Cobb

Gestart door Swede, mei 21, 2012, 02:06:13 PM

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

gaaf

Citaat van: Swede op juni 11, 2014, 05:31:06 PM
het is er weer mooi weer voor :)

Weer of geen weer altijd cobb weer  :>
Dat ziet er weer erg smakelijk uit, onlangs ook eens geprobeerd heerlijk.

rubends

Ook hier echte cobb-fans!  Zelfs als we niet aan de vouwwagen mochten bbq'en in ItaliĆ«, omdat er op de camping bbq's ter beschikking waren toch de cobb er gewoon naast gezet ;-)

Swede

daar moet een flink stuk vlees onder gelegen hebben met zo'n tussenrand  :K
live life outdoors

olaf

Citaat van: Swede op juni 11, 2014, 05:31:06 PM
het is er weer mooi weer voor :)
Is dit nu de kip zonder kop  :# dan graag het recept.
The need for the many outweigh the needs of the few

retteketed

Citaat van: olaf73 op januari 13, 2015, 06:59:21 PM
Is dit nu de kip zonder kop  :# dan graag het recept.

recept is niet moeilijk:
een kip,
marineren met .....naar keuze (deze op de foto is met Mexicaanse kruiden)
een blikje bier openen en enkele flinke slokken nemen.
vervolgens stop je het blik in de achterse v/d kip.
zet deze op de cobb, en leg de deksel er op.
na +/- 1.25 tot 1.5uur een kijkje nemen.

eet smakelijk.

rubends

en zo ziet het er nadien ongeveer uit  :P

Mustang

zooooo dan, dat ziet er goed uit.
wij hebben ook een cobb, en wel eens een kippetje gebraden. Maar zonder bier omdat we nog niet zo een verhoging en houder hebben.
Vind het een prachtding, jammer dat het zo lastig is die -ook nog vrij kostbare- blokken te vinden.
Afgelopen zomer een heerlijke Tsjechische (standaard scharrel?) kip in een onbekende marinade gecobbd. Heerlijk!

retteketed

Citaat van: Mustang op januari 13, 2015, 09:59:15 PM
zooooo dan, dat ziet er goed uit.
wij hebben ook een cobb, en wel eens een kippetje gebraden. Maar zonder bier omdat we nog niet zo een verhoging en houder hebben.
Vind het een prachtding, jammer dat het zo lastig is die -ook nog vrij kostbare- blokken te vinden.
Afgelopen zomer een heerlijke Tsjechische (standaard scharrel?) kip in een onbekende marinade gecobbd. Heerlijk!

cobb doet het ook heel goed op de weber-briketten.
neemt iets meer tijd eer deze mooi grijs zijn.

Swede

altijd fijn zo'n kippie. Mijn bierblikkip staat op pag 4 van dit topic ;)
live life outdoors

Mieke

Tip: zo'n dure verhoger kan je vervangen door een ronde (bak)springvorm. Bodempje er dus uitlaten he. Ik weet alleen de doormeter niet meer. Kan je even nameten met de doormeter van je Cobb.

Thieyo

Ik vind het een geweldige uitvinding! Hij gaat dit jaar zeker mee!

Jerome


Citaat van: Thieyo op januari 30, 2015, 11:27:19 PM
Ik vind het een geweldige uitvinding! Hij gaat dit jaar zeker mee!
Nog zo'n mooi stilleven!!!

Thieyo

En ja hoor, weer een heerlijke maaltijd op de Cobb!!!  :>

Klavertjes

Het water staat me in de mond!
Geluk ontstaat als wat je denkt, wat je zegt en wat je doet in harmonie zijn
(geleend van Mahatma Ghandi)

Mieke