Vouwwagenclub.info

(Openbaar)De vouwwagen => vouwwagenmerken informatie => Cabanon => Topic gestart door: Drees op oktober 06, 2013, 04:11:38 pm

Titel: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 06, 2013, 04:11:38 pm
Wij overwegen van een tent over te stappen op een vouwwagen. Belangrijke redenen zijn slaapcomfort en sneller opzette en afbreken. Wij hebben twee kinderen en trekken graag rond, dus verkassen nogal eens. De oudste slaapt meestal in een apart tentje, maar moet er wel bij in passen. Nu denken we aan de Malawi met achtertentje en ik heb al wat informatie gevonden op dit forum, maar ik zie nog niet echt mensen die er al mee weg zijn geweest? Ik ben vooral benieuwd hoe snel de Malawi staat en hoe het bed bevalt. Kan iemand hier wat over vertellen? Ik ben benieuwd!
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: GJT op oktober 06, 2013, 05:10:53 pm
Je geeft aan dat snel opzetten en afbreken een must is? Wij hadden hiervoor een Cabanon Mercury. Prima wagen voor 1 of twee campings maar voor rondtrekken niet erg geschikt.
Een Malawi lijkt me ook niet de meest snelle klapper, zeker niet als de voortent er ook aan moet.

Nog een tip waar wij ons op hadden verkeken: als je vaak verkast is het handig dat je bagage kan blijven liggen waar het ligt. Dus onder het bed. Je kunt de avond voor vertrek al eens rustig wat spullen alvast wegleggen. Wij merken dat we dit ook tijdens de vakantie de boel opgeruimd houdt.
Dit geldt in mindere mate ook voor de keuken. Slepen en verplaatsen van spullen bij opzetten en opruimen kost soms meer tijd als het in- of uitklappen zelf.
Denk ook na hoe je kampeert. Zal je altijd de luifel opzetten? kies dan een model waarbij dit weinig moeite kost.

Ik zou dus eerder kijken bij Aart Kok, Combi Camp, Trigano of Holtkamper. Een AK Kavango, CC Flexi, Trigano Odysee,  een HK Cocoon (of Kyte) zijn goede opties.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Yella op oktober 06, 2013, 06:15:22 pm
Ik ben ook erg gecharmeerd van de Malawi, maar heb er geen ervaring mee. Ze lijken ook nog niet zo veel verkocht. Hij oogt ook vrij klassiek met zijn puntvorm. Maar lijkt me wel redelijk snel op te zetten. De Malawa is te koop met of zonder voortent en met of zonder keuken. Standaard zit er wel een luifel bij geloof ik. Maar met voortent en keuken wordt de Malawi al weer aardig prijzig. Het inpak gemak lijkt me wel aardig groot omdat je de spullen in de wagenbak onder het bed kunt opbergen en laten liggen omdat je er makkelijk bij kunt als je niet te klein bent. Hier kun je ook bij als de tent is ingeklapt. Het uitklap gedeelte zonder voortent is best aardig van formaat. 280x220 cm. Maar het is eigenlijk wel een 2 persoons wagen. Maar uit te breiden met een achtertent.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 06, 2013, 08:13:33 pm
Wat veel reacties al! Fijn, want we zijn helemaal niet thuis in de vouwwagens. Ik ga maar eens een onderzoekje doen naar die andere types!
 Inderdaad willen wij bij de Malawi alleen de luifel gebruiken (en met slecht weer kun je de voorkant dichtmaken) en geen keuken erbij. Gewoon een tafeltje met ons kooktoestelletje is voldoende. Het achtertentje willen we er wel bij. Er wordt gezegd dat het een snelle opzetter is, maar dat lees ik wel vaker en ik zie dan ook dat het in de praktijk tegen valt. Ik heb het opzetten van de Malawi wel in de showroom gezien en dat leek supersimpel. En de bagage kan onder het bed blijven liggen, lijkt mij ook dat je daar veel tijd mee bespaart. Maar ik ben wel erg benieuwd naar ervaringen van mensen die er al mee weg zijn geweest.

Nu doen we er met de tent twee tot drie uur over opzetten en afbreken. Na vier keer verkassen vind ik het dan echt wel welletjes. Maar ik wil verder wel een beetje simpel blijven kamperen. Ik vind veel vouwwagens ook zo enorm groot.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: chrishoek op oktober 06, 2013, 08:44:31 pm
Wij hebben dit najaar ook gekeken naar een Malawi, we hebben uiteindelijk na wikken en wegen  gekozen voor een Raclet Panama met gastencabine en luifel. Ik vind de Malawi een mooie wagen, maar de  Panama is net wat groter dan de Malawi en is sneller op te zetten, daarbij komt dat bij de Panama de keuken kan blijven zitten bij het opzetten  en bij de Malawi niet.
Succes met de keuze.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op oktober 07, 2013, 12:22:20 am
Wij hebben ook serieus gekeken naar de Malawi; echter op het allerlaatste moment toch voor de CombiCamp gekozen. Die Malawi is met al zijn opties ook niet meer echt de aanbieding van de week. Ik vind het een mooie wagen, maar niet voor die prijs.
Het bed zal prima slapen, echter is de instap wel aan de hoge kant. Verder veel opbergruimte en alles onder het bed. Ook de plaats van de achtertent is eigenlijk geniaal, is vaak verloren ruimte op je plek.
Titel: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Loura op oktober 07, 2013, 07:15:08 am
Persoonlijk vond ik de malawi ook erg mooi, met achtertentje voor de jongens. Heb er diverse keren bij staan kwijlen
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 08, 2013, 06:47:11 pm
Deze of volgende week ga ik eens even kijken naar een Combi Camp. De trigano spreekt ons niet zo aan omdat deze twee grote bedden heeft en die hebben we niet meer nodig. De Flexi is een optie, ziet er erg goed uit, maar ik las elders op het forum dat het drie (!) uur kost om alles op te zetten en in te richten... Daar word ik niet enthousiast van. Oke, dan neem je misschien heel veel spullen mee, maar dan nog. Even kijken hoe dat zit, dus.

Aart Kok moet ik me nog in verdiepen. Zit ook erg ver bij ons uit de buurt, dus even langsrijden is geen optie. Wel erg mooie wagens!

Iemand al gekampeerd met de Malawi of voor proef opgezet?
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: dennismaus op oktober 08, 2013, 06:57:55 pm
Hier dan een reactie van een malawi bezitter! Toch grappig hoe iedereen zijn eigen keuze verdedigt. Maar kan wel zeggen dat iedereen de wagen moet kopen die bij hem past. Wij hebben erg veel plezier van onze malawi. Wij zijn dan ook met zijn tweetjes en waren op zoek naar een compacte wagen met een luifel die snel klapt met veel ruimte. Nou die hebben we gevonden. De malawi staat met luifel in ongeveer 45 minuutjes strak. Wagentent kan zeker in 15 minuten staan. Maar ik wil de boel toch altijd even netjes waterpas zetten en dat doe ik op het gemakkie. Wij zijn echte zomer campeerders, maar je kan prima met tafel en stoelen binnen zitten. Bed is top maar we hebben wel een nieuw matras van de ikea erin geplaatst. Nu slapen we nog beter. Matras is stukken dikker dan het standaard matras. Ruimte onder het bed is top! Alles kan erin en wij vervoeren de tafel en stoelen op de tent onder het afdekzeil van de wagen. Het enige wat nog in de auto staat is de koelkast. Wij hebben geen disselbak maar een fietsenrek op de wagen. Mochten er nog vragen zijn hoor ik dat graag.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: chrishoek op oktober 08, 2013, 07:00:11 pm
Wij hebben hem opgezet bij de wit in Schijndel, het gaat vrij vlot maar toch wel wat omslachtiger dan de Raclet Panama die we vlak daarvoor hadden opgezet bij de vouwwagenspecialist in Boxtel. Ik zou hem gewoon zelf gaan uitproberen bij een dealer.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: dennismaus op oktober 08, 2013, 07:03:47 pm
Dat wil ik inderdaad ook mee geven ga lekker ff overal neuzen en laat je goed informeren! Koop vooral wat je zelf mooi/hanig lijkt het is pas volgend jaar weer campeer weer dus alle tijd :-)
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op oktober 08, 2013, 10:39:23 pm

Hier dan een reactie van een malawi bezitter! Toch grappig hoe iedereen zijn eigen keuze verdedigt. Maar kan wel zeggen dat iedereen de wagen moet kopen die bij hem past. .........

Begrijp me niet verkeerd, wij hadden bij wijze van spreken de pen al in ons handen om een handtekening onder het koopcontract van de Malawi te plaatsen.  Een prima en mooie wagen, helaas alleen na de introductie wat uitgekleed en toch duurder geworden waardoor ik de prijs/kwaliteit wat uit verhouding vind lopen. Ook binnen de Cabanonreeks zelf.


Zie http://forum.vouwwagenclub.info/index.php?topic=7700.msg87090#msg87090 (http://forum.vouwwagenclub.info/index.php?topic=7700.msg87090#msg87090)
en http://forum.vouwwagenclub.info/index.php?topic=7700.msg91397#msg91397 (http://forum.vouwwagenclub.info/index.php?topic=7700.msg91397#msg91397)
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 10, 2013, 07:41:42 pm
Aha, dus de Malawi is echt wel snel op te zetten. Klinkt goed! Dennismaus, hebben jullie de luxe luifel? Bevalt deze goed? Bij De Wit heb ik hem alleen zien staan zonder inritsbaar deel. Kun je zowel de zijwanden als de voorwand eruit ritsen (vier delen?) Hebben jullie ook de keuken?

Ik heb vandaag de Combi-Camps bekeken en er ook eentje zelf uitgeklapt (kon ik in mijn eentje en ging supersnel). Volgens mij is dat systeem vrijwel hetzelfde als de Malawi, maar bij de Malawi moet je wel het grondzeil er nog aanritsen. De Flexi valt af omdat deze twee vaste bedden heeft en dat wilen we niet. Nog maar een jaar of twee en dan is dat al overbodig. De Valley vond ik super, mooi zijtentje voor de kids en een vaste bak onder de voeten waardoor je ook in voorseizoen wat warmer ligt. Groot bed! De voortent is mooi flexibel en ook als luifel te gebruiken. Basis staat in 5 minuten, je hoeft geen haring te slaan of zeil in te ritsen. Ik vond het aanzicht erg mooi.
Maar: hij is wel een stuk duurder als je hem vergelijkt met de Malawi met alleen luxe luifel! Ik had het idee dat de opbergruimte ook minder is onder het bed. Bovenop het bed kun je ook nog wat leggen maar meer dan wat slaapzakken leg je daar niet neer denk ik. Maar je stoelen kun je niet op de tent kwijt omdat het een hard deksel heeft. Bovendien zit het tentje voor de kids aan de zijkant (kost dus extra ruimte op de standplaats) en bij de Malawi aan de achterkant naast de dissel, waar dus geen extra ruimte voor nodig is.

En, om het nog ingewikkelder te maken: Ik wilde eerst absoluut geen keuken erbij (ben meer van het simpele kamperen) en nu vond ik de vaste keuken van de Valley ineens superleuk. Tja, niets zo veranderlijk als...
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: wijnand op oktober 10, 2013, 07:54:40 pm
Als de Combi Camp een optie is, zou ik ook eens naar de Trigano Alpha kijken. Is een regelrechte kopie, maar wel een paar duizend euro goedkoper.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 10, 2013, 08:30:20 pm
Kan er een slaaptentje aan de Alpha gemaakt worden? Ik heb de folder voor mijn neus, maar het is me niet duidelijk. Is het ook zo'n snelle klapper?
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: wijnand op oktober 10, 2013, 08:58:45 pm
Ja dat kan. Je kunt een achtertent plaatsen waar een binnentent ingehangen wordt. Die biedt ruimte aan twee slaapplaatsen voor kinderen. Qua opzetten werkt de Alpha precies hetzelfde als de Combi Camp die je hebt opgezet. Wat ik een voordeel vind ten opzichte van de Malawi is dat van het wagendeel het doek de grond niet raakt (geen slikranden, etc). Dat is bij de Malawi wel zo (in ieder geval het kuipzeil). Dus als je een keer een weekend weggaat hoef je bij de Combi Camp of de Alpha niets schoon te maken (hooguit de achtertent als je die gebruikt). Bij de Combi Camp kun je overigens een slaaptent aan de zijkant inritsen (aan de kant van de neergeklapte deksel). Voordeel daarvan ten opzichte van de Alpha is dat je die gastentent mee kunt invouwen. Dat kan bij de Alpha niet.

Als ik het zo zie op de website van De Wit is het bed van de Alpha iets groter (?210 x 150) dan van de Malawi.

Ook zit bij de CC en de Alpha de keuken vast. Hoef je dus ook niet mee te slepen. Verkijk je niet op het gewicht van een losse bermkeuken, zeker als de kastjes vol zitten met servies, bestek, etc. Daar kan je dan vaak wel wielen bij krijgen, maar op een gras of zandbodem rolt dat ook niet echt makkelijk. Bij de Alpha en de CC Country is in de keuken bovendien gas, water en elektriciteit standaard aanwezig (gasfles en jerrycan met water staan in de disselbak), dus dat hoef je ook niet meer aan te sluiten.

Voor een filmpje van het opzetten van de Alpha kan je terecht op de website van Trigano. Ze hebben daar dan al wel de pootjes uitgedraaid voor ze beginnen, maar in de praktijk duurt het opzetten niet veel langer. De achtertent bijzetten kost ongeveer een kwartier aan tijd.

Er zijn inmiddels ook Alpha's te koop van één jaar of twee jaar oud (showroommodellen, ex-huur, etc). Kan prijstechnisch interessant zijn.

Succes met je keuze!
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op oktober 10, 2013, 09:01:25 pm
De Valley kun je ook zonder keuken kopen en ik denk dat je dan zowat onder de prijs van de Malawi uit gaat komen .......


@Wijnand: Waar je die 'duizenden euro's prijsverschil' vandaan haalt is mij een compleet raadsel;
Trigano Alpha met keuken ? 8.695,-, CC met keuken ? 9.495,-. En dan heb je nog niet onderhandeld, het verschil zou zomaar kleiner kunnen worden en zonder keuken is de prijs indentiek!
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Alex op oktober 10, 2013, 09:07:26 pm
Die kun je aan de achterkant vast maken.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: wijnand op oktober 10, 2013, 09:08:15 pm
De Alpha is met ingang van afgelopen modeljaar ook zonder keuken leverbaar. Alleen zou ik nooit een vouwwagen zonder bermkeuken kopen... Volgens mij heb jij zelf uiteindelijk ook weer een vaste bermkeuken gemaakt. Zonder bermkeuken ben je toch weer een deel van de snelheid van een snelklapper kwijt. En bergruimte. De bermkeuken was, samen met een goed bed en het snelle opzetten, de reden om onze tunneltent weg te doen. Je moet toch iets van een kookvoorziening inrichten, aparte kratjes met servies, bestek, etc, het moet worden aangesloten, etc. Hoeft allemaal niet als je wel een bermkeuken hebt. En omdat de koelbox (die ook in de bermkeuken staat en dus geen sta-in-de-weg in de auto is) tijdens de reis in gebruik is, gebruiken we 'm ook onderweg voor het smeren van broodjes, etc.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op oktober 10, 2013, 09:09:49 pm
Ik zou hem ook nooit meer zonder keuken kopen, was een ernstige vergissing die ik gelukkig relatief eenvoudig op heb kunnen lossen.


Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: wijnand op oktober 10, 2013, 09:10:53 pm
@Wijnand: Waar je die 'duizenden euro's prijsverschil' vandaan haalt is mij een compleet raadsel;
Trigano Alpha met keuken ? 8.695,-, CC met keuken ? 9.495,-. En dan heb je nog niet onderhandeld, het verschil zou zomaar kleiner kunnen worden en zonder keuken is de prijs indentiek!

Maak de uitrustingsniveau's maar eens gelijk. Bij de Alpha is veel standaard, wat bij de CC onder de extra's valt. Ik heb, toen wij de Alpha hebben gekocht eind 2010, een offerte laten opmaken voor de Alpha en een gelijk uitgeruste Combi Camp. Er zat toen al een verschil in van 4500 euro. Ik heb de prijzen al een tijdje niet meer bij gehouden, maar volgens mij is de CC de laatste tijd ook duurder geworden.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: wijnand op oktober 10, 2013, 09:11:34 pm
Ik zou hem ook nooit meer zonder keuken kopen, was een ernstige vergissing die ik gelukkig relatief eenvoudig op heb kunnen lossen.
En mooi!
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op oktober 10, 2013, 09:18:51 pm
Overigens zou voor mij de ideale combinatie zijn: de looks van de wagenbak van de Alpha met de tent van de Combi Camp .......


En de CC is eigenlijk niet duurder geworden, de Alpha daarentegen wel. Bij de CC zijn wel een paar standaard zaken niet meer standaard, waaronder het reservewiel. Daar staat bij de prijslijst van de Alpha 'nu gratis', maar echt veel verschil zie ik verder niet zo op de prijslijsten.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: wijnand op oktober 10, 2013, 09:39:10 pm
Nu wil ik zelf ook weten ook  :#.

Heb even op de site van de vouwwagenspecialist gekeken. De Alpha heeft nog dezelfde prijs als in 2010. Als ik kijk naar de standaard uitrusting moet je nu alleen voor het kuipzeil bijbetalen. Alles wat nu als "nu gratis" wordt aangemerkt was toen ook gratis. Wij hebben destijds wat extra's bij besteld, zoals de achtertent met binnentent, Tempo100 sticker en nog wat kleine dingen. Maar los daarvan is er dus 395 euro verschil met 2010 voor het kuipzeil.

Bij de Combi Camp komt, om 'm gelijk te trekken met de Alpha, boven op de basisprijs  in ieder geval nog: de disselbak, ook het kuipzeil, de luifel, neuswiel/reservewiel, ladenblok, schokdempers, tapijt wagendeksel, wagenschort, 220V module, uitklapsteunen voorzijde. Dat kost grofweg 3100 euro (heb het niet exact uitgerekend). Uitgaande van de Valley met bermkeuken (1300 euro duurder dan de Alpha) kom je dan op een prijsverschil van ongeveer 4400 euro.

Het prijsverschil is dus nog van dezelfde orde als in 2010.


Edit: Als je naar de uitvoering van de wagenbak van de Alpha kijkt (toen met licht metalen velgen, nu standaard op stalen velgen) en naar de grootte van de bagageruimte (is van de Valley kleiner dan van de Alpha), en dat de Alpha net als de Country gas en water in de disselbak heeft staan, dan is het ook goed verdedigbaar om de Alpha te vergelijken met de Country. Dan loopt het prijsverschil nog verder op.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: chrishoek op oktober 10, 2013, 09:46:07 pm

En de CC is eigenlijk niet duurder geworden, de Alpha daarentegen wel. Bij de CC zijn wel een paar standaard zaken niet meer standaard, waaronder het reservewiel. Daar staat bij de prijslijst van de Alpha 'nu gratis', maar echt veel verschil zie ik verder niet zo op de prijslijsten.

Wij gingen eind augustus naar de vouwwagen specialist om te kijken naar een  Trigano Alpha.  De verkoper wilde ons toch ook graag de combicamp country  voorrekenen maar het prijsverschil liep al gauw naar de  4000 euro, ook omdat hij op de trigano meer korting kon geven. Er is momenteel dan wel de 50th anniversary maar die is goedkoper omdat hij nogal is uitgekleed.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 10, 2013, 10:01:56 pm
Oke, ik denk dat ik maar eens drie offertes laat maken: Malawi, Alpha en een Combi Camp (Valley denk ik). En ondertussen maar eens even op het forum verder kijken naar ervaringen met deze drie.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: dennismaus op oktober 10, 2013, 10:17:25 pm
Hoi drees, wij hebben nog het oude luxe luifel type... Daar zaten geen inritsbare wanden en voorkant bij. Bij ons kan je de zijwanden oprollen. Goed dat je de andere ook gaat bekijken! Wij zijn helemaal voor de malawi gevallen. Wij hebben hem zonder keuken, hadden nog alles van het tent camperen over. En wat ik al vertelde we zijn tweetjes en gaan dus nog al eens uit eten :P als je nog meer vragen hebt hoor ik het graag.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 10, 2013, 10:28:23 pm
Dankjewel Dennismaus en alle anderen! Ik ben weer een heel stuk verder. Ik laat het weten als ik de offertes heb ontvangen. Is voor anderen misschien ook wel handig om te weten. En ik slaap nog een paar nachtjes over die keuken...
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op oktober 10, 2013, 10:48:22 pm
............. Dan loopt het prijsverschil nog verder op.

Volgens mij reken je her en der wat te ruim, maar goed hij zal wat duurder zijn, maar ik  denk dat je 1 heel belangrijk ding vergeet: Het model en de flexibiliteit van de voortent.
 
(Zit er bij de Alpha de luifel aan de voortent bij? Volgens mij staat die toch echt voor ? 395,- op de prijslijst en m.i. kun je hem best vergelijken met de CCC 50th Anniversary van ? 9.495,- dan kost ie in de basis 'slechts' ? 800,- meer; steunen aan de voorzijde van de wagen zijn totaal onnodig. Ladenbak is zijn geld niets eens waard en zou ik ook nooit nemen. Andere prijzen van de opties zijn veelal hetzelfde.
 
Voor de rest blijft de aanschaf voor een belangrijk deel emotie; als je alleen naar het geld zou kijken zou je waarschijnlijk geen van deze 2 wagens kopen.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: chrishoek op oktober 10, 2013, 11:28:32 pm

(Zit er bij de Alpha de luifel aan de voortent bij? Volgens mij staat die toch echt voor ? 395,- op de prijslijst en m.i. kun je hem best vergelijken met de CCC 50th Anniversary van ? 9.495,- dan kost ie in de basis 'slechts' ? 800,- meer; steunen aan de voorzijde van de wagen zijn totaal onnodig. Ladenbak is zijn geld niets eens waard en zou ik ook nooit nemen. Andere prijzen van de opties zijn veelal hetzelfde.

Toch niet echt, de cc 50th anniversary mist de disselbak met gas- en water aansluiting, reservewiel met beugels en heeft geen schokbrekers. Die heeft de Alpha standaard wel. Daarbij staat bij de CCC de luifel ook als optie in de prijslijst , afhankelijk van de uitvoering kost die ?395 tot ?1295,-
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: nikkel1964 op oktober 10, 2013, 11:38:02 pm
En ik slaap nog een paar nachtjes over die keuken...

Doe dat. Als ex-tent kampeerder met het CampinGaz-stelletje voor de knieën ben ik er wel achter na drie (lange  :> ) seizoenen met de vouwwagen dat ik die keuken nooit meer kwijt wil op de camping.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op oktober 10, 2013, 11:54:56 pm
Theo, who the f is Theo  :? ;)


Inderdaad, ik zou ook voor een (vaste) keuken gaan.


( het sjouwen met de keuken van onze vorige vw heeft ons grijze haren bezorgd; overigens hoef je bij de Malawi de keuken niet echt te verplaatsen, eigenlijk alleen van de beugels loshalen en 10cm naar rechts verplaatsen; maar m.i. is een vaste keuken toch wel het meest ideale)
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: nikkel1964 op oktober 11, 2013, 12:00:47 am
Theo, who the f is Theo  :? ;)


Dat was in een ander topic...  :#
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: wijnand op oktober 11, 2013, 07:21:09 am
Volgens mij reken je her en der wat te ruim, maar goed hij zal wat duurder zijn, maar ik  denk dat je 1 heel belangrijk ding vergeet: Het model en de flexibiliteit van de voortent.
 
(Zit er bij de Alpha de luifel aan de voortent bij? Volgens mij staat die toch echt voor ? 395,- op de prijslijst en m.i. kun je hem best vergelijken met de CCC 50th Anniversary van ? 9.495,- dan kost ie in de basis 'slechts' ? 800,- meer; steunen aan de voorzijde van de wagen zijn totaal onnodig. Ladenbak is zijn geld niets eens waard en zou ik ook nooit nemen. Andere prijzen van de opties zijn veelal hetzelfde.
 
Voor de rest blijft de aanschaf voor een belangrijk deel emotie; als je alleen naar het geld zou kijken zou je waarschijnlijk geen van deze 2 wagens kopen.
Wat duurder? Het scheelt bijna 50%... Wij hebben de luifel aan de voortent er gratis bijgeleverd gekregen. Of je bepaalde opties het geld waard vindt doet even niet ter zake. Als je appels met appels wilt vergelijken moet je de uitrusting gelijk trekken. En daarna maak je de afweging of het je dat geld waard is. Dan pas komt de emotie om de hoek, niet bij het het optellen van de uitrusting. Overigens denk ik niet dat ik te ruim heb gerekend, ik heb de prijslijsten van de vouwwagenspecialist naast elkaar gelegd en ben toen gaan tellen. ChrisHoek komt kennelijk op hetzelfde bedrag uit. De Anniversary zie ik niet als gelijkwaardige basis, daarvoor ontbreken teveel zaken (zoals de genoemde gas/water aansluiting).

Wat bedoel je met de flexibiliteit van de voortent? De Alpha is net zo modulair opzetbaar als de CC... En of je het model van de voortent mooier of minder mooi vindt dan die van de CC is inderdaad smaak, daarom heb ik dat ook niet genoemd. Voor ons was destijds (en nog steeds) het prijsverschil niet te verantwoorden uit de verschillen tussen de twee.

@Drees: ben heel benieuwd waar je uiteindelijk op uitkomt. Ik moet heel eerlijk zeggen dat als wij nu voor een ander vouwwagen zouden gaan, de Raclet Panama ook hoge ogen zou scoren (was er in 2010 nog niet). Die heeft weliswaar geen vast deksel, maar je kan wel heel makkelijk bij de bagageruimte zonder de tent uit te hoeven vouwen. Ook dat model zit in deze prijsklasse, zet ook snel op en biedt veel van de voordelen van de CC/Alpha...
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op oktober 11, 2013, 07:56:05 am
Zaken niet tellen die je er gratis bij hebt gekregen  :?  Zo lus ik er nog wel een. Ik heb het hier nog niet vernoemd maar wij hebben op de beurs een fractie meer betaald voor onze CC als destijds de Malawi kostte. Een korting van bijna ? 2.000,- en de gasten cabine voor de helft van de prijs.

Oh ja, en dan vergeet ik ook nog het gratis verhoogde bed.

In mijn geval zou een Alpha veeeeeel duurder zijn geweest dan een CC  :J
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: chrishoek op oktober 11, 2013, 08:15:25 am
Zaken niet tellen die je er gratis bij hebt gekregen  :?  Zo lus ik er nog wel een. Ik heb het hier nog niet vernoemd maar wij hebben op de beurs een fractie meer betaald voor onze CC als destijds de Malawi kostte. Een korting van bijna ? 2.000,- en de gasten cabine voor de helft van de prijs.

Oh ja, en dan vergeet ik ook nog het gratis verhoogde bed.

In mijn geval zou een Alpha veeeeeel duurder zijn geweest dan een CC  :J

In dat geval zou je een Alpha ook niet moeten vergelijken met een CC Valley, de Alpha heeft nog wat meer standaard  opties dan een CC Country, die krijg je er dus al "gratis" bij. Een verhoogd bed heeft een Alpha niet nodig, de bagageruimte onder het bed is al groter dan bij een CCC.

Het komt er op neer dat iedereen gelukkig zijn eigen keuze maakt, die keuze hoeft zeker niet alleen op prijs gemaakt te worden. Een CC is duurder en daar krijg je op sommige punten  wat betere materialen voor terug. De trigano groep maakt echter gewoonweg veel meer vouwagens en kunnen daardoor misschien weer iets goedkoper produceren.

 
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: wijnand op oktober 11, 2013, 08:24:38 am
Een Valley zonder keuken is geen vergelijk met een Alpha (en het verschil beperkt zich niet tot de keuken). Maar even goede vrienden, doen we van die 4400 euro 395 af voor een luifel. Houd ik nog steeds ruim 4000 verschil over en die zie ik op basis van de prijslijsten niet kleiner worden. En dat vind ik op een basisprijs van 8500-9000 euro heel veel geld. Dat je daarna nog een onderhandeling te gaan hebt is duidelijk, maar om de prijzen te vergelijken kan je dat natuurlijk niet meerekenen. Het maakt ook nogal uit of een exemplaar al bij de dealer in voorraad staat en hij er af moet, of dat deze nog besteld en geproduceerd moet worden. En als je de mazzel hebt bijvoorbeeld een overjarig model te treffen kan het allemaal weer heel anders liggen. Heb jij trouwens bij de kosten van de Valley ook de kosten voor het achteraf plaatsen van de keuken meegerekend? Wel appels met appels blijven vergelijken.... Overigens heb ik, om het prijsvergelijk zuiver te houden, ook niet gemeld wat wij voor onze Alpha hebben betaald, ook met beursaanbieding, etc. Heeft ook geen zin, want dat is toch niet de prijs die TS straks voorgelegd krijgt.

Er zijn topics geweest over wat onderhandelen nu eigenlijk oplevert. De praktijk is dan vooral dat het gaat om onderhandelen over (gratis) accessoires en niet zo zeer over de prijs van de kar zelf. Die prijzen liggen redelijk vast. Tenzij de klapper overjarig is, dealer eraf moet, etc.

Maar goed, het prijsverschil tussen Combi Camp en Alpha is wel duidelijk denk ik, en het is aan een ieder persoonlijk of je de CC die meerprijs waard vindt. Ik ben benieuwd welke keuze Drees uiteindelijk gaat maken. Het blijft toch altijd leuk en spannend, zo'n aankoop.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 11, 2013, 08:49:24 am
Tja, de Raclet Panama, hoor ik ook goede verhalen over. Maar: waar is die te zien? In Boxtel zijn we al geweest en daar hebben we hem niet gespot (of hij is ons niet opgevallen...) Anderhalf uur rijden voor ons, dus ja, dat doen we niet dagelijks.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: chrishoek op oktober 11, 2013, 10:26:47 am
De panama stond eind augustus opgesteld in Boxtel en volgens mij staat hij er nu nog. :)

We gingen er heen om de Alpha uitgebreid te bekijken, maar we hebben de Panama GL gekocht.  De wagenbak, keuken en disselbak zijn hetzelfde als de Alpha, alleen vinden wij de tent veel mooier. De wagentent is ook zo groot dat een voortent (voor ons) niet nodig is. Voor de kinderen hebben we er een aanritsbare gastencabine bijgekocht en we hebben er ook nog een luifel bijgekocht. Alles tesamen kostte ons rond de 7800 euro.  :J
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op oktober 11, 2013, 03:22:53 pm
... Een verhoogd bed heeft een Alpha niet nodig, de bagageruimte onder het bed is al groter dan bij een CCC.....

Proficiat;
 
Verhoogd of verlaagd bed, de hoeveelheid laadruimte niet uit; het gaat alleen om de plaats voor de bagage; Het verhoogde bed is overigens alleen noodzakelijk vanwege de grote wielen van de CCC.
Voor de rest zal ik wat mij betreft de discussie stoppen. Wij hebben aan de CC een zeer fijne en mooie vouwwagen waar we 200% tevreden over zijn en dat zal in jullie geval voor de Alpha en de Panama hopelijk ook gelden.
 
@Drees: veel suscces en wijsheid met de keuze; ik hoor tzt graag wat het is geworden. Ik denk dat je met alle 4 de modellen een goede keuze maakt.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: wijnand op oktober 11, 2013, 04:07:36 pm

Proficiat;
[...]
Voor de rest zal ik wat mij betreft de discussie stoppen. Wij hebben aan de CC een zeer fijne en mooie vouwwagen waar we 200% tevreden over zijn en dat zal in jullie geval voor de Alpha en de Panama hopelijk ook gelden.
 

Ik hoop dat ik er naast zit, maar de reacties lezend krijg ik het gevoel dat jij je (persoonlijk?) aangevallen voelt over de Valley. Dat is niet het geval en zeker niet zo bedoeld. Er is slechts geprobeerd een feitelijk prijsverschil vast te stellen tussen de verschillende types. Er is geen enkel waarde oordeel uitgesproken over welke vouwwagen dan ook, ook de tevredenheid over de verschillende types is niet ter discussie gesteld. Is ook onmogelijk want ieder is toch het meest tevreden over zijn eigen keuze, waar TS weer haar eigen afweging maakt. Dan is het wel van belang om het bij feiten te houden, de waarde oordelen bepaalt ze uiteraard zelf.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: GJT op oktober 11, 2013, 05:54:54 pm
 :off
Zijn jullie er al uit welke nu goedkoper/duurder is?  :# :** :#
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: zippey op oktober 11, 2013, 08:54:27 pm
Ik reageer een beetje laat, maar beter laat dan nooit zal ik maar zeggen. Wij zijn in het bezit van een Malawi model 2013. Wij hebben een uitvoering met de luxe luifel en een inritsbare voorwand. Hiervoor hadden we een Cabanon Mercury. Ook een mooie vw alleen erg bewerkelijk qua opzetten. Aangezien we echte trekkers zijn, wilde we een vw die snel op te zetten is. En die hebben we gevonden. De Malawi is best rap op te zetten. In een kwartiertje staat het basisdeel, perfect als je kort ergens staat. Het mooie is dan ook dat je een slaapplek en ook meteen leefruimte hebt. Het achtertentje voor de kids hebben wij er ook bij en die staat in nog geen 5 minuten. Wanneer je de luxe luifel besluit op te zetten, dan kost dat ongeveer een half uurtje. De inritsbare voorwand maakt het geheel af. Het maakt de opstelling van de vouwwagen erg flexibel. Al met al zijn wij erg tevreden met onze Malawi. Veel succes en wijsheid met het maken van jullie keuze.  :#
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Muilwijk op oktober 11, 2013, 10:29:07 pm
Ga vooral kijken wat je het beste bevalt. Zelf hebben wij enorm zitten twijfelen tussen de trigano en de combicamp. Nu ik de Malawi bekeken heb, moet ik zeggen dat ik dit ook een mooie wagen vind. Hoewel ik wel erg blij ben, dat ik geen grondzeil hoef schoon te maken.
Wat de prijzen betreft, dit ligt ook aan het moment waarop je de wagen koopt. Zo hebben wij voor de Country gekozen. Deze was op dat moment nagenoeg niet duurder dan de trigano. Ik geloof dat wij nog geen 9.500 hebben betaald voor een country met gastencabine, wel zonder grondzeil, deze wilden wij niet. Een hele goede echte aanbieding. Bij Trigano en Jamet viel mij toen op dat de zogenaamde aanbiedingen het hele jaar geldig waren. Bij de combicamp kun je een gastencabine aan de zijkant inritsen of een achtertent plaatsen. Hoewel ik de achtertent belachelijk duur vind. 
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Qwaqa op oktober 11, 2013, 10:37:48 pm
Hoewel ik wel erg blij ben, dat ik geen grondzeil hoef schoon te maken.
Er is een heel draadje over pros en cons van (inritsbare) grondzeilen, maar het is niet alsof je nou heel veel moet doen voor het grondzeil. Wij hebben er een worteldoek onder en dan is er eigenlijk geen sprake van schoonmaken. Ja, bij het opruimen de rommel van 3 weken naar buiten vegen, vooral in bosgebied.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Muilwijk op oktober 12, 2013, 01:31:53 pm
Ach, ik heb ervaring genoeg met grondzeilen, en zoals ik aangaf, ben ik nu heel blij dat ik dat niet hoef te doen.
Het werk kan meevallen, maar nu kan ik de wagenbak zonder vuil grondzeil of slikranden inklappen. Wanneer wij
's ochtends vroeg vertrekken vind ik dit wel heel erg makkelijk. Uiteraard anders dan een grondzeil in je voortent, die je de dag ervoor
al weg kunt halen.
Zo had mijn opmerking niet de bedoeling om de discussie aan te gaan wel of geen inritsbaar grondzeil, maar meer het voordeel van een vast deksel ten opzichte van een grondzeil aan je wagenbak.
Voor ons is dit een groot voordeel, het nadeel kan weer zijn dat je hierdoor beperkter bent in ruimte, omdat het deksel goed dicht moet gaan. Bij ons blijkt dat wij in de praktijk genoeg ruimte hebben, en hebben we hier dus geen last van.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: GJT op oktober 12, 2013, 02:01:56 pm
Vraag: wat doen jullie met de ruimte die dat harde deksel biedt. Je kunt er niet met 4 man rond een tafel zitten, het is dus hooguit een portaal voor je bed.. en je zou er wat spullen kunnen neerleggen, maar dat kan toch ook onder het bed.
Het is dus puur een middel om snel te kunnen klappen...
Om binnen te kunnen zitten moet je dus een voortent bouwen.. En gebruik je in de voortent van een cc dan geen zeil?

Voordeel van een wagen met grondzeil is dat dat niet beperkt is in afmeting.. meer vocht- en beestvrije leefruimte te dus.

Iedereen kampeert op zijn eigen manier. Gelukkig maar anders waren alle wagens hetzelfde. Wij hebben onze modelkeuze o.a. gemaakt omdat we relatief snel een ruime afgesloten leefruimte en een luifel hebben.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: wijnand op oktober 12, 2013, 02:57:23 pm
Voordeel van een wagen met grondzeil is dat dat niet beperkt is in afmeting...

Bij de Malawi wel omdat 'ie daar de functie heeft van de deksel van de CC achtigen. Wat je er daarna nog voorbouwt qua leefruimte hangt af van wat je wil of niet. En als je dan kijkt naar het gemak is een hard deksel in het voordeel omdat je daar eenvoudig weg niets schoon te maken hebt bij het inklappen. Is dat deksel vervangen door een kuipzeil dan dus wel.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: nikkel1964 op oktober 12, 2013, 03:08:28 pm
Vraag: wat doen jullie met de ruimte die dat harde deksel biedt.

Als je nou toevallig in de buurt van Friesland komt dit weekend kom dan even kijken op camping Iekenhiem in Wijnjewoude. We staan daar met vier klappers (allemaal CC's), kun je direct zien hoe handig dat vaste deksel is voor van alles en nog wat en hoe iedereen dat op z'n eigen manier toepast en inricht...  ;)
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Yella op oktober 12, 2013, 06:42:27 pm
Bij de Malawi wel omdat 'ie daar de functie heeft van de deksel van de CC achtigen. Wat je er daarna nog voorbouwt qua leefruimte hangt af van wat je wil of niet. En als je dan kijkt naar het gemak is een hard deksel in het voordeel omdat je daar eenvoudig weg niets schoon te maken hebt bij het inklappen. Is dat deksel vervangen door een kuipzeil dan dus wel.
Hmmm. Ik denk toch niet dat je gaat rijden met gras en grond op je vw :# :#
Er zal toch iets schoon gemaakt moeten worden.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: wijnand op oktober 12, 2013, 08:05:26 pm
Hmmm. Ik denk toch niet dat je gaat rijden met gras en grond op je vw :# :#
Er zal toch iets schoon gemaakt moeten worden.
Eeuh, nee. Het deksel ligt op het bagagerek en wordt dus niet smerig. Met de beste wil van de wereld zou ik niet weten wat er schoon gemaakt moet worden bij een CC/Alpha.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: chrishoek op oktober 12, 2013, 08:34:10 pm
Vraag: wat doen jullie met de ruimte die dat harde deksel biedt. Je kunt er niet met 4 man rond een tafel zitten, het is dus hooguit een portaal voor je bed.. en je zou er wat spullen kunnen neerleggen, maar dat kan toch ook onder het bed.
Het is dus puur een middel om snel te kunnen klappen...
Om binnen te kunnen zitten moet je dus een voortent bouwen.. En gebruik je in de voortent van een cc dan geen zeil?

Wij hebben 6 jaar een cc country gehad en de ruimte op de wagendeksel gebruikten wij alleen  voor wat bagage en de kinderen sliepen erop tijdens overnachtingen op de heen en terugreis. Verder leefden we in de voortent omdat de ruimte op de deksel te klein was. Wij hebben nu voor de Panama gekozen omdat de ruimte op het kuipzeil van de wagentent ongeveer 2x zo groot is als die van de alpha/cc deksel, je kunt er met z'n vieren om de tafel in zitten dus is een voortent niet meer nodig.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: GJT op oktober 12, 2013, 08:58:36 pm
Als je nou toevallig in de buurt van Friesland komt dit weekend kom dan even kijken op camping Iekenhiem in Wijnjewoude. We staan daar met vier klappers (allemaal CC's), kun je direct zien hoe handig dat vaste deksel is voor van alles en nog wat en hoe iedereen dat op z'n eigen manier toepast en inricht...  ;)

Bikkels! Zonder kuip in de voortent moet je nu wel op het deksel zitten om je voeten droog te houden  ;)

Wij hebben 6 jaar een cc country gehad en de ruimte op de wagendeksel gebruikten wij alleen  voor wat bagage en de kinderen sliepen erop tijdens overnachtingen op de heen en terugreis. Verder leefden we in de voortent omdat de ruimte op de deksel te klein was. Wij hebben nu voor de Panama gekozen omdat de ruimte op het kuipzeil van de wagentent ongeveer 2x zo groot is als die van de alpha/cc deksel, je kunt er met z'n vieren om de tafel in zitten dus is een voortent niet meer nodig.

Precies mijn punt... maar nogmaals, iedereen heeft hier zijn eigen voorkeuren in. Echter wel goed om bij je afweging mee te nemen.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 12, 2013, 09:25:48 pm
Mijn man voelt minder voor het vaste deksel, hij denkt dat het snel onstabiel is en gaat wiebelen.. Ik zie er wel voordelen in omdat ik zelf heb gemerkt bij het uitklappen van de cc hoe snel het werkt. Geen optrekkend vocht bij koele nachten. geen haringen. inderdaad is de ruimte voor ons te klein om te zitten. Daar tegenover staat wel weer dat de tent van cc meteen ook een luifel is en dat is wel erg handig.
Fijn om nog een berichtje te zien over het snelle opzetten van de Malawi! Wij hebben voor de Malawi dezelfde constructie in gedachten: slaaptentje en luxe luifel. Voor de Alpha en cc de voortent zonder luifel. En in de Panama gaan we ons ook nog even verdiepen, ziet er goed uit op internet. We nemen er nog maar even de tijd voor:)
Ben wel erg benieuwd naar de offertes... We hebben niet de goedkoopste wensen, vrees ik.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Yella op oktober 13, 2013, 07:38:13 am
Eeuh, nee. Het deksel ligt op het bagagerek en wordt dus niet smerig. Met de beste wil van de wereld zou ik niet weten wat er schoon gemaakt moet worden bij een CC/Alpha.
Dan wordt op zijn minst het bagagerek smerig :# Maar begrijp je argument.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op oktober 13, 2013, 08:52:44 am
Ik zie er wel voordelen in omdat ik zelf heb gemerkt bij het uitklappen van de cc hoe snel het werkt. Geen optrekkend vocht bij koele nachten. geen haringen .............
Dit geldt natuurlijk zowel voor de Alpha als de CC; verlies het voordeel van 'geen haringen' niet uit het oog. Het inslaan van vele haringen is o.i. een van de grote obstakels van een vouwwagen, met name in de zuidelijke landen, waar het soms niet meevalt een hele rij haringen de grond in te peren.
Mijn man voelt minder voor het vaste deksel, hij denkt dat het snel onstabiel is en gaat wiebelen..........
Gevoel kan ik begrijpen, echter is over het algemeen toch een kwestie van goed neerzetten en eventueel uitvullen. Voordeel van zo'n vast deksel is dat je altijd een meer veilige thuishaven voor je spullen hebt zonder een soppige ondergrond als het even flink geregend heeft. En vergis je soms ook niet in een hobbelige en stekelige ondergrond (door bv stenen) waar je je kuipzeil op moet leggen.
........  inderdaad is de ruimte voor ons te klein om te zitten........ 
Daar zijn de Panama en Malawi uiteraard in het voordeel (en ook een HK Cocoon, die ik overigens eerder zou vergelijken met beide wagens dan nu met een Alpha en een CC. Al moet je je wel afvragen of je binnen wilt zitten of juist buiten als je op vakantie bent. Dat vinden wij een van de voordelen van de CC (wat de Alpha dus ook heeft): Wij zetten standaard alleen de luifel en 1 zijwand op (li of re) maar voor 'nood' heb je een kleine zitruimte tot je beschikking en als het moet rits je de overige panden van de voortent zo in en heb je alsnog een grote binnenzitruimte.
 
....... Daar tegenover staat wel weer dat de tent van cc meteen ook een luifel is en dat is wel erg handig.......
Inderdaad heel handig (zie voorgaande opmerkingen), maar geldt zowel voor de CC als voor de Alpha

De Panama was nog niet op de markt toen wij de CC aan hebben geschaft en ziet er (op de filmpjes, ik heb hem in het echt nog niet gezien) heel wat beter uit dan de Solena en de Moovea die toen wel op de markt waren. De Panama is nu een serieuze vouwwagen die m.i. de andere 2 niet waren.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: chrishoek op oktober 13, 2013, 09:37:32 am
Mijn man voelt minder voor het vaste deksel, hij denkt dat het snel onstabiel is en gaat wiebelen..

Ik zou me hier niet druk om maken, wij hebben in de praktijk nooit problemen ervaren, je moet soms wel wat uitvullen  en als je pech hebt kost je dat een kwartiertje maar dan ligt de deksel vast.

Wat wij als voordeel ervaren van een vouwwagen met dekzeil is dat je op de vouwwagen je tafel en stoelen onder het zeil  kunt meenemen. Je hebt dan ook direct je tafel en stoelen paraat.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 13, 2013, 12:39:21 pm
Kun je bij de Raclet Panama de voortent ook als luifel gebruiken? We vinden de luifel wat aan de smalle kant (diepte is 1.60 m). We hebben een dealer van Raclet gevonden op minder dan een uur rijden. Binnenkort even kijken, als ze de Panama tenminste hebben staan.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Qwaqa op oktober 13, 2013, 01:00:15 pm
Al moet je je wel afvragen of je binnen wilt zitten of juist buiten als je op vakantie bent.
Wij zitten toch altijd 's avonds wel op een gegeven moment binnen. Maar, wij gaan blijkbaar ook significant later naar bed dan menigeen ander.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: chrishoek op oktober 13, 2013, 01:26:23 pm
Kun je bij de Raclet Panama de voortent ook als luifel gebruiken? We vinden de luifel wat aan de smalle kant (diepte is 1.60 m). We hebben een dealer van Raclet gevonden op minder dan een uur rijden. Binnenkort even kijken, als ze de Panama tenminste hebben staan.


Het is inderdaad een optie om geen luifel te nemen maar de voortent, die is ook als luifel op te zetten en geeft  meer mogelijkheden, maar hij is ook duurder.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op oktober 13, 2013, 01:49:31 pm
............ Een optie is  om geen luifel te nemen maar de voortent, die is ook als luifel op te zetten ............
Volgens mij was dat precies de vraag ............
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: chrishoek op oktober 13, 2013, 02:19:09 pm
Volgens mij was dat precies de vraag ............

Tsja zondag he..., gelukkig ben jij nog wel scherp
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: nikkel1964 op oktober 13, 2013, 04:26:04 pm
Wat wij als voordeel ervaren van een vouwwagen met dekzeil is dat je op de vouwwagen je tafel en stoelen onder het zeil  kunt meenemen. Je hebt dan ook direct je tafel en stoelen paraat.

Zo doen wij dat met de CC ook, stoelen liggen op het vaste deksel. Bij tripjes in het binnenland met goede weersverwachting gaat er dan niet nog eens het afdekzeil over de wagen heen, naar het buitenland meestal wel. Maar dit werkt voor beide type wagens dus hetzelfde  ;)
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: nikkel1964 op oktober 13, 2013, 04:28:08 pm
Bikkels! Zonder kuip in de voortent moet je nu wel op het deksel zitten om je voeten droog te houden  ;)

Alle 4 de wagens hadden alleen de luifel opgezet. Staatsbosbeheer voorziet haar terreinen van een fijne stookhut, daar hebben we de meeste tijd met alle bemanningen doorgebracht. Warm, droog en gezellig. Veel meer heeft een mens niet nodig  ;)
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 14, 2013, 07:22:44 pm
Vier offertes opgevraagd: Malawi, Alpha, Valley en Panama. Allemaal met slaaptentje en luifel of modulaire voortent. Ben erg benieuwd! 

O ja, en toch maar met keuken :J
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: PetraL op oktober 14, 2013, 08:05:00 pm
Vier offertes opgevraagd: Malawi, Alpha, Valley en Panama. Allemaal met slaaptentje en luifel of modulaire voortent. Ben erg benieuwd! 

O ja, en toch maar met keuken :J

Spannend :-)
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 19, 2013, 10:29:03 am
Nou, de prijzen zijn allemaal binnen! Ze zijn geen van allen goedkoop, maar de Malawi zat het laagst in prijs. Daarna de Panama (900 euro duurder, maar dat komt doordat de goedkopere modellen daar op waren, anders had het qua prijs niet veel gescheeld), dan de Alpha (bij een aanbieder 500 euro duurder, bij de andere 1000) en dan de Valley (500-1000 euro duurder dan de Alpha).

Ik was deze week nog even in Zeist en heb de Valley en Alpha nog een keertje goed bekeken. Daarbij zijn beide types eigenlijk al afgevallen, hoe mooi ik de Valley ook vind... Reden is vooral de bagageruimte. Bij de Valley kunnen vrijwel alleen de tentspullen in de bak, bij de Alpha iets meer, maar wel alleen hele ondiepe kratjes (20cm?). Bovenop het bed kun je bij de Valley nog een laagje kwijt, maar dat vind ik niet handig. De Country is dan wel weer een betere optie wat laadruimte betreft, maar echt te duur voor ons. Omdat laadruimte voor ons een belangrijk punt is vallen die dus af.

Jammer, maar ja, je moet toch kiezen  :P

Gelukkig komt het dan wel weer goed uit qua prijs: de twee minst dure zijn nog over. Dus dat wordt toch weer een tripje naar het zuiden plannen omdat we de Panama nog niet live hebben gezien en de Malawi nog een keer goed willen bekijken. We zijn inmiddels toch weer een heel stuk wijzer en dan zie je misschien weer hele andere dingen. Zal nog wel even duren, want het is anderhalf uur rijden voor ons en met al het gesport zit de zaterdag al snel vol...

Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 19, 2013, 10:32:47 am
En nu maar hopen dat we er niet ineens achterkomen dat de Malawi een hele kleine laadruimte heeft.  ::) In onze herinnering kunnen er wel tien flinke kratten in. Ben benieuwd....
Titel: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Loura op oktober 19, 2013, 10:34:05 am
Maar al met al ben je toch weer een stap dichter bij je uiteindelijke keuze! En altijd fijn als die prijs je dan aanstaat :)
Succes met de laatste keuzes!


Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free (http://tapatalk.com/m?id=1)
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: zippey op oktober 19, 2013, 10:43:24 am
En nu maar hopen dat we er niet ineens achterkomen dat de Malawi een hele kleine laadruimte heeft.  ::) In onze herinnering kunnen er wel tien flinke kratten in. Ben benieuwd....
De laadruimte is prima. Kan heel veel in. Zeker in combinatie met de grote disselbak. Succes met jullie keuze.  :#
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Yella op oktober 19, 2013, 02:09:35 pm
En nu maar hopen dat we er niet ineens achterkomen dat de Malawi een hele kleine laadruimte heeft.  ::) In onze herinnering kunnen er wel tien flinke kratten in. Ben benieuwd....
Er kan veel in de Malawi, vorig weekend nog bekeken bij Pauw. Jammer dat ze die 3 jaar geleden niet hadden staan. Toen hadden ze voornamelijk Camplet en Trigano staan.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: dennismaus op oktober 20, 2013, 11:01:39 am
Er kan heel veel in de malawi! Wij hebben er drie kratten in dan nog 2 hele grote tassen en dan nog de tentstokken luifel zelf en nog een winkelmandje met fietspullen. En dan nog het kookstel met kast en doek wat onder de luifel gaat. En ertussen nog allemaal losse spullen! Dan heb je ook de zijbakjes over en ga zo maar door. Ruimte zat in de malawi!!
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 20, 2013, 11:14:01 am
Goed om te horen dat er inderdaad zoveel opbergruimte in de Malawi zit als ik dacht! Ik ben nog even benieuwd: wanneer is de beste tijd om te kopen? Najaar of op de Vakantiebeurs? We willen nl wel graag een mooie aanbieding  :> Daar open ik nog even een nieuw topic voor.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Yella op oktober 20, 2013, 11:45:01 am
Goed om te horen dat er inderdaad zoveel opbergruimte in de Malawi zit als ik dacht! Ik ben nog even benieuwd: wanneer is de beste tijd om te kopen? Najaar of op de Vakantiebeurs? We willen nl wel graag een mooie aanbieding  :> Daar open ik nog even een nieuw topic voor.
gewoon goed onderhandelen met de dealer. Ik heb een kennis die heeft er 1 met achtertent en keuken, voor 5000 eu gekocht afgelopen jaar. Het fijne weet ik er niet van, maar was wel nieuw.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: PetraL op oktober 20, 2013, 03:47:45 pm
Bij de Wit valt niks te onderhandelen...

Vakantiebeurs??? Vertel, ik dacht dat het niet meer bestond?...
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op oktober 20, 2013, 09:20:16 pm
De Wit zal inderdaad niks weggeven; hooguit 'nu kopen voor de prijs van 2013, levering in 2014' en wellicht wat 'bonnen' voor aanschaf van kampeerspullen in de winkel.

Als het een demo-wagen betreft zal er nog wel goed te onderhandelen zijn; daarij moet je er wel rekening mee houden dat die soms lang staan en best het e.e.a. te lijden hebben.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 22, 2013, 10:47:34 pm
Mmmm, ja, ik zit ook niet echt te springen om een demowagen... Jan en allemaal gaat op dat bed liggen...  :h Hopelijk vrijdag weer op pad naar Boxtel en Schijndel en dan maar eens de knoop doorhakken!
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: abyss op oktober 23, 2013, 06:51:20 am
Bij een demo wagen krijg je hoogstwaarschijnlijk alleen een pluspakket extra. Tenminste dat is wat ze mij vertelde. En dan moet er ook nog eens een nieuw model uitkomen anders blijft hij gewoon staan. Dus als je precies op tijd bent heb je kans op het demo model. IK zou zeggen koop er een uit 2012 heb je meer korting.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op oktober 23, 2013, 10:49:43 pm
Ik weet eigenlijk niet of de Malawi er in 2012 al was.... En er komt voorlopig geen nieuw model van, volgens mij. Niet echt handig onderhandelen dus.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op oktober 24, 2013, 05:49:56 pm
Was er in 2011 al ......


Zijn al heel wat wijzigingen aan geweest hoor.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op november 01, 2013, 03:28:10 pm
Een week geleden hebben we zowel de Panama als de Malawi nog een keer nauwkeurig bekeken. Het grappige was dat we de Panama toch de eerste keer ook al hadden gezien. We zijn er zelfs nog een paar keer naar terug gelopen omdat we hem zo mooi vonden, maar omdat we toen nog vooral naar twee bedden keken is het niet blijven hangen.

Vorige week dus nog een keer beide wagens bekeken. Allebei hebben ze iets voor op de ander. Wij vonden dit beter aan de Panama:
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op november 01, 2013, 03:34:55 pm
Mooi  W: , veel succes met het wachten tot het eerste gebruik ...........
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: zippey op november 01, 2013, 04:03:24 pm
Een goede keuze! Heel veel plezier met jullie nieuwe aanwinst. :>

Ik snap alleen ff niet wat je nou bedoelt met die luifel. Hebben jullie nu de voortent i.p.v. de luifel? Maar de voortent is toch niet maar ?150 duurder?
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op november 01, 2013, 04:07:13 pm
Dankjewel, wij zijn blij!

Als je de luxe luifel plus voorwand rekent dan is de voortent 150 euro duurder, dus niet alleen de luifel (maar wij willen hem ook dicht kunnen maken). 1150 vs 1300 euro. Wat een prijzen he, ik moet elke keer weer ff slikken...
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Mieke op november 01, 2013, 05:16:21 pm
Proficiat!
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: chrishoek op november 01, 2013, 06:54:25 pm
Gefeliciteerd, veel kampeerplezier met jullie nieuwe wagen.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: PetraL op november 01, 2013, 07:33:25 pm
Gefeliciteerd!
Fijn gevoel he? (Knoop doorhakken en bestellen)
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op november 01, 2013, 10:42:10 pm
Heerlijk, heb meteen de enorme stapel folders en prijslijsten weggegooid. Ruimt lekker op :)
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: PetraL op november 01, 2013, 11:27:53 pm
Heerlijk, heb meteen de enorme stapel folders en prijslijsten weggegooid. Ruimt lekker op :)

Ja haha idd :-)
Wanneer krijgen jullie hem?
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op november 02, 2013, 08:10:43 am
Uuuh, dat weet ik niet... Voorjaar denk ik :?
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op november 02, 2013, 08:23:06 am
Toen wij informeerden naar de Malawi (het was toen september/oktober) konden we kiezen wanneer we hem af wilden komen halen. Net voor de mei-/pinkster-/zomer-vakantie, of anders.
(Als je er verder toch niets mee doet kan het een voordeel zijn om hem zo laat mogelijk op te halen (ingangsdatum garantie, stallingskosten, rentekosten, ........))
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: C5CCV op november 02, 2013, 03:17:42 pm
Wat bedoel je met de flexibiliteit van de voortent? De Alpha is net zo modulair opzetbaar als de CC...
Een verhoogd bed heeft een Alpha niet nodig, de bagageruimte onder het bed is al groter dan bij een CCC.

Vandaag toch maar eens gaan kijken, ik begon bijna aan mijzelf te twijfelen;

@Wijnand: De Alpha is niet zo modulair op te zetten als de CC; Daar waar bij de Alpha een zijkant en de helft van de voorzijde uit 1 deel bestaan, bestaat dit bij de CC uit 2 delen. Bij de CC heb je meer vrijheid in welke deel je nu wel of niet plaatst en daar hebben wij al veelvuldig gebruik van gemaakt, daarnaast heeft de voortent van de CC nog een uitzetbaar deel aan de linkerzijde van de keuken. Een ander voordeel van de 4 losse delen is het gemak van opzetten, afbreken en invouwen; dat gaat met die meer handzame kleine delen een stuk eenvoudiger.

@Chrishoek: Ik denk dat je bij de verkeerde vouwwagen hebt gestaan; bij de vws in Boxtel staan kratjes onder de matrassen en onder het bed van de CCC gaan net zoveel lage kratjes als onder het bed van de Alpha, dan heb je bij de CCC nog het diepe gedeelte waar nog eens aan paar grote kratten in kunnen. Daarnaast heb je bij de Alpha  nog 2 loze 'banen' waar de wielkasten deels in wegvallen, wat bij de CC gewoon ook nog bagageruimte is.
 
Voor de rest zijn het natuurlijk allemaal mooie wagens waarin een ieder zijn keuze kan maken .............
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: PetraL op november 02, 2013, 04:39:02 pm
Toen wij informeerden naar de Malawi (het was toen september/oktober) konden we kiezen wanneer we hem af wilden komen halen. Net voor de mei-/pinkster-/zomer-vakantie, of anders.
(Als je er verder toch niets mee doet kan het een voordeel zijn om hem zo laat mogelijk op te halen (ingangsdatum garantie, stallingskosten, rentekosten, ........))

Wij ook, moeten alleen twee weken van te voren bellen/melden dat we hem komen ophalen.
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: dennismaus op november 03, 2013, 05:49:16 pm
Leuk drees welkom bij de malawi club haha
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op november 03, 2013, 06:04:56 pm
Klein clubje :#

Ik zal nog even uitzoeken wanneer de Malawi geleverd wordt. Maar eerder dan het voorjaar heeft natuurlijk niet
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Klavertjes op november 03, 2013, 06:50:32 pm
Gefeliciteerd met de keuze, Drees!
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: dennismaus op november 06, 2013, 06:38:49 pm
Klein clubje :#

Ik zal nog even uitzoeken wanneer de Malawi geleverd wordt. Maar eerder dan het voorjaar heeft natuurlijk niet

Waar een klein clubje groot in kan zijn!

Welke kleur stelling hebben jullie genomen?
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op november 06, 2013, 09:10:05 pm
Wij hebben rood genomen.  W:
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: dennismaus op november 08, 2013, 08:32:40 pm
Leuk wij ook!
Titel: Re: Ervaringen met de Cabanon Malawi
Bericht door: Drees op november 08, 2013, 10:00:09 pm
We vielen meteen voor de kleur....
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal