Grillplaat safarichef 2 gebruiken, schoonmaken en schoon houden?

Gestart door Hemertje, mei 30, 2017, 10:15:46 PM

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Hemertje

Vorig jaar voor de safarichef 2 een nieuwe grillplaat gekocht omdat er na x jaar de anti aanbaklaag eraf was gegaan

Met het klapweekend deze nieuwe grillplaat gebruikt

Maar wederom aankoeken van de plaat, bijna niet schoon te krijgen ennu alweer anti aanbak eraf!
Zie foto
Op het klapweekend kregen we de tip de warme plaat met halve citroen in te smeren om deze schoon te maken , maar anti aanbak dus eraf...

Wat doen wij verkeerd bij het gebruik dat er aankoekt?
Voor gebruik smeer ik de plaat in de regel in met olie

Hoe krijgen we de grillplaat weer netjes schoon zonder dat de anti aanbak eraf gaat ?

Dionne


AnnekeCornee

Niet vooraf insmeren met olie? Dat brandt juist in. Vocht komt uit het vlees zelf of de marinade.

KlapJoeri

Is altijd een heel geschrob om die schoon te krijgen.
Wij strooien er een stevige hoeveelheid keukenzout op, en dan met keukenpapier boenen.
Dit haalt wel de aanslag eraf maar niet de anti-aanbaklaag.

Dit jaar heb ik op de Safari Chef met het rooster en de deflectorplaat eronder geBBQ't.
Dat ging prima en makkelijker schoon te krijgen als de grillplaat.
Grillplaat alleen gebruikt voor tosti's :)
The cold never bothered me anyway.....

sanneman

Wij gebruiken de grillplaat ook zelden: rooster en deflector voor de bbq, en de gladde kant van de grillplaat voor broodjes etc in de 'oven' (met de deksel erop).

Voor de grillplaat is zout strooien inderdaad een optie, en (helaas) voorzichtig schoonmaken. Het schuursponsje voor het bbq rooster gebruik ik niet op de grillplaat


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

muis

Nachtje in een vuilniszak met een kopje ammonia  (de zaak God dicht binden) en daarna net de zachte kant van de schuurspons.

Of de bbq reiniger van cadac

Drikusniet

Op de camping met de vieze kant naar onderen in (hoog) gras leggen. Volgende dag met wat keukenpapier afvegen en/of even met een afwasborstel onder de kraan schoonspoelen. Geen moeite en binnen 1 minuutje klaar. Doe ik al jaren.
Overigens heb ik de bakplaat al 1 keer onder garantie omgeruild, omdat de anti-aanbaklaag daar ook zo slecht was binnen 2x gebruik. Daarna geen probleem meer gehad.

Swede

schoonmaken met zout.
zout erop, even laten staan en vervolgens met een keukenpapier eraf wrijven (mag best iets harden gewreven worden).
Licht afwassen met weinig sop.
Insmeren met olie en even opnieuw op de Cadac kort verhitten zodat de olie een nieuwe beschermlaag vormt.

Zo doen we het thuis met al onze grilplaten (al dan niet van gietijzer) en werkt perfect.
live life outdoors

Jerome

Geduld is een schone zaak. Laat de tijd het werk doen in deze.
Ik leg de bakplaat het liefst als deze nog warm is in een bak met water en zeep (1/2 blokje van de vaatwasser) en laat het dan een poosje weken.
Direct gaan schrobben heeft geen zin en beschadig je de plaat alleen maar mee.

linda75

wij leggen de plaat met de vieze kant in het gras. de volgende morgen schuif je zo al het vuil er met een tork rol vanaf.

olaf

Citaat van: linda75 op mei 31, 2017, 08:23:50 AM
wij leggen de plaat met de vieze kant in het gras. de volgende morgen schuif je zo al het vuil er met een tork rol vanaf.
Dat hebben wij ook regelmatig geprobeerd maar werkt bij ons niet.

Wij gebruiken de cadac bbq reiniger werkt prima
The need for the many outweigh the needs of the few

muis

Bij de Carri chef 1 zie je overigens hetzelfde probleem.  Bij de Carri chef 2 is de grillplaat van ander materiaal gemaakt en wordt een stuk gemakkelijker schoon

Kevin

Wij sprayen de plaat, paella pan of skottel in met olie en stoken hem na gebruik flink op. Dan gelijk heet poetsen. Wordt ie snel makkelijk schoon.

Verstuurd vanaf mijn SM-G981B met Tapatalk


Camplet-WTB

Wij gebruiken sinds kort een siliconen "schuur"sponsje, dat dus niet schuurt en niet beschadigd.
Onze Cadac grillo ging er perfect mee schoon maar die heeft volgens mij een andere (gladdere) grill plaat net als de carri 2.

CEO

Wij gebruiken deze zelden, maar alle Skottellen doen we met behulp van de skottel-vellen. We hebben er twee, 1 voor de grote skottel-braai, een ander voor bijvoorbeeld deze grill. Die knippen we op maat.

https://www.obelink.nl/cadac-anti-aanbakfolie.html

Het vel kan gewoon met de afwas mee en hangen we te drogen aan een stok bij de dissel.
If you choose not to decide, you still have made a choice!