Hoe broodjes afbakken skottel

Gestart door Urgje, juni 02, 2019, 11:52:33 AM

Vorige topic - Volgende topic

0 Leden en 1 gast bekijken dit topic.

Urgje

Hallo! Wij bakken onze broodjes in de grillo chef door een metalen roostertje, eigenlijk een pannenonderzetter op de pizzasteen te zetten en daar de broodjes op. Hoe doen jullie het? Ik vind het nml nog best lastig om ze niet zwart maar ook niet zacht te krijgen. Ook is het rooster nogal klein en vallen ze soms op de pizzasteen waar ze verbranden. Tips zijn welkom

muis

Ik bak ze op de grillplaat, niet weglopen en blijven draaien  :J

GJT

Grillplaat met een teflon vel ertussen wat ze op die skottels gebruiken. Regelmatig draaien en aan alle zijden bakken met het deksel er op en op de laagst mogelijke stand.

sannie75

Ik heb een (weber) rond bbq rooster gekocht die precies op het pannen rooster past

Urgje

Citaat van: sannie75 op juni 02, 2019, 09:59:17 PM
Ik heb een (weber) rond bbq rooster gekocht die precies op het pannen rooster past

Oh dat is een goeie! Als ik die op de pizzasteen leg gaat het vast ook beter!

Hemertje

Citaat van: Urgje op juni 03, 2019, 01:15:35 PM
Oh dat is een goeie! Als ik die op de pizzasteen leg gaat het vast ook beter!

Laatst in de actie bij de Action, rechthoekig op maat te knippen

Jimmymichiels

Ik heb een oventje met 2 gasbellen op van campinggas.
Gewoon in de oven zoals thuis dus  :K

Wanderer200

Ik leg ze op de pizzasteen.

Mijn cadac grillo eerst flink opstoken zonder broodjes zodat de steen heet wordt, dan gas uit. Broodjes erop en deksel erover. Pizza doe ik op dezelfde manier.

Urgje

Ik heb vandaag bij de kringloop voor 30 cent een rond magnetron rooster gescoord. Dat gaat op de pizzasteen en bakken maar!

Urgje

Dit is 'm en het werkt fantastisch! 1x omdraaien en tussendoor kan ik ook prima even weglopen.

Wanderer200

Hoe doe je dan dan met pizza? Als je last hebt dat je broodjes verbranden dan geld dat ook voor pizza.

Urgje

Geen idee ik heb nog geen pizza gebakken. Ik denk dat ik dan de steen heet maak, gas uit, pizza heel kort op de steen.

Wammes67

ik heb een wonderpan voor op het gasfornuis, ook voor cake, lasagne en quiche. En als we de bbq (briketten)  aan hebben gebruiken we gietijzeren pie irons. dan maken we direct panini's

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk


Wanderer200

Citaat van: Urgje op juni 09, 2019, 10:37:05 AM
Geen idee ik heb nog geen pizza gebakken. Ik denk dat ik dan de steen heet maak, gas uit, pizza heel kort op de steen.
Klopt dat is de enige manier die werkt, maar dat kun je dus ook met broodjes doen, dan hoef je geen rooster.

Urgje

Ook toen had ik zwarte broodjes. Broodjes moeten nu eenmaal langer dan een verse pizza en bevatten minder vocht.