Kenteken Frankrijk

Gestart door Paulus, maart 09, 2021, 04:38:24 PM

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 3 gasten bekijken dit topic.

Paulus

Als we aankomende zomer naar Frankrijk zouden willen/mogen met de vouwwagen, moet die dan een eigen kenteken hebben ? Ik lees overal verschillende dingen hierover. Momenteel zit er gewoon een witte kentekenplaat op met het kenteken van de auto.

Yella

Geen idee of daar de regels zijn veranderd. Maar het was nooit zo. Als je vouwwagen maar voldoet aan de wettelijke regels van het land waar deze  vandaan komt. Nederland dus. Is verzekerd op je autoverzekering in principe.
www.jawamarkt.nl voor boeken en handleidingen.

xray

Lijkt me sterk omdat je dan aan de grens in NL of België je nummerbord moet vervangen. Immers mag je in NL niet met een ander nummerbord rijden dan zwart wit op de aanhanger.....

h2o

hoeft niet maar volgens mij moet je wel een groene kaart bij je hebben waarop aanhangers ook verzekerd zijn.
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car....

muis

CiteerVoor aanhangwagens met een toegestane maximum massa van minder dan 750 kg is wel een goedkeuring vereist, maar is geen kentekenbewijs verplicht.
dit komt van de RDW

https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/aanhanger-of-caravan/verplichtingen-bij-gebruik/wanneer-is-een-kenteken-nodig

Alex

En de meeste vouwwagens blijven onder de 750 kilo heb geen aparte kenteken nodig.
Mocht je vouwwagen boven de 750 grens komen dan moet hij zowiezow een eigen kenteken hebben om de weg op te mogen.
Ook op de Nederlandse weg.
Het is zonder  toestemming van de beheerder van dit forum niet toegestaan, informatie, foto's, nieuwsberichten en/of berichtgevingen die verstrekt worden op enigerlei wijze te verspreiden

FriedelP


CEO

Citaat van: Yella op maart 09, 2021, 04:45:48 PM
... Is verzekerd op je autoverzekering in principe.

Houd er hierbij wel rekening mee dat dit (tenzij anders vermeld in de polis) uitsluitend WA-verzekering betreft. Ook als de aanhanger los raakt is deze WA verzekerd, tot het moment dat deze tot stilstand komt.
If you choose not to decide, you still have made a choice!

sanderv

Als je van kenteken zou moeten wisselen, welk kenteken zou dat moeten zijn dan? Een zelfverzonnen combinatie? Je gaat geen eigen kenteken krijgen onder de 750 kg...

CEO

Jawel, kan je gewoon aanvragen. Maar waarom zou je dat doen, hooguit handig voor een aanhanger die door veel verschillende voertuigen wordt getrokken.
If you choose not to decide, you still have made a choice!

sanderv

#10
Je moet een typegoedkeuring hebben voor aanhangers na 2012 (COC). Eigen kenteken onder de 750 kg ben ik nog nooit tegengekomen. Rijksoverheid zegt daar ook niets over. Onder de 750 kg = kenteken trekkend voertuig. Wat wel kan is om een aanhanger terug te laten keuren. Dat kan tot 750 kg, maar kan ook tot 751 kg met eigen kenteken. Daarmee mag hij dan met B achter de meeste auto's getrokken worden.

CJ-Albert

#11
Mogelijk hangt de vraag samen met het volgende... Bij een kenteken is er duidelijkheid over wie de eigenaar is, namelijk de ten naam gestelde. Je kentekencard (of papieren versie) is gelijk ook het eigendomsbewijs.
Bij een aanhanger onder de 750kg is geen kenteken, dus geen eigenaar bekend. Tenzij je een eigendomsbewijs hebt van de aanhanger.
In sommige landen is bij grensoverschrijdend verkeer een eigendomsbewijs verplicht.

FriedelP

In Frankrijk moet ook onder de 750 kg de aanhangwagen appart verzekerd zijn, terwijl dat dit hier bij ons met de auto mee verzekerd is.


Theu

Dat geldt, denk ik, alleen voor Franse aanhangers?
Want zoals al geschreven in NL is het meeverzekerd met het trekkende voertuig.
Lijkt mij sterk dat je dan voor Frankrijk er een aparte verzekering voor moet afsluiten.

Om dan nog maar te zwijgen over de weet ik hoeveel aanhangers die jaarlijks richting het zuiden gaan en dan onverzekerd blijken te zijn.


Klappen met de Combi Camp Flexi T&T.
Niet omdat het moet....

FriedelP

Inderdaad geld enkel voor Franse aanhangers, maar als je zelf bij een ongeval betrokken geraakt, moet je hen wel overtuigen dat dit niet noodzakelijk is in België en mee verzekerd is met de auto.