Spiritus Koken

Gestart door Miesjel, juni 24, 2018, 10:42:29 AM

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Miesjel

Wij zitten te overwegen om een spiritus brander aan te schaffen.
Omdat wij een keuken zelf voor de tenttrailer willen maken en zo'n ding van Electrolux origo of Coleman er mooi in past zonder gasfles.
Je hoeft geen gasfles mee te slepen en spiritus is in wel elk land te verkrijgen.
En het is langzaam koken(slow cooking)

Iemand anders al ervaring met bv geur in de tent en hoe langzaam gaat het.

ArnoldusWH

In de recreatieve scheepvaart wordt wel op spiritus gekookt.

Bijgaand een link van hun ervaring daarmee bij onze collega's van het zeilersforum;

https://zeilersforum.nl/index.php/forum-125/interieur/309192-ervaringen-met-origo-spiritusfornuis-gevraagd

Carani

Ik heb in mijn studententijd veel gevaren en in meerdere boten gekookt met spiritusbranders. Ging prima, het is me niet bijgebleven als 'extreem langzaam' maar misschien komt dat wel omdat ik er nooit bewust over nagedacht heb toen.

Geur... ja ach je ruikt ze een beetje, maar ik heb er eigenlijk positieve associaties bij dus vond het niet vervelend.
Wij voeren met kleine jachtjes, en de kajuit is dan veel kleiner dan een gemiddelde voortent. Ik denk eigenlijk niet dat je er in een vouwwagen zo veel last van zult hebben.

Snuster

In de boot (nou ja eigenlijk bootje) van mijn ouders kookten we ook altijd op spiritus. Dit gaat prima en wat betreft geur vond ik het niet echt opvallen. De luchtjes van het koken zelf (kruiden e.d.) ruik je sterker.

ErikAcasol

Wij hadden in 1994 een Bayliner en kookten ook op spiritis. Goed ventileren, net als met goumetten op spiritus. Best te doen.