Koken op de cadac skottel braai

Gestart door Ruijtjes, augustus 26, 2012, 10:42:11 AM

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

mischa72

Wij hebben sinds kort een skottelbraai en heb even een vraag over het BBQ-en op zo'n ding.

Hoe doe je dat goed waarbij de warmte goed verdeeld wordt? Als je alleen het rooster erop legt, krijg je een hotspot in het midden boven de vlam en erbuiten eigenlijk niks. Ik heb daarom gebruik gemaakt van de vlakke bakplaat, maar is er ook een andere/betere manier?

Daarnaast vraag ik me af wat jullie doen bij de BBQ: Al het vlees achter elkaar door bakken en eigenlijk te snel eten omdat het snel klaar is, rustig bakken, de tijd nemen en de skottel aan laten of een stuk vlees bbq-en, eten en ondertussen de skottel uitzetten?

Groeten,
Mischa

Alex

Ben zelf nogal lui aangelegd. ;)
Bak het op de bakplaat die is makkelijker schoon te maken.
Want echt bbq doe je toch eigenlijk op briketten. ;)
Het is zonder  toestemming van de beheerder van dit forum niet toegestaan, informatie, foto's, nieuwsberichten en/of berichtgevingen die verstrekt worden op enigerlei wijze te verspreiden

TallGuy212

#32
Om die hotspot te voorkomen moet je de verdeler ( deflector ) plaatsen, dan is het ook aan de randen warm.

Het is wel erg veel werk om dat allemaal schoon te maken, dus gebruik ik tegenwoordig de grillplaat.

mischa72

Dan je voor de tip. dat ga ik de volgende keer eens proberen.  ;)

Alex

Door die verdeler gaat alles ook niet zo hard.
Scheelt weer verbrand vlees.
Het is zonder  toestemming van de beheerder van dit forum niet toegestaan, informatie, foto's, nieuwsberichten en/of berichtgevingen die verstrekt worden op enigerlei wijze te verspreiden

mischa72

Citaat van: Alex op mei 03, 2013, 03:19:15 PM
Scheelt weer verbrand vlees.

Nou, het was een kwestie van snel eten, maar van gezelligheid was relatief weinig sprake. Dit is met buiten eten en aan tafel "koken"normaal wel het geval.

Gr. Mischa