Ebike

Gestart door h65, maart 30, 2019, 06:01:53 PM

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 2 gasten bekijken dit topic.

h65

Wie weet of je ebikes mee kan nemen op de fietsendrager die op de cocoon mtt staat.

jari

Wij hebben niet de officiĆ«le van HK maar wij nemen inderdaad ebikes mee.  Accu eruit halen scheelt weer in gewicht.
Jevipro

h65

Onze fietsdrager is van Fiamma en draaglast is 35 kg....onze fietsen wegen 40 kg.   Zou dat veel verschil uitmaken? Is er iemand die hier ervaring mee heeft? Of wordt het toch weer een nieuwe fietsdrager kopen?

Theu

40 kg per stuk of samen?
Ik neem aan samen.


Kamperen met de CC Flexi T&T. Niet omdat het moet, maar omdat het kan....

KampeerFan

Om die 5kg zou IK me niet druk maken.. Maar weet je zeker de juiste gewichten?

Hans Hendriks

HK heeft mij er ooit voor gewaarschuwd dat de krachten die op de fietsendrager terecht komen groter zijn als de drager op de vw gemonteerd is dan wanneer de drager achterop de auto staat.

Verstuurd vanaf mijn SM-J730F met Tapatalk


Hans Hendriks

Maar als de drager op de dissel gemonteerd is zal het meevallen. Regelmatig controleren op haarscheurtjes. Voor de rest loop je dezelfde risico's als met overbelading. Als het feitelijke gewicht hoger is dan wat volgens de papieren mag kan je problemen krijgen.


Verstuurd vanaf mijn SM-J730F met Tapatalk


Drikusniet

Maximum gewicht is vooral gebaseerd op de maximum situatie: noodstop. Als het dan misgaat zijn zowel je fietsen als je auto zwaar beschadigd. Vraag is of dat dan gedekt is door je verzekering (je hebt bewust het risico genomen), want goedkoop zal het dan niet zijn.

RDDR

Citaat van: Drikusniet op mei 08, 2019, 10:55:34 AM
Maximum gewicht is vooral gebaseerd op de maximum situatie: noodstop.

Met daarop nog een hele forse veiligheidsmarge. Risico is daarmee zeer klein van een paar kg overgewicht. Net zoals een iets te zwaar beladen vouwwagen geen probleem vormt.
De verzekeringsvraag is wel een goede en zou voor financiƫle ellende kunnen zorgen.

klapper.

#9
Een e-bike zonder accu is vaak net zo zwaar als een gewone fiets. Wij hebben op onze dissel 3 fietsen staan (Rettenmaier geremd), totaal iets van 55 kilogram naast het gewicht van de drager ( een e-bike zonder accu, een omafiets en een wat lichtere herenfiets) op een Thule drager. Ik rij gewoon 'netjes en niet harder dan 100km. De krachten achterop een vouwwagen zullen wat groter kunnen zijn dan op een dissel omdat een dissel wat stijver kan zijn en je torsiehoek achterop wordt ook wat groter bij een beweging. Daarnaast is je risico op slingeren groter gezien het gewicht achterop (disbalans).

Tago Herman

Een e-bike is wel degelijk zwaarder dan een gewone fiets. Reken bij een e-bike maar rond de 25 kilo zonder accu, en zo'n 30 kilo met accu.
Een jaar niet geklapt is een verloren jaar

h65

Wij hebben inmiddels een nieuwe fietsdrager erop geplaatst . Er zou 8 kilo teveel op de oude fietsdrager komen te daan, dit vond ik toch iets teveel. Nu een thule gekocht, deze staat hoger op de dissel, maar een bijkomend voordeel is dat je met het scherp nemen van een bocht de fietsen nog genoeg ruimte hebben t.o.z van de auto.
Bedankt voor alle reacties.

Hemertje

Welk type heb je gekocht nu?
Heb je een foto van de drager op de dissel?

klapper.

Citaat van: Tago Herman op mei 15, 2019, 04:44:07 PM
Een e-bike is wel degelijk zwaarder dan een gewone fiets. Reken bij een e-bike maar rond de 25 kilo zonder accu, en zo'n 30 kilo met accu.

Zwaar fietsje. Ik heb net mijn ebike gewogen, een Cannondale zonder accu, nog geen 19kgs.

Tago Herman

#14
19 kilo is heel licht voor een e-bike, de meeste zijn begin 20 kg zonder accu, en eind 20 kg met accu, met  uitzonderingen van 25 tot 27 kilo.

Een jaar niet geklapt is een verloren jaar