afgespannen en nog nagespannen tijdens die harde wind en regen? Katoen rekt en krimpt inderdaad behoorlijk en zeker onder zulke omstandigheden span ik de boel meerdere keren na. Als de voortent strak gespannen staat kan die uitschuifbuis geen kant op (wat Niels ook aangeeft). Het komt op mij over alsof de buis teveel ruimte heeft gehad om te werken.
 
Die stok in de wagenbak heeft als het goed is aan het uiteinde een ronde kunststofklem, die voor een kwart open is. Die klem je om het dakframe, waarna je de stok rechtzet tussen de wagenbak en dakframe. Dan kan ook die stok geen kant op. Mogelijk heb je de open kant van de klem zo gehad dat 'ie zich los kon wrikken. Had je de spanbanden van de wagenbak wel voldoende op spanning staan?

Ik verwacht dat nu de tent goed nat en droog is geweest dat de volgende keer er geen water meer op het dak blijft liggen. Maar ook daarvoor geldt dat de tent goed afgespannen moet zijn.

We hebben het nadeel gehad dat we de zaak niet in het oog konden houden doordat iedereen werken was.  Ik zag gisteren wel dat door de wind de haringen onder de spanbanden wat zijn los gekomen waardoor de spanning op de spanbanden te klein werd.  Hierdoor krijgt de zaak inderdaad veel speling en kan dit gebeurd zijn.  De klem aan het uiteinde van de wagenbak stok zat wel degelijk zoals je het beschrijft.  het heeft echt wel heftig gewaaid en die standaard-haringen die je erbij krijgt zijn niet zo nuttig in gewone grond.  Ik denk dus dat je gelijk hebt.  De spanning op de tent zal niet genoeg geweest zijn waardoor alles wat meer beweegt en dan krijg je dit natuurlijk.

nou ja, getest is ie wel....
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: StijnMattheus op september 26, 2012, 02:47:46 pm
Goed nieuws:
Ze zijn er bij mijn pa op school in geslaagd om het stokkie weer kaarsrecht te krijgen.

Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: poldertoerist op september 26, 2012, 11:09:58 pm
Op het gevaar af ( is gewoon een vraag aan jou, zonder dat iemand er het halve www bij gaat halen om te bewijzen dat het wel of niet zo is. ) dat er een funderingsachtige discussie ontstaat.

Is het dan toch nog stevig?



Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: StijnMattheus op september 27, 2012, 09:05:55 am
Op het gevaar af ( is gewoon een vraag aan jou, zonder dat iemand er het halve www bij gaat halen om te bewijzen dat het wel of niet zo is. ) dat er een funderingsachtige discussie ontstaat.

Is het dan toch nog stevig?

Lol, dat gaan we zien volgend jaar op de camping zeker?
Trouwens, als ik het goed heb (weer zonder een polemiek te willen starten op z'n funderings ) dan dacht ik dat metaal stijver wordt als je het plooit en terug recht maakt (tot op een bepaald punt natuurlijk)
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: GJT op september 27, 2012, 09:35:08 am
Trouwens, als ik het goed heb (weer zonder een polemiek te willen starten op z'n funderings ) dan dacht ik dat metaal stijver wordt als je het plooit en terug recht maakt (tot op een bepaald punt natuurlijk)

Dit roep je wel een beetje op... Dit blijft een zwak punt volgens mij. Éen en ander is uiteraard wel afhankelijk van de mate waarin het verbogen was en hoeveel dit punt straks belast wordt. 
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: StijnMattheus op september 27, 2012, 09:46:31 am
Dit roep je wel een beetje op... Dit blijft een zwak punt volgens mij. Éen en ander is uiteraard wel afhankelijk van de mate waarin het verbogen was en hoeveel dit punt straks belast wordt.

dan heb ik het niet gezegd.
Even serieus nu.  ik denk dat ik toch maar een nieuwe stok bestel.  Dan neem ik hem mee, en heb ik een reserve.
Titel: Trigano Alpha?
Bericht door: ouisse op augustus 26, 2013, 11:14:19 am
bonjour des caravaniers possedents une alpha trigano ont ils eu des problemes avec le couvercle de la caravane en composite ?
moi le mien ressemble a un tranpoline il est tout mou et ne supporte pas mon poids 80 kg (la caravane est neuve et n a jamais servie)je m inquiete pour l avenir! 
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: ouisse op mei 19, 2014, 02:46:41 pm
mon couvercle(plancher) sur mon alpha a été change par trigano c est la fete 
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: olaf op mei 19, 2014, 10:17:38 pm
mon couvercle(plancher) sur mon alpha a été change par trigano c est la fete
Zal even de vertaal machine er over heen laten gaan.

mijn deksel (verdieping) op mijn alpha is verandering door trigano c is het feest

Bron: http://www.vertalen.nu/zinnen/

Kan niet zeggen dat ik het echt snap.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op mei 20, 2014, 08:09:59 am
Kan niet zeggen dat ik het echt snap.
Deze meneer had al eens gemeld dat het deksel van zijn Alpha nogal instabiel was als hij er op liep. Kennelijk is het deksel nu door Trigano naar tevredenheid vervangen.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: Gait op september 01, 2015, 04:06:12 pm
Dag allen,
We zijn nu twee jaar met de Camplet Savanne weg geweest. Een heerlijk klein klappertje. We komen wel een groot nadeel tegen en dat is het slapen op het deksel. Je ligt in een soort bedstee en kan je benen niet buiten het bed steken, zoals we thuis gewend zijn. Als ik alleen in het bed lig heb ik ruimte zat (140 cm breed), maar met z'n 2-en is het toch wat krap. We zijn dus op zoek naar een vervanger en komen uit bij de Trigano Alfa of CC-Valley/Country. Graag willen we van de Alfa-bezitters weten hoe het zit met de duurzaamheid van de Alfa na een paar jaar gebruik. En ik zag bij de dealer dat een nieuwe Alfa een grotere laadruimte heeft (145x205 cm.) dan vroeger. Vanaf welk bouwjaar is dat zo?
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: chrishoek op september 01, 2015, 06:32:26 pm
Wij hebben een combi- camp country gehad en hebben nu een raclet panama gl, deze laatste is van dezelfde farikant als de trigano alpha en heeft  dezelfde wagen, bed en keuken als de tirgano alpha.  Wij gingen er vanuit toen we de combia camp kochten dat het met de kwaliteit wel goed zat, maar met  de combi camp hebben we veel problemen gehad, met de panama tot nu toe weinig.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op september 01, 2015, 07:06:41 pm
Over de duurzaamheid: wij zijn dit jaar voor het vijfde seizoen op vakantie geweest met de Alpha en elk jaar ook een aantal weekends. Er is in die seizoenen niets stuk gegaan. We hebben elk jaar flink wat noodweer meegemaakt (bv slagregens, enorme windrukken aan de kust van Bretagne en ook dit jaar in Italië) en er is een 12-13000km mee gereden. Kortom, over de duurzaamheid maak ik mij geen enkele zorgen.

Wanneer de grotere bagageruimte is ingevoerd weet ik niet, maar ik had het nog niet gezien dus dat moet dan haast het laatste modeljaar zijn geweest. Heb je die aangepaste bagagebak zelf gezien of komt de foto van internet? Tot en met modeljaar 2015 is de bagagebak namelijk gelijk gebleven (onderste foto). En als ik de stof op de bovenste foto zie, komt de kleur niet overeen met de tot nu toe gehanteerde kleuren. Misschien zit ik er naast, maar ik vraag me af of de foto wel van een Alpha is.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: nikkel1964 op september 01, 2015, 07:24:24 pm
(Het bed van de Country is ook 140cm breed. Dus als dat een argument is valt dit type af)
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op september 01, 2015, 07:28:22 pm
Het bed van de Alpha is 205 x 150cm en heeft niet het bedstee effect. Ik ben 1,93, slaap thuis in een bed van 2,20 maar het voelt in de Alpha net zo ruim (ook omdat het binnententdoek om de matras mee beweegt).
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: Gait op september 02, 2015, 12:16:57 am
Dank jullie wel voor jullie reacties!
De bovenste foto komt van internet en is van een CC. Van de dealer begreep ik nu dat het middendeel (grijs) zo diep is dat er 2 vouwkratten opklaar kunnen staan, ca. 40 cm. Op het bruine deel kunnen dan nog lagere kratten e.d. staan.
De onderste foto is van een nieuwe Alfa. De diepte is dan ca 21 cm, de hoogte van een vouwkrat, maar daar kunnen er wel heel veel van staan.
Ik kan me voorstellen dat alle losse spullen, kleding, etenswaren etc. in de wagenbak kunnen, maar waar laat ik dan m'n stoffen Lafuma ligstoelen en tafel? Die kunnen niet meer op het bed, toch? In de auto is geen optie, want daar zitten de honden. Op de imperiaal is een goede optie. Dat doen we nu met de Camplet ook, in een huisgemaakte bagagebuidel van zeildoek. De fietsen staan op de dissel. Dat past allemaal net. Zowel de CC als de Alfa hebben een disselbak. Dus daar kunnen de fietsen niet meer bij. Kunnen de 2 fietsen ook samen met de tafel en stoelen staand op de imperiaal? Of kan ik de dissel verlengen? Ik vind de fietsen zo hoog niet zo'n fijn idee en heb ze liever vlak achter de auto op de dissel.

Met de duurzaamheid van de Alfa zit het dus wel goed. De dealer raadt overigens een CC Valley aan omdat daar het bed breder is (160) en de kwaliteit beter is. Daar heb ik gezien de berichten op VWC wel zo m'n bedenkingen bij.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: nikkel1964 op september 02, 2015, 10:46:33 am
De bovenste foto komt van internet en is van een CC. Van de dealer begreep ik nu dat het middendeel (grijs) zo diep is dat er 2 vouwkratten opklaar kunnen staan, ca. 40 cm. Op het bruine deel kunnen dan nog lagere kratten e.d. staan.

Let op: deze foto is van een Country, met het smallere bed dus. De Country heeft grotere wielen waardoor de noodzaak van wielkasten ontstond, het bed moest daar boven blijven en werd daarom verhoogd. Omdat het tentframe nu òm het bed moet vallen in plaats van er op moest de breedte van het bed terug gebracht worden naar 140cm.

De Valley heeft kleinere wielen, geen wielkasten en daarom geen verhoogd bed. Het bed ligt dus òp het bruine vlak waardoor je onder het bed alleen het verlaagde deel als bagageruimte hebt. De rest van de bagage moet je òp het bed leggen. Omdat bij deze wagen ook het tentframe op het bed ligt kon dit bed de originele breedte van 160cm behouden.
 
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: huig op september 03, 2015, 10:56:55 pm
Dag allen,
We zijn nu twee jaar met de Camplet Savanne weg geweest. Een heerlijk klein klappertje. We komen wel een groot nadeel tegen en dat is het slapen op het deksel. Je ligt in een soort bedstee en kan je benen niet buiten het bed steken, zoals we thuis gewend zijn. Als ik alleen in het bed lig heb ik ruimte zat (140 cm breed), maar met z'n 2-en is het toch wat krap. We zijn dus op zoek naar een vervanger en komen uit bij de Trigano Alfa of CC-Valley/Country. Graag willen we van de Alfa-bezitters weten hoe het zit met de duurzaamheid van de Alfa na een paar jaar gebruik. En ik zag bij de dealer dat een nieuwe Alfa een grotere laadruimte heeft (145x205 cm.) dan vroeger. Vanaf welk bouwjaar is dat zo?

Dag Gait,

Wij zijn ook 2 jaar met een Camp-Let weggeweest en het nadeel waarom wij hem weg hebben gedaan is ook het slapen op de deksel(en de beperkte laadruimte).
We hebben nu een Trigano Alpha van 2015 en het slapen is een genot vergeleken met de Camp-Let. Duurzaamheid kan ik niks over zeggen want we zijn er maar 1 keer mee weggeweest. Heb wel een fikse storm gehad maar dan merk je niets, dat is bij de Camp-Let wel anders.

De laadruimte van de Alpha is ruim voldoende, we kunnen er alles in kwijt wat nodig is.

Gr. Ties
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: Gait op september 05, 2015, 06:17:24 pm
Dank jullie wel voor de info. We wachten nog even af....
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: Gait op september 30, 2015, 01:37:49 am
Dankzij jullie ervaringen hebben we de Camplet Savanne verkocht en een Trigano Alpha aangeschaft. We zijn er blij mee. De kampeeruitrusting kregen we erbij. Dus nu hebben we veel dingen dubbel. Nadat we alles hebben uitgezocht zal ik foto's posten op het tekoop-board zodat er gewinkeld kan worden.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: KenJo op september 30, 2015, 07:49:02 am
Gefeliciteerd met de aankoop!
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op september 30, 2015, 12:20:25 pm
Gefeliciteerd! Heel veel kampeerplezier ermee.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: PY op november 25, 2015, 04:07:12 pm
beste allen,
sinds vorige week zijn wij eigenaren van een Trigano Alpha uit 2013. Een hele stap voor ons als echte tentkampeerders maar we wilden wat meer luxe en vooral opzet- en afbreek gemak, zeker omdat wij nogal eens in slechter weer kamperen.
Na aanschaf hebben we 1 keer snel de wagen geklapt en voortent eraan geritst maar verder hebben we hem/haar nog niet bekeken.
bij het opzetten van de voortent viel het op dat we stokken over hadden, stokken met platte kanten aan het eind. Zijn die om tussen de andere stokken te zetten (extra steun of omklappen van een wand)?

verder moet ik zeggen dat de diverse forums wel inspiratie geven om de Alpha mooi naar onze wens aan te passen, heel leuk al die ideeën.

En weet iemand nog ergens een betaalbare achtertent voor de Alpha (als we dan luxe gaan dan willen we ook graag alle mogelijkheden hebben).

wij hebben de Alpha dus nog niet gebruikt, ik wacht op een droog weekend dan gaan we gezellig winterkamperen.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op november 25, 2015, 04:19:49 pm
Gefeliciteerd met de Alpha! Ga je vast geen spijt van krijgen.

Wat bedoel je met een platte kant? Het zou kunnen zijn dat je de stokken bedoelt die je gebruikt om het dak van de wagenbak te stutten als je aan de buitenkant de spanbanden gebruikt. Als je die stutten niet gebruikt en je trekt de spanbanden te strak aan dan loop je het risico dat je het triangel mechaniek krom trekt. Die stutten zijn tweedelige buizen (met een snelspanner) met aan één kant een beugel om de buis om het frame te klikken en aan de andere zijde heb je een dop. Er zouden er dan vier moeten zijn. Twee voor op het deksel en twee voor  naast het bed, op elke hoek één. Verder heeft de Alpha geen stokken met een platte kant. Tenminste, de onze (van 2011) heeft ze niet. Daarna is de voortentconstructie gewijzigd, maar daar bij worden volgens mij ook geen stokken met platte kant gebruikt.

Voor wat betreft de achtertent: hebben jullie een blauwe? Dan wordt het wel een zoektocht vrees ik. Ik weet dat destijds de Vouwwagenspecialist de Alpha's altijd compleet bestelden in Frankrijk, ongeacht of de koper de achtertent besteld had of niet. Wellicht hebben zij er eentje liggen.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: PY op november 25, 2015, 06:07:19 pm
Gefeliciteerd met de Alpha! Ga je vast geen spijt van krijgen.

Wat bedoel je met een platte kant? Het zou kunnen zijn dat je de stokken bedoelt die je gebruikt om het dak van de wagenbak te stutten als je aan de buitenkant de spanbanden gebruikt. Als je die stutten niet gebruikt en je trekt de spanbanden te strak aan dan loop je het risico dat je het triangel mechaniek krom trekt. Die stutten zijn tweedelige buizen (met een snelspanner) met aan één kant een beugel om de buis om het frame te klikken en aan de andere zijde heb je een dop. Er zouden er dan vier moeten zijn. Twee voor op het deksel en twee voor  naast het bed, op elke hoek één.

Bedankt voor je reactie Wijnand.
ik denk dat het inderdaad 'stut-stokken' zijn. Hoe die te bevestigen moet ik nog zien. Je legt het wel uit maar het is alsof je een andere taal spreekt. ik moet het zien. (we zijn geen spanbanden of extra stokken gewend in onze tent-geschiedenis).

Ik heb de vouwwagenspecialist al een mailtje gestuurd voor de achtertent. de kleur maakt ons niet zo uit, praktisch boven esthetisch.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op november 25, 2015, 06:53:31 pm
Bedankt voor je reactie Wijnand.
Je legt het wel uit maar het is alsof je een andere taal spreekt

Trek het je niet aan, mijn vrouw begrijpt me ook nooit  :H. Je ziet het vanzelf, kan maar op één manier. Zolang je de doppen maar aan de onderkant houdt...

Ik hoop dat de vouwwagenspecialist jullie kan helpen! En... Ik weet niet of er nog een veilingverkoop komt na het faillisement van Erica, daar zou ook zomaar een achtertent aangeboden kunnen worden.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: Caroline S op januari 05, 2017, 08:08:42 pm
Hallo,

Ik ben erg gecharmeerd can de CCC en Alpha. We hebben nu overigens een hele oude Odyssee.

Dus ik zit al dagen alle info te lezen en te googlen enzo. Kom ik dit filmpje tegen. Bij 15 sec. lijkt het wel of er een oventje zit? Dat kan toch niet?! Weet iemand er meer van?

https://youtu.be/ajDe58qgHQc

Mvg
Caroline
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: muis op januari 05, 2017, 08:47:45 pm
Ja dat zou kunnen.  Ik weet dat Conway destijds een grill in de keuken had. 
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: wijnand op januari 05, 2017, 08:50:41 pm
Klopt, vorig modeljaar kon worden geleverd met een oventje. Of die nu ook nog leverbaar is weet ik niet.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: Caroline S op januari 05, 2017, 09:42:37 pm
Wow, gewoon wakker worden met de geur van afbakpistoletjes  :P
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: muis op januari 05, 2017, 10:29:55 pm
Die leggen wij op de skottel  :J
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: nikkel1964 op januari 05, 2017, 10:44:19 pm
Die leggen wij op de skottel  :J


... als daar tenminste geen spareribs op liggen ...

(Maar dat gaat wel erg off-topic zo, is vast al een ander draadje voor?  :P )

Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: EriLin op januari 05, 2017, 11:42:32 pm
 :off Foto is niet van mij maar lijkt wel op onze versie. Jaren een oven in de caravan gehad maar dit is veel leuker, lekkerder.
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: muis op januari 06, 2017, 12:20:24 am

... als daar tenminste geen spareribs op liggen ...

(Maar dat gaat wel erg off-topic zo, is vast al een ander draadje voor?  :P )
  :J  :X
Terug naar de Trigano Alpha
Titel: Re: Eerste gebruikservaring Trigano Alpha?
Bericht door: Gait op januari 06, 2017, 10:57:19 am
De Alpha bevalt ons erg goed. Degelijk, snelle opzetter en grote keuken. We hebben inmiddels een aantal dingen aangepast. Zie topics hierover
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal