Gekke vraag over.... de bbq en een kip

Gestart door jari, juli 30, 2018, 07:27:15 PM

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

boswachter

Citaat van: jari op juli 31, 2018, 07:40:51 AM
Hoe gaat dat dan met de spareribs? Wij leggen ze altijd aan de rand. Maar vind het erg leuk om nieuwe dingen te proberen.
3-2-1 sparreribs doe je op laag vuur (in een smoker) opstoken tot 100 graden, en dan eerst 3 uur zo op de smoker (wel gekruid) dan 2 uur in aluminium folie, en dan nog een uurtje open en aflakken met iets zoetigs (honing/appelstroop o.i.d.) temp blijft hele tijd gelijk, en je kunt het beste dikke spareribs gebruiken (Ik haal ze speciaal bij de echte slager)

jari

Citaat van: boswachter op juli 31, 2018, 09:50:23 AM
3-2-1 sparreribs doe je op laag vuur (in een smoker) opstoken tot 100 graden, en dan eerst 3 uur zo op de smoker (wel gekruid) dan 2 uur in aluminium folie, en dan nog een uurtje open en aflakken met iets zoetigs (honing/appelstroop o.i.d.) temp blijft hele tijd gelijk, en je kunt het beste dikke spareribs gebruiken (Ik haal ze speciaal bij de echte slager)
klinkt goed alleen ik heb geen smoker maar een bbq
Jevipro

Wolbert

iedere bbq is als smoker te gebruiken.

Het is een kwestie van inrichten.

Je moet alleen zorgen dat ze niet boven je qarmtebron liggen, en dan rookhout op je warmtebron gebruiken.

Heb gistere hier op een camping nog een kleine demonstratie gegeven, over hoe je op vakantie nog nog lekker kunt bbq'en. En met een weber 47 heb ik een uitgebrijd dine voor 38 man gemaakt.
En er was nog zelfs over 😜

Er is zo veel meer mogelijk dan je denkt vaak.

Als ik een keer bij een klap weekend kan zijn, zal ik wel kijken of ik ook een demo zal geven.

SpeedyG

#18
@Wolbert daar zou ik zeker interesse voor hebben. Ben al happy als ik het vuur lang genoeg aan kan houden :)

Verstuurd vanaf mijn SM-A510F met Tapatalk

jari

Citaat van: Wolbert op juli 31, 2018, 11:12:53 AM
iedere bbq is als smoker te gebruiken.

Het is een kwestie van inrichten.

Je moet alleen zorgen dat ze niet boven je qarmtebron liggen, en dan rookhout op je warmtebron gebruiken.

Heb gistere hier op een camping nog een kleine demonstratie gegeven, over hoe je op vakantie nog nog lekker kunt bbq'en. En met een weber 47 heb ik een uitgebrijd dine voor 38 man gemaakt.
En er was nog zelfs over 😜

Er is zo veel meer mogelijk dan je denkt vaak.

Als ik een keer bij een klap weekend kan zijn, zal ik wel kijken of ik ook een demo zal geven.
Nou dat zou geweldig zijn
Jevipro

Carani

Ik heb wel eens gelezen dat mensen wijn in recepten vervangen door thee, door de tannines die daarin zitten. Wellicht zou dat bij beer can chicken ook wel lukken. persoonlijk zou ik er dan ook een scheut appelsap bij doen, voor de zuren en de suikers die daarin zitten.

Alex

Citaat van: Wolbert op juli 31, 2018, 11:12:53 AM
iedere bbq is als smoker te gebruiken.

Het is een kwestie van inrichten.

Je moet alleen zorgen dat ze niet boven je qarmtebron liggen, en dan rookhout op je warmtebron gebruiken.

Heb gistere hier op een camping nog een kleine demonstratie gegeven, over hoe je op vakantie nog nog lekker kunt bbq'en. En met een weber 47 heb ik een uitgebrijd dine voor 38 man gemaakt.
En er was nog zelfs over 😜

Er is zo veel meer mogelijk dan je denkt vaak.

Als ik een keer bij een klap weekend kan zijn, zal ik wel kijken of ik ook een demo zal geven.

Hmmm lekkerrrrr ik voel een nieuwe item aankomen op het klapweekend. :P
Het is zonder  toestemming van de beheerder van dit forum niet toegestaan, informatie, foto's, nieuwsberichten en/of berichtgevingen die verstrekt worden op enigerlei wijze te verspreiden

solex

Citaat van: jari op juli 31, 2018, 07:39:15 AM
Dat ziet er heel goed uit. En wat voor kruiden gebruik je voor de kip zelf dus de buitenkant?

Gewoon gemengde kippenkruiden van verstegen of eender welk ander merk.
Mvgr

Als je schrijffouten vind mag je die houden.